3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ROZHOVOR: O co jde demonstrantům (1)

Původní rozhovor pro Parlamentní listy ze dne 4.5.2009 je pro čtenáře Neviditelného psa aktualizován po úterní demonstraci na Václavském náměstí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 6.6.2019 9:28

Re: Po zapnutí

Pusťte si včerejší zprávy a poslechněte si jeho komentář - takové zprávy jsme tu už měli - rozený Hotmar. No a v Izraelském konfliktu byl skutečně nestranný - vy jste nezažila zpravodajství ze západu řízené stranou a vládou ?

Pacholek je prostě placený služebník. Původně to nadávka nebyla.

M. Valenta 6.6.2019 9:28

Parlamentní listy

znám jen z doslechu a tak malá ochutnávka v podobě této, ani nevím jak to nazvat, jednou za čas neuškodí.

D. Bystriansky 6.6.2019 9:28

Re: Stará garda odchází,

Na puberťáka nevypadáte, tož odejděte taky. Mařák, chytřejší všech generací, nositel těch jediných a správných světlých zítřků a adorant modlící se sepjatýma rukama k bruseli.:-)))

I. Mertl 6.6.2019 9:21

Bože, ten pán

je boží! Více takových vlků!

J. Schwarz 6.6.2019 9:17

Škoda že si Hašek

nepamatuje, jak se na něho právě takoví jako ti dnešní "demonstranti" vrhli když při online hokeji zranil spoluhráče a chtěli ho s dopomocí vhodných pisálků dostat do kriminálu.

A. Alda 6.6.2019 9:16

Ano.

Přesně tak to je.

A. Alda 6.6.2019 9:15

Komunisti měli Minaříka,

tihle mají přímo Mináře! ☺

Formulovat politický program? To byste po nich chtěl vážně moc.

F. Navrátil 6.6.2019 9:13

Jdi tam, nevím kam. Přines to, nevím co!

Páter Vyklouz Minář by měl s pomocí svých sponzorů formulovat politický program. Kravály na náměstí nejsou dostatečným argumentem pro sestavování vlády. Ovšem politický program už zavazuje, a to nevyhovuje nikomu, kdo demonstrace platí, organizuje a kdo se jich zúčastňuje. Pokud by vznikla nová politická strana s volebním programem, pak by se všichni zaangažovaní porvali mezi sebou. Nejasnost cílů demonstrací (Babiš a Benešová jsou jen heslem) je jejich největší výhodou.

R. Langer 6.6.2019 9:11

Re: Stará garda odchází,

Jenom je trošku problém s definicí, koho považujeme za toho, kdo lpí na starých (bolševických) myšlenkách, klidně jakékoliv generace. Ty názory se dost různí. V tom je ten vtip, a takový je život. ;-)

D. Stirský 6.6.2019 8:56

S demonstarcemi moc nesouhlasím,

ale ze zcela jiných důvodů, než přisprostlý stařec Vlk. Jen by mne zajímalo, zda NP je "dceřinkou" PL či nikoli. Občas mám pocit, že ano. Vždy však nevycházím z údivu, co vše je Vlk schopen ve svých tirádách smotat dohromady. Teď zase Campanella. A to ještě bude II. a možná III. díl.

L. Machala 6.6.2019 8:55

Re: Titulek článku

"Kľud na prácu a trpezlivo vysvetlovať politickú liniu strany a vlády", tak to hlásal vrchní normalizátor dr. Gustáv Husák.

K. Janyška 6.6.2019 8:49

Fakt jste to ještě nepochopil ?

Máte čím dále, tím delší vedení... Dzp.

M. Krátký 6.6.2019 8:42

Pane Vlku, zase nádhera

a toho štěkotu v "diskusi" níže - hezký den a děkuji

D. Polanský 6.6.2019 8:41

Filozofie davu byla již mnohokráte popsaná

Dav touží primárně po krvi, když už to nejde, tak alespoň po radikální změně, ať to stojí, co to stojí. Časem se u davu dostaví vystřízlivění, ale obvykle již je pozdě. Dav vždy vedou ti, co si myslí, že jsou víc než ti (tam dole) v davu. Ty mají pouze za svůj nástroj, za své vojáky.

J. Vocilka 6.6.2019 8:29

Vážení diskutující.

To co se odehrává v naší krásné Praze je opakující se hra kdy každá polopravda je dobrá a kdy účel světí prostředky.

Vzpomeňte na mrtvého studenta, na keci na jakém že místě je naše školství kdesi za Kamerunem , na různá obvinění která se nepotvrdila,tohle nejsou spontánní demonstrace tohle jsou jako většinou manipulace kterými různí aktivisté oblbují lidi.

Věřím ve svobodné volby a ty mají rozhodovat, demokracie je i o tom , že přijmu výsledek a když se mi nelíbí a pracuji na jeho změně . Hezky den.

V. Student 6.6.2019 8:20

Václave Vlku st.,

smekám. Ne vždy s vámi souhlasím, ale dnes ve všem. Zejména děkuji za střízlivý, nehysterický tón, dnes tak zřídkavý. Jak potěšující.

