19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Peťa 23.3.2009 14:07

Re: Bobošíková je optimista.

To víte, my zpátečníci jsme byli vždy trnem v oku pokrokovým silám. Za dob socializmu nás neměli rádi, protože jsme stáli v cestě komunistické internacionále. Teď nejsme oblíbení, protože bráníme vytvoření šťastného a jednotného multikulturního Evropského národa.

Lidé se musí mezi sebou nějak domluvit. Proto existuje výuka cizích jazyků. Mezinárodním dorozumívacím jazykem číslo jedna je Angličtina, kdo to nevidí je slepý. To ale není důvod, aby vytlačila ostatní jazyky a stala se univerzálním jazykem pro celou Evropu.

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 13:37

Re: Gandalovič před týdnem naši zemědělcům vzkázal,

Oprava: ... našim zemědělcům,  ... jsme si sami schválili ...

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 13:16

Re: A proč to píšete česky?

Němci, Francouzi a Angličani se nikdy na společném jazyku nedohodnou. Francouzi nepřijmou ani němčinu, ani angličtinu.

Ignác 23.3.2009 12:59

Re: Vystupte z EU

Proč si myslíte, že po případném vystoupení z EU nikoho nenapadne zavést cla na české zboží které ohrožuje nekalou soutěží výrobce v EU (například kvůli nedodržování norem EU u nás) , nebo minimálně že nebudou obnoveny celní kontroly s desítky hodin trvajícími frontami kamionů na hraničních přechodech a s tím vyvolaným zdržením dodávek a prodražením dopravy. A potom to s výhodností koupě zboží u nás nebo v Portugalsku může být rázem úplně jinak.

Hnyk 23.3.2009 12:50

Změna hranic a přivtělení Sudet k Německu

By byl velký pokrok pro Sudety!!;-D;-D;-D

PAVEL 23.3.2009 12:36

pani bobosikova

se bude mit dobre at lisabon projde nebo neprojde jenom cesky zavistivi osel bude misto prahy poslouchat brusel   to nebude ten nas zavistivec tak videt tek se bube mene uzirat ale az bude mit za souseda trebas somalce ten mu to vynahradi;-P 

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 12:22

Gandalovič před týdnem naši zemědělcům vzkázal,

že jejich protesty jsou bezpředmětné, protože v letech 2002-2003 se v přístupových jednáních dojednaly určité podmínky, a ty jsme si sami schválil v referendu. Teď tedy platí, a nic se s tím nedá dělat, není o čem diskutovat.

Jenže ty přístupové rozhovory se vedly tajně, takže lidi nevěděli, co se dojednalo a co v referendu schvalují. Byli vlastně podvedeni. Veřejnost byla vystavena propagandistické kampani ve prospěch vstupu do EU, ale dojednané podmínky jí byly zamlčeny. (Jelikož většina veřejnosti dodnes neví, co naši zástupci v čele s Teličkou tehdy vyjednali, byl bych velmi rád, kdyby byl někdo ochoten dát sem odkaz na písemné znění oněch vstupních dohod.)

O Lisabonské smlouvě se taky veřejně nediskutuje, tak není divu, že jí lidi nevěří. Právem se obávají dalšího podrazu, možná horšího než byl ten předchozí.

gnomon 23.3.2009 12:21

Světovláda

Paní Bobošíková má v ledasčem pravdu. Jednotná Evropa asi ale přesto  bude a LS  v ČR  přijmuta.  Narůstající potravinové, demografické, energetické a další problémy ve Světě povedou nejen k jednotné vládě v Evropě ale v budoucnu i v celém Světě. Nebude to vláda demokratická ale diktatura. Jak historie učí, pokud je nějaké společenství lidí ohroženo, spravedlivá demokracie tam jde  vždy stranou.

ceskej Honza 23.3.2009 12:12

Re: A proč to píšete česky?

zavedení spolecné reci je projekt nejméne na jednu generaci.  Ze se do toho politici nehrnou je pochopitelné, protoze ty zajímá jenom jejich krátké volební období. Navíc by se stejne nikdo nedohodl o jakou rec by slo, protoze by do toho zacali mluvit vsechny mozné vlastenecké spolky, cítící se ohrozeny ve své národní identite a tzv. patrioti.

