30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nejcennější, co nám politici ukradli

Je celkem jedno, zda v čele Unie stojí nastupující Belgičan Charles Michel nebo odstupující Polák Donald Tusk. Naopak Polák v čele Unie představoval pro státy V4 možná i překážku loajality.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 6.8.2019 11:14

Re: eutanazie

Buď lékaři či odborní pracovníci k tomu předem vyškoleni, s tím, že eutanázie by se právně překlasifikovala. Už by to nebyla vražda ani zabití. A rozhodovat by o tom měl především pacient sám, ale pokud se vám to zdá málo, tak odborná komise k tomu určena

M. Prokop 6.8.2019 18:07

Re: eutanazie

Lékaři pochopitelně euthanazii praktikují i teď, ovšem potichu.

J. Kanioková 6.8.2019 20:04

Ano, přesně..

M. Prokop 6.8.2019 16:18

Re: eutanazie

Zneužít lze vše.

Státu není nic do toho, zda si konkrétní osoba, s pomocí jiné konkrétní osoby, přeje zemřít.

M. Valenta 6.8.2019 10:36

Re: eutanazie

Ještě více než o lidech je to o fungujícím a spolehlivém právním státě. A to tady nemame. So geht das.

R. Gramblička 6.8.2019 11:09

Re: eutanazie

To je jen výmluva, kterou lze použít na cokoliv, co z ideologických či jiných důvodů nechceme zavést. Argument dost podobný tomu o možném zneužití

R. Langer 6.8.2019 14:12

Re: eutanazie

Tak to je právě přesně naopak. Vy snad chcete, aby o vaší eutanasii rozhodoval stát?

J. Jurax 6.8.2019 21:08

Ne.

Ale aby byla povolena. Nikdo ze zdejších diskutérů nemá zaručeno, že by ji někdy v budoucnu pro sebe rád nevyužil.

D. Polanský 6.8.2019 8:45

Ne vrah, ale zavražděný je vinen

je to mexické přísloví, které je potřeba chápat v zcela jiném kontextu než uvádíte. Když se budu často v noci procházet po neosvětleném parku, je dost pravděpodobné, že to časem schytám.

V té vášní pro národ bychom neměli zapomenout, že kdyby nebylo 2. světové vláky, dnes tu máme mix Čechů a Němců a částečně i Židů a jakési blouznění o českém národě by působilo přinejmenším přehnaně. Já vím, válka byla. Přesto se podívejte pozorně kolem sebe, jak se nám to nenápadně začíná zbarvovat. Nemám z toho vůbec radost, ale jak chcete tomu zabránit? Hesly? Podívejte jak nám najednou stoupl počet obyvatel o půl milionu. A to lamentujeme, že dětí je málo. Za pět let nás bude 11 milionů, a to vykřikujeme, že migranty nepřijímáme. Opravdu nepřijímáme?

K. Janyška 6.8.2019 8:42

NÁRODNÍ STÁTY.

Vývoj lidského světa je tažen objevem obchodu a neosobní civilizací, tedy zejména vyšší a vyšší individualizací a subjektivizací jednotlivců právě z účinků z obchodu a interakcí bezpočtu jiných spontánních sil, zejména pak neustále se rozšiřujícího od civilizovaných více k civilizovaným méně spontánního řádu lidské interakce a lidského světa. A ne lidským rozumem. Ten je vývoje produktem, ne autorem. Naopak je plně omezen právě onou interakcí a jejími vývojovými následky.

Co vyplývá z této danosti ? Právě to, že civilizovaní lidé svojí samostatnou činností a různými neřízenými a evolučními aktivitami vyprodukovali národy a jejich národní státy. Samozřejmě, že se jim v jisté době zdálo, že spojením těchto entit a různých jiných skupin nabydou jejich státy na síle a také nabyly. A protože si to mysleli i jiní, a byla to pravda vznikly samovolně obří říše a slepence, které vládly dávnému lidskému světu.

Civilizace je však nezastavitelná a skupiny uvnitř těchto velkostátů se začaly emancipovat z různých důvodů, převládaly však ekonomické a "soudrženecké". To spolu s nájezdy necivilizovaných skupin, všemožnými dějinnými podmínkami a mocenskými vazbami a zvraty a zájmy vládců vedlo ke světu, jaký známe posledních nemnoho století.

K. Janyška 6.8.2019 8:42

Re: NÁRODNÍ STÁTY.

Jenže do toho přišla socialistická revoluce a přesvědčení o tom, že lidský svět lze zorganizovat. A nastala další etapa blbnutí lidstva. SSSR, Hitlerovo Německo, Jugoslávie, Čína, Indie,ČSSR a další a další státy a velkostáty prostě zhltly malé národy a jejich státy v domění, že je to navždy.

