26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme země dvojího metru

Poslední, o co tu jde, je ten pomník. To je jen záminka a způsob, kterým k sobě ten řeporyjský gauner poutá pozornost. Ovšem škoda, kterou tentokrát způsobil, je prakticky nevratná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jášek 7.12.2019 11:22

No ale hádka je o "Vlasovcích"!

Takže si ty zdroje klidně nechte. ;-)

Nejraději mám, jak rusomilové začnou vytahovat to, že člověk musí "studovat" ale když tedy něco nastuduje tak je to:

-Zubovovy dějiny Ruska 20.století jsou sice objemné fakty, ale slabou stránkou publikace je právě jejich povrchní a tendenční výklad srovnatelný s úrovní bulvární " literatury faktu". Historická studie podle názvu.. ale jen podle názvu-

Jo, jo, zřejmě nějaká neschválená literatura až samizdat, ne? ;-D

Jestli to nebude tím, že Zubova nerad sám VVP(L)!

P. Grigar 7.12.2019 11:45

..ale no tak, název Vlasovci je pouhým historickým folklórem, stejně jako např. Banderovci. Právě neznalosti zdrojů a informací vás vedou ke zjednodušení ve stylu že " někdo někoho nebo něco nerad či zase rád". Přečtěte si "Zubova", potom si vyhledejte další zdroje, které najdete v jeho odkazovém rejstříku, další autory a po několika měsících , ale spíše letech studia budete schopem přispět do diskuse něčím jiným než vlastními dojmy. Předem vás upozorňuji, že kvalitní historické studie jsou náročným čtením, někdy totiž rejstřík odkazů bývá rozsáhlejší než vlastní text.

Zatím se v tom jenom motáte jako "hluchej pes na honu.. ".

P. Jášek 7.12.2019 11:54

Já jenom o tom, že se nám rusofilcky děsně čílí proti jednomu pitomovi a dělají z toho vyhlášení války Slovanskému dubisku. A tak to je posledních pár let pořád! Rusko je prostě nejlepší a ostatní, co ho nemusí, jsou fašisté, nacisté, banderovci, židovští bankéři a Sörošovi pohůnci. A hlavně jsou děsně nevzdělaní, protože kdyby byli, tak by museli nejenže Rusko milovat ale určitě by se do něho odstěhovali...

P. Jášek 7.12.2019 11:56

Zásadně do diskuze přispívám vlastními dojmy a tím co vím. ;-)

P. Grigar 7.12.2019 12:44

..toho jsem si všiml. Dojmů máte dosti, ovšem vědomosti vám chybí.

Z chybných premis chybné závěry. © naše babi

P. Jášek 7.12.2019 13:34

Ovšem, asi nečtu mnoho knih z vydavatelství Sputnik.

Je zajímavé, že vědomosti mají vždycky jenom ti, co milují VVP(L);-D

Š. Hašek 7.12.2019 16:10

Vaše chyba!

Upozorňuji, že třeba Heydrich si pozorně přečetl Švejka. Ačkoliv mu to Goebbels a výbor blaha Třetí Říše nedoporučoval.

Nevím jak Vy, ale já si četbu vybírám sám. A na doporučení Fendrycha, Halíka, Moravce, Jáška, Rakušana, ..... docela kašlu.

P. Grigar 7.12.2019 12:40

.. v každé diskusi je nutno předem definovat, k jakému tvrzení chcete diskutovat, následně mluvit k věci a výhradně sám za sebe, též se vyvarovati invektiv a hanlivých pojmenování případných oponentů. Nic z toho neděláte, dokonce považujete diskusi za hádku..

P. Jášek 7.12.2019 11:22

No ale hádka je o "Vlasovcích"!

P. Jášek 7.12.2019 13:38

No, oni už provozovali "hádanie" na Univerzitě Karla v 14. století.

Já provozuji "hádanie" o pitomoučkých rusofilckách, ke kterým Štěpánek patří. ;-D

Š. Hašek 7.12.2019 16:13

Tak už toho nechte .... a smiřte se s tím, že tady prostě Rusko a Čína budou.

Nevsadil bych na trvanlivost štrasbrusele. Co myslíte? Tak tisíc let???

P. Grigar 7.12.2019 19:53

..pokud máte na mysli "učené hádanie" často provozované na tehdejších universitách, které mělo jasná pravidla, potom souhlasím.

