2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

SVĚT: Putin revolucionář

Je ryzí imperialista a vypjatý národní konzervativec. Nesnáší revoluce, postsovětské barevné i arabské jarní. Přes to teď Vladimir Putin prosazuje revoluční změnu světa a jeho řádu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 21.7.2022 22:11

Někoho zaujme: ..... Poslední úder Kyjeva tento týden na Antoninovský most přes Dněpr, který má strategický význam pro obranu Chersonu a zásobování ruských jednotek, ukázal, že protiraketová obrana funguje. Američané vypálili na most 11 raket, stavba byla však jen lehce poškozena, neboť devět střel ruská protivzdušná obrana zneškodnila.

Nepochybně k tomu pomohl i fakt, že ruská armáda má od minulého týdne k dispozici jeden raketomet HIMARS,!! který ukořistila u Nikolajeva. Umožnilo to poprvé jej podrobně prozkoumat a přijmout odpovídající opatření k jeho eliminaci. Ministr obrany Šojgu při své inspekční cestě na Donbasu vydal rozkaz, aby se ruské jednotky nyní prioritně zaměřily právě na tyto zbraně, ohrožující zejména civilisty na osvobozených územích. Ukořistění celého nepoškozeného raketového systému i s raketami k tomuto úkolu nepochybně podstatně přispěje.

M. Hoblík 22.7.2022 9:02

Bylo by dobrá, aby "Západ" dodával hodně zbraní Ukrajině, Rusku se budou hodit...

I. Širůček 22.7.2022 14:47

Voni ti Rusové mají holt smůlu - kdyby Západ dodal hodně zbraní před útokem, mohli se jich rychlou akcí zmocnit a dopadli by lépe. Možná, že selhala výzvědná služba, ta ostatně také tvrdila, že budou na Ukrajině vítáni ... to je ten odvěký ruský problém, nikdo si netroufne říci pravsdu, která se nebude líbit načálstvu.

V. Čermák 22.7.2022 20:09

Tak nesmíte věřit všemu, co produkují Čs tiskoviny. Zdá se, že Rusové Vítězí, tak asi takovou smůlu nemají...;-D

I. Širůček 22.7.2022 14:10

Co to plácáte! HIMARS že je lepší ruských raketometů? Že se nestydíte!

K. Křivan 22.7.2022 20:03

Nejlepší je HIMARS, který mají už Rusové. ;-D

J. Vintr 22.7.2022 23:24

Tyhle raketomety na Ukrajině zcela nepochybně obsluhují američtí vojáci. Musí jim být jasné, že jsou pro Rusy naprosto prioritním cílem. Kde Američani sebrali tolik sebevrahů?

J. Lukavsky 23.7.2022 16:12

"Tyhle raketomety na Ukrajině zcela nepochybně obsluhují američtí vojáci." S kolika jste mluvil? J.L. end

K. Křivan 21.7.2022 20:48

Výhodný plyn pro Maďarsko. Orbánův ministr jedná v Moskvě s Lavrovem o dodávkách

Maďarsko má holt skvělou vládu !

J. Černý 21.7.2022 18:52

Svaté USA a milióny lidských obětí její svatosti. Co by udělaly USA na místě Ruska, kdyby měly miliony lidí svého národa za administrativními hranicemi a který by byl 8 let vražděn Ukrajinci.

J. Vávra 21.7.2022 19:22

Zvlášť když je ponoukali k separatistickým akcím a dodávali jim zbraně, to se jich pak musí zastat, to se rozumí a to ukrajinské oplácení stejnou mincí je fašismus a banderismus, to vidí každý rozumný komouš. Báťuška Pútin, slunce jasné, to říká a tak je to pravda pravdoucí, protože ruská lež je něco, co v historii nikdo nikdy neviděl a neslyšel. A taky nikdo nikdy neslyšel, že by Rusko bylo imperialistické, agresivní a naduté. Války, které vede na cizích územích, jsou ty nejspravedlivější co svět světem stojí. Ať žije 100 let Jeho vysokoblahorodí Pútin a šíří ve světě své dobro.

