29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme svědky prudkého skoku zpět

Rok 2021 byl rokem ekonomické dystopie. Jako kdybychom se propadli do světa knihy Atlasova vzpoura a sledovali rozpad a rozklad fungující ekonomiky vlivem neschopných, a tudíž všehoschopných korporátních lobbistů tak, jak jej popsala Ayn Randová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Princ 31.12.2021 19:49

Slečnu straší deep state. Konspiruje, a ještě to drze přiznává.

J. Jurax 31.12.2021 17:44

Moudrá to žena!R^

"Máme velké štěstí, že jsme na rozdíl od ostatních zemí takzvaného Západu ještě plně nepodlehli módnímu odsouzení průmyslu a příklonu k nehmatatelnému, fiktivnímu, chimérickému kultu služeb. Chleba pro naše lidi nezajistí sebelepší aplikace, sebegeniálnější sítě, on-line marketing ani dotační poradenství, ale reálný vývoj a výroba. To, v čem jsme excelentní – zdravotnická technika, strojírenství, mikroskopy – tisíce produktů založených na brilantním know-how českých vývojářů a na schopnosti velmi levně a velmi precizně vyrábět. Je proto nutné přestat podporovat ze státních peněz měkké a v konečném důsledku škodlivé služby firem, které poskytují kupříkladu genderové audity a které nikoli nepodobné pyramidové hře lákají mladé a schopné lidi na rychlé a levné peníze. Potřebujeme hrdost na práci, která je skutečně vidět. A to nejde v prostředí měkkých, ideologiemi hnaných, dotačních programů." Tohle by se mělo tesat před sídlo vlády, aby to ti pitrýskové měli furt na očích.

A ještě - "Pokud tedy má náš národ překonat vše, co se na nás valí a do čeho jsme se mnohdy sami svou netečností, leností, ignorancí, trestuhodnou důvěřivostí i bezelstnou hloupostí dobrovolně uvrhli, musíme umět jít za všech okolností dál. Nemlčet, i když se zdá, že není, kdo by naslouchal, nepřestat psát, i když se zdá, že není, kdo by četl, nezastavit se." No, doufejme, ale jsem skeptik. Že by eurohujerná a nazelenalá pětikoalná slepená vláda nemlčela a v bruseli ke škodě své země poníženě nelezla kamsi, že by se postavila šílenství grýndýlu a povolenek a budování čtvrté říše etc. mi přijde velice velmi nepravděpodobné. Jak rád bych se mýlil ...

Ale opakuju - moudrá to žena!

J. Vlček 31.12.2021 17:55

Pane Juraxi, velký souhlas. R^

Přeji pěkný Silvestr a hodně zdraví do nového roku. :-)

J. Jurax 31.12.2021 18:33

Ďýk a nápodobně :-)

J. Vlček 31.12.2021 19:09

;-D

V. Čermák 31.12.2021 18:10

Tak ta vaše Moudrá žena na co sáhla, tak podělala...;-DRv

J. Jurax 31.12.2021 18:28

Z Vaší reakce si dovoluji soudit, že s tezemi v článku vyslovenými nesouhlasíte.

Mohl byste tedy při Vašem vzdělání tento svůj nesouhlas obšírněji a konkrétněji rozvést? Abych názorově netápal - přece jen se mi nezdá, že byste podporoval třeba genderové audity či zelený fanatismus nejen Green Dealu. ... nebo že by jo? 8-o

V. Čermák 31.12.2021 19:01

Tak s některým "tezemi" souhlasím a s jinými ne. Celkově to považuji spíše za obecné teoretické pindání, které na věci pro ČR nic nezmění. Za důležitější považuji, Jak si bude počínat naše nová vláda, když ta stará vám tak nevoněla. A obšírněji jsem to již vyjádřil v 11 50. Tak si to dohledejte. Mimochodem, slečna Lipovská mohla Prakticky být velmi Užitečná v Radě pro ČT, ale tam vybouchla. V Praxi je holt nepoužitelná, ale Teoretické pindání jí jde...;-D.

J. Jurax 31.12.2021 19:33

No, nesouhlas s tezemi jste nerozvedl, zato jste mi opakoval svůj názor na autorku. Furt tápu.

A ano, stará vláda mi vskutku nevoněla, nicméně ta nová mi nevoní taky, byť páchne odlišně.

