21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Babiš i Trump reprezentují vůli lidu

Je to v podstatě stejný výprask jako ostatním starým stranám. Lidé chtěli změnu politiky a ČSSD se konečně odkopala, ukázala, že nedělala to, co lidem slíbila: změnu politiky a zábranu rozkrádání. Lithium bylo poslední kapkou. ČSSD se chovala stejně jako ostatní korupčníci předtím, zařadila se mezi diskreditované.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 1.11.2017 13:28

Lid prostě považuje Babiše a Zemana za MENŠÍ ZLO,

než kavárenskou multi-gender-homo-muslimomilnou sebranku.

V. Klepetko 1.11.2017 13:25

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

"dotaci"

V. Klepetko 1.11.2017 13:25

Re: Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

OLAF vyhlásí , že rotaci do Čapího hnízda je třeba vrátit, protože došlo k pochybení při schvalování žádosti. V tu chvíli se ale hněv lidu v současné iracionálně rozeštvané atmosféře, plné negativních i pozitivních mýtů, obrátí proti EU! Zatím je volič Babiše nerevolučně mírný. Nechce euro. Nechce do tvrdého jádra. Nechce ale ani aktivní kroky k vystoupení z EU! A to by se mohlo změnit - jestliže Unie nasadí Babišovi psí hlavu, tak ty lidi ho podrží. Vydupou si to referendum a budou masově hlasovat za opuštění Unie.

Chceme to? Jak tomu zabránit, pokud nechceme? Je vůbec třeba ODS schopna uvažovat v těchto pojmech?

V. Klepetko 1.11.2017 13:24

Zdravím Vás od Rudého moře, pane Podracký!

Pane Podracký,

i tentokrát s Vámi v zásadě souhlasím, mám jen dvě poznámky a jeden doraz. Především - jaký předseda občanského spolku jsem v předvolebním období organizoval apolitickou petiční akci, takže jsem měl možnost diskutovat s velkým množstvím občanů "v terénu". A jsem si jistý, že volič TOP09 utekl napůl k ODS, napůl k Pirátům. Babiše nevolil nikdo z nich... Druhak - pokud jde o toho "obviněného v pozici předsedy vlády". Myslím, že praxe na Západ od nás je taková, že když je někdo obviněn z trestného činu který s politikou nijak nesouvisí , a lid si ho i přesto zvolí do nějaké vrcholné politické funkce, tak se to trestní stíhání prostě přeruší na dobu výkonu mandátu. Takto postupovali ve Francii, když byl trestné stíhaný Jasques Shirac zvolen prezidentem. Odsloužil si v klidu svou službu vlasti, načež byl bez rozruchu odsouzen - za staré hříchy - k dvouleté podmínce. A tím se dostáváme k mé otázce....

Dobrá. Řekněme že máte pravdu a v očích veřejnosti je Babiš "emanací Dobra" a v povědomí lidu došlo už vlastně k jeho určité mythologizaci. Souhlasím s Vámi že ta koalice s ODS by byla nejlepším řešením, ale hlavně proto, že by to pomohlo vrátit image Babiše z říše legend (a pomluv rovněž legendárního rozměrů) zpět na zem. Do reálu! K plnění těch jednoduchých priorit, kvůli kterým jsem ho volil já. Otázka zní - nemyslíte si, že by ta tak trochu předčasná mythologizace a blahořečení - že by to mohlo být i nebezpečné? Představte si následující scénář :

P. Vaňura 1.11.2017 13:16

Mimochodem, existence státu na vlastním teritoriu

je nyní opět OHROŽENA imigrací, řízenou Bruselem!

I. Schlägel 1.11.2017 13:16

Re: Ach,

Co je s ním?

P. Vaňura 1.11.2017 13:13

V 70-80 letech nešlo sice o uvěznění, ale třeba "jen"

o nepřijetí dětí na školu nebo vyhození z práce s perspektivou, že dokud nám bude vládnout SSSR je jakákoliv změna tak jako tak nemožná. PROTO těch 99%. Mimochodem, v KLDR mají volby 100% hlasů pro vládu!

J. Fridrich 1.11.2017 13:11

Re: Ach,

A co uran za stovky miliard SSSR-Rusku ?

M. Těhanová 1.11.2017 12:49

Re: Doufám,

A nemohlo by to být tak, že cítil ohrožení, že mu zdroje vyschnou, protože proti korupci vystupovali i jiní.

M. Pivoda 1.11.2017 12:46

Pro L. Bystrého

Nereaguji na vaše osobní výpady, ale přidám dva své komentáře k české historii.

1. Stát se pozná dle toho, že existuje na nějakém vlastním teritoriu. To je první, neoddiskutovatelná podmínka existence státu. Benešovo rozhodování bylo extrémně obtížné, které mu vůbec nezávidím. Říkají, že Beneš svou politikou sice zajistil českému národu obnovení teritoria (státu), ale ten národ tímto způsobem přišel o svoji duši.

2. Při volbách v 70. a 80. letech s výsledky přes 99% nešlo českým voličům již o velké životní nepříjemnosti (jako například uvěznění), a přesto těch 99% bylo opakovaně ve volbách dosahováno. Když se vám podaří objasnit tuto historickou tajenku, možná tím otevřete určitý užitečný vhled i do současnosti.

