2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

SLOVA: Zvetíme se k obraně veta? Děti, po nichž je veta.

O zbytky suverenity, kterou už trochu anachronicky zrovna slavíme, budeme připraveni velmi brzo. Výbor pro ústavní záležitosti Evropského parlamentu tento týden odhlasoval Němci a Francouzi připravený dokument.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brich 27.10.2023 14:59

"Mě byste pravdu, kdyby se jednalo o stát (i federální)."

Právě proto aby to stát byl. To pak už bude jen třešnička na dortu;-€

M. Zasazabanovaný 27.10.2023 8:22

Rozviedčik to nehovrí iba tak, sám od seba. To by ste mali chápať. Rozviedčik slúži a plní rozkazy.

------------

Tak nám to právo veta chce Evropský parlament opravdu zrušit. A nejen to. Opravdu si ještě někdo myslí, že toto se dá reformovat? A jak asi? Nikdy k tomu nebude vůle a už ani možnost. Budeme to, co z nás staří dobří Němci chtěli vždycky mít.

Tedy zatím jen Výbor pro ústavní záležitosti Evropského parlamentu (AFCO). Ten včera tento Němci a Francouzi připravený dokument odhlasoval. A víte co nám v něm připravili? Faktické otroctví k čemukoliv, pro co se oni rozhodnou. K čemukoliv, co bude výhodné pro Němce a Francouze. Tyhle „smlouvy“ výslovně navrhují zrušit členským státům právo veta a předat jejich další kompetence do Bruselu. A to zcela základní a životně důležité věci jako jsou hranice, obrana, zahraniční politika, měnová politika, energetika a další. Ještě vám přijde srovnání se Sovětským svazem na věčné časy přehnané?Budou řídit úplně všechno. Zdravotnictví, školství, průmysl, cokoliv na co si vzpomenete, nebo si vzpomenou oni. Budou nám vnucovat, co máme dělat a jak máme myslet. Pamatujete na rok 68 a bratrskou pomoc? Budou ovládat represivní složky, které už nebudou naše. Proč myslíte, že to chtějí? Co se asi stane? Máme být levná pracovní síla, nic víc. A ne, to není fikce. A nevěřte nikomu, kdo bude plácat v televizi, že se to nestane. Ono se to totiž už děje.

https://web.litterate.cz/tak-nam-to-pravo-veta-chce-evropsky-parlament-opravdu-zrusit/

J. Plzák 27.10.2023 10:00

Pamatujete na rok 68 a bratrskou pomoc?

To ještě zažijem.

P. Diviš 27.10.2023 10:23

Naštěstí mají Rusáci zatím dost práce s Ukrajinou.

M. Zasazabanovaný 27.10.2023 10:34

Vyzerá to, že Izraelom a americkou prezidentskou kampaňou končí "veľa práce Rusov s Ukrajinou".

D. Laurencikova 27.10.2023 10:38

Je take velmi zajimave pozorovat, jakym smahem zmizela Ukrajina z palcovych titulku a vlastne i z tech mene napadnych. Ach, tito novinari...!

M. Zasazabanovaný 27.10.2023 12:27

R^

P. Brich 27.10.2023 14:55

No, tanky tu zatím jezdit nebudou. Němci zpočátku používali fémové vraždy. Tradice se musejí zachovávat!!;-€EU;-O

F. Navrátil 27.10.2023 7:59

Jenerál podpořil ve svém projevu odebrání práva veta států EU a tím předání suverenity do Bruselu. Není možné mu to vyčítat, neboť tato slova nejsou z jeho hlavy. Subalterní nemyslící dýzlák pouze přečetl z papírku, co mu jeho loutkovodič Kolář napsal. O jeho omezených schopnostech samostatného uvažování voliči věděli a přesto ho zvolili. Je to i jejich odpovědnost.

J. Plzák 27.10.2023 10:02

Volit lampasáka, to jsem považoval až do jeho volby, ze nemyslitelné.

P. Diviš 27.10.2023 10:26

Takže jste volil přisluhovače StB?

