2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimir 13.6.2009 15:27

Re: To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

Věc tojí tak, že v r. 2004 jsme vstupovali do nějaké evropské unie, která měla jistá pravidla. (Smlouva z Nice, Amsterodam). Přes poměrně těsný výsledek referenda (účast necelých 50% tuším, z toho pro vstup asi 55% - tedy z oprávněných voličů aktivně "pro" jen cca 28 %), platila taková pravidla, že pro nás občany ČR je asi 60 % zákonů (nyní platných v ČR) deriváty evropského práva. Po schválení LS, bysme museli (zní to pěkně demokraticky, že ?) přijmout další eu-zákony, takže asi z 90% by u nás platilo EU právo. - Mimo jiné tzv pasarela by umožňovala bez účasti toho kterého státu vnutit mu směrnice, zákony, nařízení , na kterých by se usnesla evr. komise (buď úplně bez českých komisařů nebo s jedním, který by neměl možnost situaci zvrátit). Postavení českého parlamentu by pak bylo asi jako postavení pátého kola u vozu, podobně postavení české nár. banky (po přistoupení k eurozóně)  by bylo debatním klubem nad pivem.

Řešení je jednoduché - nepřijímat LS a tím bude zachována nynější situace - t.j. členství ČR v EU z jistou aspoň základní suverenitou. A že EU (hlavně Němci, Frantíci, Lucemburci, ..) budou tvrdit, že nemůžeme přijmout žádnou další zemi ?? Není problém ! EU je už teď dost velká a složitá a komplikovaná ... ne tak po dalším rozšíření. Vytvoří se hold na balkáně nebo jinde jakési poločlenství - 2. okruh. 

Landys 13.6.2009 16:05

Re: To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

;-€Z toho co píšete, bych to chápal tak, že my už tam jsme, určitý přínos a výhody z toho máme, tak tento stav zakonzervujme. Mějme právo veta jako největší státy, které by tam měly být hlavně od toho, aby nám slabším pomáhaly. A jak asi budeme konkurovat asijským tygrům a dalším ekonomickým obrům, když tady nebudou platit jednotná pravidla a každý si bude dělat co se mu zachce, včetně všelijakých trpaslíků, kteří jsou  dlouhou dobu pro EU stejně pouze přítěží ? No a co když v některém východním státě EU vyhrají volby komunisti a začnou mít všelijaké nápady ? Pokud mi řeknete, že nic se neděje, protože jsme přeci pevně v EU ukotveni, a nebudou mít tedy reálnou šanci cokoliv výrazně ovlivnit, tak to strašení rudým nebezpečím je toliko strašení méně přemýšlivých (já osobně si to stejně myslím). No a to s tím dalším nerozšiřováním EU od vás není pěkné. Jak jsem psal zkraje - my už tam jsme a něco z toho máme, druzí ať si nakašlou - a udělají si třeba druhou ligu EU.  Jestli my a naši sousedi jsme svým vstupem nezpůsobili staročlenům komplikace a složitosti ? Taky nás někteří nechtěli, protože věděli, že budeme zpočátku jen odčerpávat peníze. Ale jak jsem říkal - pokud eurozóna neutvoří silný a dobře fungující ekonomický celek - je jen otázkou času, kdy nás jiní ekonomičtí obři spláchnou jak záchodový papír!

Vladimir 13.6.2009 17:21

Re: To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

Takže EU má v současné době skoro 500 mil obyv (dle wikipedie). To znamená podle obyvatel 3. nejlidnatější státní (?) útvar na světě - před ní je jen Indie a Čína - obě přes 1 mld lidí. Pokud se týká ekonomické síly - donedávna jenom Německo bylo 2. ekonomikou na světě, dnes ho předběhla těsně Čína ... Pak Francie, Itálie, GB, ...tuším, že EU v dnešní podobě je minimálně 2. ekonomikou světa (po USA, přičemž USA tou jedničkou asi dlouho nebudou). EU je nešťastně složený konglomerát 27 států a každý z nich má trochu jiné zájmy, jiné priority. Sjednocení těch zájmů, názorů a politik by měla umožnit Lisabonská smlouva. Ta ovšem předpokládá (principiálně) , že rozhodovat bude asi 3-ka největších (z pětice :Německo, Francie, Itálie, GB, Španělsko )+ dalších cca 5-6 menších ochotných - např. Lucembursko, Benelux, Dánsko, Finsko, ... Maďarsko, Pobaltí, ...). Jak si představuje např. Francie rozhodování (jednotné) : "Češi promarnili příležitost mlčet" -  Chiracq, případně francouzské hodnocení české účasti na řízení EU letos nebo chování eu-poslanců (Cohn Benedit, Potering, ...) v Praze na hradě - počínali si jako spratkové a co dovolovali si vůči prezidentovi "suverénní" země (!).

