26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 18.12.2008 14:51

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

K tomu se nedá nic dodat. Je to jasný případ ,jak by řekli soudní lékaři. :-D

L'ego 18.12.2008 14:04

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

Jste koukám aktivní diskutér; nedivím se, že vás napadají, pokud píšete takové věci ;-D

Nevím proč zdůrazňuje to slovo jednotný - to nemá se samosprávami ani regiony nic společnoho. Možná byste si ale mohl vzpomenout na slavné rozdělení Československa, kde si Vašek tak skvěle notoval s Vladem, že ani referendum nepotřebovali - a to v tehdejší ústavě taky jistě stálo něco podobného.

Číms se dostávám k dalšímu bodu, a to je nereflektování základní politické kultury - to se projevuje právě nejmenováním soudního čekatele Langera  nebo nejmenováním Paroubka- a svádění to na něco typu, ústava neukládá, zákon nestanovuje atp. To je v demokratické společnosti cesta do pekel - vůbec nejhorčí, co zde Klaus zanechá jsou právě tyto precedenty, a mrzí mě, že tak uvažujete, bohužel podobně jako Klaus zřejmě hlavně proto, že se vám to teď hodí. Jinak byste musel shledat, že nejmenovat soudce kvůli vlastní ješitnosti je dětinské a nejmonvání Paroubka zase bylo zbabělé.

Kritická reflexe je nutná, nedostatek kritické reflexe, vede přesně ke Klasovu typu uvažování. Jak už tadny někdo psal - je to legrace, když jeden klausův sluha udělá s druhým slouhou rozohovor, kde kritizují demokracii a potlačování jiných názorů v EU.  Rozdělování Klause soukromé osoby a Klause prezidenta je rovněž dost úsměvné - jako na Hradě je prezident ale na ulici už ne? A svou klimatologickou knihu napsal taktéž soukromě - a nechal si její ruský překad financovat Lukoilem také jako soukromá osoba?

yorik 18.12.2008 13:58

Re: A JE TO

Vážený pane, Ústavní soud  soud rozhodl, že těch 6 okruhů LS  není v rozporu s Ústavou ČR. Mnoho lidských blbostí není v rozporu s Ústavou ČR ale to neznamená, že bychom se jimi měli řídit. Proč by nemohl Klaus Jakla platit. Já se přiznám, že mne platí také. Mám od něj šesták za odražení útoku. Dneska budu v balíku, protože na něj Aston nasadil ještě toho Hvížďalu. Harddisk se už klepe, myš nechce makat ale budu za vodou. :-D 

Pája 45 18.12.2008 13:53

Re: YORIK

Já se nezlobím, navíc jsem žádný kulatý stůl neprosazoval. Vláda (politici) nemusí pro objasňování LS a pro získávání občanů pro její podporu používat jen ČT, ale i jiná média (včetně těch soukromích) a existují i jiné metody, nejen kulatý stůl. Jinak děkuji za věcně vedenou diskusi, tu jsem zde ještě v takovém to rozsahu nezažil.

yorik 18.12.2008 13:50

Re: BIMBRDLE

Vlajka byla vyškrtnuta , doplňte si eurolisabonské vzdělání :-D

yorik 18.12.2008 13:30

Re: YORIK

Omlouvám se, jsem pro ten kulatý stůl, nemám už sílu vás o tom přesvědčit, nezlobte se:-)  

yorik 18.12.2008 13:25

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

Omlouvám se vám, že jsem vás nechal čekat, ale vyřizoval jsem tu nějaký urgentní dotaz. Tedy k věci. ČR je svrchovaný a  j e d n o t n ý  stát. na to VK skládal přísahu. Tolik k té centralizaci .K té ideologii. Nejsem člen  ODS ale to její štěpení lze pozorovat dlouhodobě. K těm soudcům. Podle článku 63 Ústavy ČR, prezident  jmenuje soudce, ne nějakého konkrétního Frantu  Flintu. Jmenovací problém u předsedy vlády. V článku 62 Ústavy není nikde napsáno, že prezident musí jmenovat Jiřího Paroubka, pokud jde o pochlebovače, má si na Hradě platit kašpara, aby si z něj dělal legraci? Soudím, že netřeba, suploval by česká média, která tím nezatěžují státní kasu.  K tomu Irsku , Klaus se opravdu setkal s Ganleyem jako soukromá osoba. Zřejmě to udělal proto aby z toho bruselské veličiny neomdlely.  Cohn Bendit vystupoval na hradě oficiálně, údajně jako nějaký náš volený zástupce, já nevím, že bych  tak podivnou figuru kdy volil. Pokud jde o to vzdělaní , tak to skutečné je v hlavě a ne na papíře. Docenturu na nějaké vysoké škole holičsko - politologické si opatří kdejaký blbec. a teď mě prosím omluvte, napadají mne jinde.:-D 