V. Zadák 27.10.2023 11:08

Karle Šebesto, volba prezidenta je dvoukolová.

To Vám ještě nedocvaklo?

J. Hajský 27.10.2023 10:11

Předání naší suverenity do Bruselu se podobá předání naší suverenity do Berlína, které v noci ze 14. na 15, března 1939 podepsal prazident Hácha. Až na to, že Hácha byl k tomu hrubým a nevybíravým způsobem a ve špatném zdravotním stavu donucen a prezident Pavel o tom hovoří z vlastní (Kolářovy?) iniciativy nikým nenucen.

P. Brich 27.10.2023 14:51

Ano. Háchu to ani nenapadlo!!;-O

M. Valenta 27.10.2023 7:21

Právo veta se v organizacích s větším počtem členů téměř nevyskytuje. Předpokládám, že i autor tuší proč.

P. Pavel 27.10.2023 9:03

Možná ne v Klubu chovatelů drobného zvířectva apod. V zásadní mezinárodní organizaci daleko důležitější než EU ano, v NATO. Tušíte proč ?

M. Valenta 27.10.2023 16:58

A proto ta malá schopnost něčeho dosáhnout.

P. Pavel 27.10.2023 17:36

Konkrétně včem, kde, kdy a jak ? Když je vám to tak všechno jasné. Jo, Varšavská smlouva v tom byla opravdu daleko pružnější. Přišel rozkaz z Moskvy, a už se frčelo na ČSSR. Ovšem i tenkrát byli potížisté, a neměli pro tu jednotu pochopení, Rumuni. A to neměli ani právo veta.

J. Plzák 27.10.2023 10:04

Pán je politolog, nebo jiné zjevení?

P. Brich 27.10.2023 14:49

Spíš poblitolog ...:-/

O. Musil 27.10.2023 7:00

O připravovaném dokumentu, což není nic jiného než soubor návrhů pro reformu EU, se můžete dočíst například zde: https://www.theparliamentmagazine.eu/news/article/european-union-national-veto-daniel-freund.

Ono vybrat z toho jeden odstavec nebo spíše jedno heslo je poměrně nešťastné.

R. Langer 27.10.2023 7:17

Ano, a ještě nešťastnější je, jak se z jednoho hesla stane časem hlavní program, soudruhu. ;-€

O. Musil 27.10.2023 8:55

O co přibližně jde (a opakuju, že se jedná o návrhy konventu pro další jednání):

Reforma článku 7 s cílem lépe chránit naše společné hodnoty tím, že se zruší jednomyslnost při jeho aktivaci, přidají se jasné lhůty pro Radu a Evropský soudní dvůr se stane arbitrem porušování.

Zavedení referenda o EU

Právo iniciativy pro Evropský parlament

Vytvoření obranné unie a energetické unie

Nové výlučné pravomoci, jako je životní prostředí a biologická rozmanitost a sjednávání dohod o změně klimatu

Nové sdílené pravomoci, jako je veřejné zdraví, civilní ochrana, průmysl a vzdělávání

Konec jednomyslnosti v Radě

Nové hlasování kvalifikovanou většinou: 2/3 členských států zastupujících 50 % obyvatelstva (namísto 1/2 členských států zastupujících 65 % obyvatelstva). Hlasování kvalifikovanou většinou by se mělo používat pouze pro rozhodnutí, která byla dříve přijata jednomyslně (Rada).

Reforma Komise, která by měla být přejmenována na "výkonnou" s 15 členy. Předsedu exekutivy by měl navrhnout Evropský parlament a potvrdit Evropská rada.

J. Plzák 27.10.2023 10:07

Můžem jen doufat, že to Maďaři budou vetovat. Pokud to bude prosazeno i přes ně, pak víme, že jsme tam, kam nás už jednou dovedla naše šlechta.

P. Diviš 27.10.2023 10:25

Obávám se, že to dost předbíhá vytvoření podmínek pro takový kvazistát.

