25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 14.1.2009 8:32

Nemám, co bych ještě dodal !

R^R^R^ . . . protože bych musel použít slov . . . za která by mne místní cenzor (po 19-ti letech je opět zde a měří každému jinak) . . . . "ustřihl" !!! :-/

portwyn 14.1.2009 8:31

Na rozdíl od pana autora

nejsem odborník na globální klima, nicméně bych si dovolil méně zjednodušovat.

Globální oteplování může vypadat jako vytoužený cíl lidí toužících po životě v subtropech. Kdysi se mne jedna dáma v nadsázce ptala, co má udělat pro to, aby tu byla krajina jako ve Středomoří (jednoduché - degradovat krajinu tak, aby tu místo lesů rostlo křoví, co nežerou ani kozy, a maximálně urychlit erozi). Nicméně to neznamená, že by všechny změny klimatu byly tak super nebo neexistovaly. Spíš jsme si zvykli na extrémně teplé zimy... Hodnotit klima z perspektivy 14 dnů může jen idiot nebo demagog (libovolné barvy). Počasí je spíš rozkmitané, je víc extrémních jevů atd. - aspoň co pozoruji kolem sebe. Aktuální nedostatek plynu s tím nesouvisí a za půl roku může energie chybět na provoz chlazení v extrémních vedrech v období, kterému jsme dřív říkali "jaro".

Stavba dalších JE je nutnost - kvůli energetické soběstačnosti i kvůli tomu, že nemají řadu nepříjemných vedlejších efektů fosilních paliv. JE jsou pro ochranu přírody přínosem. (Teď nevím, jestli to na tomto fóru nebude argument proti JE ;-)) Myslím, že energetická situace Unii prostě dotlačí k tomuto řešení a Rakušané ani jejich kamarádi a zaměstnanci s tím nic nenadělají.

františek 14.1.2009 8:46

Re: Na rozdíl od pana autora

Globální oteplování s problémem Rakušanů tolik nesouvisí. Existuje a bude existovat bez ohledu na lidské pinožení. Stejně tak přijde globální ochlazování, které budeme vnímat jistě negativněji. Na ideologii zelených naletí kdejaký primitiv. Máme je i v parlamentu

portwyn 14.1.2009 9:52

Re: Na rozdíl od pana autora

Souhlasím.

R 14.1.2009 10:00

Re: Na rozdíl od pana autora

Souhlas. R^R^R^Jenom bych dodal, že letos v Tichém oceánu probíhá cosi kolem jevu El Niňo, co by mělo způsobit na severní polokouli obecně chladnější období než normálně.

Jenda 14.1.2009 14:30

Re: Na rozdíl od pana autora

Zdejsi forum je z valne vetsiny pro ochranu prirody. Jen je (podle me zcela spravne) presvedceno, ze je treba tu prirodu chranit hlavne pred zelenymi.

novaz 14.1.2009 8:30

holarió Rakušáci, budíček

Pane Vlku, opět jste výborně a  reálně popsal situaci. K těm otlemeným rakouským frackům jenom malou poznámku. Rakušáci jsou největší pokrytci v Evropě. Kupují od nás elektrickou energii vyrobenou v jaderných elektrárnách, ale současně proti našim jaderným elektrárnám demonstrují, stávkují, blokují silnice a hraniční přechody. Pokrytecký, tak trochu degenerovaný národ.

Jan Řezák 14.1.2009 8:42

Re: holarió Rakušáci, budíček

Stejně degenerovaní, jako největší blb české vlády - Bursík. I když vlastně  největší ..., no, konkurence na tento post je opravdu tvrdá.

Stredocech 14.1.2009 10:37

Bursík není primárně blb, ale darebák. A ta jeko Káča Jau Jau rovněž

Mnoho jiných zelených jsou od reality odtržení intelektuálové, zahrnující bohužel i našeho bývalého presidenta.

Havel je jinak unikát, u něho jde bystrý rozum a totální zaslepenost ruku v ruce. U ostatních intelektuálů najdete jen tu zaslepenost.

Bloud 14.1.2009 8:15

Bravo

R^

A je to 14.1.2009 8:11

K článku

Naprostý souhlas s článkem.Na celou EU bych se vysr...a JE bych okamžitě spustil.EU je prostě jen zástěrka k totálnímu položení i našeho státu na lopatky.Jak se Slováci těšili do EU,jak se těšili že mají euro,po dnešku přijde vystřízlivění.Dneska v době energetické krize se ukazuje jasný základ EU- MY na západě vás donutíme ke všemu co cjceme-i proto by neměla ČR přistoupit na Lisabonskou smlouvu,pak dopadneme stejně.Jinak EU stejně dlouho nevydrží- není to homogenní celek.Je to slepenec různých kultur a států ,které ani dnes neberou k sobě ohled.Viz idioti z Rakouska.

