5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Doba vyžaduje silné vůdce

Na mě nemají vliv slogany ani mediální prezentace, vyhledávám si vlastní zdroje, poslouchám své instinkty a ptám se kamarádů a známých na jejich osobní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 9.1.2018 11:47

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Nevím, jestli to ti lidé píšou z blbosti, nebo za cizí peníze. Werich

M. Valenta 9.1.2018 11:37

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Nic si z toho klišé nedělejte. To máte jako s tou pražskou kavárnou. Jinak na té hromádce lístků pro Zemana pozdravujte paní Semelovou, Jičínského a jiné soudruhy a to je zároveň odpovědí pro koho je Zeman vlastně užitečný. Hezký den.

Š. Hašek 9.1.2018 11:37

Re: Drahoš a ti ostatní chtějí na Hrad "navrátit slušnost"

Pane Houžňáku,

pokud to bude slušnost typu "Halík", slušnost typu "bruselské hodnoty" tak se máme na co těšit! Jo, a spojování! Už se těším, jak budu "občansky spojen s kulturním nosičem saharské vzdělanosti". Zkráceno.

Ten Drahoš ....... jako když medem maže! Byl jsem vždy poučován - od takových chlapče pryč!!!

M. Krátký 9.1.2018 11:36

Re: Topolánek na Hrad

souhlas - psal jsem to samé - viz níže-PF 2018

Š. Hašek 9.1.2018 11:31

Re: Topolánek na Hrad

Souhlas. Moje debaty narazily vždy také na nedostatek informací u protistran, "informace" byly i tak jen televizní.

Nechci se vytahovat, uznávám, že každý před volbama "nečmuchá" (zde obrovská možnost zatím necenzurovaného internetu), někdo nemá čas, někdo nemá zájem, někdo považuje za informace "souhlasné plkání", ........ .

Š. Hašek 9.1.2018 11:25

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Pane Studente,

zde budu trochu polemizovat, Halík nemohl nechati cloumati prchlivost svým majestátem. Majestát nemá, ztratil ho opakovaně jako osoba nazývající cca dvě třetiny voličské populace ČR nemorálními zabedněnci.

Už také je jasné, proč Halík nikdy nevykonával kněžskou praxi - tváří v tvář lidem, lidem, co přišli minulý den z rachoty (myslím tím, že z rachoty přijde i učitel či lékař) a mysl jim neutváří Moravec. Asi by to nedopadlo dobře, nějaký "vlažnější katolík"/bouřlivý "traktorista" by mu něco jadrného řekl mezi čtyřma očima ......... . Bylo by jich víc.

Š. Hašek 9.1.2018 11:16

Re: Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

Na životopisnou epizodku s premiérem průměrné, na snahu o další epizodku s presidentováním málo.

Jsem dlouholetý volič ODS a Topolánek (zjevil se jak divoká karta minutu před dvanáctou), přiznám, mě vůbec voličsky nezajímá.

Nevidím důvod měnit pekaře, když vidím v televizi nějakou reklamu na "superčerstvý housky". Nový brejle nejsou všechno. Zkráceno.

V. Student 9.1.2018 11:14

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Zřejmě nechali prchlivost cloumat svým majestátem, a to se nemá:-)

Víte, já jsem taky věřící, dokonce katolík, a hodně mě mrzí, že o své volbě nemůžu před ostatními příliš mluvit. Opravdu to nejde. Zkusil jsem to, a nedopadl nejlépe:-(((

Prostě pokud jedou názory typu: "Žádný správný katolík nevolí Zemana", pak mám trochu problém. Ale teď na mši říkal farář, že máme volit zastánce křesťanských hodnot, rodiny atd. A k tomu se veřejně hlásí (z volitelných) jen Zeman. Tak jsem si aspoň trochu oddychl.

Š. Hašek 9.1.2018 11:09

Re: Chvála není na místě.

A tady mě napadá, že ti poslední "budovatelé" Nového Německa, nejdříve skoro svatořečení, byli potom politi benzínem a nemaj ani hrob. Nadšení tam vydrželo, pokud to počítám, cca 12 let.

Mám asi bohatou fantazii/dávám furt nějaké události do souvislostí.

