23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Doba vyžaduje silné vůdce

Na mě nemají vliv slogany ani mediální prezentace, vyhledávám si vlastní zdroje, poslouchám své instinkty a ptám se kamarádů a známých na jejich osobní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Braun 9.1.2018 19:50

Silný vůdce?

Pamatuji si na školení před dvaceti lety, kdy nám v globální firmě, která je ceněna za "rozvoj vůdců" ukazovali různé styly leadershipu, typický "silný vůdce" je jen jedna z nich a pochybuji, že do dnešní doby ta nejlepší.

M. Hoblík 9.1.2018 17:59

Zeman se chová přirozeně.

Je to starý muž a může si dovolit dělat z nás mladších blbce.

Š. Hašek 9.1.2018 19:32

Re: Zeman se chová přirozeně.

Připomínka: ze mě blbce nedělá, jsem již ve výslužbě, poněkud mladší než on.

A z mnoha mlaďošů (nikoliv všech) si dělá prču celkem oprávněně. Zvlášť, když páprdové a sedmdesátileté "svazačky a svazáci z KSČ1968" se chtějí tvářit freecoolin.

J. Skála 9.1.2018 16:19

Zaujala mne věta:

"zda doba je či není přelomová, lze posoudit nejdříve po uplynutí desetiletí".

Inu, jak kdy. 28.10.1918, 21.8.1968 i 17.11.1989 se to vědělo do týdne. Dnes to bude jinak - budeme to vědět od soboty za čtrnáct dní.

D. Polanský 9.1.2018 14:26

A vůbec je v politice doba, kdy se

nevyžaduje silný vůdce? Nebo je doba, kdy nejde o nic? V takovém Švýcarsku prezidenta nemají, střídají se po roce de facto úředníci a dobrý. Asi tam mají jinou dobu, možná pravěk.

J. Kulheim 9.1.2018 17:28

Re: A vůbec je v politice doba, kdy se

U lidojedů také nepotřebují prezidenta.

M. Prokop 9.1.2018 12:32

Silný vůdce buďto je, nebo není

(navíc má jistá rizika, zda se povede nebo ne).

Není-li (momentálně zde není), nelze ho na přání vygenerovat ze slabých vůdců.

L. David 9.1.2018 11:09

Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

je vlastníkem miliardových majetků, pořízených z poslaneckého a později premiérského platu.

Je to opravdu velmi žádoucí slušňák, který by se konec konců na prezidentské stolci stal pravdivým reprezentantem stavu české politické sféry.

Š. Hašek 9.1.2018 11:16

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Na životopisnou epizodku s premiérem průměrné, na snahu o další epizodku s presidentováním málo.

Jsem dlouholetý volič ODS a Topolánek (zjevil se jak divoká karta minutu před dvanáctou), přiznám, mě vůbec voličsky nezajímá.

Nevidím důvod měnit pekaře, když vidím v televizi nějakou reklamu na "superčerstvý housky". Nový brejle nejsou všechno. Zkráceno.

M. Rastislav 9.1.2018 11:47

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Nevím, jestli to ti lidé píšou z blbosti, nebo za cizí peníze. Werich

M. Moravcová 9.1.2018 12:39

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Kde jste přišel k tomu, že má Topolánek mliardový majetek? On nebyl jen poslance a premiérem. Před tím byl ještě senátorem a podnikatelem, po té zase podnikatelem. Co máte Vy za svůj život?

J. Schwarz 9.1.2018 13:10

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Závidíte, že?

J. Kulheim 9.1.2018 14:04

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Pane Libore Davide. Proč nejste vy miliardářem? Klika lidem jste dal práci, aby mohli slušně živit rodinu?

Cio je to slušňák? Jak se pozná?

M. Rastislav 9.1.2018 11:08

Koho volit?

Před týdnem jsem napsal tento příspěvek s tímto závěrem.

Zemana nevolím, a když jsem vyslechl ostatní kandidáty na presidenta a porovnal „řeči“ kandidátů z různých úřadů, ústavů a kultury s věcnou a ráznou odpovědí jediného „manažéra“ (je mi to blízké), tak mi zbývá jen zjistit, jak to bylo s Dalíkem.

Dostal jsem mail – svědecká výpověď MT v cause Pandury, Městský soud v Praze 21. 8. 2014 (týká se Dalíka) a po jeho přečtení mohu konstatovat, že pro mne je Topolánek pozitivnější a naše justice, slušně řečeno, stále stejně nedůvěryhodná. Budu volit druhého „nemarťana“.

Š. Hašek 9.1.2018 10:56

Dobré postřehy.

Je to děs! Chápu plně, že Halík ztrácí kontrolu a Drahoš už ani neví, jaké "nic" řekl minule.

Hrozí, že nepražský volič se nenechá opít "přinašeči kultury a porozumění na Pražský Hrad, spojovateli, bruselehodnotáři, dobře uhlazeným (do hladka) kandidátem (na presidenta !!!!!), o kterém cca před deseti měsíci nebylo vidu ani slechu, ............ " . Třeba o to jde, tam dát politicky hloupého eléva ....... . Jeden tam již po listopadu byl.

A někdo má hrůzu, že při nových volbách nepražští voliči (Halík stanovil termín nemorální volič) přitvrdí. Přitvrdí, logicky, protože je nebude bavit banda trucantů, svazáků, zmizelých čestných předsedů z Orlíka a nadávky několika procent populace/nějakých pražských herců, kteří se nechají furt slyšet v médiích.

Jsem Pražák a nevolil jsem Babiše.

V. Braun 9.1.2018 19:47

Re: Dobré postřehy.