 Slovinsko, které vedlo EU před rokem a jěž při vedení  plnilo pokyny Německa a Francie (měli tam tuším nějaké poradce) - bylo dobré, zatímco Češi (byť s pitomým Topolem, ale bez poradců) nezvládli nic.

ČR má zcela pochopitelně jiné mezinárodní zájmy, než Francie nebo Německo. Má tyto zájmy oželet a podílet se na zájmech Němců a Frantíků ?EU, jak si myslí i V. Klaus by měla být organizována podobným způsobem jako OSN v menším. A společně rozhodovat jen o věcech hodných celoevropských zájmů ( nikoliv jednoho až tří členů)  - plynovody, ropovody, (případně voda), Balkán - bezpečnost a práva národů a menšin (bohužel na přání Německa  Francie EU rezignovala na zvěrské zacházení Albánců s lokálními menšinami v Kosovu - zabíjení a porcování lidí na orgány, jako na jatkách), bezpečnost Evropy.

 

Jenda 13.6.2009 22:09

Re: To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

Jak asi jsme jim konkurovali v osmnactem a devatenactem stoleti? A kdyby Japonsku. Predstavte si, ze dokonce i obrovske, centralne rizene Cine!

petrus 14.6.2009 5:16

Re: To je pořád keců - řekněme jasné ne - máme přeci svůj rozum !

 A jak asi budeme konkurovat asijským tygrům a dalším ekonomickým obrům, když tady nebudou platit jednotná pravidla a každý si bude dělat co se mu zachce, včetně všelijakých trpaslíků, kteří jsou  dlouhou dobu pro EU stejně pouze přítěží ? NAPADLO VÁS VŮBEC DOMYSLET, JAK JIM JEDINĚ MŮŽEME KONKUROVAT? JEDINĚ TAK, ŽE OŘEŽEME PRACOVNÍ A SOCIÁLNÍ PRÁVO AŽ NA DŘEŇ. JEDINĚ TAK, ŽE DONUTÍME EVROPSKÉ NÁMEZDNĚ PRACUJÍCÍ DĚLAT ZA STEJNÝCH MZDOVÝCH NÁKLADŮ JAKO TI VAŠI TYGŘI. A i o přípravě demontáže sociálního státu je Lisabon. Jestli vy sám se chcete mít dobře jako průměrný Thajec, nic vám nebrání se do Thajska odstěhovat.

jasan 13.6.2009 12:26

a co takhle referendum

?  LS meni podminky vstupu tak vyrazne,  ze  jinak by to jit nemelo...

www.petice.nelisabonu.cz

J.M 13.6.2009 11:41

Podepsat či nepodepsat.

Pan prezident by měl počkat na vyjádření Ústavního soudu. Jestli ÚS řekne, že LS je v rozporu s naší ústavou, není co řešit. Jestli ÚS řekne, že LS není v rozporu s naší ústavou, má pan prezident dvě možnosti:

1. Zachovat se jako chlap, nepodepsat a abdikovat.

2. Zachovat se jako pos..a, podepsat s vědomím, že v budoucnu bude nazýván prezidentem vlastizrádcem.

Peca 13.6.2009 12:28

Re: Podepsat či nepodepsat.

Souhlasím, nicméně to nepředpokládám. Odhaduji to na přístup chytré Horákyně, kdy posera čeká na to, že to za něj rozhodnou třeba Irové nebo ústavní soudci. Tento samolibý narcista není a nikdy nebude státník, natož mým prezidentem. Je to pouhý úředník prognostického ústavu. Čest jeho práci.

Jenda 13.6.2009 22:06

Re: Podepsat či nepodepsat.

Jestli jste si nevsiml, tak Irove uz rozhodli.

Jo aha, prominte, ja zapomel, ze rozhodli spatne a tam si daji opravny pokus. Nebo dva. Nebo tri.

strejda 13.6.2009 22:21

Re: Podepsat či nepodepsat.

Mají nebo nemají na to právo?

Jiří Heincl 14.6.2009 14:44

Re: Podepsat či nepodepsat.

Já bych řekl, že u Irů se vůbec nejedná o právo, ale o povinnost diktovanou Bruselem.

Vašek 13.6.2009 13:23

Re: Podepsat či nepodepsat.

Zapomněls na jednu verzi a to tu nejsprávnější. Neratifikovat, neabdikovat, bojovat za nás až do konce.

karel K 13.6.2009 15:13

Re: Podepsat či nepodepsat.

To jsem rád, že už vím, za koho bojuje:-):-):-).

