14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme svědky prudkého skoku zpět

Rok 2021 byl rokem ekonomické dystopie. Jako kdybychom se propadli do světa knihy Atlasova vzpoura a sledovali rozpad a rozklad fungující ekonomiky vlivem neschopných, a tudíž všehoschopných korporátních lobbistů tak, jak jej popsala Ayn Randová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 31.12.2021 11:08

Něco takového? Balalajka tam sice není, ale docela by tomu slušela: https://www.youtube.com/watch?v=2bpg8fyHTms (Mým domovem ztichlá je putyka...)

A ještě dál na východ to může vypadat takhle: https://www.youtube.com/watch?v=NSxXA4GxrbA&list=PLejjFJudHo89gAVYtbB26U2ou_MDoUjkd

J. Fridrich 31.12.2021 9:25

A vy ..? Jak vás dlouho dávaly dohromady ty vaše soudružky učitelky na základce, aby z vás udělaly celoživotní rusomilku, milující naše okupanty...

L. Hančar 31.12.2021 9:28

Okupanty, to myslíte jako Brusel? Paní Lipovská miluje germánský Brusel?

J. Fridrich 31.12.2021 9:40

Platilo Haškovi a Lipovské, tedy to rusomilství Hančare.

Š. Hašek 31.12.2021 9:42

Na základce jste se naučil co? Asi nic, a teď to hledáte v televizi. Na základce jsem se totiž já naučil dost.

Třeba i to, že ekologisti-klimatisti jsou nutně kreténi. Že covidisti si pletou vira a bakterii. Že elektřina se vyrábí podle Siemense, nikoliv podle politických směrnic. A že fakta se dokazují, nikoliv odhlasovávají.

A bylo to za Novotného a Svobody a Husáka. Představte si, že tam už tehdá byl nějaký Ohm, Pascal, Gauss, ..... taky jsem se, při "Pozemcích" naučil vypěstovat vlastní ředkvičky ...... Neberu to jako ztracenej čas, jako nějaká Šabatová. Soužky tam byly, některé super.

Rusko mi neva. brusele mi va.

Celkově se mi zdáte tak asi čtyřkařem, z tý základky.

Též by bylo možno základní vzdělání a maturity "z bolševika" přestat uznávat. Uznávat jen to, co schválí Gazdík.

Du si dát kafe, budu to vařit podle fyziky od soužek učitelek. Husákovských.

J. Fridrich 31.12.2021 9:51

Pro tebe soudruhu Hašku stačí můj příspěvek z léta roku 2016 :

Jaromír Fridrich, Adamov

Pátek, 22. července 2016, 08:20:44 |

Tady to zase vypadá, naši soudruzi vstali ze svých postýlek a už smolí ty své bláboly o zlé Americe, presidentu Havlovi a obecně o Západu..

Soudruzi, vy můžete jít přímo za Filipem, Grebeníčkem, Kováčíkem, Semelovou - za bolševiky - tam je vaše místo. Je třeba, aby někdo obnovil ten třídní boj, znárodnil banky a továrny, pekárny, obchody, kozičky, kravičky - a na to se budete velmi dobře hodit. Už se vám stýská po frontách na jízdní kola, šicí stroje, náhradní díly na cokoliv, kakao, toaletní papír, vložky pro ženy atd. atd. atd... Také jsme již za těch 25 roků dostatečně poznali svět za " Železnou oponou " - je tedy třeba zavést opět po bolševicku výjezdní doložky, devizový příslib a hlavně - posudky od domovních důvěrnic - kdo do " závadového " zahraničí může - a kdo ne.... Také TUZEXY byly moc hezká věc.

A kdy odsoudíme ty naše zvrácený komunisty, kteří tady 40 roků likvidovali lidi s jiným názorem ? Likvidovali i ty nejstatečnější - navrátivší se hrdiny - piloty RAF, tankisty od Tobruku a El Alameinu, ale i své soudruhy z Východního odboje - např. generála a presidenta Svobodu, Slánského, Clementise, Baráka a další.. Několika poválečným generacím zničili a omezili životy. My jsme museli na nátlak předchozího cara Stalina Marshallův plán odmítnout a 40 let zůstat v zadrátovaném, nesvobodném a nevýkonném ( mimo zbraně ) koncentráku. Některým zdejším soudruhům se po tom evidentně stýská. To přece bylo radosti když vysháněli toaletní papír a dalších stovky nedostatkových věcí - nebo dokonce výjezdní doložku s devizovým příslibem do Jugoslávie ( poloviční Západ ).

