2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Konec světa. Hrůza hrůz

Trápí nás hlavně věci typu pakt o uprchlících, pakt o migraci, problém Evropy jako takový, brexit, klimatologický summit v Katovicích, proti tomu, jestli se předkládá jeden zákon toho nebo onoho typu, to je marginálnější věc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 2.1.2019 12:18

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Jenže rozpad SSSR také nikomu neprospěl, protože na pád komunismu neměl žádný vliv. Ten porazila hlavně perestrojka a po té byla zneužita.

K. Janyška 2.1.2019 16:27

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Ne, to samo. Lidský svět řídit nelze, jen respektovat, on řídí nás, ne my jeho... Dzp.

J. Lukavsky 2.1.2019 20:24

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

"rozpad SSSR také nikomu neprospěl" SSSR bylo dítě komunismu a bez něho by komunismus chcípnul na úbytě za pár let. No a bez toho bychom 1 máj slavili furt průvody s mávátky a přeplňovali plán nádoje na 102,5% a zakládali BrSocPr ... joj jak by se nám teď žilo!!!!! Základní problém byl, zda SSSR byl reformovatelný či ne? Gorbačev si myslel, že je, ale "mysleli jsme to dobře - a dopadlo to jako vždy". J.L. end

M. Prokop 2.1.2019 22:48

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

To komouš Kratochvíl nepochopí.

Š. Hašek 2.1.2019 11:29

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

No, jistě.

brusele nelžou, voliči, kteří hlasují "jinak" byli podvedeni ........ a "faktem" jest, že ČR a SR po rozdělení jsou těžce poškozeny. Všude. A dalším "faktem" je, že pokud bychom pod domovnictvím soudruha Pitharta bydleli ve dvojdomku, tak by se Švýcaři závistivě jezdili k nám učit. Naše rozdělení Klaus-Mečiar se už může klidně učit na universitách. Zvláště v Srbsku, Bosně, Chorvatsku, ..... . Také všude tvrdíte, že jsme neschopný národ???

Je třeba uznat, že Berlín si vede "dobře", pokud britská premiéra se před ním třese.

J. Kratochvíl 2.1.2019 11:39

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Dovoluji si tvrdit po 30 letech svobodného vývoje, že moc schopný národ nejsme. Švýcaři k nám, bohužel, závistivě nejezdí. Žádný schopný národ si dobrovolně nezlikviduje slušný stát a slušnou ekonomiku a majetek neodevzdává do cízích rukou zcela dobrovolně a téměř zadarmo. To nám Švýcaři opravdu nezávidí.

J. Kratochvíl 2.1.2019 11:47

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

A ještě žádný schopný národ, by asi v r. 46 nevolil tak masivně komunisty i když se to v té době po válce dá pochopit.

Ale určitě by žádný schopný národ nesloužil 30 let svým sousedům jako levná pracovní síla a dělal ze sebe dobrovolně otroka. Za což můžeme poděkovat hlavně panu profesoru Klausovi.!!!

O. Uživatel 2.1.2019 12:16

Uživatel požádal o vymazání
J. Kratochvíl 2.1.2019 12:50

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Vysvětlení je prosté, za svou existenci v novodobé historii můžeme poděkovat našim předkům, hlavně z 2.pol. 19.století až do konce 20.stol., kteří opravdu předvedli úžasné věci a z toho těžíme dodneška. Opravdu za posledních 30 let trochu zaostáváme a jestli se to nezmění t.j. si to nepřiznáme, půjde nám časem o tu existenci.

O. Uživatel 2.1.2019 13:00

Uživatel požádal o vymazání
R. Langer 2.1.2019 17:17

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Vy jste ale vtipálek, soudruhu... :-D

J. Kanioková 2.1.2019 13:34

:)))))))))))))

Š. Hašek 2.1.2019 15:37

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Kouknou se, pane Kratochvíl,

skromně se domnívám, že pokud byste nějakému (schopnému) národu naordinoval naše životní události let 1938 - 1945 ...... tak budou potom jen mrkat na drát, jací hejhulové by se objevili a jak by se v tom (schopný) volič orientoval!

Stačilo jen napsat to obehrané - "jsme čecháčkové a vládnout by nám měl brusel a Schwarzenberg, ten ovšem také z brusele". Na Orlíce by měl jen letní byt a levného podkoního. Zkráceno.

K. Kocourek 2.1.2019 15:55

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

"Žádný schopný národ ... majetek

neodevzdává do cízích rukou..."

A jak můžete vědět, že to těm Švýcarům patří. Vždyť jsou to z velké části akciovky nebo sročka. I u nás jsou pobočky cizích firem registrovány jako obchodní společnosti podle českého práva.

Navíc i v ČR je několik velkých vlastníků (jednoho máme za premiéra, dalšího protlačuje pan prezident Zeman kvůli jeho obchodům v Číně, atd.). Máte pocit, že tito lidé nejsou "národ"? Takže co - státní podniky? Nebo můžete k získání majetku zpátky do českých rukou napomoci tím, že si koupíte akcie na světovém trhu. Jdete do toho jako hrdý Čech?

J. Svoboda 2.1.2019 16:11

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Bohužel, pane máte částečnou pravdu. Pevnost řetězu vždy určuje jeho nejslabší článek.