A jen tak na okraj - nechci se Vás nějak dotknout, možná už nebo ještě neumíte pořádně česky, ale neměl byste si zopakovat pravidla psaní velkých písmen v psaném českém projevu?

L. Kuča 31.12.2021 21:02

Jo, obě vlády jsou 'divné' byť ta nová svou divnost ještě v praxi moc nestačila předvést, ale vlastně od ní nic jiného nečekám. Ovšem podprahově mám dojem, že 'osoba zpovídaná' sice argumentuje víceméně dobře, ale pokud by sama měla o něčem rozhodnout a ustát tlak všemožných vlivových skupin, tak se jí podlomí kolena. Ale třeba ji podceňuji.

K. Kužel 31.12.2021 19:54

R^

Š. Hašek 31.12.2021 20:00

R^

P. Pepax 31.12.2021 21:07

Na závěr roku jste docela obširně popsal z čím zcela souhlasím přeji šťastný nový rok, no i těm co mají zatím opačný názor.

V. Chrastina 31.12.2021 15:30

Člověka po dočtení tohoto rozhovoru napadne, lidé jako paní Hana Lipovská MA HRAD. Bohužel jich je jako pověstného šafránu, a ke všemu ne každý z nich je odhodlán a ochoten věnovat své schopnosti a života čas na oltář vlasti. Na druhé straně lidí, kteří touží usednout na hrad, aniž by k tomu měli morální právo a schopnosti, jako je třebas takový Drahoš, anebo Hilšer či Fišer, po případě dávno profláknutý frekventant plzeňské nevysoké školičky Marek Benda, by byla přehršel. Od nich raději co nejdál, nemyslí to s posláním hlavy státu poctivě, a nedejbůh aby někdo z nich byl shodou vyšinutých okolností, za jakých byla letos uvedena do parlamentu pětikolka, zvolen na hrad! Tož tak.:-/

P. Diviš 31.12.2021 15:52

Na Hrad nestačí ekonomika, je potřeba i politika. A v té je slečna Lipovská velmi slabá, jak opakovaně předvedla.

J. Vlček 31.12.2021 17:13

Vše se dá naučit, pane Diviši.

Myslíte, že ti, co sedí v parlamentu už od sametu, že byli rodilí politici? A ti, co se dnes třesou na prezidentské křeslo, že jsou to političtí géniové? :-/

V. Čermák 31.12.2021 18:09

Tak ona je slabá ve všem. Především v té Velké ekonomice státu, která se zcela liší od malé ekonomiky rodiny, kterou ona, otrocky kopírujíc Klause hlásá do světa.....;-D

P. Diviš 31.12.2021 18:15

To už je zase mimo váš rozsah, myštoši.

J. Jurax 31.12.2021 18:33

Neřekl bych, nicméně máte právo na svůj názor, byť po mém soudu pošetilý.

Ale zeptal bych se - co je to ta Vaše Velká ekonomika s velkým V? Nebo jde o pouhou neznalost pravidel pravopisu jazyka českého?

H. Rybnická 31.12.2021 15:05

Jo tak jen tak na okraj toho chvalozpěvu paní autorky na české hrdinství. Skutečnou zimu jsem zažila v době socialistického ráje na zemi v 50tých a 60tých letech 20 století. Otec, za první republiky postavil rodinný domek. Uhlí, kterým vytápěl ústřední topení domku ( to tak tehdy bývávalo) dostal jen na příděl a ten byl tak mizivý, že se topilo jen na Vánoce nebo když byly pořádné mrazy (to také tak bývávalo). Vím že jsem jako děcko mrzla i v postýlce pod peřinou. A moc dobře si vzpomínám že otec jednou ve zlosti řekl, že za války byl příděl uhlí vyšší a takové problémy nebyly, než za vlády hrdinného pracujícího lidu poválečné CSSR..

P. Diviš 31.12.2021 15:53

To je dobře, že máte trénink, až to do podobného stavu dožene zelená EU.

J. Vlček 31.12.2021 17:27

Naštěstí teď žijete v ráji německém, tak můžete být šťastná, paní Rybnická.

My jsme naopak rádi, že jsme se německých okupantů zbavili, a posléze i těch, kteří si ty okupanty do naší země pozvali, tak o co jde?