I. Schlägel 1.11.2017 12:34

Re: Ach,

Všichni zainteresovaní. Jestli se nepletu, proti byla tehdejší ODS? Musel bych to hledat. Jak by asi tehdy hlasovalo ANO, mělo-li by příležitost? :-)

M. Pivoda 1.11.2017 12:29

Snad Janu Schwarzovi pomůže toto dovysvětelní

Problém s politiky je už celkem dobře znám: ve většině případů politici nejsou státníci a jejich vlastní ekonomické zájmy jsou jim bližší, než zájmy těch, které reprezentují. A to je skutečně vážný problém pro demokracii.

Jakýsi problém ale existuje i s lidem samotným (viz výše, kde jsem uvedl odkaz na zajímavou Kučerovu úvahu "Lid není idiot, je jenom horoucně zamilován"). Ta zamilovanost lidu představuje slabost demokracie. Ta zamilovanost má v sobě ale, výjimečně, i něco pozitivního - viz případ Elona Muska.

Lid je totiž také zamilován do Elona Muska (včetně mne), a proto mu financuje jeho odvážné projekty, které by Klausova Neviditelná ruka trhu nikdy neuznala jako relevantní.

J. Schwarz 1.11.2017 12:16

Re: Doufám,

Čo bolo, bolo... Babiš možná korumpoval, ale už ho to evidentně přestalo bavit a to znamená naději pro tuto zemi. Možná proto, že se cítí dost dobrý a nepotřebuje se opírat o politické kmotry. Určitě je to lepší než kdyby korumpoval dál a udržoval tak zlodějské a zároveň neschopné struktury...

J. Schwarz 1.11.2017 12:10

Re: Ach,

No, kdo asi? Socani, zelení a u žádné prasárny nechbějící lidovci. Korunu tomu nasadila jakási komunistka, která prosadila dodatek že meziročně nesmí úhrada klesnout o víc než 5% a nový Klondike byl na světě...

J. Schwarz 1.11.2017 12:02

Re: Z vůle lidu?

Pivodo Pivodo... Musk něco nabízí za tržních podmínek, no a ze svých zisků si financuje let na Mars. Co s tím má "Lid"? Kdyby dodával vládě mopy, protože by byly levné a kvalitní a zároveň na tom dokázal vydělat miliardy tak byste namítl co? A pokud volby za komunistů považujete za stejně svobodné jako ty poslední, pak nezbývá než vás politovat a doporučit vám návštěvu příslušné kliniky. Snad vám tam pomohou, i když nevím...

L. Bystrý 1.11.2017 11:52

Ano, socialismus resp. babišismus panuje z vůle lidu!

Havlista-pravdoláskař a bruselant Pivoda nezná naše nedávné dějiny, navíc popírá OPRAVDOVOU vůli lidu. Takže mu připomenu, že náš první socialistický president Dr. E. Beneš vyhlásil pokojný přechod naší vlasti od kapitalismu a liberální demokracie k socialismu již 28. 10. 1945. A náš národ mu děkoval se slzami vděku v očích.

Připomenu mu, že náš PŘÍSLOVEČNĚ moudrý a vzdělaný národ cestu k socialismu PLNĚ POTVRDIL, ve volbách roku 1946. Připomenu mu, že naše vláda, z těchto voleb vzešlá, JEDNOMYSLNĚ odmítla vměšování USA do našich vnitřních věcí (tzv. Marshallův plán), a náš president D. Beneš toto GENIÁLNÍ rozhodnutí potvrdil. Připomenu mu, že náš národní Vůdce Babiš zvítězil ZCELA ZDRCUJÍCÍM způsobem, a náš druhý (či možná první, prašť jako uhoď) národní Vůdce Miloš ho pověřil vládnutím.

Prostě: Kdo se vzpěčuje přijmout vůli lidu? Jen pražská lumpenkavárna, a v případě našeho Doníka neomarxističtí vrazi z Wall Streetu a Bilderbergu. Konečně: Právě nejreakčnější kruhy amerického vojensko-průmyslového komplexu, zákeřně se snažící o odstranění našeho Doníka, řídí a financují pražskou lumpenkavárnu => kruh je uzavřen.

Naštěstí naši národní Vůdcové i náš Doník neustoupí, neskloní se před nepolepšitelnými obhájci evropských „hodnot“. V jejich statečném odporu je NESMÍRNĚ posiluje vědomí podpory všeho lidu i Velikého Putina, největšího žijícího leninisty.

„Demokracie - toť kázeň!“ (Kl. Gottwald)

A. Alda 1.11.2017 11:52

Předčasné volby by mnohému napomohly.

Např. KDU-ČSL a STAN a možná i TOP09 (byla-li by bez Kalouska) by vytvořili koalici stran, čímž by definitivně propadly a do padlamentu se nedostali.

Komunisti by trochu posílili, protože jejich voliči se teď dost vyděsili. ČSSD by šla dále dolů, neb její reakce na porážku nebyla taková, aby nalákala voliče zpět, spíš naopak.