Proste lidi jsou jeste na prijetí spolecné reci príliz  blbí. A bez spolecné reci nemá EU zádnou sanci stát se nejakým velkostátem, nebo unií, jako napr USA.

ceskej Honza 23.3.2009 11:58

Re: Bobošíková je optimista.

vnímáte-li patriotismus takto a obranne, máte pravdu ve vsem co písete.

Být patriotem mi ale stejne zní trochu negativne a zpátecnicky.

Typnu si! Vy jako patriot nemáte jiste nic proti spolecné reci ze? Ale musela by to být Cestina.  Zrovna jako Britové budou jako správní patrioti pro Anglictinu a o Francouzích radeji ani nemluvím.

karel 23.3.2009 11:46

Re: Jak to cítím já

a ted tu o cervene karkulce...

Jiří 23.3.2009 11:38

Jak to cítím já

Ta LS má asi mnoho úskalí a nedostatků. Já ji nedokázal prostudovat. Zvládl jsem to tak tak přehlédnout. Mnoha pojmům a systémům nerozumím. Asi nás LS skutečně připraví o řadu možností rozhodovat si sami. Tedy náš parlament, senát! A v tom já vidím to zásadní. Myslím že EP nemůže být horší než ten náš! Koho jsme si do parlamentu zvolili  vidíme dnes a denně. V podstatě chudáky, kteří hlavně  shání peníze pro sebe, své rodiny, blízké a vzdálené příbuzné, bývalé spolupracovníky, ty jimž jsou z minulosti zavázáni a pod. Věřím, že v EP podobných bude procentuálně menší počet a proto ten EP nebude horší než náš.

JH 23.3.2009 11:36

Ale kdo by vystupoval za takové peníze!

Když někam nastoupíte, musíte za to většinou platit (tramvaj, vlak). Když naopak dostáváte (BoBo, Špidla), tak .....

23.3.2009 11:34

A proč to píšete česky?

Čeština určitě nebude jazyk, který EU vybere jako jednotný pro všechny.

Takže každý, kdo horuje pro EU, by měl přestat své příspěvky psát česky.

Kdo píše česky, je nepřítel sjednocení Evropy.

Ignác 23.3.2009 11:34

Re: Právo veta

Tvrdíte nesmysly, i podle LS mají velké státy relativně menší váhu než odpovídá jejich velikosti, i podle LS je jeden Litevec víc než jeden Čech a jeden Čech víc než jeden Němec, jenom ta míra disproporce mezi velikostí státu a počtem hlasů je nižší než podle současné smlouvy, takže ty větší státy budou mít relativně víc hlasů než mají dnes.

JH 23.3.2009 11:34

Kdybych měl takový plat jako BoBo nebo Špidla

tak bych byl taky proti vystoupení z EU. Kdybych chtěl být znovu zvolen, tak bych kopíroval průzkumy veřejného mínění. Je to na schýzu :-)

Kolombo 23.3.2009 11:23

Re: Suverenita?

Jací MY, smím-li se ptát? Karel IV suverenitu zajisté měl, to ano. Stejně tak i Jan Lucemburský. Ostaní byli poddaní a na nějaké národy se tehdy nehrálo. Tak vo co go?

Kolombo 23.3.2009 11:16

Re: Vystupte z EU

proč právě členstvím v EU? Nebo snad německo odebírá naše zboží jen z charity, ze snahy pomoct bratrskému státu EU? Kdybysme v EU nebyli, nakoupili by raději v Portugalsku? Myslím, že namísto "bratrství" jsou mnohem cennější korektní obchodní vztahy - za "solidaritou" se vždycky skrývá z jedné strany parazitismus a z druhé povýšenectví.

Fišta 23.3.2009 11:14

Re: A jak je to s těmi Mochovcemi

A dosáhne svého cíle.

