30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Bohatý Němec platí mnohem míň než my

Vláda se představila standardně, tak jak by to udělala jakákoliv jiná vláda. Vyměnila úředníky za své příznivce, dala „trafiky“ (ne)potřebným funkcionářům, což není nic divného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 24.2.2022 23:39

Jaké přepadnutí Jugoslávie? Jednotlivé jugoslávské národy se tam 8 nebo kolik let vzájemně mlely a vraždily a Západní Evropě to byl jedno.

Dokud nepřišli na řadu Srbové jako vyhrávající a kosovští Albánci jako prohrávající strana a nezačalo hrozit, že 5 nebo kolik miliónů kosovských Albánců sedne na traktory a auta (Albánci migrovali do Evropy hodně na valnících za svými traktory) a vystěhuje se hlavně do Itálie.

Teprve potom se vzbudilo NATO a začalo Srby "humanitárně bombardovat", aby ty Albánce nevyhnali.;-D

D. Laurencikova 23.2.2022 19:27

R^R^R^

H. Lukešová 23.2.2022 18:51

Tak i u nás je většina stran levicových. Ale vzhledem k mému pro-židovskému sionistickému zaměření jsem ráda za to Rusko... Víte proč?

Protože dvě naše levicové strany komunisté a Piráti se shodou na mnoha věcech, zejména v antisemitismu, obě strany jsou veskrze antisemitské, protiizraelské..., v tom by se shodli na sto procent, když porovnávám slova Piráta Tožičky, či komunistky Semelové, oba jsou zuřiví antisemité...Kdyby mohli tak by nás sionisty naháněli a věšeli na šibenicích a kandelábrech...

Ovšem rozdělující rys obou levicových stran je vztah k Rusku. Zatímco komunisté- stalinisté z KSČM jsou nostalgicky pro-ruští, ač není Putin bolševik, tak Piráti-neomarxisté jsou pro-ukrajinští, Rusko nenávidící. Takže Rusko zachraňuje Českou republiku před jednotnou levicovou aliancí...Vztah Rusko-Ukrajina Piráty a komunisty staví proti sobě...

J. Černý 23.2.2022 18:15

Koho napadlo přepadnout Jugoslávii a odtrhnout Kosovo, napadnout chudý Afghánistán misto Saúdské Arabie, dále Irák pod vylhanou záminkou a vytvoření Islamskeho státu, rozbiti Libye, nejvyspělejšího státu Afriky a otevření pašerácké cesty do Evropy, ničení Sýrie, jediného sekulárního na Blizkem východě....

Ano byli to ti nejlepší z nejlepších Západu za podpory našich hlupáků

J. Černý 23.2.2022 18:06

Prostě musíme udržet naši zemi chudou, kdo by vděčně pravoval na blahobytu hlavně Němců.

Komu jinak bychom posilaki ročně 300-400 miliard korun..

D. Laurencikova 23.2.2022 18:00

O nemecke skorodiktature jsem do tohoto fora uz napsala svazky, pane Plzak. AfD nema zastoupeni ve vedeni parlamentu, protoze ji blokuji strany "Narodni fronty", to jsou vsechny ostatni strany v parlamentu zastoupene. O Antife, ktera je hyckana, financovana a protezovana rudozelenymi politiky jsem toho take napsala uz spoustu. Vam asi takove informace psat nemusim, zda se, ze jste v obraze. Zvolit Zelene do vlady povazuji za neuveritelnou hloupost - dusledky se pomalu dostavuji (SPD neni o moc lepsi - ted myslim nemeckou soc.dem., ne Okamuru ;-)), ale v Cechach zase mate Piraty. To je totez v modrem.

J. Plzák 23.2.2022 17:30

Vážená paní,

Vy určitě víte, že sledovat politiku ve dvou státech najednou, je téměř nemožné.

Bylo by proto hezké, kdybyste nám o německé skoro diktatuře napsala. Třeba o tom,že AfD je čtvrtá nejmocnější strana a přesto nemá, tak jako u nás SPD, zastoupení ve vedení parlamentu.

Nebo o tom, jak Antifa byla veřejně protěžována Merkelovou a její stranou - a jak Němci ctí Grétu.

A porovnání nás s Německem: za třicet let se naši Zelení nedostali přes 3 procenta. U Vás jsou lidé tak hloupí, že je pustili do vlády.

J. Plzák 23.2.2022 17:18

Rusko neustále tvrdí, že je ohrožováno Západem.

Ukažte mi jednoho jediného ze západních politiků, který by měl zájem napadnout a zvítězit nad Ruskem.

I když většina politiků příliš rozumem neoplývá, tak hloupý není žádný.

J. Jurax 23.2.2022 15:10

No, k tomu věnování se nějak extra nedochází ... ovšem koryta, obročí a pašalíky jsou patřičně rozděleny ...

J. Jurax 23.2.2022 15:08

Ale jo, obé je možné, ale ne v tak masivním měřítku, aby to zločinný kysličník vůbec zaznamenal ... o nákladech nemluvě ...

