26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Tahle krize bude drsná, utáhněte opasky!

Nejsem prognostikem a tato jeho prognóza musí být založena na nějakém předpokladu, pokud ji nevyslovil bezmyšlenkovitě. Tedy na předpokladu, že všechny karantény a lockdowny skončí tehdy a tehdy, nacpou se do toho a toho peníze… a já tyto výchozí předpoklady neznám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 13.1.2021 7:57

Skoro jsem HO nepoznal. A VK potřebuje k utažení opasku výzvu vlády? To má teda špatný, to mně stačí utáhnout opasek, když mi padají kalhoty.

D. Zítko 13.1.2021 7:54

Hlas zdravého rozumu R^

I. Schlägel 13.1.2021 7:42

To je bizár.

J. Jirka 13.1.2021 7:37

> Nebyť Covidu, mohla ešte minimálne 5-10 rokov žiť. <

Nebýt covidu, tak byste sem (ne)napsal, že kamarádově matce selhalo srdce a nejspíš k tomu přispěla chřipka, kterou chytla někde na procházce. Rozhodně by vás nenapadlo filosofovat o tom, jak dlouho ještě mohla žít.

M. Krátký 13.1.2021 6:32

jednoduché a jasné - za mě za 1*** a R^R^R^

O. Musil 13.1.2021 6:01

Jak to vlastně funguje v Bělorusku? Ještě pořád tam nemají žádná antocovid opatření? Jediné, co jsem kde našel, bylo uzavření hranic, ale jinak nic. Proč se ptám - snažím se najít nějaký doklad Klausova tvrzení, že bez omezeni by byl průběh nákazy stejný.

J. Strakoš 13.1.2021 5:45

Ale to, co píšete přece neodporuje tomu, že opatření mohou být přehnaná. Ba dokonce to podpoří myšlenku, že opatření jsou neúčinná a na věci to nic nemění - pokud by byla účinná, máma Vašeho kamaráda by nedostala Covid a 5-10 let by tady žila.

A opatrně se podívejte na názory "odpíračů" - většinou netvrdí, že virus je neškodný, ale že opatření, která děláme jsou drahá a neúčinná a tedy neadekvátní.

J. Strakoš 13.1.2021 5:41

To vypadá, že píšete, že opatření se dělaly při malých číslech, která pak narostla do velkých, ale že tato opatření stále mají smysl.

Samozřejmě je tady možnost, že by narostla ještě více nebýt opatření, ale je tomu skutečně tak?

Poslední info z vlády byla kompenzace vlekařům - opravdu je lyžování na venku tak nebezpečné, že nám to stojí za zákaz, který podpoříme do výše 1 miliardy?

A tuto miliardu nemáme, takže si na ni půjčíme - který politik před volbami sliboval, že pokud nebude peněz, navýšíme dluh? Já si na žádného nevzpomínám.

R. Langer 13.1.2021 5:31

Stejně umřete... ;-D

J. Kostelanský 13.1.2021 5:22

V diskusných fórach "veriacich" v jeho náboženstvo možno nájsť mraky. Čím menej argumentov majú, tým agresívnejšie vystupujú.

Miloš Zeman to povedal trefne, že ľudia ako on chcú rozhodovať o živote a smrti ako Mengele. Nemáš dostatočne silný organizmus alebo si starý či chronický nemocný? Umrieš na smrť Covidom. Ďalší.

Včera mala pohreb mama môjho kamaráta. Poznal som vyše 40 rokov. Mala 70+. Často som ju vídal vonku na prechádzke s vnučkou, teraz už má aj pravnučku. Podľa Klausa nezomrela na Covid, ale na zlyhanie srdca. Jej už slabšie srdce totiž tú enormnú námahu organizmu počas nemoci nevydržalo.

Neskutočný cynizmus. Nebyť Covidu, mohla ešte minimálne 5-10 rokov žiť.

A propó, ľudia s AIDS tiež primárne nezomierajú na AIDS, ale na nemoci banálne pre iných ľudí. AIDS v preklade znamená syndróm získanej imunitnej nedostatočnosti. Podľa Klausovej logiky sú všetky opatrenia proti AIDS vlastne zbytočné. Pretože ľudia zomierajú na niečo iné, a nie na AIDS.

J. Kostelanský 13.1.2021 5:21

"Nezbytností by bylo ekonomiku a společnost otevřít. Nevěřím, že by došlo k dramatickému zvýšení nakažení. Ten virus si dělá, co chce, a zásahy státu v tom hrají miniaturní roli."

Keď boli čísla malé a dobré, tak vyhlasoval on a jeho "papoušci", že opatrenia sú zbytočné, pretože čísla sú malé.

Keď sa čísla zhoršili a stále sa zhoršujú, znovu vyhlasuje, že opatrenia sú zbytočné, pretože vírus si aj tak robí, čo chce.

Je mi smutno, keď vidím, ako Václav Klaus na staré kolená dopadol. Úplná odtrhnutosť od reality, uznáva len svoje ego a to, čo on povedal. Ľudia s iným pohľadom na svet sú podľa neho len banda neschopných hlupákov.

Najhoršie na tom je, že ho až fanaticky citujú a do reality sa Klausovo náboženstvo snažia pretlačiť stovky či tisíce jeho tisíce stúpencov. Sám Klaus uviedol, že "verí", že by sa nič vážneho nestalo. :-) On, ktorý si tak zakladá na exaktných faktov, tak svoje presvedčenie zdôvodňuje "vierou".

T. Kohout 13.1.2021 4:06

Když stát outsourcoval exekuce tak to bylo CO?

J. Brunner 13.1.2021 2:25

R^