S vaším specifickým výkladem a způsobem aplikace tohoto pojmu bych doporučoval zkusit štěstí v hospodě VI. cenové skupiny bez ubrusu. Předem upozorňuji na 99% pravděpodobnost, že vám někdo zavře ústo pěstí. To je riziko používání urážek v hádkách, které pravidla nemají.

Š. Hašek 7.12.2019 11:06

Začít pomáhat německým hrdlořezům ..... po bojích s nimi, při vědomí jejich plánů s Rusí, po těch vypálených ruských vsích, po střílení Židů na krajích městeček (otcové či matky s dětmi v náručích) ......... no, to vyžaduje opravdu "zápal pro věc". !!!

Jsem vcelku rád, že jsem v životě řešil jen "problémy" typu "tak vožením se s ní, nebo ne" .......

Zkráceno.

P. Jášek 7.12.2019 11:24

Jistě, když mu před tím nevadili plány bolševiků co s Rusí, proč se mu měli eklovat Němci? Kór když ho hodili přes palubu!

Š. Hašek 7.12.2019 16:24

Faktem asi bude, že Stalin chtěl širou Rus vybydlet ...... mrknu se na to.

Kolik dáváte Rusku dní života???

P. Jášek 7.12.2019 9:18

A víte co je na tom nejdivnější? Že žádné Rusko přece tehdy nebylo. Byl to přece SSSR který řídili američtí židovští bankéři a největší jeho obětí přece byli sami Rusové. Rusko vzniklo až v r. 1992!

Aspoň dle nynějších kremlobotů. ;-D

Sumasumárum, ROA to Rusko chtěla přece osvobodit.

Mezi námi, ono se na Štěpánkovi blbosti jinak než blbostí odpovědět nedá. ;-)

M. Němcová 7.12.2019 10:19

protože jej chtěli osvobodit, vraždili civilisty v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, v Polsku i na Slovensku a Moravě?

jinak Rusko bylo, Ruská federace existovala i v SSSR, byla jednou z patnácti plnohodnotných republik, z nichž například Ukajina měla samostatné zastouopení v OSN.

blbosti se vám podařily, argumenty proti Štěpánkovi nikoliv

P. Grigar 7.12.2019 10:48

.. velmi zdatně bojovali proti Rusku také v Normandii, účastníci vylodění v sektoru 1.americké armády(gen.Bradley) na ně vzpomínají dodnes.

P. Jášek 7.12.2019 10:51

Já jenom opisuji myšlenky nadšených kremlobotů. ;-)

Já si totiž myslím, že SSSR bylo prachsprosté pokračování Ruského impéria a v celém SSSR probíhala těžká rusofikace původních národů, včetně Ukrajinců, těch hlavně.

Ruští bolševici vraždili také civilisty všude kde vlezli. A nejen tam, ale hlavně v SSSR! Zavraždili víc svých spoluobčanů než pozabíjeli německých vojáků!

A dodnes mají bolševického vraha Džugašviliho za největšího Rusa v dějinách! ;-€

P. Grigar 7.12.2019 11:05

.. podobně se při vraždění civilistů v cizích i vlastní zemi osvědčili také němečtí národní socialisté. Oproti dosti chaotickému bolševickému přístupu tomu dokázali vtisknout formu přímo průmyslovou, na organizaci a účetnictví si potrpěli. Koncentrační tábory byly dokonce pojištěny proti úpadku, ta pojišťovací společnost fungujena trhu dodnes.. a velmi úspěšně. Hitler nepokrytě záviděl Stalinovi .. ".. ja, ja, natürlich, mít Sibiř, nepotřeboval bych koncentráky."

P. Jášek 7.12.2019 11:30

Vážně nevím o případu kdy by WH obklíčil vesnici v Sasku a po prchajících rolnících střílel plynové granáty.

Jenom nehodlám zabřednou do diskuze kdo byl větší sfině! Ale, Hitler, většinou, nevraždil Němce ve velkém což největší Rus v dějinách Stááálin, sovětské občany ano!

A to i ty, co mu tu válku nakonec vyhráli!!!

P. Grigar 7.12.2019 11:54

..palbou plynovými granáty se proslavil bolševik Tuchačevskij, v Německu, až na výjimky, neplýtvali silou vlastního obyvatelstva, schopného a ochotného k boji proti nepříteli. Parametr porovnávání úrovně svinstev na obou stranách tu prosazujete vy. Původním předmětem diskuse byly postoje řeporyjské proti ruským ve věci ROA. Právě vaše neznalosti pozadí sporných událostí vás vedou k onomu skákání od ničeho k ničemu.

