11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Západ zdegeneroval, zesocializoval

Já jsem ho sice neznal osobně, setkal jsem se s ním asi jen dvakrát, ale určitě byl nejen pro mne více než pouhým symbolem. Byl hlavně člověkem. Velmi cílevědomým, koncentrovaným, pracovitým a přemýšlivým člověkem, odvážným hráčem i zodpovědným hospodářem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fráňa 8.4.2021 9:22

Někdo napsal, že svět se změnil v momentě, kdy muži začali používat výraz "rodili jsme". Na rozdíl od pana Jakla ještě věřím, že nejsou všichni Tomášové Klusové. Věřím, že rodiče budou číst dětem pohádky, kde draka porazí "ten" princ (nemyslím karikaturu na prince, Mádla) a ne "to" princezna s neurčitým pohlavím. Těchto postižených magorů je jen hrstka, bohužel umí být vidět a slyšet víc než ostatní. Snad lidé brzy přestanou poslouchat tzv. celebrity z řad komediantů, kteří z bůhví jakého důvodu věří, že mohou poučovat národ. Pravdou je, že největší nebezpečí číhá z řad našich humanitních vysokoškoláků. Tito lidé s upraveným myšlením a nechutí k opravdové práci, začínají ovládat mnoho sfér našich životů. Je to vidět všude na západě, kde je blahobyt a lidé řeší jen kraviny. Možná je čas, aby mlčící většina řekla hodně nahlas svůj názor.

P. Dvořák 8.4.2021 9:32

Nevyhnutelná ztráta blahobytu je přinutí přestat řešit kraviny.

D. Laurencikova 8.4.2021 9:37

A tady prave lezi zajic v pepri. Mlcici vetsinu to proste nezajima. Jde jim to kolem prodlouzenych zad. Muzete agitovat jak chcete, poslechnou si vas, podivi se, i prikyvnou... a jdou si po svem. Dokud se jich to primo citelne netyka, nezajima je to. A az se jich to bude primo tykat? Bohuzel si myslim, ze vetsina se tomu proste prozpusobi. Rada bych se mylila.

V. Pavelka 8.4.2021 11:59

Dospěláci by si měli udělat čas , a podívat se na ČT dětské pořady8-o ,to je výživa !?[>-]EU!8-o

D. Černá 8.4.2021 9:38

Přésněééé!! Vysokoškoláky do výroby, celebrity do dolů, Kluse do šatlavy. To vy umíte.

Jen jedna větička vám tam ulítla, soudruhu, cituji:

Je to vidět všude na západě, kde je blahobyt a lidé řeší jen kraviny.;-D

Podle vašich souputniků a držitelů titulů ,,Vysoká škola života" Západ přece zahnívá, je dekadentní, krachuje. Tak si v tom udělejte pořádek.;-D

D. Laurencikova 8.4.2021 9:45

Pani Cerna, Zapad skutecne zahniva a je dekadentni. Jeste stale zije z rezerv, ale i to se brzy zmeni. Ideologizace a Deidustrializace bezi na plne obratky (a co teprve po vitezstvi Zelenych v podzimnich volbach v Nemecku) a novi obyvatele z Orientu a Afriky, kterym patri budoucnost, k zachrane blahobytu asi tolik neprispeji, jak byste doufala.

D. Černá 8.4.2021 10:03

Paní Laurenčíková, děkuji vám za fundovaný názor o prohnilém Západu a zapomněla jste dodat, že jedině prosperující Rusko kladoucí důraz na tradiční křesťanskou rodinu, jako základ prosperity, je naše budoucnost. Důkazem toho je, že všichni, kteří si své poctivě nabyté miliardové majetky vydělali v Rusku je investují ve své zemi a jen pár pomatenců si kupuje nemovitosti a podniky na té prohnilé francouzské riviéře a v multikulti Londýně. Omsk, Toms, Vladivostok a Kazaň, to jsou ta místa spokojeného života pro ně, včetně prestižních škol pro jejich děti.

Vaší poznámku o mém doufání v co největší přísun obyvatel z orientu a Afriky ponechám bez komentáře, snad jen že jste úplně blbá.

