10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Spousta lidí chce hodit lístek Pirátům

Zdá se, že svět je zahlcen tažením proti nespravedlnostem, zejména proti rasismu. To občas připomíná středověká tažení proti kacířům slovy „pobijte je všechny, Bůh ty své vyvolené pozná“, což je údajný citát papežského legáta Bézierse někdy před 800 lety. Takové pojetí právního státu se projevuje i dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 14.5.2021 8:38

Politici slibují, blázni se radují. Co nemohu udělat, to slíbím. Volit budu tak, jak v licitovaném mariáši, první myšlenka je nejlepší. Bartoše nikolivěk, v licitaci o talon je zdivočelej, hrát s ním je "vošajstlich", občas se podhodí, nebo blbě šintne. Ale, kdo z mladejch umí hrát mariáš, dredy, mobily a Facebook, toť etalon. MHD, všici pasažéři mlácají placky ve víru vášní, docela euforie. SmartPhone, zkáza nikolivěk Říše římské, ale EU i s akademiky na Lampeduse (ne jenom mobily, ale i tam-tamy) a i šaria.

I. Polák 14.5.2021 9:20

Co se volebních programů týká, bohužel sem nejdou dát obrázky, takže baví se dvě myši z nichž jedna praví "budu volit kočky,slibují, že nebudou chytat myši". Pavel Kantorek měl jasno.

P. Milan 14.5.2021 9:28

https://1url.cz/@kantorekmysi

P. Milan 14.5.2021 9:25

Čili důvěřujete tomu, kdo volební kalkulačku sestavil, aniž byste ho znal a znal i jeho preference. Jak pan Šesták dost přesně vysvětluje, volební program je nutno číst dost pozorně, právě pro ta "zadní dvířka".

F. Kusák 14.5.2021 10:07

Tak já nevím. Zkuste si třeba vybrat nějaký složitý produkt podle propagačního materiálu výrobce. Myslím, že "spláčete nad výdělkem". Když jsem kdysi vybíral složité technologie, pak rozhodujícím parametrem byly reference a pak názory konkrétních uživatelů, třeba obsluhujícího personálu. Teprve pak jsem se zabýval cenou a dalšími parametry. Relativně jednoduchý a srozumitelný proces, že. Jenže kolik lidí se tím řídí. A vybrat tu správnou politickou sílu ve volbách je zcela jistě složitější.

J. Hajský 14.5.2021 11:49

Při rozhodování o čemkoli je nejhorší volba dát na reklamu.

J. Jurax 14.5.2021 11:18

To máte těžký.

Ve státě koaličních vlád jsou volební programy těžká slibotechna končící "naši koaliční partneři nám neumožnili ...".

A studium volebních programů jednoho jen ubezpečí, koho NEvolit. Jenže ono pak vyjde, že se dá s krajním sebezapřením volit jen metodou nejmenšího zla. Stejně ve skutečnosti nevolíme politiky, ale kmotry, co za nimi stojí, pokud tedy oni sami kmotry nejsou.

Nakonec jednoznačným postojům k citlivým otázkám se tyto programy vyhýbají jako čert kříži.

A nakonec - stejně jsme gubernie EU a jakákoliv naše vláda je jen převodovou pákou peachovin z brusele prýštících. A v bruseli je naše síla úměrná necelým třem procentům stejně převážně s bruselí kolaborujících hlasů v putovním cirkuse.

J. Lukavsky 14.5.2021 7:43

"migrační tlaky přelidněných oblastí Afriky" no a za to přelidnění jistě mohou nyní bývalí kolonialisté! Černoušek si nadělá 10 dětí a Evropa je povinna je živit a šatit a očkovat... a až dorostou odjedou člunem (za pár set tisíc Kč) do Evropy a ta už je povinna je živit, šatit, ubytovat.... Problém je, že těch potenciálních emigrantů jsou stovky milionů. A kdybychom je začali nějak nutit aby si pořídili děti 2 ... tak to bude rasizmus, fašizmus, zasahování do jejich lidských práv. Nu není to veselá perspektiva. J.L. end

J. David 14.5.2021 8:20

Imigrace. Něco jako debata o hraboších. Škodí? Škodí, budeme je hubit, úrodu nám decimují, tvrdí zemědělci. Buď plašiče, či parfors. Osobně jsem pro parfors, na plašiče si totiž zvyknou, jako na jalovou obranu. EU nemá v NZ dost střeliva? I taková 50 BMG dělá s výletními loděmi Raketové, či Felčarů bez hranic divy. Vystřelit, potopit a zapomenout. Sice příkré, ale účinné a poučné pro možné následovníky, aby si rozmyslili, do čeho jdou. EU není lázeňská kolonáda pro hotentoty "umba umba" all inclusive, byť jsou to samí doktoři a inženýři ve smyslu jejich vnímání "EU msuri njama". Bohužel mnozí politici nevnímají nebezpečí introdukce cizího organismu, ale stanoví nám invazivní druhy hubit, nepůvodní. Asi budu za blba, ale nepůvodního inroduktanta Kudu odlovit, ale Somálského piráta přijmout a živit? Někomu kape "na karbid". Kouzelný oxymoron.