L. David 9.1.2018 11:09

Vysoký, štíhlý, bílý Mirek Topolánek

je vlastníkem miliardových majetků, pořízených z poslaneckého a později premiérského platu.

Je to opravdu velmi žádoucí slušňák, který by se konec konců na prezidentské stolci stal pravdivým reprezentantem stavu české politické sféry.

M. Rastislav 9.1.2018 11:08

Koho volit?

Před týdnem jsem napsal tento příspěvek s tímto závěrem.

Zemana nevolím, a když jsem vyslechl ostatní kandidáty na presidenta a porovnal „řeči“ kandidátů z různých úřadů, ústavů a kultury s věcnou a ráznou odpovědí jediného „manažéra“ (je mi to blízké), tak mi zbývá jen zjistit, jak to bylo s Dalíkem.

Dostal jsem mail – svědecká výpověď MT v cause Pandury, Městský soud v Praze 21. 8. 2014 (týká se Dalíka) a po jeho přečtení mohu konstatovat, že pro mne je Topolánek pozitivnější a naše justice, slušně řečeno, stále stejně nedůvěryhodná. Budu volit druhého „nemarťana“.

Š. Hašek 9.1.2018 11:04

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Jsem rovněž nemorální zabedněnec. Ale z Prahy, tady něco nesedí.

Nějak se ten Pehe s Halíkem nechali unésti prchlivostí a nervozitou, že je všichni nějak "nežerou". Snad aby byli stanoveni nějací jiní školitelé "evropských hodnot", než tihle dva dárečci. Inu - mlčeti zlato!

A. Alda 9.1.2018 10:58

Chvála není na místě.

Není to nic objevného.

Nedávno jsme měli v trestním zákoně trestný čin "poškozování zájmu státu světové socialistické soustavy" a ti, kdo za jeho spáchání byli odsouzeni, dostávají dnes osvědčení o účastenství v Třetím odboji.

V. Student 9.1.2018 10:56

Re: Názory jsou různé...

Pokud do druhého kola postoupí kdokoli, prezidentem bude Miloš Zeman, to se zase zdá jisté mně. Proč se vlastně mluví pořád o tom druhém kole? Co když to bude KO v prvním? :-)

Š. Hašek 9.1.2018 10:56

Dobré postřehy.

Je to děs! Chápu plně, že Halík ztrácí kontrolu a Drahoš už ani neví, jaké "nic" řekl minule.

Hrozí, že nepražský volič se nenechá opít "přinašeči kultury a porozumění na Pražský Hrad, spojovateli, bruselehodnotáři, dobře uhlazeným (do hladka) kandidátem (na presidenta !!!!!), o kterém cca před deseti měsíci nebylo vidu ani slechu, ............ " . Třeba o to jde, tam dát politicky hloupého eléva ....... . Jeden tam již po listopadu byl.

A někdo má hrůzu, že při nových volbách nepražští voliči (Halík stanovil termín nemorální volič) přitvrdí. Přitvrdí, logicky, protože je nebude bavit banda trucantů, svazáků, zmizelých čestných předsedů z Orlíka a nadávky několika procent populace/nějakých pražských herců, kteří se nechají furt slyšet v médiích.

Jsem Pražák a nevolil jsem Babiše.

R. Morava 9.1.2018 10:52

Re: Topolánek na Hrad

To máte pravdu, oblíbenost neslaného nemastného Drahoše a multi-kulti veksláka Horáčka se dá vysvětlit jen kainofobií, tedy strachem ze změn, či enisofobií - strachem z kritiky. Dnes je modení používat termín fobie, tak jsem si to chtěl zkusit. S tím, že se lidé bojí jít do rizika a neznámého vyhrávají strany jako CDU Merklové, van Bellen či prohrávávají LePen, Hoffer a ostatní.

V. Student 9.1.2018 10:49

Re: Skvělá ukázka toho

Taky se mi líbí, jak je autorka nebojácná a ke svému obdivu k Topolánkovi se přizná. Jen jestli se její nebojácnost bude líbit paní Talmanové. Jestli je nebojácná i ta, tak by mohlo v budoucnu dojít na zajímavou potyčku na dámských toaletách!

V. Student 9.1.2018 10:46

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Tak tak.