D. Laurencikova 8.4.2021 10:24

Vazena pani Cerna, to o tradicni krestanske rodine je vasse rec. Mne staci tradicni rodina, i kdyz proti krestanstvi nic nenamitam. Zda se, ze pro vas existuje jenom Zapad nebo Rusko. Bud jsi pro Zapad, nebo pro Rusko, to je Vas, ale ne muj svet. Clovek muze durchaus obe videt kriticky. Priznam uprimne - po petatriceti letech na Zapade, ktery se pred myma ocima meni v dystopii, ze proti Rusku toho dnes ani tak moc nemam... Ale priznavam, ze se s nim tak moc jak vy proste nezabyvam. Nepochopila jste co pisu. Nepisu, ze "doufate v co nejvetsi prisun obyvatel z Orientua a Afriky", tento prisun se i bez vaseho doufani davno kona. Psala jsem, ze pokud doufate v zachranu zapadniho blahobytu temito jeho novymi obyvateli, pak jste vedle jak ta jedle. Neoznacim vas za "uplne blbou", to je mi prilis primitivni, to neni muj duktus. Reknu to takhle: Mate proste prkno pred ocima. Rikam tim totez, ale zni to lip ;-)

D. Černá 8.4.2021 10:38

Nevymlouvejte se a nelžete, napsala jste to. Přečtěte si to po sobě. Podsunula jste mně něco, co jsem nikdy nenapsala, protože máte zaškatulkováno, že kdo není s námi, je proti nám. Svět se mění bez mě i bez vás, pokud to, že si tam volíte idioty(a to my také) mění váš pohled na ten východní chalifát se sídlem v Kremlu, je váš problém. Nicméně šanci dát vale dekadentnímu a krachujícímu Západu vám nikdo nebere a jsem si jista, že když to mediálně trochu ošetříte, dostane se vám v Rusku náležité pozornosti a možná vás po přestěhování vyznamená i nejvyšší.

D. Laurencikova 8.4.2021 12:30

Pani Cerna, melete jeden agresivni nesmysl za druhym. Reflektujete zrejme cosi na druhe, co jste sama, jinak se vase absurdni z luftu vytrzene zmjaty nedaji chapat.

D. Laurencikova 8.4.2021 12:53

Precetla jsem si to po sobe. Mam samozrejme pravdu, pani Cerna. Nepisi, ze "doufate v co nejvetsi prisun obyvytel z Orientu a Afriky", ale zpochybnuji to v co vy zrejme doufate, a sice ze tito zajisti v EU blahobyt. Nerozumite mozna semantice, mozna jste se emancipovala od logickeho mysleni, mozna oboji. Proc do vseho porad pletete Rusko a Kreml mi neni zcela jasne. Mozna sama touzite po vyznamenani od "nejvyssiho" a opet toto projektujete na jine? Kazdopadne se zda, ze nesnasite kontroverzni diskuzi, reagujete agresivne, vulgarne a neadekvatne.Tak toho snad radsi nechte.

J. Fráňa 8.4.2021 9:51

Proč se rozčilujete? Nenapsal jsem nic o posílání někoho někam. Nechť si Klus dělá co chce, jen mám názor, že poslouchat zpěváka co si lije Vincentku do dutin nemusí být obohacením. Vám to přijde rozumné, mě ne, eurosoudružko. Chápu, že vy nejste ochotná přiznat úpadek západu. Nechcete vidět jak se zachází s lidmi, kteří nemají ten správný názor, že je vyhazují z práce, dehonestují je a profesně je ničí. To je dnešní západní svět.

D. Černá 8.4.2021 10:07

Nerozčiluji se, bavím se.

No vidíte, s tím mohu s vámi souhlasit. Jako všude na světě, který se v poslední době totálně zbláznil, si tyto debility levičáckých blbů na Západě uvědomuji a věřte mně, že bych je hnala bičem až do atlantiku nebo pacifiku.

Ale kvůli těmto idiotů začít olizovat koule hladovému Rusovi, jako činí všichni, kteří sdílejí můj pohled na toto barbarství, mně přijde poněkud tupé.

I. Schlägel 8.4.2021 10:19

Máte pravdu, léčit očividnou (zatím snad mírnou) degeneraci západu ruskou samohonkou je hloupost. Ale znáte to, někteří lidé pochopí, že nemají sahat na rozpálená kamna, až je k nim někdo na pevno přiváže.