Vy jste o Drahošovi před tím neslyšel? Pochybuji, spíše jste to zapomněl, protože v době krácení rozpočtu Akademie byl ve zprávách docela často.

Š. Hašek 9.1.2018 22:36

Re: Dobré postřehy.

No, blbě se domnívám, že vrtání se ve fakturách za zkumavky pro akademii na další kvartál je na presidentování poněkud málo. Byť v reflektorech Kavčích hor a údivem vzdychajícího Moravce vedle to vypadá hnedle jak v předpokoji presidenta.

Jedovatě zkráceno.

R. Morava 9.1.2018 10:28

Hayato a Topolánek

Není něco divného na tom, že starší bratr místo, aby diskutoval s mladším a pokud ví něco špatného vyřešil to v soukromí, potahuje to po novinách?

Potřebujeme silného prezidenta ale ne pažemi, ale osobností. Chápu že žena to vidí jinak, ale Topolánek byl příliš pod vlivem Dalíků, Langerů a ostatních na to aby ho člověk označil za silnou osobnost.

M. Moravcová 9.1.2018 12:42

Re: Hayato a Topolánek

lepší Topolánek pod vlivem Langra (nevím co provedl) a Dalíka (zavřený za úmysl), než Babiš pod vlivem celé tlupy bývalých STBáků a komoušů

J. Kulheim 9.1.2018 14:06

Re: Hayato a Topolánek

Stručné a pravdivé.

Š. Hašek 9.1.2018 19:33

Re: Hayato a Topolánek

Zde si nejsem jist.

V. Student 9.1.2018 10:14

Zeman je oblíbený na venkově?

Mezi prostými (čti nevzdělanými, naivními, ovlivnitelnými atd.) rolníky a dělným lidem, hlavně tedy starým, je Zeman oblíbený? Zatímco mladí z měst (čti moderní, progresivní, vzdělaní a díky městu větší realisté) ho samozřejmě odmítají?

To je zajímavá inovace, doposud jsem se setkával jen s klišé typu "Zemana by volili spíše staří s nízkou socioekonomickou úrovní... Jak vidno, způsobů, jakými ovlivňovat voličskou základnu těsně před volbami, je přehršel!

Tak jo, budu volit Zemana. Takže jsem starý, prostý, naivní venkovan, kterému se stýská po starých jednoduchých časech, (nejspíš bývalý aparátčík!), chudý jak kostelní myš, užírající se vztekem, že existují mladí, úspěšní a vzdělaní obyvatelé měst, a chci jim svou volbou pořádně, ale pořádně zasolit...:-)) Teda co z nás, vy milovníci pravdy, neuděláte, abyste si ostatní zmanipulovali? Čeho se ještě nedočkám, než na své vesnici zhebnu hlady, s mávátkem na prvního máje v okně...?

R. Morava 9.1.2018 10:36

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Jsou to kecy. Z mého okolí Zemana volí skoro všichni vzdělaní, inteligentní lidé z města. Nevolí ho mladší ženy z vesnice a mladší muži.

Pravda tedy bude ten věk, Zeman holt není atraktivní pro 18ky

V. Student 9.1.2018 10:46

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Tak tak.

Š. Hašek 9.1.2018 11:04

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Jsem rovněž nemorální zabedněnec. Ale z Prahy, tady něco nesedí.

Nějak se ten Pehe s Halíkem nechali unésti prchlivostí a nervozitou, že je všichni nějak "nežerou". Snad aby byli stanoveni nějací jiní školitelé "evropských hodnot", než tihle dva dárečci. Inu - mlčeti zlato!

V. Student 9.1.2018 11:14

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Zřejmě nechali prchlivost cloumat svým majestátem, a to se nemá:-)

Víte, já jsem taky věřící, dokonce katolík, a hodně mě mrzí, že o své volbě nemůžu před ostatními příliš mluvit. Opravdu to nejde. Zkusil jsem to, a nedopadl nejlépe:-(((

Prostě pokud jedou názory typu: "Žádný správný katolík nevolí Zemana", pak mám trochu problém. Ale teď na mši říkal farář, že máme volit zastánce křesťanských hodnot, rodiny atd. A k tomu se veřejně hlásí (z volitelných) jen Zeman. Tak jsem si aspoň trochu oddychl.

Š. Hašek 9.1.2018 11:25

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Pane Studente,

zde budu trochu polemizovat, Halík nemohl nechati cloumati prchlivost svým majestátem. Majestát nemá, ztratil ho opakovaně jako osoba nazývající cca dvě třetiny voličské populace ČR nemorálními zabedněnci.

Už také je jasné, proč Halík nikdy nevykonával kněžskou praxi - tváří v tvář lidem, lidem, co přišli minulý den z rachoty (myslím tím, že z rachoty přijde i učitel či lékař) a mysl jim neutváří Moravec. Asi by to nedopadlo dobře, nějaký "vlažnější katolík"/bouřlivý "traktorista" by mu něco jadrného řekl mezi čtyřma očima ......... . Bylo by jich víc.

M. Valenta 9.1.2018 11:37

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Nic si z toho klišé nedělejte. To máte jako s tou pražskou kavárnou. Jinak na té hromádce lístků pro Zemana pozdravujte paní Semelovou, Jičínského a jiné soudruhy a to je zároveň odpovědí pro koho je Zeman vlastně užitečný. Hezký den.

V. Student 9.1.2018 14:09

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Hromádka lístků pro Zemana? Schválně, jak bude velká. O Semmelové se bavit nechci, protože kdybych tady používal sprostá slova, tak bych byl vymazán. Asi tolik k mým názorům na soudruhy.

M. Valenta 9.1.2018 15:27

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

..že tvoří podstatnou část Zemanova elektorátu Vám divné nepřipadá, že.