1.6.2024 | Svátek má Laura


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 8.4.2024 8:08

Nesmysl. A zapletl jste do toho začínající a končící ideologie Západu

Problém Západu začínající se nazývá universalismus či progresivismus. Je to záležitost internacionální. Korporace jsou do toho zaháčkovány ale nejde o vládu silných vůdců ale spíš pochybné ideologie. Přes určité totalitní prvky jako cenzura a zblbnutí korporátů by, nebýt multikulturalismu, byla výhledová možnost návratu k rozumné demokratické společnosti.

Končící problém Západu je bývalý kolonialismus dožívající v namyšlenosti, peskování chudších a zaostalejších zemí a lokálních konfliktech jako Afghánistán, Irák. Toto naopak dožívá protože z Afghánistánu Západ utek, v Sýrii jsou hlavně Rusové a suroviny v Africe okupuje Čína.

Takže éra západní kolonizace skutečně končí. Což primitivové nepochopili!!!

A vidí budoucnost jednak v lásce k Rusku, i když se tam vždycky spálili. Hlavně ale nepochopili, že místo svobody dostávají nového kolonistu Čínu.

J. Nevrkla 8.4.2024 8:47

Multikulturalismus je nezbytnou součástí ideologie globalistů - zrušit hranice, zrušit národní státy, zrušit rodiny, aby se z lidí stalo snadněji ovladatelné stádo bez zakotvení, bez sounáležitosti, aby hlas jednotlivců neměl reálnou cenu, v podstatě zrušení demokracie a zavedení totality.

V Rusku se spálili vždy pouze ti, kteří si ho chtěli podmanit, teď to budeme sledovat v přímém přenosu. Kolonizace Čínou může nastat pouze v případě, že náš průmysl zbankrotuje a my firmy Číňanům dobrovolně prodáme, abychom se nějak uživili. Pracujeme na tom usilovně, tedy západní vládnoucí politici.

D. Laurencikova 8.4.2024 8:56

Statisice mrtvych za zakladny NATO na Ukrajine? To je dnes "mirotvorna" politika Zapadu. Rv

J. Hrazdil 8.4.2024 7:50

Pane Maraku, clovek , ktery pouziva vyraz autokracie tatarsko - byzantskeho typu nema o historii ani poneti.

Prectete si J. J. Norwiche.

R. Langer 8.4.2024 9:59

Kdo ví, jestli má ponětí vůbec o něčem. Možná ta muzika, pro někoho. ;-)

V. Církva 8.4.2024 7:34

Tak určitě si nelze nevšimnout že Slováci i Maďaři a další, především na východě, mají rádi silného vůdce, trochu extrémní a zastaralý přístup k vlastenectví a úplně se s demokracií západního typu nesžili. Na Slovensku, ale i dost lidí u nás, se pak z podobných důvodů pořád nezbavili přehnaného panslavismu. Lidé nepochopili, proč Poláci, kteří byli s Ruskem ve styku toto pojetí neprosazují a že k nám patří naše středoevropská kultura a ne ruský svět. Tady bych s ideou článku souhlasil.

Článek ale opomíjí kam se dnes dostal Západ, že třeba zelenorudé bojůvky v Německu se dost podobají těm nacistickým a že islamismus je zlo které si dnes hýčkají a šlechtí na Západě. stejně tak potratismus a odpor k Bohu. To není jen, že lidé přestávají chodit do kostela. Pokud by lidé odcházeli třeba k Budhistům a jogínským mistrům, nějak bych to chápal, oni ale odchází k neomarxistům, náboženství bez Boha. Nebýt multikulturalismu byla by ale i tak cesta zpět. Jak se vrátí k rozumu a udrží demokracii země s potracenou polovinou obyvatelstva a víc než 20procentním počtem mladých muslimů a lidí se středověkými, nebo ještě staršími zvyklostmi mi ale není vůbec jasné. Protože v christianizaci a španělské reconquistě řešení nikdo nehledá, je to bez občanské války s nejasným výsledkem spíš nemožné.

Co se týká Babiše. Jeho hnutí mne zatím z různých důvodů nenadchlo, abych je volil, ale kromě oligarchy Babiše (nejde o vůdcovství Mečiarova typu jde o balík peněz a oligarchu) se donedávna až tak nelišilo od jiných stran a hnutí a má i výrazné osobnosti.

Pravda je, že teď se Babiš ladí na mafiánské Slovensko a národovecké Maďarsko, a adoraci ruského světa. Tento východní výklad demokracie je mi rovněž vzdálený. Nebýt toho možná bych jim dal šanci, protože pětikolka potřebuje dostat za uši. To je totiž právě ta demokracie pane Mařák.

J. Nevrkla 8.4.2024 8:00

Boha k revoluci netřeba. Revoluce zpravidla vznikají, když se příliš zvětší sociální rozdíly mezi bohatými a chudými. To bezpochyby v mnoha státech nastává, bohatí prosadí svou moc bez ohledu na volby, dělají politiku ve svůj prospěch. To už pro chudnoucí většinu nebude dlouho snesitelné.

M. Kocián 8.4.2024 8:14

Jinými slovy, když zanecháte příliš velkou část nějaké skupiny příliš daleko za sebou, najdou si zkratku, aby vás dohnali, nebo vám pod nohy hodí klacek, aby vás zpomalili.

J. Nevrkla 8.4.2024 8:53

Spíše když svou moc využíváte jen ve svůj prospěch na úkor druhých. Po právu pak následuje trest.

K. A. 8.4.2024 8:07

Na východě mají rádi silné vůdce? To vypadá na docela slušný předsudek podobný nacistické představě, že na východě jsou méněcenné národy.