J. Fráňa 8.4.2021 10:22

Nerozumím. Kritikou západu olizuji koule Putinovi? Takže nemám kritizovat západ, abych nebyl označen za příznivce Putina? To znám, takhle se argumentovalo za bolševika, ale opačně. Děkuji za radu, ale západ budu kritizovat dál. Nechci totiž, aby Evropa byla to samé co Putinovské Rusko. A že nejsme daleko.:-P

D. Černá 8.4.2021 10:58

V tom s vámi souhahlasím.

D. Laurencikova 8.4.2021 14:20

Myslim ze EU neni totez, co putinovske Rusko. EU je neco jako predputinovsky Sovetsky svaz. Cim dal vic se mu podoba, akorat ze komunisti tenkrat nemeli radi nabozenstvi, takze nepodporovali islam a nebyli perverzni v tom smyslu, ze by uz male deti ucili "vsechno o sexu", hlavne o tom "pestrem", tak jak je tomu dnes v EU. Ani pohlavi si v SSSR a jeho satelitech nebylo mozne vybrat. To dnes v EU jde, dokonce hned nekolikrat ;-)

D. Laurencikova 8.4.2021 20:37

Vase prispevky jsou skutecne ubohost sama. Jste autistka, nebo jak si lze vasi oplzlost vysvetlit?

D. Laurencikova 8.4.2021 10:28

Nenechte se "eurosoudruzkou" vyprovokovat. Kazdy, kdo ma jakz tak vsech pet doma vi, ze mate pravdu.

D. Černá 8.4.2021 11:00

Stále více mě přesvědčujete o své tuposti. ta vaše ,,eurosoudružka" hlasovala v roce 2004 proti vstupu do EU a dnes by chtěla jen Shengen a volný trh, zbytek si mohou soudruzi z Bruselu naložit. Nicméně je pravidlem, že kdo nestřílí muslimáky u na moži nebo na hranicích je vítač a eurosoudruh. Takže to mé ohodnocení vaší osobnosti v první odpovědi nebylo zas tak od věci.

D. Laurencikova 8.4.2021 12:22

Pani Cerna, krotte se prosim. Uvedomte si, ze svymi agresivnimi, urazlivymi vyroky nevypovidate nic o mne, ale zato hodne o sobe same. Nevim, jestli vam mam ocenit, ze jste byla v roce 2004 proti vstupu do EU. Tenkrat nikdo nemohl tusit, jaky kurz EU zacne nabirat. "Strilet muslimaky u na moži nebo na hranicích" nemusite. Nemate zase jenom tyto dve mozosti: budto nekoho strilet, nebo mu vlezt nekam. Staci se ridit platnymi zakony a dohodami. Vase hodnoceni "me osobnosti" povazuji za stejne hloupe, jako vsechno ostatni, co jste tady zatim dala k dobru.

J. Plzák 8.4.2021 10:30

Především si udělejte pořádek ve výrazivu vy.

Co jste vlastně chtěla říci?

M. Hoblík 8.4.2021 9:16

Maše vláda by měla urychleně zahájit jednání s Vatikánem, aby byl Kellner okamžitě prohlášen svatým! Dokud nevyjde pravda na povrch...

M. Valenta 8.4.2021 9:14

Roky nadstandardní obživy bez práce, to znamenal Petr Kellner pro autora.

P. Dvořák 8.4.2021 9:17

Kolik bot vyrobil Baťa?

M. Valenta 8.4.2021 9:30

Je to o Jaklovi.

Z. Klouček 8.4.2021 8:59

Země je kulatá a na západ od západu je - východ. A když západ pozmění svůj směr, může klidně zamířit i na jih; nebo obráceně - východ či jih namíří na západ. To všechno se již stalo a pojem "Západ" již označuje něco značně jiného než dříve. Nejspíš je to přirozené, ale měli bychom změnu vnímat.

F. Kusák 8.4.2021 8:48

Tak nějak si myslím totéž. Za posledních čtyřicet let se svět zásadně změnil. To je normální, jen někteří lidé si to nechtějí připustit. Vrátit to ovšem nelze.

D. Černá 8.4.2021 8:38

A proto si v boji proti levičáctví padá Jakl kolem krku s předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti polonáckem Vandasem a dělají si spolu fotečky.

J. Fráňa 8.4.2021 8:52

Myslíte situaci v Příčovech, kdy se chtěl Vandas vyfotit s Jaklem? Z téhle fotky vyvodit, že si padají kolem krku dokážete snad jen Vy, možná ještě Jermanová;-D