Sam Křepelka 14.1.2009 8:08

naprostý souhlas

Nelze jinak než souhlasit s tím, že ekoteroristé jsou naprostí pitomci schopní všeho. A rakouští zelení nám názorně ukazují, jak by to dopadlo u nás, kdyby měli ještě větší moc než mají nyní. Snad to jejím přiznivcům otevře oči a v dalších volbách je pošlou někam. Třeba do Rakouska !! Ostatně Bursík si možnost volebního neúspěchu již jasně uvědomuje a posílá, tedy chce poslat, svoji drahou Kačenku J. do Bruselu posílit ten zelený sajratjt v Evropském parlamentu.

HB 14.1.2009 8:00

rusky vzor

rakusaci by si zaslouzili, abychom se inspirovali ruskym vzorem-jen bychom jim misto zavreni kohoutku s plynem ustrihli draty z temelina...by me zajimalo, jak dlouho by jim to ekologicke nadseni vydrzelo...

clenak je moc pekny a naprosto s nim souhlasim, fracek by potreboval poradne narezat...

Karel 22 14.1.2009 8:02

Re: rusky vzor

Správně - elektřinu místo do Rakouska posílat na Slovensko. A taky zastavit přívod plynu, elektřiny a vody do Karlových Varů. :-)

Honza z podhůří 14.1.2009 8:26

Re: Karel 22

Ta poznámka o "Karlovch Varech" svědčí o Vaší blbosti

Honza z podhůří 14.1.2009 8:24

Re: rusky vzor

Souhlas s autorem článku i s Vámi.

Marta 14.1.2009 7:59

Mráz

přichází z Ruska a proto od něj co nejdál. K tomu může Evropě pomoci jenom jaderná energie. Rakušáci jsou zaprděnci a proto jim patří jenom tolik elektřiny, co si nasmlouvali.

Karel 22 14.1.2009 8:05

Re: Mráz

Klídek. Do 3-5 let bude postaven plynovod NABUCCO, který přivede plyn z Asie a povede mimo Rusko a Ukrajinu. Rusové tím pádem prodají méně plynu a mužici nebudou mít na vodku. A zelení dostanou snad konečně přes hubu. Tím zavřením kohoutů rusové vlastně pomáhají získávat ve volbách hlasy proti zeleným. ATOM BUDE!!

chv 14.1.2009 8:20

Re: Mráz

Karle, jestli to 22 ve tvém nicku znamená kolik je ti let, pak se věc vysvětluje, ale jestli je to jinak, tak seš, promiň, blbej jak daleko vidíš. Ad 1) ve Varech nežijí jen Rusáci, Čechů je tam, naštěstí, pořád většina. Ad 2) státy, ze kterých by k nám měl přitékat plyn Nabuccem, jsou bývalé svazové republiky SSSR. Jak sis mohl všimnout v případě Gruzie, s obsazením takového státu si Rusák nedělá moc starostí a netrvá mu to déle než týden. Když se to hodí, není problém ani vyvraždit původní obyvatelstvo, přestože má zhusta ruské kořeny. Takže zdar tvé naivitě a příště běž diskutovat radši na i.dnes.

Honza z podhůří 14.1.2009 8:28

Re: Mráz

R^

Karel 22 14.1.2009 8:48

Re: Mráz

ad1) Nic jsi nepochopil :-D

ad2) Není třeba se před rusy vstřícně předposírat. Kromě NABUCCA jsou i jiné cesty a lze přepravovat i zkapalněný plyn - z Alžíru atd. S tvou logikou bychom se měl třást strachem, protože ruské ponorky by ty tankery mohly potopit a není problém pro ně obsadit jakoukoliv zemi, která bude zásovbovat EU, vyvraždit její obyvatele a nastěhovat tam své vlastní. Takže - cos tady vlastně chtěl, kromě plivání, sdělit ?;-P

Ivan 14.1.2009 11:47

Re: Mráz

Rusko velmi podporuje stavbu jižní větve plynovodu, která by obcházela území Ukrajiny.  Taky velmi podporuje stavbu severní větve po dně Baltického moře.