V. Student 9.1.2018 10:45

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

V případě posilování voličské základy Pirátů a Zelených si stoupající averzi vůči krokům "centrální moci" umím docela dobře představit. Defilé těch, kteří byli kdy perzekvováni za držení "jen malé rostlinky trávy", za vypuštění "ubohých zvířátek na svobodu", za pašování muslimů do Evropy atd., může být velmi brzy doplněno o "ubožáky", kterým byla cíleně působena újma za něco tak osobitého, lidsky pochopitelného a vlastně hrdinského, jako je neplacení daní...

Naopak po zásluze budou trestáni xenofobové z řad odpůrců migrace za nadřazené postoje k "neevropanům", zastánci rodiny tvořené mužem a ženou a (jejich!) dětmi za nadřazené postoje vůči homosexuálním párům a jejich adopcím, odpůrci drog za nadřazené postoje k jejich uživatelům. A kdo ví, v důsledku třeba i zastánci trestní politiky za nadřazené postoje ke zlodějům...

Š. Hašek 9.1.2018 10:39

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Dobrý postřeh, pane Aldo!

R. Morava 9.1.2018 10:36

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Jsou to kecy. Z mého okolí Zemana volí skoro všichni vzdělaní, inteligentní lidé z města. Nevolí ho mladší ženy z vesnice a mladší muži.

Pravda tedy bude ten věk, Zeman holt není atraktivní pro 18ky

R. Brzák 9.1.2018 10:35

Re: Pane Polanský, nepíšete pravdu.

Souhlas.

V. Student 9.1.2018 10:32

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Nádherná myšlenka!

R. Morava 9.1.2018 10:28

Hayato a Topolánek

Není něco divného na tom, že starší bratr místo, aby diskutoval s mladším a pokud ví něco špatného vyřešil to v soukromí, potahuje to po novinách?

Potřebujeme silného prezidenta ale ne pažemi, ale osobností. Chápu že žena to vidí jinak, ale Topolánek byl příliš pod vlivem Dalíků, Langerů a ostatních na to aby ho člověk označil za silnou osobnost.

M. Moravcová 9.1.2018 10:23

Re: Topolánek na Hrad

byla jsem s přáteli na horách a samozřejmě jsme se dostali na prezidentské kandidáty. Překvapilo mě, jak málo o nich vědí. O Zemanovi a Topolánkovi jen dehonestace, o ostatních nic, jen prý je to slušný člověk. U inteligentních lidí mě to dost zarazilo. Prostě zjišťování si informací o nich je mimo dosah jejich zájmu.

R. Brzák 9.1.2018 10:23

Re: Paní Kolářová

Můžeme si myslet, že paní Kolářová bude pro svou volbu vybírat z vítězů prvního kola podle stejných parametrů, jaké uvedla pro kolo první. Můžeme si myslet, že paní Kolářová bude pragmatičtější a bude volit ze svého pohledu menší zlo - ať už to bude kdokoliv. Anebo můžeme být vystrašení až k pláči - a budeme VĚDĚT, koho paní Kolářová bude ve druhém kole volit...

P. Lenc 9.1.2018 10:21

Re: Paní Kolářová

A někde napsala že bude volit Zemana?

P. Lenc 9.1.2018 10:20

Re: Topolánek na Hrad

Topolánek opravdu vyčnívá, ovšem ta hromada špíny kterou na něj hází je neskutečná.Ale budeme ho volit, i když šance je bohužel malá.Je zajímavé, že takový Drahoš na kterém jsou falešné i ty brýle je tak protěžován a lidi mu to žerou.

R. Brzák 9.1.2018 10:19

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Zajímavý pohled. Potom ale pokračujte důsledně - kdy se stane důvodem pro státní vyznamenání například odmítnutí platit daně? Protože je to přerozdělování daní centrální mocí, co je v případě dotací i v případě EU jedním z důvodů pro odmítnutí dotací i EU...

R. Brzák 9.1.2018 10:16

Re: Skvělá ukázka toho

ad hominem jak z praku, pane Rudolfe.

Větu, kterou jste si vybral, čte normální člověk jako lehkou nadsázku paní autorky, která se nebojí přiznat se k tomu, že je žena a tudíž se jí prostě někdo líbí. Chápu, že takový projev přirozenosti Vás podobně, jak se to stává fanatikům, rozpaluje do ruda. Trochu nadhledu by Vám neškodilo...