1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Letná byla neuvěřitelně zoufalý kýč

Hrstička to v žádném případě není, je to jedna z největších demonstrací, které se v historii naší země vůbec konaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 29.6.2019 7:54

Co není kýč?

Předveďte nám, Velmistře, v praxi, jak nemá vypadat kýč. Jelikož existuje právo shromažďovací a projevu, je naprosto zbytečné trousit hanlivá slůvka na adresu demonstrantů. Jediná vhodná odpověď by byla zaplnit Letnou svými příznivci.

J. Vlček 29.6.2019 10:04

Re: Co není kýč?

Paní Heidlerová, nejsou všichni lidé stejní. Někteří jsou věčně nespokojení, ať se věci mají jakkoli, a z tohoto důvodu jsou chytlaví na kdejaký impuls k tomu, aby svoji věčnou nespokojenost mohli ventilovat a dávat najevo, při každé příležitosti.

Jejich opakem jsou lidé, kteří jsou naopak spokojeni, že mohou žít ve svobodné společnosti, mohou se svobodně vyjadřovat, a to i na veřejnosti, a celkové dění ve svém státě mohou ovlivňovat svojí účastí ve volbách odevzdáním svého hlasu těm stranám, s jejichž názory se shodují.

Tomu, čeho je schopna ta část věčně nespokojených, není přístupná ta druhá část obyvatel, která není ochotná ty nespokojence napodobovat, a počká si na svobodné vyjádření ve volbách. Lze to tedy chápat rozdílným přístupem, těchto skupin obyvatel, k fungování demokracie.

P. Khail 29.6.2019 15:36

Re: Co není kýč?

Ještě jste zapomněl na třetí skupinu a to tu, která je spokojena, že se může svobodně vyjadřovat a nelíbí se jí, že to mohou dělat i ostatní.

I. Mertl 29.6.2019 7:44

Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

akorát jsme si to v zápalu nadšení nad zánikem bolševického světa včas nepovšimli - nepředstíraný odpor až hnus ke všemu, co není z hlavy Václava Klause.

J. Vlček 29.6.2019 9:18

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Pane Mertle, kdo měl oči otevřené a vnímal činy politiků a dění kolem sebe, ten také vnímal výjimečnou postavu naší politiky, kterou Václav Klaus byl a je. Je málo lidí v tomto našem státě, kteří to mají v hlavě srovnané, jako právě Václav Klaus. To, že zrovna vám nepadl do oka, je dáno vaším pohledem na svět.

Není na světě člověk ten, který by se líbil všem. Rozdíl mezi myšlenkovým potenciálem Václava Klause a vašimi poťouchlými názory je nebetyčný, a to nezměníte, ani kdybyste se vztekem a záští uprskal.

J. Richtter 29.6.2019 9:29

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

I ty máš právo někoho obdivovat, že je to zrovna tahle ruská fusakle je jen tvá věc. Mentálně slabší se vždy uchylovali k nějakým vzorům a potřebovali vůdce, obdiv k jejich ,,genialitě" a ,,myšlenkovým potenciálům" k tomu pochopitelně patří. Slabí a neschopní se vždy houfovali kolem těch rádoby ,,silných".

J. Vlček 29.6.2019 10:24

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

No, z vašeho vystupování zde na Psu je zřejmě, že zrovna vy, pane Richtere, jste typem těch "silných", co dokáží kdekoho urážet a plivat na každého, kdo nezastává vaše názory hulváta par excellence, a takových je opravdu většina, protože souhlasit s hulvátem může zase jen hulvát, a těch už zase tolik není.

M. Mařák 29.6.2019 10:50

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Tu ikonodulní stádnost ale popsal dobře, to zase jo, řekl bych.

J. Richtter 29.6.2019 11:30

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

vyznívá poněkud komicky, pokud fanoušek hradního primitiva, který je schopen se ve veřejnoprávních médiích uprdnou, vyzvracet, posrat nebo hulákat kun*a sem kun*a tam, mě nařkne z hulvátství :-))

J. Vlček 29.6.2019 11:55

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Kdybyste měl zlomek inteligence a IQ toho, koho nazýváte primitivem, nebyl byste Richterem, ale někým zcela jiným člověkem. Takhle jste pouhým hovadem.

P. Khail 29.6.2019 15:31

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

No vida i p. Vlček už se naučil urážet, učí se rychle, je to pašák.

J. Lepka 29.6.2019 11:38

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Vcelku přesně ilustruje Murphyho zákon a postupu v kariérním žebříčku - nakonec postoupí na místo na které nestačí. Já již léta tvrdím, že jeho vrchol kariéry byl ministr financí. Kupodivu dodnes prokazuje naprostou ignoranci některých matematických vztahů, například blábolem o placených demonstrantech na té Letné ( a přirozeně i dříve jinde), bez jakékoliv představy, co by to stálo a kdo by měl mít zájem tak utrácet peníze, navíc bez jakýchkoliv bezpečnostních prvků znemožňujících zneužití, písemných důkazů, podpisů převzetí a nároků na distribuci, to státního úředníka s praxí ministra financí prostě napadnout musí.

