17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

RADAR: Správná otázka

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
toogood 29.5.2008 11:05

DEMOKRACIE NENI REFERENDUM!

Je obecne znamo, ze z dobrych duvodu neni vhodne poradat pri kazdem rozhodnuti referendum. Paradoxne se to tyka zejmena dulezitych a politicko technicko strategicky komplikovnych rozhodnuti. Jejich dopady jsou totiz casto zasadni a dlouhodobe. Volici jsou v pozici skromne informovanych (vetsinou z vlastni vule)  laiku a v pripadnem referendu podle toho hlasuji, v horsim pripade na zaklade okamzite nalady stimulovane nejlepe nejakym duchaplnym bonmotem v bulvarnich mediich.

V CR (stejne jako u vsech nasich sousedu) mame z vyse uvedenych duvodu demokacii zastupitelskou. Kde politik nese sirsi odpovednost (tj. za uhrn svych rozhodnuti, nikoli za jedno) a svym dlouhodobym pusobenim prezentuje svoji linii. My potom mame moznost volit tyto linie (pokud jsou vubec konzistentni).

To, ze je volicska masa neschopna rozpoznat podstatne tema od marginalniho dokazuje pomer velikosti zajmu verejnosti o radarove zarizeni vuci zajmu napr. o podpis Lisabonske smlouvy, jejiz statopravni zavazky a dopady (typu ztrata suverenity atp.) jsou neskonale vetsi. Presto nevzbuzuje reakce prakticky zadne! Tema totiz postrada jednoduchost a chytlavost a postrada tak slogan (jako napr. Radar). Navic celemu temetu chybi zremy (a modni ) nepritel: USA

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:55

Re: Re: Referendum?

Žvaníte! Co tomu brání? ;-P

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:55

Re: Referendum?

Samozřejmě že oboje možné JE !! Následky si zcela demokraticky poneseme také ;-)

eTony 29.5.2008 10:55

Re: Referendum?

otázky obrany státu jsou veřejně nehlasovatelné.

F. Čech 29.5.2008 10:55

Re: Re: Chcete byt tercem raketojaderneho uderu?

A čím na Rusko asi zaútočíme 10ti antiraketami bez výbušných hlavic, jejichž dopad na zem může vyplašit nanejvýš pár slepic? Nemá se snad, podle vaší logiky, bát ohrožení spíše NATO po rozšíření počtu dřívějších 10 500 ruských jaderných hlavic o dalších 210 ks k němuž došlo loni? Chcete kvůli tomu na Rusko preventivně zaútočit? Podle vaší logiky určitě ano, protože tyto rakety nás na rozdíl od antiraket teoreticky mohou opravdu ohrozit. Ale určitě sám uznáte, že by to byla pitomost. Útočit na 10 pitomých antiraket schopných sestřelit jen maximálně 10 útočících hlavic vám ale připadá logické. Proberte se vážený soudruhu! 

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:53

Re: Re: Re: Chcete byt tercem raketojaderneho uderu?

Hlavně že vy máte jasno, pane znalče ruských plánů ;-P

Nelde 29.5.2008 10:53

Referendum?

Je snadné volat po referendu. Je třeba i ale uvědomit, že není možné dělat referendum o některých základních otázkách. Jak myslíte, že by dopadlo referendum o výši daní? Stejně tak není možné dělat referendum o otázkách národní bezpečnosti.

Štěpán Votoček 29.5.2008 10:53

territorial pissing

Docela se divím, že v Právu vyšel článek, který vyznívá ve prospěch radaru a navíc naprosto přesně pojmenoval o co jde. Ano, jde o to, že bude-li tu americká základna, bude jasně dáno, že tady je Krakonošovo. Každý Trautenbergovič nebo Ahmed ibn Trautenberg si prostě dvakrát rozbyslí, jestli si pohněvá Rýbrcoula, protože si to pak šeredně odskáče. Sám považuji technické debaty okolo radaru za nepodstatné a alibistickké. Jde o teritoriální znační území a rozhodně jsem pro to, aby náš patník počůral americkej havan a ne sobaka Lajka. A mladý svazák Tamáš by jistě zasloužil pokračovat v hladovce někde za Uralem, nejlépe se soudruhem Zaorálkem.

Nelde 29.5.2008 10:50

Re: Re: Chcete byt tercem raketojaderneho uderu?

Na základě vojenské doktríny bude naše území zničeno preventivně, aby NEMOHLO poskytnout základnu pro útok na Rusko. A vzhledem k tomu, že každá raketa může mít více cílů jsme tím terčem zhruba od doby, kdy Rusko nějaké rakety má. Kdo si myslí opak je naivní nebo placený.

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie

Ale nepovídejte... Ta většina nic neprodukuje? Nic nedělá a jen se veze? Všechno tu snad vyrábí a živí těch 5% bohatých (to jsou tedy ale dříči)? Kecy pro hloupé...

F. Čech 29.5.2008 10:47

Odkud čekáte ten jaderný útok anebo protiútok?

