10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Röde Orm 19.6.2009 15:11

SSSR a EU jsou oba bolševickými projekty

Bolševický projekt Sovětského svazu a projekt EU (Evropského svazu) v jeho současné podobě, jsou v principu oba projekty bolševiků. Těch v tom pravém slova smyslu - Trockého a spol. kolem Lenina a neo-bolševiků - jejich "pravnuků", z nichž Cohn-Bendit, Barroso, Solana či Kouchner jsou jen známými a viditelnými špičkami ledovce. Jde vesměs o vůdce ultralevicových studentských povstání z roku 1968, kteří se po neúspěchu tehdy "stáhli" a prodělali pak "dlouhý pochod" vzhůru různými stranami a institucemi, aby se po pár desítkách let dostali na klíčové pozice EU a udělali z ní instituci k obrazu svému. Po krachu projektu jménem SSSR to zkrátka zkoušejí jinak - cílem však zůstává zničení nenáviděné západní civilizace: Kdysi za pomoci "vykořisťovaného" proletariátu, dnes za pomoci přílivu přemnožených a proto hladových mdavů z Třetího světa. "Pravnuci" to zkrátka pouze "zkoušejí jinak"! Zmanipulovaná masa (nebo říkejme i klidně stádo), zkrátka není schopna prokouknout, že někdejší Moskvu výhledově nahradil Brusel!

aleš 16.6.2009 19:16

nevěřím

Nevěřím Klausovi bobošíkové Železnýmu a především komunistům

- tedy této skupině proti Lisabonské smlouvě

takhle pěkně napsaný to vypadá moc pěkně eurobohouši! ? ŽE

Jozka 15.6.2009 23:58

Klaus-Bobošíková-LS

Denně se přesvědčujeme,že většina na obrazovce při různých diskuzích se zviditelňujících čelných politiků Lisabonskou smlouvu si pořádně ani nepřečetla,natož aby se nad jejím obsahem důkladně zamyslel.Výjimkou jsou president Klaus a především paní BobošíkováPo  několikerém vyslechnutí kvalifikované argumentace  především této političky  plně se stavím za názor,že mělo být vyhlášeno referendum.

JohnM 15.6.2009 11:42

EL

zajímalo by mně jak to, že se nebojí jiné srovnatelné země nebo i menší země, že ztrácí svrchovanosdt, že je přehlasují velké státy nebo, že jim tam pošlou emigranty a u nás pořád někdo straší tím, že stratíme suverenitu, že nás převálcují jako by v EU čekali jen na to až nás budou moci pohltit. To jsme ještě poprděnější než se tváříme. To bylo keců hurá do evropy a teď jen hledáme mouchy, kritizujeme  a kibicujeme.  

JohnM 15.6.2009 11:28

á pan senátor

média o něj dosud moc nezavadila, tak se potřebuje trošku nahřát ve výslunní ať vidí jaký je to  velký vlastenec ;-)

matěj 14.6.2009 11:48

Senátor který neuznává ,že nezákoně

jedná ten kdo nerespektuje usnesení sněmovny a senátu je demagog.

josef krouman 14.6.2009 21:20

Re: Senátor který neuznává ,že nezákoně

problémy s právem a s logikou, že?

pp 14.6.2009 22:25

Re: Senátor který neuznává ,že nezákoně

Například MUDr Rath.

jura-p 14.6.2009 22:29

Re: Senátor který neuznává ,že nezákoně

Vy, když souhlasíte s tím, že vaše dítě si smí vzít z ledničky nanuka, tak jste rozhodl o tom, že si ho vzít musí?

echidna 14.6.2009 11:02

Pane Petříku,

ve volbách Klausem podporované (protievropské, protilisabonské a proruské) strany utržily nářez. Ze 4 stran, které uspěly, je proti Lisabonu pouze KSČM.

Uvědomte si, že po Vaši (nebo Klausově) vizi a národoveckých plcích prostě není v Česku poptávka.