Soudruzi pozor - hádanka : Uteklo po II. světové válce víc lidí na Západ, nebo na Východ ???

A druhá : Jaké výrobky k nám, nebo do světa kromě ropy a plynu z navrtané matičky Rusi vlastně Rusko vyváží ?

Š. Hašek 31.12.2021 9:57

V Rusku, krom lodí vydlabaných z kmenů bříz a barelů od nafty, plných vodky ....... nenarazíte na ganz nic.

Že Vás to baví, tyhle goebbelsovské kydy. Tohle poslouchali školáci za Hitlera. Mě už to neba, poňádž to je vokoukaný. A blbý. Vy jste z toho stále úplně říčnej.

Ani nemáte na to, abyste si tam vyrazil. Vy tak max autobusem do Dubrovniku. A paštiky s sebou.

J. Fridrich 31.12.2021 10:24

V rusácku jsem nebyl - a ani se tam nechystám. Po otevření našeho komunistického koncentráku jsem docela dost opakovaně projel čtyři z pěti světadílů naší planety... O Rusku jsem přečetl hodně RELEVANTNÍ literatury, ale vám by možná stačilo přečíst si " Jeden den Ivana Děnisoviče " a " Souostroví Gulag " od Alexandra Solženicyna, " Doktora Živaga " od Borise Pasternaka a " Tajnou zprávu " našich cestovatelů Zikmunda a Hanzelky předanou osobně Leonidu Brežněvovi o tom, co viděli při průjezdu jeho zemí - a díky tomu už do Listopadu 1989 nikam nevyjeli... Není toho na vás moc, soudruhu Hašku..?

Š. Hašek 31.12.2021 10:53

1. "Já tam sice nebyl, ale vím všechno, řekl mi to pan okresní hejtman/televize". Tyhlety mám nejradši. Dneska se kdekdo chlubí počtem hodin sledování Antarktidy na netu a posléze se začne fest domnívat, že má i umrzlé nohy vodtamtud.

2. Vyjel jsem tam poprvé v roce 2004. Za komoušů jsem byl jen v DDR a Uhrách. Proč, to docvakne i morčeti.

3. Neustálým titulováním někoho soudruhem dokazujete, že jste jen jednoduchý "netolický-heidler". Já také hned netituluji vyznavače slovenských halušek Slovákem.

Pokud tedy hodně čtete, tak rozhodně víte, co soudilo o SSSR (té velké zemi) Německo ve třicátých létech. A jak si nabilo držku a jak do toho zatáhlo i nás!!!

Dnešní soudy mudroprdů o Rusku se mi zdají násobně hloupější. Zejména soudy muzikologyň a politologyň v naší vládě a parlamentu. Vy snad jste s nimi jedna parta???

Celkem je tedy s Vámi zábava. Udělal jsem tři povídání s fotkama v hospodě. O Rusku. Nikdo mě tam u nás nemá za komouše. Vás by to nebavilo, myslel byste si, že jsem si to vymyslel a fotky udělal v Irfanu. Tak hltejte Gazdíka.

J. Fridrich 31.12.2021 12:01

No comment, ale vše nejlepší v novém roce 2022.

Š. Hašek 31.12.2021 12:27

Ebenso gut. Dtto.

Ale nejsem Němec.

P. Diviš 31.12.2021 10:15

Tak zřejmý fakt stačí napsat, to je jen chvilka.

M. Mařák 31.12.2021 9:11

Tak, no, vítejte zpátky doma na NP po návratu z cest bouřlivých a dalekých.

Všude dobře, doma nejlépe.

EU First!

Š. Hašek 31.12.2021 9:51

Myslíte jako asi fifth-first? Nebo vodzadu?

Š. Hašek 31.12.2021 9:03

brusele se již dostalo do stavu, kdy -brusele- může fungovat jako samostatná úřední jednotka (Kafkův Zámek). Skoro naprosto nekontrolovatelná.