P. Jášek 7.12.2019 12:03

Jo a bolševik Vlasov mezitím učil balet! A soudruh Stáááálin o tom samozřejmě nevěděl a proto ty maršály a jiné důstojníky, hned jak zvěděl pravdu, nechal řádně potrestat pádnou rukou pracujícího lidu až navěky ááámen, protože Stááálin přece s bolševiky, hlavně těmi žido, neměl jako Otec národů a pracujícíhc všeho Mííra vůbec ale vůbec nic společného!

To víte, já jsem nevzdělaný a mimo Blesku jsem v životě nic nečetl

8-o

P. Grigar 7.12.2019 12:54

..pokud si začínáte uvědomovat příčiny vaší argumentační nedostatečnosti, můžete učinit kroky potřebné k nápravě vlastních nedostatků.

Vaše teorie předložená v prvním odstavci dokládá míru vaší neznalosti poměrů a vztahů v bolševickém SSSR.

Učit se, učit se, učit se.. ;-)

J. Krásenský 7.12.2019 11:59

Akorát že stalin nebyl Rus. Byl to Gruzín. Jinak to máte správně. V SSSR nešlo o nacionalizmus, ale o starý "dobrý" německý internacionální marxizmus, který nenáviděl Slovany stejně jako hitler.

P. Jášek 7.12.2019 12:06

A je to tady, Rusové za nic nemohli. Tak proč se dnes čílí, když je chtěl Vlasov od toho Gruzínce, co je dnes v průzkumech největší Rus v dějinách, a bolševiků osvobodit?

P. Grigar 7.12.2019 13:00

..bože, vy jste schopen vyvodit nesprávné závěry i ze správných premis!!!!

Š. Hašek 7.12.2019 11:23

Vy jste také "impérium".

Rusko - (i krátce SSSR, vítěz nad nacistickým Německem) - součást rozumného uspořádání Evropy po staletí (viz Vídeňský kongres), koalice v bitvě u Lipska, dalo na zadek Napoleonovi, celoevropská konference Slovanů (za Rakousko Palacký, Rieger, Erben, ......... ti pánové neměli školení z televize), to Polsko si Rusko družebně rozdělilo spolu s Rakouskem a Německem (asi to patřilo ke zvyklostem i ve Vídni) samo Rusko nedělilo, sňatková politika taková, že všechny nevěsty či ženichové Evropy považovali Ermitáž za obrazárnu a nikoliv za kozí chlívek (Gazdík/Kalousek neví, ve kterém světadílu leží Ermitáž), Franz Josef měl Rusko více v "rozumné lásce" než toho šťourala pruského - Viléma, atd. Našlo by se toho víc.

Faktem je, že taková Němcová Miroslava o Rusi moc neví, nikdá tam nebyla a plete si Mikuláše/Alexandra s Brežněvem. Není sama.

Zkráceno.

P. Jášek 7.12.2019 11:38

Souhlasím, ale proto přece nebudu lézt dnešním Rusákům někam a vykládat ptákoviny jak se to zrovna hodí! Kdyby nebylo VŘSR tak by Rusko dnes byl jeden z méně vyspělých států Evropy, něco jako Řecko a možná by se už vyléčilo ze svého "euasianismu"!

A mohli bychom pokračovat likvidací R-U! ;-)

Š. Hašek 7.12.2019 11:46

Samozřejmě, každý, kdo mluví jinak než Novotný/Kalousek leze Rusům někam.

Rusko méně vyspělé (jako Řecko), no, nic ......

Gazdík také říká, že Čína zůstane vždy "méně vyspělá". Podejte si s ním ruce.

Co soudíte o současné vyspělosti Ruska, Vážený odborníku? Třeba jako Mali??? Nebo Portugalsko? Nebo Řeporyje? ......... Aspoň je veselo. A zajeďte si do Ruska! Tedy pokud se nebojíte poněkud dál než do Dubrovniku.

P. Jášek 7.12.2019 12:12

Co do toho taháte Kalouska a Gazdíka? A nepsal jsem "méně vyspělé než" ale "méně vyspělé asi jako..."!

Současné Rusko je vyspělostí naprosto v (_!_)!

Do Ruska jsem jezdil ještě před pěti lety, potom mně tam kamarád umřel. Jinak bývalý důstojník SA a "Afgánec"!

A moje rodina z Ruska pochází! Stačí?