Ludva 14.6.2009 17:22

Re: Pane Petříku,

To jste velice dobře postřehl. Zajímavé, že v rozborech volebních výsledků se to ani moc neobjevilo.

Bobo 14.6.2009 10:06

Petříkovi hovadiny

Roku 1992, kdy my jsme si očuchávali demokracii, dvanáct evropských států mezi sebou otevřelo hranice. Takže Evropa je ve stavu malého dítěte, které leze po čtyřech a Lisabonská smlouva je právě o tom, tak proč to lezení nepodepsat. Dítě Evropa se chce postavit a o tom bude zase něco jiného, ale všechno má svůj čas. Veškeré gvaltování toliko pro hovada dobré jest.

Anonym 14.6.2009 8:58

Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

že budoucnost může Klause nařknout z velezrady ať již podepíše nebo ne. Záleží pouze na tom, jak se takový krok ukáže správným nebo nesprávným v budoucnu a kdo jej v té době bude hodnotit.

Třeba budeme za 20 let vydávat knihy o tom, jak Klaus zradil, že podepsal Lisabonskou smlouvu, protože ratifikace byla ze zákona pouze na něm, kdežto Parlament měl dát jen souhlas. A nebo třeba budeme vydávat knihy o tom, jak Klaus zradil, protože nepodepsal Lisabonskou smlouvu, a tím způsobil zpomalení evropské integrace vůbec a zařazení ČR do EU zvláště.

Může se z tohoto budoucího obvinění dostat jen tak, že odstoupí z funkce. Tím ovšem se do stejné situace dostane kterýkoli jeho nástupce.

Fakt se Vám to nezdá absurdní?

www.Jiří 14.6.2009 9:43

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

Fakt se mi nezdá absurdní, aby Klaus odstoupil z funkce, jestli má problémy s podpisem LS. To samé učinil Beneš v roce 1948, když nechtěl podepsat komunistickou ústavu, ale to byl demokrat na rozdíl od Klase. A navíc pan Petřík lže a tvrdí polopravdy.

Anonym 14.6.2009 17:06

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

Já jen aby ti, kteří tady dnes nejvíc mávají rozhodnutím Parlamentu (neberte si to sobně, není to tak myšleno), za 20 let nevykládali, jak oni byli pro to (nebo tamto - podle toho, cose bude nosit) a jak už tehdy věděli...!

Mě přijde absurdní ne to, že by Klaus odstoupil. Mně přijde absurdní, že za stejný čin jej jednou historie bude nenávidět nebo chválit, ale nikdo to dnes neví. Zato všichni hodně mluví. Tak i tak.

Ostatně s Vaším připomínaným Benešem je to také tak. Já si jej vždycky velice vážil. A podívejte, co se dnes najde pisálků a "velkých politiků", kteří vědí co, jak a kdy měl a hlavně neměl udělat.

Nezlobte se, tady vůbec nejde o odstoupení Klause nebo o diskusi o tom, zda je Klaus demokrat. Měli bychom si hlavně prosadit referendum, a to i přes hlavy úředníků v EU. Tím by se to jednou pro vždy vyřešilo.

Anonym 14.6.2009 17:08

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

A ještě připomínka:

Článek je o názorech senátora Obelfalzera, a nikoli o názorech Petříkových. Tedy výtka o lžích a polopravdách asi není od Vás směřována správným směrem.

bombaj geza 14.6.2009 10:15

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

zradit muže jen když nepodepíše,neb to schválily obě komory-on pouze ratifikuje.pokud bude 90%zákonu evropských jsem pro to co tady tvoří ti ševci to je katastrofa je to jediný argument ale myslím že stačí

jura-p 14.6.2009 22:33

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

že komory dávají souhlas s ratifikací a nic vlastně neschvalují. Ratifikace je věcí přezidenta. Logika, která říká, že když mí někdo dá souhlas s tím, abych něco udělal, co je v mé pravomoci, že mi tím nařizuje, že to udělat musím, je trochu za roh.

Když souhlasím s tím, že si dítě může vzít z ledničky nanuka, v žádném případě neznamená, že si ho vzít musí.