Pája 45 18.12.2008 13:25

Re: YORIK

Ještě jednou se pokusím Vám to objasnit, "yoriku". Kdo je v první řadě POVINEN občanům LS vysvětlit - jsou to politici - vláda,  prezident, Parlament.  ČT je jen jedním z nástrojů, který k tomu může vláda použít, že vláda dala do ČT jen tu reklamu na kávu, je asi málo.

Pája 45 18.12.2008 13:16

Re: SAUL

Opravdu, ale opravdu je to strašlivá diskuse, milý "saule". Aby bylo jasno, je to díky všem demagogům okolo p. Klause a takovým, jako vy, stačí jen citovat váš príspěvek: " .., ale většinou strašlivá diskuse. Pokud to není výsledek funkce cenzury na Psu, působí to dojmem, jakoby většina našich občanů soudila, že vláda z Bruselu nám přinese to pravé blaho spočívající v tom, že prezident bude odstaven (a snad ještě, že generálním vykonavatelem bruselské vůle se u nás stane Paroubek). "

Pája 45 18.12.2008 13:11

Re: Ty jsi ale vůl

NIKY

Pája 45 18.12.2008 13:09

Re: BIMBRDLE

Vy se stydíte, "bimbrdle", že jste občan státu, který je členem Evropské unie. Proč jste proti vyvěšování vlajky EU, sdělte mi to, zajímá mě to. A upozorňuji vás, že to není "nějaká ta eurovlajka", jak říkáte vy, ale oficiální vlajka organizace, jejímiž řádným a dobrovolným členem (referendem) Česká republika je.

yorik 18.12.2008 13:08

Re: YORIK

Vy se mnou mluvíte pořád jak ten Haškův klempíř z Budějovic. Já vám zcela jasně píšu, že mne nezajímá co dělá nebo nedělá vláda. O evropské integraci mám stoh dokumentů, vím kdo co kde podepsal. Já píšu o tom, že veřejnoprávní média mají nějaký statut, jsou placena z našich daní a tak se ho mají držet. Jestli čekají až jim dá Topolánek nebo Vondra pokyn tak je to jejich věc. Třeba to mají v tom statutu zakotveno.:-D   

Pája 45 18.12.2008 13:02

Re: A JE TO

Pan Jakl jen papouškuje to, co si pan prezident přeje. Proč Ústavní soud rozhodl, jak rozhodl (jmenoval jej právě Klaus), lhal soud nebo lže Jakl, který i po výrocích soudu ke konkrétním otázkám na ně i nadále odpovídá nepravdivě (proti ÚS). Kdo ho platí - Klaus, ano, ale z našich daní, jak je to možné? Tak nám, "a je to", napište, v čem mají  prezident s Jaklem pravdu a včem nám ten Ústavní soud lže.

yorik 18.12.2008 12:57

Re: Páně Janečkův informační deficit

Nevím všichni představitelé té veřejnoprávní instituce vykřikují, že je to smysl jejich existence. Možná ale nemají pravdu. Možná že ten hlavní smysl jejich existence je úplně někde jinde. Do kebulí jim nevidím.:-D

Pája 45 18.12.2008 12:53

Re: YORIK

Buď to nechcete pochopit, nebo tomu nerozumíte, "yoriku". LS podepsal TOPOLÁNEK, to je předseda vlády, vytvořil si ve vládě místopředsedu pro otázky Evropské unie (Vondra) a vy stále hovoříte o zahálce v ČT. Můžete mi říci, co pro objasnění LS (v posledním půl roce) udělala  a dělá vláda? Té nevyčítáte nic, přitom ČT vyčítáte i ten vládou požadovaný klip o tom, jak to EU osladíme.