Orbán je v délce vládnutí srovnatelný s Merkelovou (18 a 16 let), ale v Německu se tomu říká stabilní demokracie a v Maďarsku autokracie. Přitom v Maďarsku je větší svoboda slova než v Německu. A Slovensko, tam se to mění každou chvilku.

K. Zangl 8.4.2024 7:33

Autor je jen obyčejný levicový extremista.

Z. Udavači 8.4.2024 7:28

R^ už kvičej ;-D

R. Langer 8.4.2024 10:02

Jo jo, Mařák každou chvilku! R^ ;-D

R. Meišner 8.4.2024 7:28

tak už od autora víme, že na východě je Zlo. a na západě Dobro--zejména v těch krásných příměstských zónách---našel by ctěný pan autor odvahu tam vkročit? a strávit tam třeba byť jediný den? vsadíme se, autore? 8-o

R. Tichý 8.4.2024 7:13

Ano, posunulo se to. Z ruska jde mafiansky totalismus, z Berlina zeleno levicova debilita a z Bruselu levicovy totalismus.

Konzervativni a tudiz zidpovednou politiku dnes provozuji zejmena Asiati a snazi se Argentina.

R. Konečný 8.4.2024 7:22

R^

P. Pavel 8.4.2024 7:49

Mráz přichází stále z Kremlu, smrad z Brusele.

E. Tkadlec 8.4.2024 7:05

Socialismus a s ním spojené revoluční a pokrokářské myšlenky už dávno nejdou z Moskvy, ale z Bruselu. Pro normálně pravicově uvažujícího člověka jdou dnes všechny totalitní z hrozby z Bruselu a západní Evropy.

D. Laurencikova 8.4.2024 7:10

👍👍

I. Teren 8.4.2024 7:12

Zabudli ste na USSA (byvale USA).

R. Langer 8.4.2024 7:13

R^ [>-]

V. Církva 8.4.2024 7:42

Článek západní levicový liberalismus či universalismus a jeho fatální směřování (s multikulturalismem homosexualismem, neomarxismem,...) pominul a to je asi chyba.

Nicméně zaměřuje se na východní totalitarismus a v tom se dá souhlasit. To taky nejsou demokracie v jakých bych chtěl žít.

My jsme bohužel mezi dvěma balvany. Nebýt války na Ukrajině, tu východní hrozbu můžeme ignorovat a donedávna jsem nadával jen na tu západní. Dnes jsou téměř rovnocenné, Západ totiž oslabuje obojí.

L. Hančar 8.4.2024 6:57

Drahý fašisto Mařáku, aby si katolické Slovensko zvolilo za prazidenta bukvici, to musí být naši bratři hódně nafraní na tu vaši globální banderovskou lůzu. Čest jejich odvaze a blahopřeji k volbě! K mírové volbě.

D. Laurencikova 8.4.2024 7:11

👍

V. Církva 8.4.2024 7:52

Četl a nepochopil. No nemáme tak daleko na východ. Globální banderovskou lůzou je míněno co? Banderu zdá se dost přehnaně, i když se dá pochopi proč, adorují jen na Ukrajině, ne globálně. Ale nezdá se to být problém. Strany které by se daly nazvat fašizující volilo na Ukrajině hodně pod 10 procent voličů. Fašistu a mafiána Putina v Rusku naopak kolem 90 procent voličů.

R. Langer 8.4.2024 10:01

Jestli to nebude tím, že mafián a fašista je to jenom pro takové, jako vy. :-P

D. Laurencikova 8.4.2024 6:50

Pane Mařák, měl byste si sundat aspoň tu příšernou věc z huby. Chytřejším vás to neudělá, ale zmírnite tím částečně úlek, způsobeny vaším spoluobčanům při pohledu na vás.

J. Kulheim 8.4.2024 7:22

R^

D. Laurencikova 8.4.2024 9:40

Kdyz se siritele Junk-News vztekaji a levicovi pisalkove kousou do stolu, tak se muselo stat neco. co se panstvu v Bruselu, Parizi a Berline velice moc nelibi. Nic dramatickeho. Pouze si Slovensko demokraticky zvolilo noveho prezidenta. Zadna tajna domluva jako posledne pri volbe prezidenta v Nemecku, nebo volba Ursuly v. d. na nejvyssi post v EU Leyen (dohoda mezi Merkelovou a Macronem) , nic takoveho. Volici na Slovensku si demokraticky zvolili prezidenta prostrednictvim volebnich listku - takova smelost! Vitez se jmenuje Pellegrini. Bruselska marionetta, protikandidat Korcok, utrpel porazku.

Co dela Bruselu a nasim lokajum vrasky? Stejne jako Madarsko je Slovensko proti valce s Ruskem, ale snazi se o mir na Ukrajine. Lidove receno nehodlaji Slovaci hazet do hospody, kde se rvou chlapi, rozbitym oknem kameny a klacky, aby meli cim. Take odmitaji zaplaveni zeme mohamedanskymi invazory a podporuji klasickou rodinu. Zuzana Caputova uz nebude moct sabotovat nove zakony, jak tomu bylo doposud a Slovensko nahradi v podpore Madarska Polsko, kde bohuzel vyhral volby probruselsky Tusk. Zle pro Brusel, dobre pro Slovensko, dobre pro nas. Volba Pellegriniho je dobrym znamenim i pro nadchazejici cervnove volby do EU-parlamentu.R^

D. Laurencikova 8.4.2024 10:01

- volba Ursuly v. d. Leyen -