18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 11.5.2007 16:07

Re: Vy jste nejspíš pouhý hlupáček.

Lepší hlupáček než katolík co se dal ke komunistům. Není to tak dávno co jste tady prohlašoval jak jste se smáli když bouchnul černobyl že to nic není. Jste dodnes větší komunista než mnozí členové KSČM co zde přizpívají.

Pamětník I. 11.5.2007 12:19

Re: Vlastenci "mého typu" se rozmnožují.

Z předchozího vyvozuji, že jste vaše děti vychoval jako "státní" vlastence typu "čistokrevní Češi" ,kteří se musí definovat vymezením vůči "nečistokrevným Čechům" typu Masaryka podle hesla "Nic než národ" nebo dokonce regionálně vůči Moravanům  a Slezanům.

Saša 11.5.2007 13:38

Máte bujnou fantasii

a paranoidní rysy, respektive z Vašeho prohlášení to takto vypadá. Takže nejspíš máte také těžký život, neb se neustále trápíte. V pozadí bude nejspíše nějaký minderwertigkeitkomplex. Většinou mívají takovéto proslovy ti, kdo se stydí, že jsou Slované.

Pamětník I. 11.5.2007 14:36

Re: Máte bujnou fantasii

A já si celá léta myslel, že jste jenom komunální úředník a vy jste zatím i zakuklený psychoanalytik, akorát že ty diagnozy cucáte z palce. Já mám zkušenosti s vlastenci a národovci v tom, že nikdy neodolají příležitosti projevit své vlastenectví definováním vlastenecky méně hodnotných jedinců. Dokonce jste schopni zasahovat do věcí jiného národa a vyčleňovat z něj Vašáryovou. Já z vás mám samozřejmě jenom srandu i když jste mne už kdysi v diskusi o evropských regionech chtěl z národa vyobcovávat a Septikus dokonce vlastnoručně věšet.

Saša 11.5.2007 14:48

cituji z článku

"...se narodila v Banské Štiavnici, matka byla Němka, otec Slovák, dědeček Maďar a pradědeček Ital. "

ps 11.5.2007 14:58

Re: cituji z článku

Tak to má velkou výhodu, jelikož v takovém případě se snižuje šance na dědičné poruchy. Ne jak ta experimentální germánská vesnice v Argentině, kde byli všichni, po třech generacích křížení se mezi sebou, prolezlí chorobami jako smrk ze Šumavy kůrovcem.

Mirda 11.5.2007 15:07

Re: Vlastenci "mého typu" se rozmnožují.

Neni nad rasovou a narodni cistotu. Hail Sasa.

ps 11.5.2007 11:59

Re: Protože nepatří k žádnému národu,

Jestli si ten "národ"  zvolí za  své představitele lidi jako SLota, Mečiar, Rydzyk, Lepper nebo Giertych tak si zaslouží zaniknout.

Saša 11.5.2007 13:46

Tož ony se Vás ty národy ptát nebudou...

Zaniknou spíše ty národy, které ztratí vůli být národy. Ty, které ztratí vůli vymezovat se vůči druhým, porovnávat se s nimi a sui generis i s nimi soutěžit. Na nejrychlejší cestě k zániku je ten národ, jehož političtí, kulturní a mravní vůdcové říkají: národní myšlenka je špatná, nebuďme národem, buďme evropany (neob lidmi, nebo bělochy, nebo čímkoli jiným...). No ale našemu národu to stejně jako Polákům i Slovákům zatím bezprostředně nehrozí - nezískají-li příliš velký vliv lidé typu paní Vašáryové nebo pana Zielence...

ps 11.5.2007 14:52

Re: Tož ony se Vás ty národy ptát nebudou...

Jestli si pod pojmem "vymezovat se vůči druhým"  mám představit hajlování před hořícím křížem (jako GIertych), bezbřehý populismus (v Lepperově vydání), fanatický katolicismus a antisemitismus (v režii "otce" Rydzyka), státní mafii (organizovanou Mečiarem) nebo jen tupého hulváta (viz. Slota), tak to se raději vymezovat nebudu. LIdé jako Zieleniec či Vašáryová jsou mi tisíckrát sympatičtější než tyhle exempláře. Ostatně Vašáryová v rozhovoru nekritizuje soutěživost nebo snahu se odlišovat ale extemismus a populismus (což jak doufám jsou, pro většinu lidí, naprosto rozdílné věci), a to, že řada lidí na tyto evidentní žvásty slyší.

Mirda 11.5.2007 15:11

Re: Tož ony se Vás ty národy ptát nebudou...

To je pravda. Amerika je jiz tesne pred zahubou. Lide se tam citi jako Americani. To nemuze dlouho vydrzet. Hail Sasa.

portwyn 11.5.2007 15:45

Tak co, Sašo, jaké to je, být srovnáván s nácky?

A vzpomínáte, jak jste totéž dělal Vy mně jen proto, že jsem v jisté diskuzi měl jiný názor? Pro některé bude "nacistické" cokoli, co není naprostou anarchií.

Jinak se omlouvám za "off topic příspěvek", dnes s Vámi většinou souhlasím. Ostouzení druhých za jejich "zpátečnictví" opravdu smrdí komunismem.

Mirda 11.5.2007 15:54

Re: Tak co, Sašo, jaké to je, být srovnáván s nácky?

Vyznävat narodni cistotu je zakladni esenci nacionalizmu. Nacionalizmus je skutecne "jiny"  nazor, a delat si legraci z nekoho jenom proto ze vyznava jeho hodnoty je netolerantni. Proto rikam veskerou toleranci nacionalizmu. Netoleranci nechme na naciaonalistech.

portwyn 11.5.2007 16:02

Re: Re: Tak co, Sašo, jaké to je, být srovnáván s nácky?