Bimbrdle 18.12.2008 12:46

Re: Páně Janečkův informační deficit

Milý pane yoriku, Váš nápad s tím kulatým stolem V PŘÍMÉM PŘENOSU (ne jinak!, aby se nedalo tak snadno vystřihovat to nežádoucí a pro Bruselský Kreml nebezpečné) je sice skvělý, ale NIKDY se nebude v NAŠI televizi realizovat. To proto, že by se hliněný kolos mohl třeba jen trošíčku mini-zachvět v základech. I to maličko je nebezpečné. Přesně tak jako za Ády Hitlerovic, za Pepíka Stalinovic i za dob jeho věrných post- a neostalinčíků do současnosti. Soudružka Evropská Unie na nás všechny chystá pěkně tuhý totalitní systém. Už se sem nezadržitelně plíží a roztahuje se. (Viz ten rádoby chytrý a vtipný francouzský blbec s tou kritikou české nechuti vyvěšovat nějaké ty eurovlajky. Zatím jen maličký tlak - ale brzy přituhne - i s těmi vlaječkami.) Jinak bych tomu kulatému stolu podle Vašeho gusta moc a moc fandil. Myslíte, že se dá Česká televize (nebo snad i jiná TV??) tak trochu k tomuto výbornému nápadu přitlačit? Pochybuji, ale velice rád bych se mýlil. Jako ve všech svých názorech na Unii bych se moc a moc rád mýlil.

L'ego 18.12.2008 12:39

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

Proč potom ta snaha centralizovat vše a vše mít pokud možno pod kontrolou? Proč byla ODS ještě donedávna stranou tak ideologicky tak tuhou, že horší už byla jen KSČM. Proč kolem sebe Václav Klaus shromažďuje jen pochlebovače, kteří o něm nikdy nenapíší nic kritického?

Jinak sem s argumenty - velmi by mě například zajímalo, jak vysvětlíte nejmenování soudních čekatelů (hlavě toho jednoho zásadového) nebo to, že Vašek Klausů nedal šanci Parobkovi sestavit vládu. Proč také, když se setká s Ganleyem, setká se s ním jako soukromá osoba, ale kddyž mu to vyčítá Cohn-Bendit, je to útok na hlavu státu (a není to poprvé, že).

Klaus je možná vzdělaný (i když ta profesura na UK byla, ehm, trochu, ehm, nestandardní - ale to je normální, profesor je do značné míry titul politický), ale naprosto mu schází sebereflexe, schopnost přiznat chybu - vinni jsou všichni, jen ne já. To je sebevražedný přístup ke světu.

yorik 18.12.2008 12:30

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

Mohl bych velice snadno vyvrátit vaše argumenty, jeden po druhém ale nechci zde lepit tapety. U jednoho se ale zastavím. Klaus je určitě jako velice vzdělaný  člověk, ten poslední, kdo by zakazoval jiným myslet, to dělají jenom nevzďělaní blbci, kteří se nějakým omylem dostanou ke kormidlu dějin a z těch vzdělaných lidí mají komplexy.;-)

yorik 18.12.2008 12:24

Re: YORIK

Nechtěl bych vám způsobit nějakou zdravotní újmu. Kde jste jste v mém textu vyčetl, že někomu nadávám. Já nepíšu o nějakém radaru, nebo o tom co má dělat vláda. Já píšu o tom, že máme veřejnoprávní média, placená z našich daní, která nebyla privatizována jen z toho důvodu, že plní dle jejich vyjádření nezastupitelnou úlohu při informování občanů ČR.  Jestli pan Janeček, Dittrich nebo Moravec potřebují k plnění této veřejnoprávní funkce nějaký pokyn od vlády, tak je velice lituji. A vám se v tom případě omlouvám. netušil jsem, že tam panují takové poměry.:-/

Kafka 18.12.2008 12:23

Zbytečně se namáháte.

Josef K. předává jen své zkušenosti, jež nabral behem své dlouholeté služby na Zámku.