V. Čermák 21.7.2022 20:08

Tak nějaké války Rusko vedlo a vede, samozřejmě ve vlastním zájmu. Ale proti těm Americkým válkám, také v jejich zájmu je to slabý odvar. Současné USA jsou říší zla, co do počtu válek i mrtvých. Putin dělá totéž, co dříve dělali Kenedy, starý a mladý Bush, Clinton i Obama... Rv

J. Vávra 21.7.2022 20:55

Koblížku, mluví se někde o Američanech? Jen se chválí pravdomluvnost, čestnost, jemné chování atd. giganta světové politiky Jevo prevozchoditělstva, vládce vší Rusi, iniciátora míru kamkoliv vstoupí okovaná bota vzdělaného ruského vojáka, Pútina, co slovo to pravda, věčná sláva mu a pohřbení u kremelské zdi! To je stejné jako bych sem bez souvislostí zatahoval gaunera Bureše a chtěl ho hanět, to přece ani nejde, ten makak si to zařizuje sám shrabováním odpadu z SPD, traktoristů a fáborkářů. Mmch, můžete mi vysvětlit, proč má Trikolora pod vedením rudého koštěte tři barvy, když by jim k vyjádření, za co kopou, stačily ty dvě z ruské vlajky? Vím, že Vaše srdce patří gaunerovi, ale jistě nějaký názor máte a poučíte mne. :-/

J. Lukavsky 22.7.2022 10:43

Seznamy válek obou mocností se dají snadno nahledat na Internetu a je to cca 1:1. Rozdíl ale je, že OBVYKLE když USA odejdou tak země prosperuje a když SSSR/Rusko zůstane tak je to..... stačí vydělit kolik lidí se cpe do USA a kolik do Ruska. Kamarád tomu říkal "hlasování nohama". I když je pravda, že USA vždy neuspěly. Uspělo někde Rusko? J.L. end

J. Vintr 22.7.2022 20:26

Bývávalo. Amerika se díky globalistům, jejichž poskoci tam teď vládnou, noří do takových fekálií, že odtud začnou lidé utíkat. Možná i do toho Ruska, protože zbytek Evropy na tom bude možná ještě hůř než Amerika.

J. Lukavsky 23.7.2022 7:47

"Možná i do toho Ruska" No zatím to tak nevypadá, a nakonec u nás doma není nejhůř. Amerika už se dostala z všelijakých průšvihů, já bych vsadil na průměrného bílého heterosexuálního Amíka, má doma pár kvérů a nenechá se zblbnout tak snadno. Do Ruska - ani po smrti, byl jsem tam ještě v době kdy platilo: dobrý - lepší - nejlepší - sovětský... Uvidíme. J.L. end

J. Vintr 23.7.2022 13:44

Známý mého synka emigroval z LA do Moskvy a moc si to tam pochvaluje.....

J. Lukavsky 23.7.2022 15:24

"emigroval z LA do Moskvy a moc si to tam pochvaluje....." no o tom nepochybuji. A čím se tam živí? J.L. end

J. Vintr 23.7.2022 15:28

Má tetovací salon. V LA ho hlavně štval černošský rasismus.

J. Lukavsky 23.7.2022 15:31

Tak hodně štěstí. Už má seznam povolených obrázků a nápisů? Aby nenarazil.... Lenin povolen, Stalin? .... J.L. end

J. Vintr 23.7.2022 15:44

Budete se divit, ale na problém, co smí a nesmí tetovat, narazil pouze v Americe.....

J. Lukavsky 23.7.2022 16:08

takže vytetovat si Lenina na levou polovinu, Putina ..... v zemi kde za slovo války je 15 let.... no blahopřeji. J.L. end

L. Frankel 22.7.2022 10:29

Já se Vám divím! Vy nevíte, jak je toto psát dnes nebezpečné?

H. Lukešová 21.7.2022 16:09

Ruské ministerstvo zahraničí usiluje o likvidaci Židovské agentury

Ruské ministerstvo spravedlnosti požádalo místní soud, aby nařídil likvidaci Židovské agentury, informovala ruská tisková agentura Interfax.

Žádost byla předložena moskevskému okresnímu soudu v Basmanném a měla by rozpustit organizaci, která zprostředkovává židovské přistěhovalectví do Izraele. Slyšení v této věci se očekává příští týden.