R. Polášek 23.2.2022 14:58

Mě docela zaujaly pohádky v článku. Jednak pohádky v kapitole o uchovávání a regeneraci ? oxidu uhličitého (jak proboha a proč by se měl oxid uhličitý regenerovat?) a stejně tak pohádka o fotovoltaickém článku, který je současně baterií.

P. Sura 23.2.2022 14:10

Nevím, proč všichni vládě vytýkají "rozmnožení korýtek" a podobné nesmysly. To snad měl Fiala tu vládu hned po odhlasování důvěry rozpustit? Voliči mu nadirigovali spletenec 5 stran a tudíž musel srovnatelně významné posty rozdělit tak, aby s tím vláda souhlasila. Jinak by se možná dodnes dohadovala. Bylo nutné co nejdřív se začít věnovat jak řešení problémů nasolených předchozí vládou, tak masivní kritizující ofenzivě nové opozice.

P. Čech 23.2.2022 13:57

Toho porovnávání se dopouštějí výhradně a zejména politici současné koalice spolu s prodejnými novináři a jejich médii. A opět má pravdu prezident Zeman v jeho hodnocení politiků politických stran a zejména novinářů, které před časem označil za hnůj a póvl společnosti.

J. Ptáček 23.2.2022 11:34

Porovnávání úspěchů a neúspěchů Babišových vlád ve funkci cca 48 měsíců s úspěchy a neúspěchy Fialovy vlády vládnoucí cca 2 měsíce, tedy víc než 20x kratší dobu, hraničí s debilitou. Takže nakonec Miloš Zeman se v počtu debilů u nás nemýlil.

D. Laurencikova 23.2.2022 9:58

Pohadka o "bohatem Nemci" je stale ziva, jak vidim. Ne, pane Sestak, Nemec uz neni bohaty a cena elektricke energie je v Nemecku diky "zachranovani klimatu" snad nevyssi na svete. Podotykam ze vim, ze se jedna o "kupni silu".

R. Langer 23.2.2022 9:56

Hm, o čem to vlastně je? 8-o

M. Husovice 23.2.2022 9:47

Zestárnul jsem a světu a jeho politice čím dál méně rozumím.Já taky.[>-]

K. Potoček 23.2.2022 9:38

Vláda jedná, ve stylu Š+G : "Nechci, slevu zadarmo"!8-o

P. Čech 23.2.2022 9:13

Petr Fiala jen hloupě a pokrytecky žvaní. Nic jiného totiž, jako politolog, neumí. Kdyby opravdu chtěl ušetřit významné peníze ze státního rozpočtu, musel by po vzoru Švýcarska zrušit deset ministerstev a mnoho jimi přímo řízených organizací. Ušetřil by tím několik set miliard korun a mohl by navrhovat státní rozpočet jako přebytkový. Stačí si vzít papír a tužku, dát dohromady dostupné informace a chvíli počítat. Nic jiného potřeba není.

J. Kalina 23.2.2022 8:50

Vybral jsem si kousek věty z příspěvku a zkusím neobratně ukázat jak je třeba uvažovat nad každou větou a nežrat všechno horké. A to je řekněme věta odborná nikoliv politizující jako kecy o Ukrajině nebo o tom, která naše vláda je ta lepší/horší:

ale kilo uhlí a litr plynu má stále stejnou energetickou účinnost.

- kilo jakého uhlí? hnědého, černého, antracitu? Jaká je vlhkost, tedy kolik je vody v kilu?? Myslí autor kilo jako hmotnost uhlí nebo kilo jako váhu se vším viz voda. A nesmál bych se té vodě. Každý kdo kupoval a pekl za totáče kilo vepřového ví, že ho musel podlévat, aby se nespálilo, kdežto nyní i bez podlévání ho prakticky nejdříve dusí!!

- litr plynu. Mám ten litr chápat jako něco mezi litrem vakua a litrem zkapalněného plynu resp když v plynném skupenství, jaký je tlak toho plynu??

- energetická účinnost, to je snad vlastnost procesu, kterým se z daného paliva získává hořením teplo - energie.Spíš bych mluvil například o účinnosti kotle kterým si někdo vytápí domek nebo dokonce celé topné soustavy. Tedy účinnost spalování v kotli a účinnost při rozvodu energie na místo použití (ztráty)

I. Mentlík 23.2.2022 3:32

Tak jsem to začal číst, ale když jsem došel k "historicky prvnímu uhlí z Austrálie ..." a důvodu jeho dovozu uvedenému tazatelem a tázaný se proti takové nehoráznosti neohradil, skončil jsem. On ani úvod nebyl nic moc. Nějak jsem si nevšiml, že by Stanjura moc šetřil na výdajové stránce, zato nafoukl příjmovou, k čemuž mu zásadně pomohla "Babišova" inflace. To se tedy moc nepovedlo.

J. Novák 23.2.2022 0:25

než vše vybádáme, stavme ETE34=ETE12 a synergické efekty využijme maximálně,...... i pro odvrácení bankrotu mnohých vlád je záchrana hyperinflace vyvolaná burzami energií,.....spekulanti pomohou a inflace jede od primárních energií i surovin = hnojiv (+400% ledek) bude nárůst cen potravin a rohlík za 10,-Kč, chleba za 200,-Kč bochník 1000g!!! !!!!!!!!nebo chceme hladomor????