18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aleš 9.7.2007 7:03

souhlas

 s autorem. Ono čecháčkovství, jak to odsouhlasit a jak se nenamočut z toho čouhá na hony.

joska 9.7.2007 6:57

Re: Můj názor

Jak by se Vám líbilo,kdyby USA požádaly NATO o umístění raket na našem území?Myslíte,že NATO má puvoár k takovému rozhodnutí?Je logické,že nejprv požádaly země,kterých se to úzce dotýká a po jejich eventuálním souhlasu lze jednat s NATO.

Josef 9.7.2007 6:20

Jak na to prisli?

Nechapu, jak ti cesti politruci prisli na to, ze USA  chce Rusko napadnout. Kdyby chteli Rusko napadnout, tak na to meli dosti casu po padu SSSR, kdy vse kolapsovalo, vcetne armady, ktera nemela ani co jist. Misto toho je USA a EU zavalily investicemi a hozpodarskou pomoci vcetne zmodernizovani a odkryti novych lozisek oleje a plynu, ktere nyni Putin formou privirani kohoutku pouziva k politickym natlakum. V Rusku vladci demokraticky neodstupuji, ale vladnou az do smrti. Stejne tak se zachova car Putin a zustane u zezla tim, ze zmeni z "vule lidu" ruskou ustavu. Snad to u nas alespon par lidem  zvedne oboci aby pochopili kulturu pastevcu vychodnich stepi.  

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 9.7.2007 3:10

Re: Můj názor

Pane Rovene, kdybyste nebyl Roman Roven, ale Rowan Atkinson, znamy tez jako Mr.Beam, pak bych vas komentar bral jako dobry vtip. Je mi uz pres 50 let a zazil jsem "Rusaky" rozlezle po celem Ceskoslovensku a opravdu uz je tu nechci nikdy videt. Zato, a nebo mozna prave proto, bych tu rad videl par desitek Americkych vojaku. USA se totiz dokazi o svoje lidi postarat a jakykoliv jen naznak agrese vuci CR by v tom pripade chapali i jako agresi vuci USA. A o to jde. Par vojaku USA by nas postavilo v oblasti obrany a mezinarodni politiky o hodne vys, nez jsme dnes jako pouha soucast NATO a EU.

Borek@exil 9.7.2007 2:59

Re: Je podivné, že Američané nepožádali NATO, potažmo Evropskou unii, ale vládu ČR o umístění nejen svého radaru,

NATO nemá území, na něž by se dal umístit radar nebo rakety. Územím disponují členské země, např. Polsko nebo ČR.  Řeč o rozpoutání závodů ve zbrojení je mlžení někoho, kdo nemá sebemenší ponětí o Rusku a jeho imperiálních ambicích. Od roku 1968 je reakce Ruska na zvýšení obranyschopnosti Česka irelevantní. Prostě musejí JASNĚ vidět, že jejich tanky se nemohou vydet směrem na západ a HOTOVO! Rusové si mohou reagovat jak chtějí, mohou se třeba v kozí roh obrátit ...ale i v podobě kozího rohu MUSEJÍ být stoprocentně ujištěni/varováni, že cesta na západ je zarůbaná, šarvanci po nej idú.......

Stachanov 9.7.2007 0:57

Ruský návrh na radar v Ázerbajdžánu

překvapil nejvíce samotné Ázerbajdžánce

Roven 9.7.2007 0:34

Můj názor

Jsme členy NATO a Evropské unie. Je podivné, že Američané nepožádali NATO, potažmo Evropskou unii, ale vládu ČR o umístění nejen svého radaru, ale i své armády (obsluhující tento radar) v naší zemi. Je-li NATO spojencem USA, máme-li kvalitní a výkonné radary (a to máme), pak proč se má v naší zemi roztahovat jakákoliv cizí armáda, byť by to byla armáda spojenců?

Osobně si myslím, ač nejsem zastáncem Ruské politiky, že Putin svým návrhem umístit americký radar v Azerbajdžánu vypálil z hlediska politické taktiky Američanům rybník a nachytal je na švestkách. Pokud Američané svůj radar prosadí, rozpoutají opět závody ve zbrojení. A to bude stát peníze nás, všech daňových poplatníků. Nejsem pro radar, nejsem pro cizí armádu na našem území. Za svým názorem si stojím a podepisuji se pod něj svým pravým jménem.

Roman Roven

Cedr 9.7.2007 0:19

Souhlas