4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ŠUMAVA: Vědecká obec selhala

Téměř dvacet let trvající spor reprezentovaný na jedné straně šumavskými starosty, lesníky, Jihočeským a Plzeňským krajem a regionálně příslušnými poslanci a senátory a na druhé straně nevládními organizacemi, vyvrcholil přijetím novely zákona 114/92, která zařazuje „nadpoloviční většinu“ národních parků do divočiny či bezzásahovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 8.9.2017 9:14

Re: Brečíš na hrobě vlastní nenažranosti Jirso.

"prapůvodním impulsem k založení NP Šumava, byla touha místních

nenažranců (oni ti Jirsou vyjmenovaní ctihodní funkcionáři byli či

dodnes jsou z většiny majiteli šumavských nemovitostí," No co je špatného na tom, že místní majitelé penzionů a hotelů chtějí žít z turistů? Platí to i pro majitele nemovitostí v K.Varech, Praze, Brně...? Penzion a hotel snad stavíte aby byl prázdný? A by z prázdných pokojů byl nádherný výhled? Navíc NP Šumava určitě nevyhlásil starosta Mordavy či Kvildy, to muselo spustit Minsterstvo pro životní prostředí. Kdo byl předkladatelem zákona se dá snadno dohledat. Jinak ale máte pravdu v tom, že NP Šumava byl vyhlášen neprávem protože NP může být jen oblast, kde je původní 80% plochy a u Šumavy je to naopak. A jako každý podvod se to vrací jako průšvih zpátky, ale bohužel to odnáší Šumaváci a nikoli magoři co to spustili a drží mermo mocí v chodu. Holt cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly!

J.L.

J. Schwarz 8.9.2017 9:03

Jak vidno

jsou "vědci" co za prachy z "Norských fondů" vyplodí jakýkoli blábol podle potřeb zadavetelů.

P. Pruner 8.9.2017 8:50

pěkné

Děkuji autorovi za pěkný příspěvek. Současně další příklad toho, jak v dnešní vyspělé společnosti to zdravý rozum prohrává na všech frontách a jak jsou lidé úplatní, čímž nemám na mysli jen penězy.

L. Písařík 8.9.2017 8:07

Objeli jsme loni v srpnu Šumavu z české i německé strany.

Jeďte se taky podívat a uvidíte na vlastní oči. A když se vám nebude chtít, podívejte se na letecké mapování.K tomu není co dodávat.

T. Kubín 8.9.2017 8:05

A co začít od začátku?

Co kdybychom se podívali na úplný začátek toho prů...u? Kdo vzal do vlády magora Bursíka a dovolil mi po Kirylovi zničit Šumavu? ODS, Topolánek. Elementary, dear Watson.

J. Šimek 8.9.2017 6:28

Depak vědci, jsou to zaprodanci a ztroskotanci

placení ze západních ideodiverzních centrál ... a Jirsa je prokouk a před veřejností demaskoval :o)

P. Maleček 8.9.2017 6:21

Brečíš na hrobě vlastní nenažranosti Jirso.

Ano Jirsa má v tomto pravdu. Jen jaksi zapomíná dodat, že prapůvodním impulsem k založení NP Šumava, byla touha místních nenažranců (oni ti Jirsou vyjmenovaní ctihodní funkcionáři byli či dodnes jsou z většiny majiteli šumavských nemovitostí, vidících v NP cestu k snažšímu a výnosnějšímu holení turistů značkou NP lákaných a omámených.

Že jim pak za cenu plundrování šumavské přírody zisk nesoucí značku NP vyfoukli mnohem bezohlednější nenažranci pražští, to pod taktovkou "eko-ministra" Bursíka a s pomocí jím zmanipulovaných naivních ekopošuků, či naopak vyčůraných vědců, spíš dojičů ekograntů a dotací, už bylo součístí divoké Klausovy kleptokracie.

Dnes je hlavním ničitelem Šumavy Babiš, který přes svého eko-fámuluse Brabce (dříve pro něj spravující jeho chemické provozy) dal Šumavu v šanc po divočině agresivně toužícím ekopošukům, to jako úplatek za to, že oni dají pokoj Babišovým smrdutým fabrikám a ničení ornice a vnitrozemské zemědělské krajiny výrobou energoplodin.

Ano šumavské lesy a jejich vodozádržná funkce jsou řáděním Babišem uplacených ekopošuků a ekodojičů kriticky ohroženy, v tom má Jirsa pravdu. Avšak nebylo by toho, kdyby si šumavští prý patrioti, ve skutečnosti nenažranci ala Jirsa, před lety v zájmu svých zisků neprosadili (pro malé % původní přírody z pohledu mezinárodní legislativy nezákonně) na Šumavě NP. Ach jo.

Teď nad Šumavou brečí na hrobě vlastní nenažranosti.