2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

STÁT: Potlačila vláda naše práva?

Ústavní soud má před sebou opravdu historickou kauzu. Rozhodování o opatřeních v nouzovém stavu a jeho vyhlášení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Polák 24.4.2020 9:05

Mno, pokud se dobře pamatuji, Macron začal tím, že zakázal všechna shromáždění kromě demonstrací.

Navrhuji u nás zakázat všechna shromáždění, kromě (co největších) shromáždění právníků.

P. Götze 24.4.2020 3:11

jen si nejak nejsem jist, kdo se vlastne citi bezduvodne omezen. samozrejme priznivci opozice asi ano, ale protoze antibabis. ale jak ja vnimam co se deje vetsina si myslim nema pocit ze je to bezduvodne.

J. Frček 24.4.2020 3:04

Tak tohle jsem nedočetl do konce. Už když se vraceli stovky nakažených před půlnocí z lyžovačky z Itálie, jsem zuřil, co za blby nám vládne... Jde to s námi z kopce...

J. Pankovic 24.4.2020 2:37

Advokát člověku Vlkem

P. Hatina 24.4.2020 1:53

Mimochodem, ono není přesné tvrdit, že "že vláda při převzetí moci neřekla, proč tak činí a co sleduje. ". Ve skutečnosti to řekla a říkala naprosto jasně - aby tomu dokonce i ti (s)prostí lidé dole rozuměli, proč se ta která opatření zavádějí.

Jenže to oč tu jde, že to dle právnických argumentů neřekla formálně dostatečně podrobně.. Což je ale jednak subjektivní hledisko, které nelze nikdy dokonale splnit. Ovšem současně může jít takový požadavek do grotesknosti, když nutí takto popisovat elementárně základní věci, které by měl každý člověk (včetně malých dětí) znát.

Slovem, je tu i riziko, že se svým rozsudkem ústavní soudci dokonale zesměšní - a jejich výroky si pak budou lidé pouštět pro obveselení, asi jako výroky soudruha Jakeše z Červeného hrádku. A Ústavní soud ze kterého si lidé budou dělat srandu, bude skutečně pro srandu,. což ale může mít, v případě skutečné ústavní krize kritické následky..

I. Polák 24.4.2020 9:02

To jste napsal moc hezky. Souhlas.

P. Dvořák 24.4.2020 0:43

Správné otázky.

"Přesto se každý může ptát: Jsem živý, když budu (jsme) vlastně ve vězení? Jsem živý, když nesmím hledět na slunce? Jsem živý, když jsem otrokem státu? Chci zde žít?"

Jestliže jste přežil toto vězení a přesto o tom pochybujete i když hledíte na slunce, jestliže se cítíte být otrokem, jestliže zde nechcete žít,

zcela svobodně a demokraticky VYPADNĚTE!

V. Braun 24.4.2020 10:42

Tak až do dnešního rána vypadnout nešlo, bylo to vládou zakázané. Včera vláda překvapila a najednou je cestování povolené, což jen dokazuje rozhodování vlády ode zdi ke zdi.

P. Dvořák 24.4.2020 11:02

Tedy jste toho názoru, že když to jednou bylo zakázané, už to nikdy neměli vzít zpět? Nebo s tím měli počkat do zítřka, do pozítřka . . .

Zvláštní logika.