Snad ne od mírumilovného Ruska, které je vybaveno 10 500 jedernými hlavicemi, jejichž počet ročně o cca 200 ks zvětšuje. a pro jejichž útočné trakety představuje tato miniobrana asi stejné nebezpečí jako včelí roj! Vždyť 10 antiraket bez výbušných hlavic lze použít jen pro obranu a při 50% úspěšnosti může čelit (i při své miliardové hodnotě) jen 5ti hlavicím! Ne, Rusko na nás kvůli radaru nezaútočí ani "nezaprotiútočí". Rusko nevedou ani šílenci ani dobrodruzi a dobře ví, že by za takový útok nebo jak hezky říkáte "protiútok", který by byl zahájením jaderné války by mohli zaplatit v krajním případě existencí svého státu a jeho obyvatelstva. Rusko svými siláckými gesty jen testují kolik je v Česku a Polsku předpřipodělaných jedinců. A zdá se že dost - že ano milý předpřipodělaný soudruhu! Iránský jaderný a raketový program je pro nás nebezpečný a ne Rusko. Ne v Rusku, ale v Iránu vládnou sebevražední fanatici, kteří mohou zkusit risknout jaderné vyhlazení Iránců odvetou za jaderný úder jejich rakety na stát NATO!

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie

Klidně ;-)  To nebude fungovat a následně dojde ke změně ;-D

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:42

Re: Chcete byt tercem raketojaderneho uderu?

No pokud bude naše území použito k útoku na Rusko, pak tím terčem asi budeme oprávněně, ne? Nebo myslíte, že by neměli? 8-o;-D

ergo 29.5.2008 10:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Číňané jsou v současnosti největší ekonomičtí spojenci USA a jak známo, přítel mého přítele je mým přítelem.

PV 29.5.2008 10:38

Re: Re: Re: Naivita a slepá víra.

Měj strach aby se na to USA vykašlaly, pokud se to stane už by ses měl učit arabsky a nastudovat korán, a bacha pivo je zakázaný;-P

jhm 29.5.2008 10:38

Chcete byt tercem raketojaderneho uderu?

Diskuteri kteri se ptaji zda chceme byt tercem raketojaderneho uderu ve sve naivite predpokladaji ze tercem raketojaderneho uderu se staneme teprve v okamziku kdy si u nas americka armada neco postavi. Tvari se jako by netusili ze jsme na seznamu moznych tercu slavne rude armady jiz od listopadu 89 a mozna i drive. Vubec nepochybuji ze v pripade mozneho konfliktu by ruda armada bombardovala nase uzemi at uz by jsme byli spojenci ci nepratele nejpozdeji v okamziku kdy by se z naseho uzemi stalo predpoli pro utok na uzemi sovetskeho svazu. V pripade ze bychom byli spojenci by z Moskvy dorazil telegram ve zneni: "Dekujeme Vam za Vase hrdinstvi pri obrane tabora miru!", v pripade ze bychom byli neprateli by z Moskvy dorazil telegram: "Takto zatocime se vsemi neprateli tabora miru!".

PV 29.5.2008 10:32

Re: Ta správná otázka zní: Chcete být terčem raketojaderného útoku / protiútoku ?? Chcete servilně obětovat ČESKÉ území americkým světovládným snahám ?

Moment jakým terčem když nebezpečí nehrozí, udělejte si v tom už konečně soudruzi jasno;-P

kuchl 29.5.2008 10:29

Re: Ta správná otázka zní: Chcete být terčem raketojaderného útoku / protiútoku ?? Chcete servilně obětovat ČESKÉ území americkým světovládným snahám ?

Rusko tady bylo , Německo taktéž , Anglii a Francii jsme volní . Takže jedině velká Čína mimo Tajwan , případně zavést islám . 10 mil. obyvatel má min. výběr na ochránce v 6 mld. světě ...

eTony 29.5.2008 10:25

Re: Ta správná otázka zní: Chcete být terčem raketojaderného útoku / protiútoku ?? Chcete servilně obětovat ČESKÉ území americkým světovládným snahám ?

nóóoo, vy jste taky "jedlej" ........, sím a jakýchžeto raket ?

ikkar 29.5.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie

Problém tkví v tom, že ulice v zásadě používá k financování svých představ cízí peníze. Tedy peníze z daní na kterých se prakticky nepodílí.

lary 29.5.2008 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie

Co takhle referendum o zrušení daní ?

Daneš 29.5.2008 10:16

Ta správná otázka zní: Chcete být terčem raketojaderného útoku / protiútoku ?? Chcete servilně obětovat ČESKÉ území americkým světovládným snahám ?

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Vy máte něco proti ekonomické konkurenci? Nejste rudoch? 8-o;-D

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:11

Re: Re: Re: Re: Re: Demokracie

Pokud ulice nedokáže své představy ufinancovat, dojde ke zcela přirozené změně většinových představ. Je to tak zcela tržní ;-D

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:09

Re: dneska mají zase

Ano, od vašeho příchodu mají rudé gardy slet ;-D

Ivan Nový 29.5.2008 10:09

Referendum o čem,

jestli budeme napadeni a nebo bude napadena EU?

Tomáš Fuk 29.5.2008 10:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vážený pane autore,

Pokud většina usoudí, že jí po nich je, pak prostě (zcela demokraticky) máte smolíka. Mě by se to taky nelíbilo - ale tak to prostě je...

cb 29.5.2008 10:07

Re: Re: .

Hlavne ze to vyjednal Tvrdik. Dneska se k tomu nezna. Kdyby byli u vlady, tak by americke vojaky vitali vojenskou kapelou a hodinovymi proslovy.

cb 29.5.2008 10:06

Re: Re: Re: Re: Re: .

Jsou to ekonomicti konkurenti evropy a nevidim jediny duvod, proc jim umoznovat stavet tu radary, kdyz to nejsou spojenci a nikdy pro nas nehnuli prstem.

honzak 29.5.2008 10:05

dneska mají zase

rudé gardy slet... "Ameriku hrůza jímá, za námi je rudá Čína".