1. Zajištěné příjmy. Nezávislé na množství "vypěstovaných jablek".

2. Zajištěná pracovní místa a penze. Nezávisí rovněž na ničem.

3. Vydává sled "rozkazů hlavního stanu", protože pěšáci v první linii (místní vlády podržtašek) si nějak (zatím) poradí. Drží hubu, nebouří se, tloustnou. Od Stalingradu do Berlína také byly tři roky!

4. Pokud se něco nepovede, vytisknou se peníze. Dluhy se vykupují opět dluhy. Všechny finanční zákony se potichu mění naopak.

5. Pokud se vyskytne nějaká kolosální blbina, tak se směrnice/blbina dá do sběrných surovin. A ti gauneři se tváří, že jako nic!!!

6. Každým rokem ten moloch narůstá (početně) o cca 3%.

7. Každým rokem si moloch přisvojuje další pravomoci, podržtašky hýkají blahem a dokonce chtějí, aby o Berouně/Hodoníně rozhodoval sbor hlupců odněkud z Německa, Portugalska a Malty.

Zapisoval bych si jména nadšených brusele kolaborantů a vyvěšovatelů těch jejich modrých hadrů.

Zkráceno.

P. Pepax 31.12.2021 9:15

Souhlas, je to obyčejná úřednická žumpa.

V. Roubal 31.12.2021 8:55

Slečna Hana by si měla konečně najít nějakého slušného chlapce, který by jí přivedl na jiné myšlenky. Důsledky staropanenství jsou zde velmi dobře čitelné.

V. Mokrý 31.12.2021 8:55

Rv

Š. Hašek 31.12.2021 9:05

Jděte do háje.

A hlídejte hormony Pekarové a Grety. Si myslím.

T. Hraj 31.12.2021 9:06

Hm, má to asi těžké v dnešní době plné bezpohlavních, metrosexuálních, infantilizovaných houžvičků v kalhotech úzkými nohavicemi, jednou rukou leštících iphone a druhou srkajících latte.

Š. Hašek 31.12.2021 9:47

A není slovo -chlapec- pohlavně nenávistné???

Ten Roubal si zahrává!

P. Jaroš 31.12.2021 9:13

A něco k věci by nebylo, pane Roubale? U vás by nebylo, to jsou důsledky nedostatku vzdělání a myšlení.

L. Hančar 31.12.2021 9:32

Roubal, kde jen jsem to jmého už slyšel? Aha, já být vámi, změním příjmení i rétoriku: nesmíte do světa vytrubovat z jakého slovutného rodu pocházíte!

P. Chládek 31.12.2021 9:43

R^

J. Lukavsky 31.12.2021 8:11

"slib západních politiků učiněný Gorbačovovi, že se NATO nerozšíří na východ o jediný milimetr." Který ovšem sám Gorbečov popřel.

"kdyby Rusko podobným způsobem rozšiřovalo svůj vojenský vliv pomaloučku přes Ukrajinu, Pobaltí, Polsko a Maďarsko, až by najednou klepalo na dveře České republiky?" No o to se Rusko samozřejmě snaží a kdybychom nebyli v NATO už by se asi jacísi Zelení mužíci proháněli po Praze a napájeli své koníky z Vltavy. J.L. end

Š. Hašek 31.12.2021 9:06

Kdyby byly ryby v řiti, nebyly by rybníky.

I. Jouza 31.12.2021 7:11

Ano, výsledek voleb to pro H Lipovskou, J Bobošíkovou, Volného a jejich stoupence potvrzuje. Oni to tak určitě nenechájí jak vidno z chování autorky................RvRvRv!!

Š. Hašek 31.12.2021 9:11

Bobošíkovou vyhodili Jakobíni a herecká lůza z ČT. Docela zajímavé. Akční výbor.

Lipavskou vyhodili "nepolitičtí politici, příznivci nepolitické ČZ" - taky z televize. Docela zajímavé, protože oni stále kdákají, že politika se nesmí do ČT tahat!!! Akční výbor.

Doporučoval bych Vám si přesednout (skříplý dráty), nebo přerovnat tašky (malinko zafukuje). Procvakejte relátka.

J. Bruner 31.12.2021 3:29

provokativní otázka - co by se pro Čecha změnilo (vyjma jazyka), kdybychom byli 17. spolkovou zemí?

M. Krátký 31.12.2021 5:13

Nesýčkuj, a nepij to hned poránu !!!!!!