Peca 13.6.2009 18:32

Re: Podepsat či nepodepsat.

Klaus Vševědoucí a Jediněsprávný je ten nejlepší bojovník za nás až do konce. Jen nevím proč mám takový divný pocit, že jsem ho zajímal vždy jen jako prostředek k uskutečnění jen jeho zájmů, bez ohledu na moje.

Zajímalo by mě, kolik lidí tu smlouvu vlastně četlo, kolik ji porozumělo a kolik jenom mluví o něčem, co vlastně vůbec nezná.

Vašek 14.6.2009 10:21

Re: Podepsat či nepodepsat.

smlouvu jsem četl. Je psaná tak, aby ji nebylo lze rozuměti. Takže kdo rozumí, nerozumí.;-D

go.west 13.6.2009 11:29

Německo, Británie a ti další

V Německu nebyla LS ratifikována, protože se čeká na rozhodnutí německého Ústavního soudu, což asi nebude taková šaškárna jako vyjádření českého Ústavního soudu. Ve Spojeném království LS byla ratifikována, ovšem královna dokument zamkla v Buckinghamu do trezoru a EU ho neodeslala.

Demokracie EU spočívá v povinnosti odpovědět ANO. Pokud někdo řekne NE, bude se všechno opakovat tak dlouho, než nikým nevolení panáci uslyší ANO.

Martin 13.6.2009 9:53

Nejdříve....

by za prezidentem muselo stát aspon 50% občanů,aby se měl o co opřít.Zatím to vypadá,že většina si přeje,aby podepsal. Chyba je,že národ je až moc zpracován médii a prezident je nám předkládán jako škodná. Za 2-3 roky se ukáže,kdo měl pravdu. Já bych nepodepsal !!!

www.Jiří 14.6.2009 9:58

Re: Nejdříve....

Nevím co se ukáže za 2-3 roky, ale zatím se ukázalo, že Klaus nikdy pravdu neměl, ale jen podváděl občany této země ve svůj prospěch. Pochybuji, že by to mělo být nyní jinak.

josef krouman 13.6.2009 9:25

je neuvěřitelné

kolik se najde pitomců, kteří dobrovolně přistoupí na změnu již vyjednaných podmínek ve svůj neprospěch. Je to jakoby po jednou podepsané kupní smlouvě na částku 1 mil přišel prodávající a řekl "dejte mi raději 2" a kupující odpověděl "tak jo".

Cynik 13.6.2009 9:23

Dík za tu "velezradu", pane Klausi

Když si představím, že by prezidentam ČSFR byl Vladimír Měčiár.....(poznámka k panu Kličkovi dolejc)

pumpescu 13.6.2009 8:28

neřikej...

neratifikace neznamená nezradu, to zas ne zcela neříkám nejá

Ludva 13.6.2009 8:19

90 % zákonů

bude pocházet z Bruselu. Skvělá zpráva - zrušíme parlament ;-D. Jen tu smlouvu schvalme.

ludvovi 13.6.2009 22:02

Re: 90 % zákonů

ok ten náš stejně stojí za h...o

Klička 13.6.2009 7:46

Nic nového

Již jednou se pan Václav Klaus dopustil evidentní velezrady, když konal proti svrchovanosti a územní celistvosti vlastního státu, když společně s panem Mečiarem rozbili suverénní stát, ČSFR. Co se však nestalo? Byl zvolen prezidentem. Co jiného však můžeme čekat od Kocourkova, který si říká Česká republika?

JaS 13.6.2009 9:13

Re: Nic nového

No, když si představíte, jak by tu Mečiarovi fašisti dělali dusno, tak to rozdělení můžeme Klausovi počítat spíš k plusu. Kdybychom se bývali nerozdělili, tak měl Mečiar ještě dneska velkou moc. Takhle už se ztrácí v minulosti a my máme se Slováky dobré vztahy.

Klička 13.6.2009 9:28

Re: Nic nového

Nic jiného než samé "kdyby". Pouhé spekulace, jichž jsou bulvární noviny (všechny noviny) plné. Nikdo nemůže s jistotou tvrdit, co by bylo bývalo, kdyby se věci řešily jediným demokratickým způsobem - referendem. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že se pan Klaus dopustil de facto a po právní stránce velezrady.

:-) 13.6.2009 12:20

Re: Nic nového

Kličko, jsi právník a nebo blb? Určitě to druhé!

Klička 13.6.2009 13:07

Re: Nic nového

Klička 13.6.2009 13:08

Re: Nic nového

Stydíte se podepsat i psaudonymem? Nedivímse, Vy hulváte

:-) 13.6.2009 14:11

Re: Nic nového

Lepší je být hulvátem, než být za blba.:-P