17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Tajná služba vydává veřejnou zprávu?

Podle mne se ukazuje, jaký je rozpor mezi tím, že tajná služba vydává veřejnou zprávu. Tajná služba má být tajná, má vydávat tajnou zprávu těm, kteří na jejím základě mají jednat, tedy vláda, a ta má žádat BIS a vojenské zpravodajství o důkazech těchto tvrzení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 10.12.2018 10:42

Ovšem podle známých pouček čínského stratéga

zvaného v anglické transkripci Sun Tzu je dobré v nepříteli vzbuzovat dojem, že moje síly jsou chabé a že jsem všeobecně řečeno lehokovážný blbec a tupec. Tedy v některých situacích. O to snazší je pro mě potom ho porazit. To ovšem kritikové Zemana nepochopili, protože jim poučky čínských stratégů jsou cizí a jejich uvažování mělké.

P. Kohoutek 10.12.2018 10:30

Re: No pane Šándor, nemůžou si za to tajné služby ČR sami?

Také ji unesla, čučkaře poslali do patřičných mezí kromě komunistů všichni.

F. Houžňák 10.12.2018 10:25

Zvláštní větná vazba,

"má žádat BIS a vojenské zpravodajství o důkazech těchto tvrzení", to je úlet nebo se to takhle ve zpravodajských kruzích říká? Něco jako "zámysl" v kruzích vojenských.

P. Grigar 10.12.2018 10:04

Re: No pane Šándor, nemůžou si za to tajné služby ČR sami?

... máte-li na mysli pod označením "čučkař" presidenta republiky, pak jste na omylu. BIS své zprávy adresuje ze zákona pro tři subjekty a jedním z nich je právě Kancelář presidenta republiky. Pokud BIS považuje za vhodné, mimo rámec zákonné povinosti, vydat také zprávu veřejnou, musí bezpodmínečně unést požadavek důkazního břemene a také veřejnou kritiku zveřejněných informací.

J. Fridrich 10.12.2018 9:35

Re: Tajná služba má být tajná.

Ano, dnes souhlas - ale pozor, nesmí to být " čučkaři " ,jak pravil náš nejmodřejší a přítel slovanského dubiska...

F. Kusák 10.12.2018 9:35

BIS sepíše špatnou zprávu

na úrovni blbého románu, prezident ji zkritizuje a lidi se baví, někteří jsou pohoršeni. Trapné zinscenované divadlo o ničem. Já si fakt dávám na ruské a čínské agenty pozor, vyhýbám se jim obloukem, abych neuškodil naší republice, EU a potažmo celému světu. Ať mně někdo chytřejší vysvětlí, co jako s tím má dělat. A slovanská vzájemnost, no zatím jsme Slovani, s tím se nedá nic dělat, ale jestli to znamená milovat ruský establishment, o tom bych silně pochyboval.

P. Kohoutek 10.12.2018 9:28

Re: No pane Šándor, nemůžou si za to tajné služby ČR sami?

Čučkař nemá co veřejně komentovat tajné služby. Pokud má problém, má se obrátit na předsedu vlády a na ovce na TV Soukup.

J. Pokoutný 10.12.2018 9:14

Ono těžko nevydávat zprávu,

když podle zákona č. 154/1994 Sb., o

bezpečnostní informační službě, § 19 3a) tu zprávu vydávat musí, byť pouze kontrolnímu orgánu. To zaprvé. Zadruhé, pokud má u nás stát s nijak výrazně početným obyvatelstvem (Rusko), více oficiálních zpravodajců, než státy NATO dohromady, pak bych si asi také řekl, že možná není něco v pořádku. A co se vypovídání týče: pokud se nepletu - a to by měl pan Šándor, jako ex-důstojník tajné služby vědět, do toho kecá hned několik subjektů, přičemž tajné služba je jen ten první, který to navrhuje. Politická vůle k takovým krokům je holt taková, jaká je.

J. Holíček 10.12.2018 7:24

Tajná služba má být tajná.

S tím je třeba souhlasit. :-))

M. Martinelli 10.12.2018 2:49

No pane Šándor, nemůžou si za to tajné služby ČR sami?

Z Vašeho článku :

Takže to jejich dnešní vykřikování mi přijde pokrytecké, ale hlavně to ničemu neslouží. Jestli si myslí, že jim to zvedne ego, jak jsou dobří, tak určitě ne. Jen našim skutečným nepřátelům sdělí, že BIS za nic nestojí a tudíž Česká republika jako taková je poměrně jednoduchý cíl, protože její hlavní kontrarozvědná služba je špatná. Vždyť to říkají ti, kterým má pomáhat vládnout. To prostě nemá být...

A nezpůsobily si to tajné služby ČR sami, pane Šándor?

Tím, že vojenskou rozvědku řídila milenka tehdejšího premiéra Nečase z ODS a používala ji ke sledování manželky Nečase nebo nyní tím, že zatím jediného nebezpečného muslimského imáma u nás museli odhalit zahraniční bezpečnoststní složky...jak asi inteligentní lidé, kteří bezesporu v tajných službách všech vyspělých zemích včetně čínských a ruských působí, tyto informace z veřejných zdrojů zanalyzovali i bez Zemanova prohlášení a to se v tomto státě za peníze vynese z tajných spisů prakticky vše, na co si ti, co ty peníze jsou ochotni do toho investovat, vzpomenou - myslíte, že naše bezpečnostní složky budou považovat za druhý Mossad? Asi těžko, takže si myslím, že pláčete na špatném hrobě, Zeman pouze otevřeně konstatoval fakta, které mají cizí tajné služby dávno k dispozici a to že naše bezpečnostní složky včetně BIS za nic nestojí z toho vyplývá dávno před Zemanovým prohlášením...