17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Seriál Chalupáři prý kazí děti

Zdálo se mi, že je událostem 1968 věnována mnohem větší pozornost než rokům 1938 a 1939. Snad to televize v příštích měsících napraví. Neměli bychom totiž zapomínat, že kdyby u nás nacisté vládli tak dlouho jako komunisté, tak bychom dnes mluvili německy,

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 28.8.2018 9:26

Opravdu?

To s tím autem a cestou do divadla mě překvapilo a jednoduše se mi to nezdá. Tehdy jsem byl dítě a nežil, ani teď nežiji na venkově. Ale co jezdíme na chatu či někam ven, auto vesměs mají. Z dětství si pamatuju matně na jakési pořadníky na škodovky. Celé se mi to nezdá, tohle srovnání.

K. Janyška 28.8.2018 9:14

Nekazí.

Rozesmívá... Dzp.

M. Mikulec 28.8.2018 8:47

Murphyho zakon

Neodpovida-li praxe teorii, je nutno praxi zavrhnout.

J. Holíček 28.8.2018 7:53

Je o jednoduché

Babiš ja premiér, protože to tak po volbách vyšlo. Tak se očekává, že promluví jako premiér. Vůbec ho nemám rád (pan Fridrich to ví), tak na jeho projevy nechodím.

Chodí na ně ti, co by na jeho místě chtěli vidět Kalouska nebo Němcovou. Tak ať se ti dva víc snaží, aby je lidé volili a mohli si tak cintat pentli podle libosti.

D. Stirský 28.8.2018 7:25

Samozřejmě, že lidé na Babiše

pískali, neb se jim nelíbí on osobně i to, že byl jmenován premiérem. Myslím, že zůstal-li by jedním z ministrů, pískání by se nekonalo nebo by bylo výrazně slabší či by se jen skříalo zuby. Smutné je to, že on stále nechápe, že byl-li agentem STB a je-li podezírán z dotačních čachrů, že pak jsou jeho kandidatura a zastávání veřejného postu nestoudné. Což vůbec nebrání, aby se angažoval v sektoru soukromém.

J. Strakoš 28.8.2018 5:55

Re: Byl jste někdy na venkově, pane Křečku?

V kontextu článku jsem to chápal spíše jako vyjádření k tomu ježdění do divadel. Pokud do divadla vyjede celá rodina, může to být významný výdaj v napnutém rozpočtu. Tím si nemyslím, že ten, kdo by moc chtěl by se do divadla nedostal, ale dost lidí může cena lístku dnes odradit.

Vlastní auto je na vesnici, po revizi aut. a vlakových spojení, nutností.

L. Novák 28.8.2018 4:48

Re: Vy víte, proč lidé na Babiše pískali?

Babiš má hroší kůži. StB ho vyškolila... :-P

L. Novák 28.8.2018 4:47

Re: Byl jste někdy na venkově, pane Křečku?

Slyšíte blbě. O tom, že by v JZD bylo ROH, nikdo nepsal.

P. Dvořák 28.8.2018 3:29

Re: Vy víte, proč lidé na Babiše pískali?

Normalizačními komunisty se stali až poté, co je vyneslo k moci vítězství nad jinými komunisty. Nebýt tanků, tak komunistický palácový puč možná skončil tím, že Husák a Bilak byli za pár let chartizáni.

T. Kohout 28.8.2018 3:15

Re: Byl jste někdy na venkově, pane Křečku?

To slyším prvně, že by v JZD bylo ROH. Na zájezdy se ovšem vyjíždělo.

V. Braun 28.8.2018 2:09

Byl jste někdy na venkově, pane Křečku?

Tak jsem ještě dočetl k odstavci, kde pan Křeček píše, že na rozdíl od normalizace by si dnes nemohli lidé na venkově dovolit auto a jezdit do divadel.

Byl jste někdy na venkově pane Křečku? Podle toho vašeho odstavce pochybuji. Hodně mých příbuzných na venkově žije a nejsou to žádní boháči (dělníci, zdravotní sestra, nezaměstnaný), ale auto mají všichni, už jen proto, že bez něj to dnes na venkově nejde, a i to divadlo si občas dovolí. Když to srovnám s dobou normalizace tak těch aut bylo daleko méně a když do divadla, tak jedině tak se zájezdem ROH.

V. Braun 28.8.2018 2:03

Vy víte, proč lidé na Babiše pískali?

Zaujako mne, že pan Křešek přesně ví, proč lidé na Babiše pískali - je to proto, že je řádně zvoleným premierém. No vidíte, a já jsem zase četl, že je to proto, že jako normalizační komunista a spolupracovník STB řečnil na památce akce, která vynesla normalizační komunisty k moci. Že tam řečnil z titulu premiérské funkce na tom nic nemění.