J. Pospíšil 30.6.2019 10:26

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Ten zákon formuloval prof. Parkinson.

J. Lepka 30.6.2019 18:17

Re: Ano, takový asi byl Václav Klaus vždycky,

Nejsem schopen potvrdit či vyvrátit, kdo z nich tak učinil, případně kdo z nich je reálnější než Jára Cimrman, nicméně, co to mění na vztahu prof Klause k pravdě a realitě?

L. Černín 29.6.2019 7:27

Zkusím být objektivní a nezaujatý

Souhlasím s tím, že na Letné zněly šílené názory. Zapnul jsem to ve chvíli, kdy si jistý ekologický aktivista na pódiu stěžoval, že se prý lidé kvůli Babišovi nebudou smět vyjádřit ke stavebnímu řízení (nebudou ho moci blokovat) a že Babiš nerozvíjí obnovitelné zdroje energie. Poté jsem to vypnul.

Na druhou stranu by mě zajímaly ty Klausovy informační zdroje, kterým prý nemá důvod nevěřit, které mu poskytly zaručené zprávy o placených demonstrantech. Čtvrt milionu placených demonstrantů by byl schopen zaplatit snad jen sám Babiš. Svážení na pražské demonstrace autobusy zdarma provádí odboráři, kteří na to mají fondy.

F. Houžňák 29.6.2019 8:32

No ale Klaus netvrdí, že byli VŠICHNI zaplacení,

jenom si to přečtěte, co říká. A o tom, že byli (někteří) lidé na Letnou sváženi zadarmo, psala řada lidí po intěrnetu. Jiná řada lidí psala, že to není pravda, resp. že jinde si to platili. Tak si vyberte. Takže vy taky demagogicky žvaníte, že prý Klaus prohlásil, že tam bylo čtvrt milionu placených demonstrantů. Hlavně si kopnout, žejo, a ukázat ten správný pokrokový postoj. Ale oni vám soudruzi stejně nakašlou.

L. Černín 29.6.2019 8:54

Re: No ale Klaus netvrdí, že byli VŠICHNI zaplacení,

Až se uklidníte, zkuste si, prosím, ještě jednou přečíst, co jsem napsal. Tvrzení, že Klaus prohlásil, že čtvrt milionu lidí bylo zaplacených v něm nenajdete.

A kolik tedy mělo být těch zaplacených? 100? 200? Co by to změnilo na celkovém počtu? Je zjevné, že čtvrt milionu lidí zaplatit nelze. Tak kdo by riskoval svážení malého počtu placených demonstrantů, kteří by protest nijak neposílili, ale zato by dali klacek do ruky odpůrcům? Účelem tohoto Klausova výroku bylo celou akci poplivat.

Já jsem na tom vašem "intěrnetu" nic takového nečetl. Pokud máte důkazy, pošlete je panu exprezidentovi, bude totiž čelit trestním oznámením.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/trestni-oznameni-vaclav-klaus-zadaji-omluvu-za-vyrocich-placeni-demonstranti.A190628_125957_domaci_lre

F. Houžňák 30.6.2019 20:30

No, vy to samozřejmě tvrdíte, sice implicitně,

ale tvrdíte, koukněte semkonc: "Na druhou stranu by mě zajímaly ty Klausovy informační zdroje, kterým

prý nemá důvod nevěřit, které mu poskytly zaručené zprávy o placených

demonstrantech. Čtvrt milionu placených demonstrantů by byl schopen

zaplatit snad jen sám Babiš.". Aspoň si to po sobě přečtěte, než se začnete rozčilovat. Já se s vámi hádat nehodlám. Klaus to o placení samozřejmě netvrdil jako fakt, jenom si to poslechněte, ale "že slyšel" nebo tak nějak to formuloval. To ale není žalovatelné, jak nepochybně víte jak vy, tak i oni žalobníci. Já jsem to, jak už jsem byl psal, zase četl, a když napíšu, že jsem to četl, je to konstatování faktu čtení a nikoliv placení, jak jistě chápete.

F. Houžňák 30.6.2019 20:38

Jestli jste to na intěrnetu nečetl, tak jste to asi

nehledal ani na to náhodou nenarazil. To se pak nemůžete divit, že jste to nečetl. Ale pokud budete chtít, strýček Google vám pomůže a najdete to v kuku letu. Jak říkám, jenom chtít. Před psaním nějakých komentářů bývá dobré se předtím o tématu trochu informovat, já to tak dělám a osvědčilo se mi to. Vy tak asi nečiníte. Vřele tento postup doporučuji, dozvíte se věci.