Jak můžeme být schopným národem, sestáváme-li ve velké míře z Kratochvílů a Babišových podržtašků?

J. Kanioková 2.1.2019 20:01

1*

M. Mikulec 2.1.2019 12:18

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Kratochvíl plácá z kratochvíle. Jak se rozmýšlí výsledek referenda, když se Bruseli nelíbí výsledek? Jste vy ale demograt. o)

Exemplární trestání před nastoupenou jednotkou 27 zemí EU je to, co vidíme. Žádný kompromis. Brusel kompromisy nedělá. Slušná a korektní Británie narazila na vyděrače, nikoli na vyjednavače.

J. Kratochvíl 2.1.2019 12:55

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Jak můžete, vy chytráku, tvrdit, že Brusel nedělá kompromisy? Každý přece musí hájit své zájmy a dobře, že Brusel hájí také naše zájmy. Podle vaší teorie je Brusel černý a Británie bílá. Tomu nevěří ani ten největší blbeček, kromě vás a Klause.

Š. Hašek 2.1.2019 13:12

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Aha! brusele hájí také "naše zájmy" proti Británii. Já nemám totožné zájmy s Berlínem.

Člověče, než si koupíte zubní pastu, voláte do brusele ....... aby nebyla náhodou vyrobena nějakou nebruselskou filiálkou u Londýna?

Aspoň jest tady veselo, Telička hájí moje zájmy, no dobře.

J. Svoboda 2.1.2019 16:30

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Jste opravdu správným nositelem jména chytrák. Napište prosím, které naše zájmy Brusel hájí. Žádné nevidím. Možná svoje a Vaše, ale naše rozhodně ne!

Nevím, zda se máte za blbečka (bez přívlastku), ale Británie je svá a Brusel se jí to, a to, že řekla, že se jí Brusel nelíbí, snaží řádně osolit. To rozhodně není mírový krok, kterým se EU také velmi často holedbá.

M. Mikulec 2.1.2019 17:39

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Ještě že nemáme euro. To by se asi Evropská centrální banka lámala v pase, aby hájila české finanční zájmy...o)))

J. Kanioková 2.1.2019 13:36

Souhlas

V. Kain 2.1.2019 13:54

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

Kratochvíle máte pravdu, jediným kdo něco umí jste určitě vy.Chtěl bych sledovat diskusi vás a panem Klausem.(je to fantazie,protože on by se o vás ani neotřel) Během velice krátkého času by z vás udělal takového vo-la,že už by vám nezbývalo nic jiného než se nechat odporazit.

J. Jurax 2.1.2019 16:59

A zase nemáte pravdu.

To nic se nenaučil, nic neumí a je to stále dokola na Vás, jak Vás na Psu čítám, po mém soudu pasuje jak Jandák na hrnec.

J. Jurax 2.1.2019 17:01

Když on má Klaus zase recht

To mnohé diskutéry nemůže nepopudit ...

R. Langer 2.1.2019 17:19

Re: Když on má Klaus zase recht

Obzzvlášť EUrobolševika jako je soudruh Kratochvíl... :-D

J. Lukavsky 2.1.2019 20:17

Re: Zase nemá náš profesor pravdu

"Rozpad poškodil Čechy i Slováky" Myslíte, že "Jugoslávie" by byla lepší? Ono to do těchto konců sjede samo a rychle, stačí pár pitomců a už se to mydlí! Proč myslíte, že nás to poškodilo? Pravda mohli jsme letos pokročit k xxxtému kolu diskusí o názvu Česko-Slovensko, či Česko/Slovensko..... a hádat se kdo na koho doplácí. Takto jsme "já pán - ty pán". No a kvanta Slováků co přichází k nám pracovat zrovna nepodporuje názor, že jsme na rozdělení doplatili. Slováci staletí chtěli svůj stát, "vlastní stoličku v EU...." a tak ho mají. My jsme dělali stejné brykule a obstrukce v Rakousko-Uherském sněmu.. až jsme se trhli. Jistěže se výzkumy veřejného mínění mohou mýlit o procenta, ale bylo to zrcadlově 80/20%. A co pak, poslat do Bratislavy armádu? J.L. end

Š. Hašek 2.1.2019 10:55

Přesný popis situace.

brusele bude zřejmě ještě chvíli štvát všechny ...... tedy krom "zdravého jádra" štrasbrusele, u nás krom Pirátů, TOPvrchol09, ODS, ..... a jiných vystrašenců/žalobníčků, kteří si myslí, že i žatecké chmelnice nám drátkuje Telička/Jourová.

"Interesantní" je, že ta Británie se bojí Berlína, jako v roce 1938. Doufám, že jejich strach odezní do roka.

V. Petr 2.1.2019 11:08

Pokud Británie vydrží, nastane veliký tlak na Brusel,

aby se s ní dohodl. Vývoz zemí EU do GB je totiž větší, než dovoz a mnoho zemí se jen třese, aby jej nahradily.

Mimochodem, Trump už měl dojednanou s Mayovou obchodní dohodu, ale ona na poslední chvíli cukla, což vedlo k nelichotivému vyjádření Trumpa na její adresu!

Š. Hašek 2.1.2019 11:11

Re: Pokud Británie vydrží, nastane veliký tlak na Brusel,

Mayová není Tatcherová. Stejně se ale trhnou.