Fišta 23.3.2009 11:10

Re: Bobošíková je optimista.

R^

jasan 23.3.2009 10:48

Re: proc je k LS treba referendum..

nevim jak panu Vankovi,  ale NASE penize cirkulovane skrz brusel mi nesmrdi...

Peťa 23.3.2009 10:43

Re: Bobošíková je optimista.

Pane Honzo, vy jste ve svém předchozím příspěvku dal najevo, že nechápete význam slova patriotizmus a rozdíl mezi ním a nacionalizmem. Proto byl učiněn pokus o vysvětlení.

Zkusím to ještě jednou: Patriotizmus je ze své podstaty obranný. Znamená, že si bráním svůj život a místo ve kterém žiji před těmi, kteří by ho chtěli změnit, nebo zničit. A tudíž tvrdím, že poskytnutí práva na život v mém životním prostoru (rozuměj v mé republice) je obrovská výsada, která by měla být udělována spíše výjimečně a jen vybraným jedincům, kteří si to zaslouží. Na rozdíl od nacionalizmu, patriotizmus nemá s útokem nic společného.

Peťa 23.3.2009 10:27

Re: v cem je CR odlisna

Ne, demokratické země to už nejsou. Demokracie - vláda lidu - tam poslední dobou velmi upadla. Na názor lidu, který řekl NE euroústavě, se pod tlakem byrokratů EU zcela kašle. Není relevantní. Podstatné je to, co chtějí eurobyrokraté.

Gambri 23.3.2009 10:24

Re: v cem je CR odlisna

Uvedených zemí se  netýkala  Mnichovská dohoda ani rozsáhlý odsun německého obyvatelstva.

ceskej Honza 23.3.2009 10:20

Re: Bobošíková je optimista.

Nemám na mysli problém mensin, nebo tzv. neprizpusobivých. Tvrdím, ze by Evropu daleko více integrovalo, ( více nez otevírání hranic a spolecná mena ), kdyby zavedla spolecnou rec. Jedno jakou, ale jedinnou, se kterou se vsude domluvíte.

Harpyje 23.3.2009 10:20

Klidně VYSTUPTE!

Ruské agenty, bývalé svazačky a neúspěšné kandidáty na členství v KSČ Evropa nepotřebuje. Stejně tak se obejde bez rad a kritiky z řad postkomunistických vševědů, kteří by chtěli přizpůsobit Evropu k obrazu svému a přitom si neuvědomují, že jsou doposud jen junior partnery.

kos 23.3.2009 10:14

Re: proc je k LS treba referendum..

hele Vaňku z Ústavu experimentální botaniky, peníze z Bruselu ti ale nesmrdi. www.ueb.cas.cz, laboratoř rostlinných biotechnologií

hehe 23.3.2009 10:03

Re: Bobošíková je optimista.

JaS 23.3.2009 9:55

Problém je v tom,

že EU je potřeba (pro celou Evropu, nejen pro nás), ale nevyvíjí se správným směrem. Je pravda, že na Lisabonské smlouvě je srozumitelné jen to, že je nesrozumitelná. Srozumitelné je to, že někomu velmi záleželo na tom, aby byla nesrozumitelná - něco jako když vás někdo ukecá podepsat kupní smlouvu a moc ji nečíst, protože někde na konci je malými písmeny napsaná sviňárna, proti níž se pak nebudete moci bránit. Je příznačné, že evropští papaláši nemají zájem o to, aby ve všech zemích byla důležitá smlouva (zde Lisabonská) schvalována referendem - dopadlo by špatně i v mnoha jiných zemích než jen v Irsku. Akorát se mi nelíbí, když se na takových věcech přiživují lidi, kterým se nedá věřit. Pokud se opět dostaneme do podřízeného postavení proti další totalitní moci, tak to bude zase na dlouhý vývoj k lepšímu. Jestlipak nakonec to staré Rakousko-Uhersko v době svého pádu nemělo nakročeno líp?

jasan 23.3.2009 9:26

proc je k LS treba referendum..

CHCETE VEDET VIC?

www.nelisabonu.cz