Stanislav Ševeček 14.6.2009 21:00

Re: Nevím, jestli si někdo uvědomuje,

Pane Anonyme, napsal jste velmi originální příspěvek do diskuse; jak patrno, málokdo ho pochopil v plném významu. Skoro se chce říci, že jste popsal parabolou současnou relitu Reálného evropského demokratického sociálfašismu.

Voda se ale ohřívá jen velmi zvolna a tak většina žab nadšeně kváká a varuje před svobodnou myslí.

M .Gebauer 13.6.2009 23:20

Pane senátore:

opravdu si myslíte, že p. prezident je čestný člověk?

ost 13.6.2009 18:21

Proc se rozcilujete

flastenci? Nebyt pana profesora Vaclava Klause (toho s jezeckem a knirkem), ktery vyvolava hospodske sarvatky, tak by Cesko mohlo byt uplne normalni stat jako Dansko, Belgie, Holandsko atd.

Takhle je aspon sranda no....:-D

Jenda 13.6.2009 21:58

Re: Proc se rozcilujete

Myslite to Holandsko jehoz obcane odmitli v referendu eustavu aby jim ji po prejmenovani tamni poblitici odhlasovali za zady?

I-Worm 13.6.2009 16:13

Což o to, já taky věřím

že je darebák.

karel K 13.6.2009 15:11

Klauniáda

Zda náš děd Vševěd  podepíše či ne, je jistě věcí dohadu, který je u tak kontroverzní osoby nejistý. Jeho obavy o suverenitu státu se ale ztrácí na pozadí toho, že mu vůlbec nevadilo pomáhat při svržení vlády. Nu nevyšlo to, Paroubek pořád ještě váhal spojit se s Marťany a přinést mu oněch sto a   jedne podpis, i když mu to Klaus nenápadně svým požadavkem naznačil :-).

Nu co nebylo, bude na podzim. To ovšem Klausovi vadit nebude. A Rusům také ne, těm vadí jen ta Lisabonská smlouva.

Jenda 13.6.2009 22:11

Re: Klauniáda

A za ty bourky a kroupy vcera taky urcite muze Klaus.

strejda 13.6.2009 22:19

Re: Klauniáda

Mýlíte se, nemůže.

petrus 14.6.2009 5:06

Re: Klauniáda

Sakva, proč nezvolili presidentem vás, karle?

www.Jiří 14.6.2009 9:46

Re: Klauniáda

Karel bude asi trochu slušnější než je Klaus.

jura-p 14.6.2009 22:27

Re: Klauniáda

Karle K. Můžete nás poučit, jak pomohl Klaus ke svržení vlády. On někoho přemlouval, on někomu držel ruku, on půl hodiny před hlasováním poslal dvě poslankyně do háje? Jestli víte něco konkretního, tak to prostě napište.

Landys 13.6.2009 14:35

To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

;-€Když je tolik našich občanů přesvědčeno, že v EU nás čekají jen špatné věci , tak přeci nejjednodušší a nejférovější by bylo z té EU vystoupit. Proč pořád na někoho čekat a za někoho se schovávat - máme snad svůj rozum ! Sice do teďka jsme jej nikdy neměli a vždycky za nás rozhodoval nějaký velký bratr, ale teď tu šanci konečně máme. Při našich zlatých ručičkách a diamantových hlavičkách, tady musíme mít za 10 let druhé Švýcarsko. Už jsem to kdysi před lety slyšel, že máme při našich mimořádných schopnostech a pracovitosti velkou šanci stát se středoevropským Švýcarskem. Tak proč se máme nechat brzdit nějakými neuměteli ze Západní Evropy, a spíš na ně ještě doplácet ! Akorát mě budou mrzet ty vyhozené peníze za nedávné eurovolby, ale to bude jen pakatel s ohledem na to o kolik peněz nás ta EU obere. Mohli bychom nejdřív udělat anketu o vystoupení z EU mezi novými europoslanci - ti budou určitě jednoznačně pro, kdo by se tam taky za ty žebrácké peníze otravoval !