D. Mach 6.6.2019 7:27

Rozhovor jako politická akce

Mediálně politickou akcí je tak maximálně tento rozhovor. Zvlášť, když je navíc zveřejněný v něčem tak zkorumpovaném, jako jsou PL. Je obecně známo, že politici si v nich platí články a nikdo nezkoumá, jestli je obsah pravdivý. Hlavně, že se Valentovi sypou groše.

J. Lukavsky 6.6.2019 7:25

po nás potopa

Nemyslím si, že by politik - i řádně zvolený - si mohl po volbách 4 roky dělat co chce. A.Hitler byl také řádně zvolen...koneckonců i K.Gottwald či G.Husák byli řádně zvolení. Co když se politik zblázní? Premiér který na demonstraci 120 000 lidí řekne "je hezky, tak si šli na koncert..." to asi nemá v hlavě úplně v pořádku. To není žádné zanedbatelné stádečko pošuků placených kýmsi ze zahraničí. Já znám řadu těch lidí a rozhodně to nejsou zmanipulovaní ani placení. Problém našeho premiéra je řekl bych v tom, že řídí stát jako SVOJI firmu. Šéf platí a poroučí! Jenomže Česko mu nepatří a tudíž ho nemůže dojit. No ale nejsme jedinou zemí, kde premiér má na krku soudní stíhání, jinde tím prošel i prezident. Takže byli jsme před Babišem, budeme i po něm. PS: to jízdné napůl zdarma, přídavky důchodů.... je NA DLUH. Vláda prožrala dobu ekonomické konjunktury kdy měla splatit dluh a naspořit reservu na horší časy a vládne stylem po nás potopa. J.L.

J. Červená 6.6.2019 7:21

Re: Po zapnutí

Palestinský pacholek Szanto-neuvěřitelné,jak Salajka tady prezentuje svojí naprostou neznalost,neinformovanost a navíc ještě sprostotu,když tak označí člověka,který léta žije a poznává skutečný život lidí a jejich problematiku.Narozdíl od Salajky,který jen sedí u PC a plácá svoje žlučovitosti,vyčtené nejspíš z Parlamentních listů.

J. Červená 6.6.2019 7:13

Normalizační hlásná trouba

Odkud tenhle Vlk vylezl? To je jak úvodník Rudého práva.Šla jsem se podívat do kalendáře,jestli nejsem zpět v době normalizace .Stejné argumenty,stejné nálepky,stejná manipulace.No zkrátka starej Vlk.

K. Salajka 6.6.2019 7:06

Po zapnutí

zpráv si připadám jako pod palbou. Co dělá Rada pro televizní vysílání? Tak proto dostal Jakl na budku ? Aby nám palestinský pacholek Szantó mohl sdělovat jak svět nenávidí Trumpa. To bylo zpravodajství !

Mařák Váš názor nesdílí, čímž potvrzuje správnost Vašich závěrů.

Má ale pravdu - i Dvořák složil Novosvětskou. Náš Starý svět zaslouží jen rekviem.

Mařák s Grétou a nedostudovaným Minářem budují "Vítězně vzhůru směřující říši" Snad pro naše starosvěty vyhradí nějakou rezervaci, kde nebudou ozvučená náměstí.

S. Netzer 6.6.2019 6:50

Titulek článku

na Parlamentním listí: "Zkušený Vlk ... Stále stejné řeči, stejné sny".

Bolševik nemůže přeskočit svůj stín.

M. Mařák 6.6.2019 6:27

Mezi bývalými a současnými komouši

dodnes existuje silné pouto, je to v nich zažrané a nedá se s tím bohužel nic dělat.

M. Mařák 6.6.2019 6:01

Stará garda odchází,

zatvrzele lpí na starém světě a starých myšlenkách své generace, nechápe, že svět se vyvíjí a mění.

Takový je život...

M. Pražák 6.6.2019 5:51

To je dobře, že tu máme moudrého pana Vlka, který přesně všechno ví. Například kdo je blbec nebo kašpar. Kdo je zmanipulovaný a trapný. Ale těch argumentů je tu žalostně málo. Ale každý ke svému. Kdo adoruje podvodníka, může se od něj umazat.

V. Kotas 6.6.2019 5:44

Re: Prava

Tak jest.

M. Němec 6.6.2019 5:31

Tradiční Vlkovy prdy hody doprovody

Míchanice - dojmologie, lži , polopravdy.Kapely a jednotlivci vystupující na demonstracích si za to nevzali ani kačku.

To bývalý komunista Vlk neumí pochopit , stejně jako Babiš - kdo to platí ? kdo to platí ? kdo to platí ? kdo to platí ? Běž do prdele, Vlku.

Sednu v Hostivaři na tramvaj a jedu na demonstraci . Samozřejmě až potom, co dostanu na konto pětibábu .

Chachachachachachachachachacha.

T. Kohout 6.6.2019 5:19

Dav

Dav je nejhorší formou člověka, "lidu". Dav, do kterého manipulátor vykřikuje hesla a rozumu zbavený dav se dostává do varu. Odporné.

P. Han 6.6.2019 2:58

Re: To je ale blábol...

Škoda, měl jste. Třeba byste se pak i zamyslel, měl jsem za to, že vám to občas jde.

L. Novák 6.6.2019 2:07

To je ale blábol...

Ani jsem to nedočetl.