2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nezvednu ruku pro žádnou buzeraci

Jedno přísloví praví, že starého psa novým kouskům nenaučíš. Ještě bych dodal, že ani staré kousky neodnaučíš. Já takový starý pes už dávno jsem, takže žádnou selanku po mně nikdo nemůže chtít, to bych už to nebyl já.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 4.10.2018 10:21

Ano.

A. Alda 4.10.2018 10:20

Nemohu pana Jakla volit,

protože nebydlím v obvodu, v němž kandiduje. A mohl-li bych ho volit, volil bych ho bez zaváhání.

Jestli někdo hlásá stejné názory, jako mám já, tak je to právě pan Jakl. I když hudební vkus máme odlišný.

J. Kulheim 4.10.2018 10:11

Re: Člověk by měl slibovat to,

Ptromiňte. Myslel jsem pana Polanského.

J. Kulheim 4.10.2018 10:10

Re: Pan Jakl to má jedsnoduché.

Drahoš nebo Zeman. Myslím, že je to jedno.

J. Kulheim 4.10.2018 10:08

Re: Již léta pracuji jakod obrovolník - péče o seniory.

Máte pravdu. Senioři jsou lidé druhé kategorie. Stát je obral o peníze a sliboval důchody. Ti, kteří nemají našetřené musí být kouzelníci, aby přežili. Teď jim přidají 10% stejně jako těm, kteří mají platy kolem 100 tisíc Kč a ti chtějí ještě víc.

Hlavní příčinou je rozbití tradiční rodiny, která tady byla od pradávna .

J. Kulheim 4.10.2018 10:01

Re: Jaklova optika svobody?

Neslyšel jsem od pana Jakla jak to řekl. Demokracie je forma vlády většiny nad menšínou. Říká se, že po tyranii nejhorší forma vládnutí. O tom se dá polemizovat.

Demokracie končí v momentě, když lidé zjistí, že si mohou zvolit lidi, kteří jim slíbí nebo dají z cizího. Je někde ještě demokracie?

Je proti omezování svobody jednotlivce. Někteří politici lžou, kradou, jsou pro omezování státní suverenity a levičákům to nevadí.

D. Stirský 4.10.2018 9:57

Již léta pracuji jakod obrovolník - péče o seniory.

Nechlubím se tím. Jen přemýšlím, zda - řídil-li bych se Jaklovými názory - se má toto vůbec dělat. Neboť u nás i ve světě jsou milióny seniorů, o které se nestará nikdo.

J. Kulheim 4.10.2018 9:51

Re: Člověk by měl slibovat to,

Pane Dvořáku, socialisté slibují ráj na zemi. Zdarma jízdenky, zdarma studium, léčení nemocí, atd. Je to nesmysl, mnohé je z dlouhodobého hlediska nerealizovatelné. Každý člověk, který má mozek v hlavě ví, že zdarma není nic. Je to jenom šméčko pro blbečky. Při volbách se jich najde vždycky dost.

K. Janyška 4.10.2018 9:21

To je však málo. Autentické mohou být špatné.

Musejí být podloženy kompozitivní teorií, jinak jsou správné jen náhodou... Dzp.

M. Valenta 4.10.2018 9:12

Re: Pan Jakl to má jedsnoduché.

Dovolil bych si připomenout, že Jakl se podílel na volbě agresivního levičáka Zemana.

J. Schwarz 4.10.2018 9:11

Re: Jaklova optika svobody?

Volební právo je v pořádku, co v pořádku není je rozsah záležitostí o kterých se hlasuje. Zásadně by se nemělo hlasovat o přerozdělování bohatství, aby pro část voličů nebylo možné hlasovat pro zvýšení daní jedněm a přihrát vyšší dávky a podpory sobě. když už se tak dbá na "liberalismus" a individuální lidská práva, pak každý by měl být za sebe zodpovědný sám. Feministky nebojují za rovná práva, ale za výhody.Rád bych viděl jaká by byla situace, kdyby měly ženy a muži oddělená hospodářství i instituce / svoje firmy - třeba s celým ženským osazenstvem i vedením , i vlastní instituce - zdravotní a sociální pojišťovnu / - jestli by na tom byly líp. Zatím téměř na všem profitují i když se tváří že jsou "diskriminovány".

M. Šejna 4.10.2018 8:33

Jaklova optika svobody?

Od chvíle, kdy Jakl veřejně prohlásil, že volební právo pro ženy je chyba, nepovažuji Jakla za zastánce svobody.

Jakl je provokatér, což u něho oceňuji, ale rozhodně není zastáncem demokracie a svobody.

P. Dvořák 4.10.2018 8:23

Re: Člověk by měl slibovat to,

Když nebudete střílet do brány soupeře, ale útočit na vlastní bránu, jistě budete neúspěšnějším střelcem.

Ale těch tady máme jak na/sr-áno

J. Kulheim 4.10.2018 7:46

Re: Člověk by měl slibovat to,

To nemyslíte vážně. To co není reálné dnes může být reálné zítra.

J. Kulheim 4.10.2018 7:44

Pan Jakl to má jedsnoduché.

Je průhledný a v názorech konzistentní. To je jeho velká výhoda před většinou občanů. Nezabývá se tím, jestli něco řekl Franta nebo Pavel. Zajímá ho co řekli. Na dění kolem sebe se dívá optikou míry svobody jednotlivce. Stát by se měl starat o ty, kteří se dostanou do životních problémů nebo se nemohou o sebe postarat. Jednoduché myšlení.

Lidé, kteří se nechtějí o sebe a svou rodinu starat takového člověka přímo nenávidí. Aby přežiíli potřebují kojnou. Takovou kojnou je pro socialistický stát, který jim slíbí, že je a jejich rodinu, bude zabečovat do narození do hrobu. Oni jsou také docela průhlední. Půjdou z každým, kdo jim slíbí cizí peníze a oni se budou mít dobře. Mít se dobře pro ně znamená, že budou mít velkou výpatu, budou mít v pátek malou sobotu, jezdit na dovolenou k moři, vystudovat za peníze "státu" a vzít roha za lepším. ATD

Taskoví lidé jako pan Jakl, se nedají nahnat do stáda složitě myslících občanů. Ti musí přemýšlet jestli se budou muset o sebe starat nebo ne. Pokud to bude pro ně momentálně výhodné půjdou třeba s panem Luciferem. Budou s klidným svědomím žít, třeba na úkor svých potomků.

Pro agresivní levičáky je takový člověk jako červený hadr pro býka.

D. Polanský 4.10.2018 7:08

Člověk by měl slibovat to,

co je reálné. Můžu být senátorem a klidně navrhnout zákaz pití piva, pochopitelně to neprojde. Neprojde ani odchod z Schengenu. Sice to bude vypadat hrdinsky, že někdo za to bojuje, ale počítají se jenom góly a ne počet střel na bránu.