7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

SVĚT: Nebýt tak hrr - to je hlavní

Celá desetiletí se tzv. západní demokracie, kam se také řadíme posledních 27 let, snaží buď přímo vyvážet demokracii do jiných zemí, kde se neráčí demokracie vynacházet, a to včetně vojenských intervencí. To je ten drsnější způsob.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 14.10.2017 13:13

Co bych udělal v reálu záleží samozřejmě na PROSTŘEDCÍCH,

které bych měl k dispozici.

Tam, kde chybí daleko mocnější arbitr (typický je stát se svým soudním a donucovacím aparátem), platí vždycky PRÁVO SILNĚJŠÍHO. Pro svou obranu se tak lidé sdružují do skupin (púvodně na základě příbuznosti) ale už tím nastává doba "reálpolitiky," musíte se přizpůsobovat zájmům ostatních. Ta reálpolitika NEMUSÍ pokáždé upřednostňovat okamžité zájmy, jak se obvykle tvrdí.

A pak platí to, co tuším napsal britský historik J. M. Roberts, "lidé se těžko sdružují k boji za kolektivní zájmy, aniž by si to opentlili nějakou ideologií" (což ovšem může být i náboženství).

O. Uživatel 14.10.2017 17:13

Uživatel požádal o vymazání
P. P 14.10.2017 3:24

Po dlouhé době rozumný názor. Nic jiného necítím z politiky Trumpa. Ale asi se to nebude líbit různým Havlistům .

V. P 14.10.2017 8:50

Re:

Co cítíte z politiky Trumpa vůči KLDR?

P. Dvořák 14.10.2017 3:20

Platí nejen v mezinárodním měřítku.

"Pěstujme jediné: respekt k druhým a jejich způsobu života u nich a stejné si vyhraďme doma, na svém a nikomu nedovolujme, aby to u nás měnil po jejich."

Jen pro příklad bych začal u našeho specifického etnika, kde už náš OSPOD (Orgán sociální péče o dítě) začíná pomalu praktikovat to, co kritizujeme u norského Barnevernetu. A všichni specifickému etniku financujeme nechuť bydlet stále na jednom místě, udržovat střechu nad hlavou. Systémem sociálních dávek jsme dosáhli toho, že téměř neuzavírají finančně nevýhodná manželství - to nechávají těm blbým gadžům. Domácí dobroserové systematicky ničí jejich způsob života.

Mimochodem jakpak se daří Kocábovi, když už si neleští svoje ego politikou?