5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Až bude vážně zle, lidi zůstanou doma

Jde o dost bezprecedentní situaci v krátké historii ombudsmanství u nás, vyvolanou jednak nedostatky zákona, kterým byl ombudsman – ochránce – ustaven, a jednak celkovou situací ve společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirský 5.5.2019 6:57

Křeček - neměl něco společného se

Sdružením nájemníků? Jedna má známá - tehdy i nyní důchodkyně - se na tento spolek obrátila. A sdělila mně, že první, co jí bylo odpovězeno, byl požadavek zaplatit 100,- Kč.

L. Novák 5.5.2019 8:02

Re: Křeček - neměl něco společného se

A co? Když je pro ni stovka příliš, ať si najde právníka...

K. Janyška 4.5.2019 21:39

Celou hodinu jsem sledoval teď jednoho profesora u Stacha,

který se zabývá epilepsií a ani jednou neřekl, že mozek je sídlem lidské mysli, která je složena z pravidel spontánního řádu lidského světa a že ona mu dává jen příkazy, které on zpracovává a nutí systém lidského těla podle toho jednat. Mluvil, jakoby by mozek byl řídící jednotkou člověka se vším všudy. To je obří omyl. To je marxismus. To je prostě katastrofa.

Oboroví vědci, kteří neovládají teorii spontánního řádu nejsou hodni svého platu. A je jich bohužel drtivá většina, blížící se všem... Dzp.

L. Novák 5.5.2019 14:15

Re: Celou hodinu jsem sledoval teď jednoho profesora u Stacha,

Kajane, blábolíš nesmysly. Mozek JE řídícím centrem lidského těla a s marxismem to nemá nic společného. Ten tvůj SŘLI už ti leze na mozek...

J. Lukavsky 4.5.2019 19:10

no nevím...

"jde o elitářský a mimodemokratický blábol" no nějak se mi nezdá, že by 20x soudně trestaný, naposledy propuštěný z krimu na amnestii, nikdy nepracující atd... měl mít stejný volební hlas jako občan řádně pracující, platící daně atd. Prostě práva bez zásluh jsou parazitismus. Jistě ale povinnosti bez práv jsou otroctví. Opravdu se mi zdá, že ta bezbřehá práva na vše a pro každého jsou blbost. Práva a povinnosti musí být vyváženy aby společnost fungovala. A volební právo by mělo být vázáno i na určitou úroveň znalostí, kupř. vyjmenovat naše prezidenty atd. To bude jekot co? J.L.

J. Kanioková 4.5.2019 18:18

Ano ..... havárie lidských práv, to je dnes fakt v háji !

B. Lukáš 4.5.2019 16:14

Hodnotné názory.

Pane Křečku, vážím si Vás, jste věcný, rozvážný a máte smysl pro lidskou spravedlnost.

Vzájemné mezilidské vztahy a problémy obyčejných, většinou nemajetných, lidí označujete tak, jak ve skutečnosti jsou, jasně a bez zbytečných " kudrlínek".

Za velmi hodnotné názory vyjádřené v tomto příspěvku Vám děkuji.

M. Prokop 4.5.2019 17:23

Re: Hodnotné názory.

Jen nesmí přijít řeč na bydlení, tam je Křeček škodlivější, než kobercový nálet.

M. Koutný 4.5.2019 11:33

Kéž by levice

sestávala z osobností, jako je pan Křeček, Pavel Rychetský či již zesnulý Jiří Dienstbier starší. Pak by byla tím, čím má být - oporou sociálně slabých, záchranou brzdou proti přílišnému vychýlení politiky na jednu stranu a především důstojnou a férovou součástí politického spektra.

Žel Bohu, tzv. "Nová levice", tvořená zoufalci typu Stropnického jr., Diestbiera jr., Bartoše a dalších figurek, odtržených od jakékoli reality, se stala mluvčím "kabinetu kuriozit" a předvojem nové totality.

L. Novák 5.5.2019 8:05

Re: Kéž by levice

Jo, jo, není nad staré osvědčené bolševiky... :-)

J. Schwarz 4.5.2019 10:18

Náhodou zrovna

v tomto má Richter z ODS recht. Buďto ať mají volební právo všichni, ale pak ať politika není o přerozdělování a rozdávání, protože hlasovat pro to, aby jednomu něco sebrali a mně to naopak dali je zjevným střetem zájmů. Nebo ať hlasují jen ti, co platí a "přerozdělování" se tak stane svým způsobem výrazem dobrovolné charity...

V. Petr 4.5.2019 10:43

Všeobecné volební právo bylo původně založeno na

všeobecné vojenské povinnosti. Hlasovat o správě státu mohli jen ti, kdo jej s nasayením života chránili na bojišti! Půdodní athénaská demokracie byla demokracií těžkooděnců (hoplítů) a k rozšíření na chudé vrstvy došlo tehdy, když začali chudí občané sloužit masově ve válečném loďstvu!

Ve starověkém Římě se dokonce původně nehlasovalo podle lidí, ale podle SETNIN (centurií)! Když se přeško na profesionální armádu, byl to počátek poměrně rychlého konce římské republiky.

Já bych ale nevylučoval starobní důchodce, kteří financovali stát po celý svůj pracovní život.

L. Novák 5.5.2019 8:07

Re: Všeobecné volební právo bylo původně založeno na

"... financovali stát po celý svůj pracovní život..." ???

Nebo taky stát financoval je.

K. Janyška 4.5.2019 9:21

Jděte už s tou společností, coby názvem pro občanstvo,

které je spontánním řádem a ne jednotně myslící a jednající osobou nebo organizací, do háje, marxáni... Dzp.

V. Petr 4.5.2019 10:45

Milý pane, občanstvo může být poměrně jednotně jednajícím

tělesem, zejména v časech války!

