1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilém 10.5.2006 0:13

SOCIÁLNÍ STÁT- větší svoboda jednotlivce

Svoboda je prostor jednání, který se jedinci naskýtá. Nejde tedy o to, že by se svoboda kryla s nezasahováním státu nebo čímkoli podobným. Stát je pouze jedním zdrojem nesvobody a zdaleka ne nejhorším, pokud je demokratický a sociální.

Jako takový naopak zásadně rozšiřuje MOŽNOSTI VOLBY SVOBODNÉHO JEDINCE, v tom směru, že tento svobodný jedinec má plnou možnost nepřijímat NEPŘIJATELNOU PRÁCI, což je velice podstatný aspekt svobody.

Že si toto Klaus neuvědomuje, pouze ukazuje jeho lidskou i myšlenkovou vyschlost a sterilitu. Takové snahy jako odmítání sociálních dávek nejsou ničím jiným než ÚTOKEM NA SVOBODU JEDINCE V PODÁNÍ ODS.

janabok 10.5.2006 0:44

Re: SOCIÁLNÍ STÁT- větší svoboda jednotlivce

vy máte zácpu, Viléme? ...

Ivan Nový 10.5.2006 1:32

Viléme,

žádná práce není nepřijatelná a pro nikoho, nepřijatelné je natahování ruky.

Vilém 10.5.2006 8:27

Přijatelné, nepřijtelné

abyste se nepozvracel, jenže vy nemáte co soudit ostatní. Svobodě vůbec nerozumíte, ta totiž zanemná možnost chovat se podle svého a ne podle PŘEDSUDKŮ váhodných pro ostatní, kteří každodenně natahují hnáty do kapes svých zaměstnanců a žijí z jejich práce.

Nika 10.5.2006 1:33

Re: SOCIÁLNÍ STÁT- větší svoboda jednotlivce

Souhlas, více svobody pro nemakačenky, ti blbci makačenkové to platí !!!!!!

kocourek 10.5.2006 7:58

Re: SOCIÁLNÍ STÁT- větší svoboda jednotlivce

Vileme,je zajimave,ze si ze vseho vybirate to,co se hodi vam.Uz neplati,ze kazdy musi povinne pracovat ,to se vam zamlouva,ale kdyz se rekne,nechces pracovat?,nedostanes podporu,tak to je podle vas svinstvo.Tak jak si to vubec predstavujete?Co pro vas opravdu znamena slovo svoboda?Ja jsem pochopil z vaseho prispevku,ze pro vas to znamena parazitovat na druhych.

Vilém 10.5.2006 8:20

Svoboda

Je objektivní charakteristika určité situace, nikoli morální kvalita jednotlivce. Podniky také nikdo neobviňuje, že nechtějí vyrábět se ztrátou.

Proto je také ZCELA SPRÁVNÉ, aby člověk měl podporu jako občanské právo a argumenty těchto lidí, kteří naopak jsou připraveni jako příživníci zneužívat své svobody proti svobodě ostatních, nemá žádnou věcnou hodnotu.

To nemakačenkové je irelevantní moralizování, asi jako kdyby jim chtěl někdo sebrat firmu, protože v ní nevyrábějí to co chce.

Nicméně to dobře ukazuje hlubokou falešnost a naprostou nepodloženost proklamací ODS.

Evička Malá 10.5.2006 9:39

Re: SOCIÁLNÍ STÁT- větší svoboda jednotlivce

Prosím vás, hoďte už na něj někdo síť!