Jenže já se cítím patriotem; v dnešní diskuzi (jako obvykl :o/) rmnozí ozlišují jen dvě polohy: na jedné straně nacionalismus nacistického střihu a naprosté odmítání národní identity na straně druhé. Přitom nepochybně existuje a je naprosto běžný "střední" přístup - necítím nenávist k jiným národům a přitom se cítím Čechem. Nazval bych to patriotismem. Dávat čemukoli, co souvisí s národním cítěním, hanlivé nálepky, je obyčejná demagogie a pokus zavřít ústa lidem jiného názoru. Pravda, je to demagogie evropského (= unijního) střihu, tudíž pro mnohé demagogie správná a přípustná.

BTW moje nedávná diskuze se Sašou se týkala úplně něčeho jiného, s národy neměla nic společného. On ale dnes dostává od echtevropanů po hubě úplně stejnými prostředky, jako dával on mně, tak se mi nedivte, že se zájmem přihlížím, jak se mu to líbí.

Mirda 11.5.2007 16:31

Re: Re: Re: Tak co, Sašo, jaké to je, být srovnáván s nácky?

Ja proti patriotizmu nic nemam. V cechah ziju rad, jsem vdecny mojim predkum co dokazali a jak tuto zemi vybudovali. Ale narodnost neni nic, co bych pouzil na vymezeni proti ostatnim lidem. U ostatnich lidi posuzuji jejich charakter, kulturnost, schopnost souziti atd. To, ze ma nekdo v pase napsano narodnost ceska pro mne neni zaruka niceho.  Jenomze si prectete pozorne co pise Sasa. Pise o narodni cistote, o lidech jejichz rodice byly ruzne narodnosti pise temer stitive. To je nacionalizmus (az temer nacizmus) v krystalicke podobe.

Pamětník I. 12.5.2007 9:25

Re: Re: Re: Re: Tak co, Sašo, jaké to je, být srovnáván s nácky?

Na závěr nacionalistické diskuse se naprosto ztotožňuji s Mirdovým nahlížením na tento problém. Žádní "Sašové" mi nebudou definovat moje češství a usurpovat si je jen pro sebe!!

Platypus 11.5.2007 8:44

Excelentní příspěvek

Děkuji za příspěvek, už hodně dlouho jsem nečetl tak excelentní politickou analýzu. Osobnosti typu paní Vašáryové u nás v ČR bohužel nejsou vidět ani slyšet a to je velká škoda, i když věřim že existují, ale proti Dalíkům a Jaklům se neprosadí a to nehovořím o jejich šéfech, kteří trvale mrzačí už tak bídnou čekou politickou kulturu.

JH 11.5.2007 10:40

Myslíte si, že

by se dobře vyjímala u nás na postu prezidentky? Když ji Slováci v roce 1999 nezvolili, tak si ji ani nezaslouží :-)

Mirda 11.5.2007 15:14

Re: Excelentní příspěvek

Takove osobnosti nejsou slyset zejmena proto, ze neni nikdo, kdy by jim naslouchal.

Mrazivý Dech 11.5.2007 8:17

bruselští úředníci

Rozhodující není počet uředníků v Moskvobruselu, ale jejich schopnost škodit a ta je velká(Y)

Vratislav 11.5.2007 7:53

Díky paní Vašaryová

Také závidím Slovákům tuto dámu, její přehled a znalost Střední Evropy.

Velice bych uvítal více podobných komentářů.

Kobylka Lajda 11.5.2007 21:40

Re: Díky paní Vašaryová

R^R^R^VVVV>-

Sk/eptic/us Max/im/us 11.5.2007 7:46

Idealismus do praktické politiky nepatří

Ostatně nechápu, proč se tzv. demokratickým politikům zajídá populismus. Co jiného je populismus než vyslyšení hlasů voličů? :-)

Harpyje 11.5.2007 9:43

Re: Idealismus do praktické politiky nepatří

Když nevíte, co je populismus, tak se podívejte do naučného slovníku a neobtěžujte hloupými otázkami, tzv. Septiku.

Sk/eptic/us Max/im/us 11.5.2007 14:28

Hr_na_pyje já samozřejmě vím, co je populismus a

právě proto tvrdím, že je nejlepším projevem demokracie.

Nijak Vám samozřejmě nebráním hrát roli "chytré" paní učitelky, která ví, co se píše ve slovnících, jen to vůbec nechápe a už vůbec ne v souvislostech. ;-P

Harpyje 11.5.2007 15:06

Re: Hr_na_pyje já samozřejmě vím, co je populismus a

Na rozdíl od Vás nemusím žádnou roli hrát.

Sk/epticus Ma/xim/us 11.5.2007 15:47

No jistě, Vy tu roli přímo prožíváte :-)))

;-D

Harpyje 11.5.2007 16:32

Re: No jistě, Vy tu roli přímo prožíváte :-)))

Trapný lháři nepodsouvejte mi Vaše vlastní pocity. (Y)

Skep/ticus Ma/xi/mus 11.5.2007 17:41

Cože? :-)))

;-D;-D;-D

jarda O. 11.5.2007 9:54

Re: Idealismus do praktické politiky nepatří

Možná nepatří, ale Vy si nevidíte ani na špičku nosu. "... Co jiného je populismus než vyslyšení hlasů voličů? :-)"

Mnó .., on takový servilní populismus soudruhů Paroubka, Hitlera, či Sloty je opravdu něco jiného, než propagují reformátoři komunistického zlořádu.