Bývalé svazové republiky většinou s Ruskem udržují těsné svazky, protože je to pro ně velmi výhodné. Rusko své obchodní závazky do puntíku plní. Juščenko ale za příslib "strategické spolupráce" od USA je ochoten plnit scénář napsaný ve Washingtonu. Už prosakují informace o tom, že USA dostanou za odměnu od Juščenka tranzitní plynovody přes Ukrajinu. Ve skutečnosti se USA snaží všemi prostředky rozbít jednotu EU.

Rusko v případě Gruzie zachránilo před vyvražděním Osetínce a Abcházce, Gruzínské území ani jakékoliv jiné území Rusko neobsazovalo. Jižní Osetie a Abcházie jsou teď nezávislými státy. Používání pejorativního označení "rusák" pak  jen svědčí o duševní omezenosti autora. Rusko si v případě Čečenska dobře poradilo s teroristy a současné Čečensko žije v míru, obyvatelé si svého presidenta nemohou vynachválit a o Rusku se vyjadřují v převážné většině pochvalně. Grozný je vybudovaný jako moderní město, po válce tam už stopy nenajdete. Proto o tom najednou propagandistická média nepíší. Jak propastný rozdíl proti Iráku okupovanému od USA!!

R 14.1.2009 10:40

Re: Mráz

Do 3 - 5 let postavit plynovod NABUCCO  Pokud toto říkají představitelé EU, znamená to, že je technicky možné plynovod tak rychle postavit. To ovšem nic neříká o tom, kdy ten plynovod skutečně bude, protože v EU se budou hádat ještě 20 let, kde konkrétně ten plynovod povede a ruští politikové jim do toho budou ještě kecat s cílem zpomalit ho co nejvíce. Kromě toho NABUCCO by vytrhlo trn z paty hlavně bývalým zemím socialistického bloku, zatímco západním státům může být nějaký NABUCCO ukradený, protože ti plyn z Ruska prakticky neodebírají. Kromě Německa, ale to už má dohodnutý plynovod přes Baltské moře, NABUCCO je potom pro něho spíše konkurence než pomoc.  Takže projekt NABUCCO je dost na vodě.

R 14.1.2009 10:45

Re: Mráz

To jsem zapomněl dodat, že státty, které zrovna díky nedostetku plynu od Rusů mrznou, jsou vesmes státy s malým vlivem v EU, ti, co tam mají hlavní slovo, Francie, Německo atd, NABUCCO nijak nepotřebují.

PROKOP BUBEN 14.1.2009 7:59

NO ANO

Vlčí povzdech na konci jeho dílka hovoří za vše......Bezpečná jaderná energie - proč ne, ovšem demagogické zatracovaní alternativních zdrojů poukazuje na kLausovský způsob myšlení.....Bída či nedostatek probouzí kreativitu a doufejme že se potvrdí i pořekadlo - Všechno zlé  k něčemu dobré......

horduch 14.1.2009 8:12

Re: NO ANO

z alternativních zdrojů mají význam jen tepelné čerpadla ,ty nemusíš zálohovat,ostatní nestalé zdroje jsou na prd

mene tekel ufarsin 14.1.2009 8:29

Re: NO ANO

Správně a ještě radar, jako mikrovlnka.

JP 14.1.2009 8:31

Re: NO ANO

No ja bych to tak houfne nezatracoval. Nejake nevelke lokalni zdroje hlavne tepla mohou jet treba na stepku ci bioplyn. Nebo kolektory v RD na prihrev vody ci ty tepelne steny na ohrev vzduchu v RD. Samozrejme vetrniky, tzv. biopaliva a spol. jsou jen pastipasticky na nase penezenky. Pateri by ale mely do budoucna byt JE + doplnkove plynove, vodni, uhelne. A to v presne tomto poradi, protoze uhli je nenahraditelna surovina pro chemicky prumysl a na spaleni je ho proste skoda. 

emersonskej 14.1.2009 11:27

Re: NO ANO

R^

nosál 14.1.2009 15:05

Re: NO ANO

nbo dneska u měl byl na poradě jeden doveda, co si postavil takový tennízkoenergetický a šetrný dům. Uvnitř bylo včera 19 stupňů. Z panelů na střeše nejde nic, žádné teplo. Ekologická rekuparace -super zelený vynález, vhnáněla dovnitř 8 stupňů studený vzduch. manželka ho dunutila to ucpat polystrenem. Koupil si elektrická kamínka.Vypadl ekologicky dimensovaný přívod elektřiny, pojistky to nevydržely.......