L'ego 18.12.2008 12:15

Re: Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

Velmi zřetelně: snahou nastavit pravidla tak, aby byl pro mě momentálně výhodná bez ohledu na dlouhodobý dopad (De Hondtova metoda), dlouhodobé přehlížení slušnosti a právního řádu, nebezpečné ohýbání ústavy, odmítání skutečné debaty, snaha centralizovat vlastní stranu i správu v ČR (Klaus patřil mezi nejhlasitější odpůrce regionů), napojení na pochybné podnikatele, kteří sponzorují aktivity rodiny páně Klause (nedávno pan Roman a ČEZ), obliba silných národních hráčů, nacionalistická rétorika, odsuzování občanské společnosti (občan ať laskavě zvolí, koho mu strana představí, ale ať proboha sám nepřemýšlí), neschopnost sebereflexe, podsouvání svých chyb druhým. Přístup po mě potopa (nejen v oblasti ekologie). Myšlení v kategorii, stát to jsem já (ale jenom, když se mi to hodí), budování (byť legrační) kultu osobnosti... Stačí?

Pája 45 18.12.2008 11:42

Re: YORIK

Nemáte pravdu (motáte páté přes deváté), "yoriku", není to páně Janečkův informační deficit, ale páně Topolánkův. On podepsal Lisabonskou smlouvu za Českou republiku a Vondru si udělal mistopředsedou vlády pro EU. Co oba udělali pro objasnění LS - NIC. Oba se starali o oblbování občanů o "zásadní a neodkladné" výstavbě americké základny v Brdech (přesto, že 60 - 75% občanů je proti), o zásadní reformě zdravotnictví (zatím přijato jen jůlinkovné lékařům a cikrtovné lékárníkům) atp. O EU nic, jen senátoři za ODS (připojil se i prezident) požádali Ústavní soud o vysvětlení několika bodů, nejsou-li v rozporu s Ústavou ČR. Půl roku o LS klid po pěšince, až ÚS sdělil, že uvedené obavy senátorů (prezidenta) nejsou v rozporu s Ústavou ČR. Proč Janeček, Moravec a další, pane "yoriku", proč ne vláda, premier, Vondra (na klvaňování  pro radar vyčlenila vláda 15 milionů, přoč na vysvětlení LS nedala ani korunu?). Ale i pan prezident  a jeho melodiboys, jen strašili občany, co že tak strašného přinese LS (kampaň vedli jeho placení poskoci /i za naše peníze/, zvláště p. Jakl a Mach). Jinak Ta vámi neoblíbená ČT vysílá jen to, co jí zadala vláda, ale vy raději nadáváte řediteli ČT, že.

jm0 18.12.2008 11:21

Re: Nyní ale NE!

nepochybně dokážete vyjmenovat celou řadu případů, kdy se president zachoval v rozporu s ústavou ..

jm0 18.12.2008 11:19

Jeho pojetí je silně postsovětsko putinovské.

jak přesně se to tak asi projevuje?

jm0 18.12.2008 11:17

"nikdo nepřišel na to, že je s euroústavou ve svém důsledku totožná"

Není totožná. Jde podstatně dál. LS je sbírka změn EÚstavy. Čili potichu předpokládá, že ústava platit bude, ale s následujícími změnami: ... (následujen 270 stran změn)

Miloš Zfrantišku 18.12.2008 11:06

Proboha už to zase začíná.

"Prezident Klaus to řekl trochu jinak"   Dál už toho hňupa nemá cenu číst.

Vašek 18.12.2008 11:02

Re: Celý rozhovor je veden v postnormalizační rovině.

Kdyby Václav Klaus neuděl nic jiného pro rozvoj demokracie v naší zemi, než jen to, že nepodepíše LS, udělal by toho přinejmenším tolik, jako Masaryk 

Posleda 18.12.2008 10:29

Milý maturante,

neděste národ tvrzením, že pan prezident na sebe něco "stáhnul" ( Pravidla i tak předepisují "stáhl"); jednoho hned napadne obraz opařeného dítka, které na sebe stáhlo hrnec s vařící polévkou. Chtěl jste asi říci, že na sebe něco  v z t á h l ...Ještě tak scházelo, aby někoho poopravil (a Vy jste z toho udělal "popravil").

Niky 18.12.2008 10:10

Re: Nyní ale NE!

Fleischere,nejste vy příbuzný toho Hitlerova soudce Fleischera?

Niky 18.12.2008 10:07

Re: k článku

Máte pravdu,ale je třeba si uvědomit,že tiskový novináři jsou v Německém žoldu,co je ,ale děsivé,že náš národ drží hubu a ještě si financuje tu pravdoláskovou vlastizrádnou instituci,která má tu drzost říkat si Česká televize,to samé platí o Českém rozhlase.