Izraelští představitelé vyjádřili obavy, že se Moskva bude snažit zabránit židovským občanům v emigraci ze země, protože její invaze na sousední Ukrajinu se protahuje.

Začátkem tohoto měsíce bylo oznámeno, že Kreml nařídil Židovské agentuře, aby ukončila veškeré aktivity v Rusku. Agentura tyto zprávy popřela, ale potvrdila, že obdržela dopis od vlády ohledně svých aktivit a zvažuje své odpovědi.

Izraelský velvyslanec v Rusku Alexander Ben-Zvi se ve čtvrtek setkal s náměstkem ruského ministra zahraničí Michailem Bogdanovem, aby získal odpovědi týkající se ruských kroků proti Židovské agentuře, uvedla agentura Walla. Bogdanov objasnil, že tyto akce nebyly míněny jako diplomatický akt proti Izraeli.

Židovská agentura vydala prohlášení, v němž uvedla: "V návaznosti na dnešní publikace na téma Rusko si Židovská agentura přeje objasnit, že na 28. 7. bylo v této věci naplánováno předběžné slyšení u soudu a jedná se o pokračování dříve zveřejněného soudního řízení. Jak jsme již uvedli, v průběhu soudního řízení nereagujeme."

K. Křivan 21.7.2022 17:01

Že by Rusko nechtělo ztratit kvalitní lidi ?

H. Lukešová 21.7.2022 17:55

Nevím, z izraelských novin jsem důvod, proč Rusko zakročilo proti Židovské agentuře, nevyčetla.

J. Kostelanský 21.7.2022 16:03

To měl Západ a místní rusobijci řečí jako koza bobků, jak Rusko bude Západ vydírat plynem a že prý ten plyn už nikdy nepustí. Ale vida. Rusko Nord Stream 1 postupně začína pouštět.

Tyhle řeči o ruském vydírání Západu plynem ale nádherně odhalují myšlení Západu. Podle principu "podle sebe soudím tebe" západní země předpokládali, že Rusko BUDE MUSET tím plynem vydírat a zastavit jej. Jiný postup Ruska západním zemím nedávál logiku. Protože Západ by to tak, kdy byly roly vyměněny, bez dlouhého přemýšlení o následcích, udělal. Konec-konců, Rusko je Západem vydíráno už celá léta.

Zajímavé, že české noviny zatím o opětovném spuštění plynovodu Nord Stream 1 po jeho plánované údržbě nereferují. Asi jim to moc nezapadá do obrazu Ruska, které Západ vydírá plynem. A jestli to ráno napsali, tak to už rychle schovali někam, kde to čtenáři nenajdou. :-)

Na Slovensku soukromá rádia vysílají tuhle informaci už od rána.

V. Podracký 21.7.2022 16:10

Putin má stejnou logiku jako všichni. Jde o peníze za plyn. trubky musel opravit, musel ukázat, jak hloupé jsou sankce, když ubozí Kanaďané nepochopili, že plynové trubky se také musí udržovat a k tomu je potřeba dílů i z jiných zemí než Ruska.

P. Vychodil 21.7.2022 18:43

imbecilové samozřejmě nechápou a asi nemohou chápat stragické myšlení Putina...

J. Ptáček 21.7.2022 15:03

Putin je především ruský blázen, který má stejně šílené historické vzory: Ivana Hrozného (=velikého), Petra I. Velikého, Kateřinu II. Velikou a Josifa V. Stalina. Kromě Stalina zvětšili Rusko na dnešních 17 milionů km2. Zabráním stovky národů rychlostí 80 km2/ den. Jediná hodnota je krvavým násilím zabraná plocha. Jedinou nulovou hodnotu má naopak pro něj lidský život. Nejen život nepřítele, ale i vlastních vojáků a dokonce i vlastních civilistů. Jediné co mu dosud chybí je západní Evropa, stejně jako kdysi jeho povedeným předchůdcům. Teprve po obsazení celé Evropy se vrhne na Severní Ameriku, začne Aljaškou. Objevenou pro Evropu Dánem Vitusem Jonassenem Beringem.