26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

SVĚT: Na paralelní Zemi

Šlo o první cestu Si Ťin-pchinga mimo Čínu od začátku šíření covidu, o první setkání Putin – Si po dlouhé době nebo že soudruh Si se nezúčastnil společné večeře (obava z covidu?).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 21.9.2022 21:34

... Krátce po zveřejnění dat o růstu exportu ruského uhlí do Číny, o růstu cen plynu na Nizozemské burze, protože spojenec Ruska Alžírsko oznámilo, že Brusel může zapomenout na to, že by Alžírsko (Po Rusku a Norsku třetí největší vývozce.) prodávalo plyn za jiné, než spotové ceny! A vzhledem k náladě v OSN, kde země celého třetího světa takřka unisono včera útočili na sankce proti Rusku!!– Zveřejnil Brusel, že v krátké době připraví zmírnění sankcí proti Rusku !!na energie, uhlí, ropu, plyn, hnojiva, a kdoví co ještě!!! Připomeňme si Scholze a jeho iritaci Šanghajskou organizací – je to takový pitomec, že uráží její kandidáty na členství;-D Turecko (transfer a ochrana) i Ázerbájdžán (těžba), které jsou klíčové pro zásobování Evropy ropou i plynem.;-D

P. Brecík 21.9.2022 21:32

Brazílie a Indie v Západním bloku ? Autore - NEHUL. Slyšel jsi o BRICS, do kterého chce vstoupit mnoho dalších zemí ? Když už NIC, tak BRICS spolu obchoduje bezdolarově. On USD už není populární a NIKDO ho nechce !! Ani např. Saudská Arábie, která s Ruskem/Čínou obchoduje v Rublech/Juanech. A ani Norsko nechce moc USD/EUR !! To si radši svoje suroviny nechá pod mořem - na zítra ;-D

P. Diviš 21.9.2022 20:38

Co jiného od vás taky čekat, svazáku Multisvědku.

V. Čermák 21.9.2022 19:03

Puť puť putínek, Slépka zakvokala...;-D

J. Jurax 21.9.2022 18:47

I rudá je barva, takže radši ne ...

P. Skřivan 21.9.2022 15:05

Použít atomovku na území, kterému chcete vládnout, je poněkud nepraktické. Tzn. hrozbou nezarmoutíš, ale jinak je to k ničemu. ... pokud se konvenčně prohrává a není na pořadu dne sebevražda.

F. Zrcek 21.9.2022 11:20

Obávám se, že západu už nezbývá moc sil na někoho tlačit. Jestli je něco bizár, je to západní socialismus, konec svobody slova, vstřícný postoj k ilegální imigraci a rozpad tradiční rodiny s totálním ignorováním práva dětí na bezpečný domov. Všechno ve jménu pokroku a záchrany planety před klimatem.

Samarkand ukázal, že se sice všichni diktátoři shodnou na tom, že za všechno zlo může západ, ale na štěstí už na ničem dalším. Každý tam jel tvrdě za sebe. Putínka tam umravňovali až šikanovali. Na Ukrajině si sám zavařil, tak ať si to sám vylíže.

Putin si mobilizační manifest předtočil a nejspíš doufal, že ho Samarkand podpoří a západ se potom poleká dřív, než ho aktivuje. Vyšlo mu to podobně jako v únoru pád Kyjeva. Takže nakonec mobilizoval chca nechca (a nejspíš se i pochca), ale kromě atomovky už toho vážně moc nemá. Myslím, že i taktickou atomovku by už použil, ale neví, která je ještě funkční. Přece jen, poločas rozpadu se nevztahuje jen na ruské impérium. Špatná zpráva pro západ: některé z nich určitě funkční budou.

Špatná zpráva pro putínky - jejich propagandistické zdůvodnění už neberou vážně ani v kremlu. Ukrajinci neženou moskaly za Ural, ale vysviňuji je výhradně z postsovětské Ukrajiny. Západ nehrozí putínii atomovkou, naopak děputáty ruské dumy hrozí atomovkami západu. I kdyby rusáci byli dementi, což statisticky nejsou, tak to průběžně slyší z úst svých představitelů. Na změnu paradigmatu reagují tím podrážděněji, že budou muset rukovat. Z rodin echt rusáckých a kremelsky loyálních. Poslední prachy připravené pro dovolenou na západě budou teď muset obětovat dochtorům, aby si vydyndali modrou knížku. Jinak krvežízniví chocholi a vlastní vychlastaní lampasáci s IQ tykve.

V tenhle moment bych na dlouhodobé přežití putínie nevsadil ani starou belu (pozn: je to prý zpuchřelá veverčí kožka v ruském prostředí).

M. Hoblík 21.9.2022 8:55

Než barevnou revoluci, to raději rudý prapor!