P. Brich 27.10.2023 14:48

To už přece vyjádřil ten lucemburský ožrala, co seděl na židli, kterou teď zahřívá Lejnová: něco ve smyslu zkusíme to a když nebude okolo toho moc rámusu, pokročíme dál.

A celá věrchuška EUhnije v tom pokračuje ...!!;-€EU;-O

K. Moravec 27.10.2023 6:50

Děti. Mláďata. Ta si chrání všechny mnohobuněčné organismy, protože jiné je rády pojídají. I my, organismy homo sapiens sapiens, svá mláďata chráníme, i když je už pár set let jiní homo sapiens nejedí (u nás naposledy Hunové), jen vraždí, aby místo nich žila jejich mláďata. Jiná mláďata však jíme.

Vyhladit do hrdel a statků tomu říkali naši předci, aby nezbyl žádný mstitel. Slavníkovci by vyprávěli, kdyby přežili a ve své době znali fotografii a film. Že je k dispozici neměli, slavíme různá výročí Přemyslovců, lebku jednoho z nich vytahujeme každý rok a přenášíme z místa na místo s procesím mužů, kteří žádné děti nemají, protože žijí v celibátu.

Pěkná tradice, podobně jako ta, při které jíme tělo svého proroka - božího syna a pijeme jeho krev. Vraždění a pojídání mláďat je náš civilizační fenomén. Pečená kuřátka máme raději než dospělou slepici, telecí než hovězí, cibulku než cibuli, vrcholem dokonalé genocidy je pojídání vajec nebo jiker. To jsou úplná miminka, novorozenci.

Samozřejmě, nechceme to vidět, kuřecí prsa už jsou zbavena většiny atributů živé bytosti, tak nám to ani nepřijde, ale budeme -li mít volbu, zvolíme k obědu jehněčí spíše než skopové.

Jinak to nejde, jsme, homo sapiens, vrcholovými predátory a mladé organismy lépe trávíme ( s výjimkou vegetariánů, kteří si ale zase libují v mláďatech rostlin, klíčků, mladých výhonků...), kdybychom neadorovali přemyslovskou lebku, byla by předmětem našeho uctívání lebka některého Slavníka či jiného despoty.

Co tím chci říci? Chraňme naše česká mláďata, aby je nenahradila mláďata jiných. Braňme právo veta klidně na barikádách. Pokud to neuděláme, bude čeština raritní jazyk, který zná pár doktorandů, bory budou šumět větrníky a v sadech se budou skvět solární panely.

J. Fráňa 27.10.2023 7:00

Dobře napsáno, jen trochu nepřesnosti o pojídání mláďat. I savci pojídají svá vlastní mláďata, třeba lev je toho ukázkovým příkladem. Jako letitý akvarista sleduji pojídání vlastního potomstva u ryb řadu let. Nutno dodat, že vždy to má nějaký význam a příroda to takto nezařídila bezdůvodně.

Jinak R^

P. Dvořák 27.10.2023 7:57

Co to je za nesmysly?

„Vraždění a pojídání mláďat je náš civilizační fenomén. Pečená kuřátka máme raději než dospělou slepici, telecí než hovězí, cibulku než cibuli, vrcholem dokonalé genocidy je pojídání vajec nebo jiker. To jsou úplná miminka, novorozenci.“

1) Usmrcování jiných živočišných druhů za účelem obživy není vraždění. 2) Mláďata predátoři v přírodě žerou proto, že jsou snadnou kořistí. 3) Mláďata člověk jí proto, že jejich maso se dá lépe tepelně zpracovat a je chutnější. V principu totéž platí i pro cibuli!!! 4) Vajíčka jíme proto, že jsou produktem vyšlechtěných druhů slepic, které chováme především proto, že denně snáší vejce.

5) Lidské mládě fakt není totéž, co telecí maso. Tedy většinou . . . .

J. Plzák 27.10.2023 10:10

...lebku jednoho z nich vytahujeme každý rok a přenášíme z místa na místo...

Bez ohledu na další text, to považuji za to nejpitomější barbarství, které se tu děje.