K. Janyška 4.5.2019 14:24

Re: Milý pane, občanstvo může být poměrně jednotně jednajícím

Ano, z velké části jedině tehdy a také v čase přírodních katastrof. Jinak ne... Dzp.

V. Braun 4.5.2019 1:22

Lidská práva nejsou přehlídkou lidských kuriozit

Přesně tak, jakmile je to o lidských právech tak se k žádným kuriozitám nesmí přihlížet, protože všichni by měli mít stejná práva nez ohledu zda k nějaké "kuriozitě" patří nebo ne. Jen se obávám, že zrovna takto to pan Křeček zrovna nemyslel.

P. Dvořák 4.5.2019 6:06

Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

A pan Křeček to řekl velice přesně:

" . . . a většina občanů to ví, ač se nám jejich v uvozovkách ochránci snaží namluvit něco jiného."

Pro lepší chápání:

. . . a většina občanů to ví, ač se nám jejich v "ochránci" snaží namluvit něco jiného.

V. Braun 4.5.2019 8:20

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

Máte pravdu. Jedním takovým ochráncem v uvozovkách je podle mého názoru i pan Křeček. Stačí si připomenout jeho boj za regulované nájmy.

P. Dvořák 4.5.2019 9:08

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

Ano, máte pravdu. Právo na bydlení, ať už regulované nebo ne, také patří mezi kuriozity.

Jak bychom nazvali asi zřejmě nikdy nekončící opakované právo na bydlení poté, co všechny předchozí bydlení bydlící vybydleli?

:-))

J. Schwarz 4.5.2019 10:23

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

Právo na bydlení porušují především různé "normy" a snahy o ochranu bydlících. Pokud nejlevnější byt stojí kvůli povinné vybavenosti několik milionů, pak o jakém právu na bydlení je řeč? Právem na bydlení by bylo, kdyby si každý mohl postavit obydlí na které má - tedy třeba i boudu z prken a vlnitého plechu nebo zemljanku. Právo na bydlení by spočívalo v tom, že by mu nikdo nesměl v takové stavbě na vlastním pozemku bránit.

J. Jurax 4.5.2019 12:37

Pozemek je taky drahý, takže když jeden nemá ani na ten pozemek, bylo by po právu ...

A taky ... bouda z prken či vlnitého plechu se nehodí všude. V památkové rezervaci, uprostřed panelového sídliště či v bezprostřední blízkosti funkcionalistické vily by se fakt nevyjímala. Ani zemljanky a šopy z prkýnek a škatulí od banánů sousedy umně podle Vaší představy práva na bydlení zbudované na jejich vlastních pozemcích - nejlépe s hnojištěm a kadibudkou - v bezprostředním sousedství Vašeho rodinného domu, neřkuli vily s bazénem by Vás patrně nenadchly.

Stručně řečeno - po mém soudu má každý primárně právo bydlet tak, jak si to dokáže vlastní prací ufinancovat. Není-li fyzicky, mentálně nebo případně věkově handicapován. Sekundárně tak, aby realizací tohoto práva neomezoval ostatní.

P. Lenc 4.5.2019 10:26

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

Nazvat by to bylo právě proti "lidským právům".Křečka by jeden bral, ale "regulované nájemné" a k tomu tehdy přidružené úvahy jsou poněkud varující.

J. Kombercová 4.5.2019 10:43

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

Může být někdo horší Šabatové?

Pan Motejl se musí v hrobě obracet.

J. Brunner 4.5.2019 16:25

Re: Lidská práva jsou dnes přehlídkou lidských kuriozit .

To je privilegovaná lidská kuriozita.

J. Jurax 4.5.2019 13:01

No jo, ono lidská práva se dnes béřou tak, že vyskytne-li se v okresním městě jedna jediná osoba libovolného třetího pohlaví, tak ječící militantní aktivisté začnou prosazovat nezadatelné lidské právo této osoby nalézt na úřadech i školách, poliklinice i nemocnici, ve všech hospodách, hypersuper a benzínových pumpách zbudování třetího WC určeného pro ono třetí pohlaví. Neboť jeho lidská práva by byla nepřípustně omezena tím, že by to třetí pohlaví bylo nuceno použít WC pro holčičky nebo chlapečky.

A demonstrace případně podpořené středoškoláky co se chtějí ulít že školy za účelem podpoření nesporně ušlechtilé věci, mediální kampaň, kampaň na sociálních sítích podšprajcovaná celebritami bojujícími za jakákoliv lidská práva, aniž by tušily, vo co go, a politiky očekávajícími zisk politických bodů jsou schopny tuhle hovadinu prosadit. Pochopitelně na náklady města, které odloží rekonstrukci mateřské školky, do níž zatéká, a jme se budovat třetí hajzlíky.

J. Jurax 4.5.2019 13:04

Oprava - vybudované třetí WC určené pro ...

P. Lenc 4.5.2019 13:31

Re:

Ano pane Juraxi, je to divnej svět a divná doba...

J. Hajský 4.5.2019 14:53

Re:

Existuje pouze pohlaví mužské a ženské. Nic třetího. Pokud někdo z medicinského hlediska musí být přeoperován z muže na ženu nebo naopak pak do operace je muž (žena) a po operaci žena (muž). A stále stačí dvoje záchody. Každý si musí vybrat podle toho má-li šulína nebo pipinu. Třetí (a další) pohlaví neexistuje a třetí (a další) záchody nezavádět.

J. Lukavsky 4.5.2019 19:13

Re:

"jediná osoba libovolného třetího pohlaví" pozor, pohlaví prý už je snad 32. Nejlepší je do kolonky sex: vyplnit "ještě jsem se nerozhodl" nebo "nic moc, v tomhle věku" ať je nějaká legrace!

J.L.