Avšak civilizaci obchodem nelze zastavit. No a tak ona trhá a dělí dál. Dělí, dělí a bude dělit tak dlouho, až se spontánní síly, které jsou v této věci přítomny, vyváží. Další a další desítky a stovky národních států na světě čeká vznik. A mezi nimi bude platit celosvětová negativní, tedy zákazová, smlouva domluveného nepovoleného jednání a tak bude lidský svět v budoucnu vypadat.

Bude stát na stejném principu, jako jednotlivci. Ty řídí jediné právo pravé, zákazové právo soukromé. A nic jiného. Tak to nesobní vývoj nezměnitelně zařídil, neboť i v lidském světě platí tytéž principy, které platí v celém vesmíru. A ty jsou nezměnitelné.

Mimochodem, jen za posledních zhruba 30 let vznikly nových národních států desítky, včetně České republiky a Slovenska. Z důvodů. které jsem popsal... Dzp.

P. Dvořák 6.8.2019 8:24

Pěkně řečeno.

"Zákeřným ohrožením je neustálé omílání mýtu o „čecháčkovství“."

Nejčastěji ho používají ti, co by měli stát stejně tak daleko, jak daleko se rozhodli žít, když stáhli ocas mezi nohy a vzali kramle.

Z. Rychlý 6.8.2019 8:17

Moudré úvahy.

Mladá ženská - a takové pěkné psaní. Nadějné !!

V. Hájková 6.8.2019 7:17

Stačilo

si od sl. LIPAVSKÉ přečíst pár řádku a pusobilo to na mě - jako bych poslouchala V. Klause :-)

Nemýlila jsem se - prostě vaše oddanost IVK kde jste zaměstnána jako analytička - Z VÁS TRČÍ JAKO SLÁMA Z BOT! :-)

J. Vlček 6.8.2019 7:58

Re: Stačilo

Paní Hájková, ono stačí číst vaše příspěvky zde na Psu, obvykle nejvíc řádíte v diskusi k úvodníku, a má každý jasno, o jakou dryjáčnici se ve vašem případě jedná, narozdíl od paní Lipavské a jejích nanejvýše rozumných názorů.

V. Hájková 6.8.2019 8:19

Re: Stačilo

To jsem moc ráda- že máte jasno! Vy budete patřit k těm - co se mohou vzteknout , když si dovolím napsat jaký byli a jsou komouši dobytek že? :-))) A nedej bože když napíši pravdu o podvodníku a fízlu - jako je trestně stíhaný BUREŠ :-))))

P. Dvořák 6.8.2019 8:22

Re: Stačilo .

Takže jste příznivec nebo aspoň fandíte komu?

B. Hančl 6.8.2019 8:27

Re: Stačilo

Blběnko, ty musíš mít velmi těžký život.

H. Lukešová 6.8.2019 9:42

Re: Stačilo

Jak víte, že je pan Vintr komunista? Kvůli tomu, že nesdílí Vaše názory? Každý normální člověk v dnešní době odsuzuje komunisty. Myslíte si upřímně, že když napíšete, Bureš je darebák, že jste nějaká hrdinka? V dnešní době odsuzovat staré komunisty není hrdinství...Kdo volí komunisty? Pár stalinistů a těch není moc.

Hrdinství je však odsuzovat komunisty jiné, neomarxisty, kteří stejně jako komunisté potlačují svobodu slova, prosazují pouze jeden jediný názor, jsou pro masovou imigraci lidí z afroasijských zemí, většinově muslimů.

H. Lukešová 6.8.2019 9:43

Re: Stačilo

......pan Vlček......

R. Gramblička 6.8.2019 11:18

Re: Stačilo

eee? nevšim jsem si, že byste zrovna kritizovala komouše nebo bureše. Na ty má, troufám si říct, většina zdejších diskutérů podobný názor. V tom asi problém nebude, což?

Z. Rychlý 6.8.2019 8:20

Re: Stačilo

Dryáčnice ??? Neurážejte dryáčnice. Evidentní kráva s velkou tlamou. Hrome, teď jsem zase urazil krávy!

V. Hájková 6.8.2019 8:33

Re: Stačilo

Tak jste si komouši ulevil svým scvrklým ŽLUČOVODUM? :-))))))))))))))))))))))))))

Z. Rychlý 6.8.2019 9:21

Re: Stačilo

Pro bolševika Hájkovou každý komunistou!

R. Langer 6.8.2019 9:48

Re: Stačilo

Cha cha, zase tady nějaký EUrobolševik ostatním nadává do komoušů. Uklidni se, soudružko, ať ti nepraskne žilka. :-D

H. Lukešová 6.8.2019 9:50

Re: Stačilo

Dáma si nevšimla, žena klávesnici máme hlásku "ů". :-)

H. Lukešová 6.8.2019 9:53

Re: Stačilo

........že na.......

D. Polanský 6.8.2019 8:46

Chce to argumentovat

a ne nadávat. To prý umí každý.

J. Jurax 6.8.2019 21:12

Nesouhlas.

A zkuste to ad rem, ne ad personam.

L. Písařík 6.8.2019 4:12

Ta autorka mi mluví z duše.

Skutečně reálný pohled.