F. Netopil 29.6.2019 10:39

Re: No ale Klaus netvrdí, že byli VŠICHNI zaplacení,

Vidím že jste informován, pane Houžňáku, tak bych uvítal Vaši pomoc. Jako důchodce bych si rád trošku přivydělal, zatím ale marně sháním jakýkoliv kontakt na organizátory demonstrací (jakýchkoliv), kteří by byli ochotni mi za účast platit. Ceny mám mírné, stačilo by mi 50 Kč/hod a jsem ochoten demonstrovat kdekoliv a jakkoliv dlouho. Případný transparent by byl samozřejmě za příplatek, ale na druhé straně při demonstraci vsedě bych zase dal slevu. Budu vděčný za jakýkoliv kontakt. Obtěžovat přímo Sorose se mi nezdá vhodné.

F. Houžňák 30.6.2019 20:32

Když vy taky reagujete na něco, co v textu není,

takové neschopné pomocníky nikdo nepotřebuje. Vaše pseudoironie je vcelku směšná, vypadáte pak jako kašpar.

M. Němec 29.6.2019 6:42

Pane Vencl, vy, takovej apoštol svobody

a najednou byste chtěl mistrovat majitele jakýchsi výletních lodí, koho si tam vezmou na roznášení kafete ?

Pokud vim, tak vaše sestra, pane Vencl, žila od roku 1968 ve Švýcarsku. Předpokládám , že byla někde zaměstnána a doufám, že se v práci setkala s nějakým švýcarským Klausem, kterej šéfovi nakukával, aby v rámci uhájení "národní identity" tu emigrantku Klausovou vyhodil z firmy.

I. Štípek 29.6.2019 6:38

Klaus má zase pravdu

jak vidím i ze směšně žlučovitých diskusních příspěvků níže.

M. Němec 29.6.2019 6:43

Re: Klaus má zase pravdu

Klaus nemá pravdu, jak vidím ze směšného prohlášení bez myšlenky jakéhosi Štípka výše.

M. Mařák 29.6.2019 6:48

Závist z plné Letné z něj tryská mocným proudem,

nic jiného v tom není. Navíc těmi svými bláboly kazí junior trikolóře rozjezd té jejich společné pidistrany. By mu měl asi synek raději nacpat do úst roubík, nebo ho omotat širokou skoč páskou, jinak zmizí v propadlišti dějin aniž vůbec začali, nebo co.

A to juniorovi skutečně těch 5-6 procent přeji, aby trochu oslabil kopku rýže. Jenže zatím je to bohužel jen velká slabota, pokud se nevzpamatují, je to konec.

M. Mařák 29.6.2019 5:51

Junior trikolóra má stejně mocný náboj

jako zelený mor lidstva, tedy 1% ve výzkumech veřejného mínění. To rozhodně na zaplněný Václavák a Letnou zatím jářku nevypadá, nebo co. Ani taťka amnestie hospodářské kriminality a pravolevé oposmlouvy a začátku konce tradičního stranického pravo-levého dělení v ČR mu nijak bombasticky nepomohl, asi se ta jeho IVK neziskovka bude muset někde řetězy připoutat k bagru, nebo vymyslet nějaký jiný super mediální skůp.

Kde soudruzi udělali chybu?

M. Němec 29.6.2019 6:35

Re: Junior trikolóra má stejně mocný náboj

Předvolebních průzkumů, pokud se nemejlim a uvádějí samotné pořádající agentury, se účastní pravidelně nějakejch plusmínuskosínus 2000 dotázaných.1% je teda 20 lidí, kteří se asi vyjádřili nějak ve smyslu :"No možná budu volit mladýho Klause."

Toť vše.

Mimochodem, Klausova mantra "kdo to platí ? ", naposled veřejně na Primě v případě Čaputové, platí i pro něj.

IVK platí Kellner, platí tedy i Trikolóru ? Proč se ho na to nějakej redaktor ,herdekfilek ,nezeptá ? Bojí se starýho vyštěkanýho hafánka ?

Č. Berka 29.6.2019 10:58

Re: Junior trikolóra má stejně mocný náboj

1 % z 2000 lidí a 1 % z milionu je stále 1 % - na tom není nic záhadného. Je dokázáno, že na dostatečnou přesnost odhadu v procentech stačí cca 1000 dotázaných.

M. Němec 29.6.2019 5:30

Vypadá to, že se pohádali

dva vrchní trikolórníci a rodinu bude vést Hurvajs Klaus, a ne tatí Špejbl Klaus.

Hlavně aby Mánička Majerová-Zahradníková nerozvedla potřetí Hurvajse Klause, to by šly na Letnou zase statisíce lidí, aby upozornily na něco mimořádného , jak pravil moudře Špejbl Klaus.

J. Vlček 29.6.2019 11:30

Re: Vypadá to, že se pohádali

Pane Němče, dělat z někoho blbečka umí každý blbeček. Postavit se takovému domnělému blbečkovi v diskusi a vyměnit si s ním názory, či mu jeho názory vyvrátit, je poněkud obtížnější, pro vaši osobu zcela iluzorní a nemožné. Takže být vámi, moudře bych zavřel hubu a neupozorňoval bych zbytečně na sebe. Zamezil byste tím ztrapnění vaší osobnosti.