P. Jirkovský 14.5.2021 5:52

Dost srandovní úvaha, "Kdyby mohli, Piráti by posazovali otevřenost k migraci, politiku identit – hodnocení lidí podle rasy, náboženství či pohlaví, nadřadili by klima nad zájmy a svízele běžných lidí, nesmyslně by fixovali kurz koruny, zdanili nemovitosti, a tak připravili důchodce o jejich bydlení", to všechno by Piráti dokázali udělat? A proboha proč? Jednu blbost vedle drzhý, čím pitomější předsudek, tím je úpornější. Když už jim chcete vynadat, pane autore, tak aspoň nelžete.

R. Langer 14.5.2021 6:08

Oni ne že by to jenom chtěli dělat, oni už to dávno dělají. A lžou o tom stejně jako vy, jako totiž každý správný bolševik lže o tom, co dělá. ;-D

J. Urban 14.5.2021 8:36

No vy mate taky namrdano v repe.

D. Krajíček 14.5.2021 8:56

Rv

J. Berka 14.5.2021 22:39

RvRvRv

I. Mertl 14.5.2021 9:16

Tento dnes profesor byl již před čtyřiceti lety v Akademii považován za "neběžného" zaměstnance, co mívá nápady, ale pozor.

I. Polák 14.5.2021 9:26

Oni neuvažují o tom, že by třeba zdanili nemovitosti, které chátrají v centru Prahy a jsou předměrem spekulativního jednání, nikoliv, oni zdaní všechny nemovitosti, protože pilnost musí být po zásluze potrestána, a na jednotný příjem od státu musíte mít prachy.

Autor nelže, autor pouze nastudoval to, co vy jste líný nastudovat. Nebo se zkuste s autentickým Pirátem pobavit, máteli odvahu. Ujišťuju, že vám vstanou vlasy, pokud je máte.

J. Fráňa 14.5.2021 11:18

Vy je nesledujete v PS a mediích? Autor žádnou lež nenapsal, samy to neustále říkají.

P. Dvořák 14.5.2021 5:43

Téměř třicet let už tvrdím, že jediný rozdíl mezi volbami před 1989 a po 1989 je ten, že tehdy si nikdo o volbách nedělal iluze.

Kdežto dnes se najde hodně pitomců, kteří si myslí, že když jednou za čtyři roky na jednu minutu vlezou za plentu, tak o něčem rozhodují nebo dokonce že mají na něco vliv.

R. Langer 14.5.2021 6:09

Ale mají. Ale když všichni volí bolševiky, vládnou bolševici. Jak prosté. :-P

P. Dvořák 14.5.2021 10:39

To je příliš zjednodušující. Kdo jsou to ti skuteční "nebolševici" ?

J. Fráňa 14.5.2021 11:22

Ty neznáme, nemají šanci uspět ve volbách. Jako bolševici se teď chovají úplně všechny strany, snad kromě SPD.;-D

Z. Koutecký 14.5.2021 1:45

Samozřejmě, že spousta lidí chce hodit lístek Pirátům. Vždyť přece mají v programu např. snížit sazbu zdanění práce o 1,6 proc.bodu a pak každý rok o 1 proc.bod, budou motivovat firmy, aby část zisku rozdělily zaměstnancům, zisk firem vytvořený v Česku bude i tady zdaněn, omezí daňové ráje a odkryjí vlastníky nejen v Karibiku, zvýší poplatky za těžbu národního bohatství, zruší koncesionářské poplatky, zlegalizují konopí, jehož prodej bude zdaněn, ale drobné pěstování bude od daně osvobozeno atd. No, kdo by je nevolil, že?

R. Langer 14.5.2021 6:16

A to s tím zdaněním mají fakt v programu? 8-o

V. Mokrý 14.5.2021 8:20

Vyšší zdanění nemovitostí ne.

I. Polák 14.5.2021 9:32

Jako zkušební balónek vypustili 1% zdanění nemovitostí podle odhadní ceny.Momentálně říkají ne,ne,ne tak jsme to nemyseli Jen tak mimochodem ,oni se komouši předem hlásili ke všem sviňárnám, co nám pak naservírovali?