Okamura by posílil, protože by získal hlasy protiUEstran, které ve volbách neuspěly. Patrně by posílil i Babiš. Jak by to bylo s ODS, to si netroufám odhadnout. Možná by také mírně posílila. Píráti by určitě neprodělali, případně ne mnoho.

Je třeba také vidět, že ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, STAN a TOP09 nemají na novou předvolební kampaň prachy. ČSSD je přímo předlužená. Chování těchto stran a vyhrožování nepodporou vlády a novými volbami je tedy velmi, převelmi podivné.

M. Pivoda 1.11.2017 11:37

Lid neni idiot ...

čtěte více zde: http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=29643http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=29643

R. Langer 1.11.2017 11:23

Re: Ach,

Hm, a kdopak vlastně hlasoval pro ten solár? Kdopak asi?

R. Langer 1.11.2017 11:22

Re: Z vůle lidu?

Zase plácáte a navíc pletete hrušky s jabkama... ;-)

M. Těhanová 1.11.2017 11:18

Re: A pořád to kradení!

Soláry, OKD záležitosti socanů.

O Kalouskovi a jeho čistých úmyslech si také velké iluze nedělám, jediné, v čem má pravdu je, že Babiš je z těchhle zlodějů největší.

Včera se o něm(B.) zmínil na ČT 24 Topolánek, také ho cítí jako nebezpečí. Ale kdo by mu věřil, když byl národ médii přesvědčen, že je to gauner. Nic konkrétního nebylo, ale jedovatá slina se špatně smývá.

Kdo tohle všechno dělá a jaký má cíl. Už to není normální. Evidentní gauner vyhrává!

P. Vaňura 1.11.2017 11:15

Ten Putin musí být mimořádně schopný a inteligentní

člověk. Nevím o žádném jiném politikovi, který by úspěšně dokázal zařídit, aby voliči v cizích zemích volili jeho lidi, které by je bez něj opravdu, ale opravdu ani nenapadlo volit...

P. Vaňura 1.11.2017 11:09

Re: A pořád to kradení!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-kdo-nam-zdrazil-elektrinu-due-/p_politika.aspx?c=A101003_121803_p_politika_wag

Tunel za padesát miliard ROČNĚ!

Jinak např. kauza OKD = Sobotka! Rozšíření hazardu = Kalousek!

P. Vaňura 1.11.2017 11:04

Hitler se dostal k moci díky NAPROSTÉMU SELHÁNÍ

demokratických stran. A zákony DLOUHO respektoval a také je vytvářel.

Druhá možnost je, že k poslanci řádně zvoleného parlamentu, který se ovšem nelíbí té jedině správné straně, přijde rudoarmějec a řekne mu "Soudruhu, už jsi mluvil moc dlouho, jdi domů." Toto se Vám líbí víc?

M. Pivoda 1.11.2017 10:51

Z vůle lidu?

K úplněmu štěstí (při srovnávání Babiše a Donalda Trumpa) by se mi líbila analýza Podrackého i ke dvěma vyjádřeným vůlím lidu, týkajících se naší české minulosti a naší lidské budoucnosti.

MINULOST: Před listopadem 1989 dostávali čeští komunisté 99% volebních hlasů. Jaká byla tehdy vlastně vůle lidu? Zhodnotil by Václav Klaus starší tuto situaci také slovy: Vůle lidu je třeba respektovat?

BUDOUCNOST: Pondělní úspěch Elona Muska (návrat rakety v použitelném stavu pro dalši let do kosmu) naznačuje, že první lidé vyrazí na Mars skutečně již v roce 2024. Kritická otázka: Stane se tak z vůle lidu, když už je Muskův vývoj tímto směrem financován z peněz lidu (poslední zakázka od US letectva, tj. státní zakázka, silně podporuje Muskovu firmu SpaceX)?

M. Valenta 1.11.2017 10:18

Re: S kým je to vlastně rozhovor?

Asi tak.

J. Jelínek 1.11.2017 10:09

Re: S kým je to vlastně rozhovor?

S kým je to rozhovor? To bych ani tak neřešil i když z dálky to vypadá, že, cituji - královna Alžběta beseduje s traktoristy.

J. Chaloupka 1.11.2017 9:29

Jediné špatné na těchto volbách je, že budeme Kalouska živit

v parlamentu další čtyři roky a média toho zatraceně využívají.

M. Valenta 1.11.2017 8:45

S kým je to vlastně rozhovor?

S Podrackým nebo s Klausem mladším?

To ale musela být fuška rozhodnout se mezi vlastenci, Robejškem a Okamurou.

F. Netopil 1.11.2017 8:42

Babiš i Trump reprezentují vůli lidu

Vůli lidu kdysi reprezentoval i nějaký Adolf Hitler, pane Podracký. To ovšem neznamená, že jeho oponenti musí mlčet a tiše s tím souhlasit. Pokud je k tomu ovšem ten všemi milovaný vůdce "z vůle lidu" nepřinutí, a to už demokratické rozhodně není. A také to neznamená, že tento vítěz nemusí dodržovat zákony !