Štěstí na obou stranách. Přejme si ho navzájem. :-)

J. Jurax 31.12.2021 17:53

No, v Germánii dnes zavírají jaderné elektrárny Brokdorf ve Šlesvicku-Holštýnsku, Grohnde v Dolním Sasku a Gundremmingen C v Bavorsku. Tři další zbývající jaderné elektrárny pak odstaví do konce roku 2022. Uhlí si už zakázali a plyn mají z Ruska.

Takže nelze vyloučit, že si tu skutečnou zimu z doby socialistického ráje na zemi zopakujete na stará kolena v novém, též socialistickém a zeleném euroráji v Německu, navíc s blackouty. Ale budete mít možnost se k nám jezdit ohřát a dobít si mobil ... ;-)

J. Vlček 31.12.2021 15:00

Autorka je chytrá a moudrá žena. R^ [>-]

V. Čermák 31.12.2021 18:13

Mluvka-teoretik. V praxi propadák...;-DRv

V. Povolný 31.12.2021 14:25

Už poněkolikáté se musím pozastavit nad hodnocením rozšiřování NATO po rozpadu SSSR. Je sice možné chápat ruskou nevoli, ale také je potřeba položit si otázku, proč státy bývalého sovětského bloku tak spěchaly do NATO a ne je jen kritizovat. Důvod je zřejmý, po zkušenostech se sovětskými bratry se každý snažil, aby byl od nich co nejdál a aby byl bezpečnostně zajištěn před případnými choutkami moskevského cara. S Ruskem je sice třeba vycházet, ale zároveň taky mít na paměti naše zájmy a bezpečnost. A nebýt jen příliš chápavý k ruským zájmům a metodám a naše ignorovat. Máme to sice těžké, pro Rusko nejsme partnerem k jednání, ale v podstatě témuž čelíme ze strany Německa. Měli bychom víc dbát o vlastní zájmy a držet směr a ne jen pořád typicky česky lavírovat a ještě se hádat mezi sebou.

P. Diviš 31.12.2021 15:53

Ovšemže.

J. Jurax 31.12.2021 17:59

Ano, je třeba zároveň taky mít na paměti naše zájmy a naši bezpečnost.

Jenže - v tom prvním jde tzv. Západ pod praporcem grýndýlu a boje s kysličníkem proti nám a to druhé nám taky nezajistí. Ani proti Rusku ne. Mráz dnes přichází z brusele.

P. Diviš 31.12.2021 18:19

Rozdíl je, že když mráz přicházel z Kremlu, mohli jsme doufat, že se to zhroutí a my se pozápadníme.

Když teď mráz přichází z Brusele (a s Bidenem i z USA), lze doufat, že se to časem zhroutí a my se zatím neporuštíme.

M. Mařák 31.12.2021 13:12

Pohané a lidé Bible

Lidé Bible, pocházejí z biblického rodu Abrahámova a jeho dvou synů Izáka a Izmaela. Z prvního se stal mýtický otec židovského národa a vzešli z něj vyznavači víry židovské a křesťané, druhý je zase otec národa arabského a poté, co archanděl Gabriel na pokyn biblického Boha nafoukal jednomu z jeho potomků do mysli svatý Korán, vznikla početná a neustále se rozrůstající frakce islámská.

Lidé Bible vycházejí z Bible svaté, kterou uznávají jako základ své víry, uctívají společného Boha a liší se pouze proroky a jejich Božím sdělením, jakousi cestou k propagaci slávy Boží, kterou každému z nich biblický Bůh patrně ve své touze po rozmanitosti vnukl způsoby odlišnými. Je zvláštní, že se všechny tři biblické náboženské proudy velkou silou urputně naplavily do Evropy, podařilo se jim vymýtit původní evropská božstva a tradiční evropské náboženské systémy, které označili za pohanské, no a dodnes mezi sebou bojují o hegemonii v evropském prostoru.

Nedokáži pochopit, proč Evropané té orientální myšlenkové invazi z Blízkého Východu podlehli, proč se dali cestou revolučního myšlenkového progresivismu a opustili své doposud konzervativní postoje. Stála jim vůbec ta touha po novotách za to? Podle mne nestála.

Nový pohanský svět.

Tolerance, přátelství, pozitivní energie.

Umwurf