5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

RADAR: Prohra či výhra?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Náčelník Apačů 28.9.2009 6:14

Jak kvalitní!

Takový článeček píší studenti možná v primě gymnázia, náčelníku. Dojdi na WC, zvedni poklop, a můžeš křičet do mísy Já jsem náčelník a poradce. Pak to spláchni.

JT 27.9.2009 14:21

Svět potřebuje nového Reagana

Na Rusa se po dobrém jít nesmí, jinak to tady vodserem. Tady v praxi vidíme jak se nás dotýká volební výsledek v USA. Mnohem víc než to, jaké bude složení kašpárků v naší sněmovně. Volit v USA nemohu, tak jsem se rozhodl finančně přispívat tamním republikánům. Je to jen pár kliknutí na www.gop.com   Asi je to zrovna nevytrhne, ale považuji to za zřetelné vyjádření názoru.

Doporučuji i ostatním.

majda 27.9.2009 8:30

Re: Ano pane Šándore, máte pravdu

Tak jediný na Putinovi mi je sympatické, že stojí na straně Srbska. Dodnes se stydím, jak všichni naši politici vč. Havla souhlasili s rozbombardováním této země. A proč? Protože západní nenažranci potřebovali se rozcápnout dál a vyrabovat infrastrukturtu, továrny a vše, co jim patřilo. Nám už tady nic nepatří, tak na nás každý bude kálet jako vždycky. Větší předposraný národ jsem nezažila. Na rozdíl od Srbů, kteří prolili hektolitry krve, aby zůstali hrdí a svobodní.,RvVV

SW 25.9.2009 23:36

Re: Řekni mi,s kým se kamarádíš,a já ti řeknu,jaký jsi.(Též "Cui bono?")

neFAPuj astore!!

M.S 25.9.2009 22:29

Radar?

Všem těm našim prosazovatelům radaru by měla mnohem více vadit naše závislost na ruském plynu.

J.G. Pašek 25.9.2009 21:42

Autore, asi víš, kam si můžeš ty tvoje moudra strčit !

!!

astor 25.9.2009 21:02

Řekni mi,s kým se kamarádíš,a já ti řeknu,jaký jsi.(Též "Cui bono?")

Neochota české veřejnosti přijmout americký radar neznamená automaticky nedůvěru v struktury NATO,jak se páně Topolánkův bezpečnostní poradce domnívá.Naopak,česká veřejnost i přes usilovnou snahu našim "jestřábům" loajálních žurnalistů a masívní podporu prohavlovské inteligence vycítila disharmonii mezi výroky o podpoře NATO ze strany našich volených zástupců a mezi výroky samotných představitelů aliance,které už nebyly tak jednoznačné,spíš byly rozpačité,až nechápající,oč nám vlastně jde.Není náhodou,že mezi partajemi vnucujícími české veřejnosti americký radar,převažují ty,které svůj euroskepticismus neskrývají a tím potažmo i nedůvěru k jednomu z pilířů evropské integrace,totiž k NATU a jeho strukturám.Takže prosím, opatrně s těmi soudy o náladách ve společnosti.

JaS 25.9.2009 18:01

Re: Ano pane Šándore, máte pravdu

Ono to až zas taková sranda není.

JaS 25.9.2009 18:00

Re: Hlavně že už je autor jen bývalý náčelník

Vy asi něco víte, co?

Bánší 25.9.2009 16:58

Hlavně že už je autor jen bývalý náčelník

jak se vůbec takový mimoň nečeského původu dostal do vojenské zpravodajské služby? To to tam musí vypadat :-(

J.G. Pašek 25.9.2009 16:22

Re: Málokdy s vámi souhlasím, ale tentokrát ano.

A já si myslím, že kecáš . . . Protože jenom ignorant si mohl myslet, že ČR vstup do NATO znamená, že ČR může rozpustit ČR armádu a nic to stát nebude . . .  Co takhle ty Gripenz poslat do Iráku nebo Afganistánů, hmmm? Bránit chudší v bývalém Rusku? Proti komu?

Pasáček koz ve Vermontu 25.9.2009 16:11

Zrada USA

Tak se to tomu padouchovi Putinovi přece jen podařilo. Zhypnotizoval prezidenta Obamu tak, že ten vzdal obranu svobodného světa. Tím zničil nesmírné úsilí pokrokových českých politiků, nesmiřitelných bojovníků za bezpečnost České republiky a štěstí jejího lidu.

Američané teď musí paní Parkanové, pánům Topolánkovi, Knížepánu, Klvaňovi, Vondrovi i jiným statečným, vyplatit bolestné jako náhradu za jejich surově zmařené sny. Česká republika by měla za trest přerušit s USA diplomatické styky a vyhlásit jim embargo. A paní Parkanová bude v televizi občas zpívat ‘Sbohem Radare, sbohem’.

Důsledky americké zrady se již projevují. Ve Vermontu se proslýchá, že se několik batalionů ruské armády blíží českým hranicím. Valí před sebou sudy s vodkou jako štíty. Mobilizaci nelze provést, protože všichni vojáci ČR bojují v Afganistánu proti teroristům. Situace je vážná.

Pasáček koz ve Vermontu 25.9.2009 15:51

Ano pane Šándore, máte pravdu

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý demokratický svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

Povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu globální svobody a ještě globálnější demokracie bude nezbytně nutné s tím padouchem Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.

Sid 25.9.2009 15:11

Re: Strašně rád si

Boze, to snad ani nemuze myslet vazne. Zimo, vite co je to radar? Zkuste si o tom neco precist, mozna u Vas v hospode Vam ty keci prochazeji, ale tady par lidi radar uz videlo.

LIONEL 25.9.2009 15:01

Re: Pane Šándor,

Patrně máte sexuální poruchu ,vše tonu nasvědčuje.

twine 25.9.2009 14:59

oddané kádry KGB

Bohužel mezi ně nejspíše patří i pánové Klaus a Paroubek :-(

para 25.9.2009 14:29

A není to s ohrožením údajně nezakotveného Česka trochu jinak?

Předně by bylo dobré si vzpomenout na doby, kdy všem celosvětově hrozila jaderná katastrofa. Řešením  dosud byla dodržovaná dohoda. budme tedy předně rádi, že aktéři jsou schopni mezi sebou komunikovat. Celosvětově ale také došlo od té doby k dalším razantním posunům v aspektech co se i nás týkají bezprostředněji jak raketo-jaderné ohrožení. Jde o posuny v množstvích a dostupnostech surovinových zdrojů. Prakticky celá Evropa at si je zakotvenosti v NATO sebejistější je surovinovvě v tom či onom závislá na okolí. To je a ještě časem - // jak nám dojde v roce 2050 energetické hnědé uhlí// -  spíše bude pravděpodobná příčina dominantního nebezpečí právě i pro nás.

Další aktuální nebezpečí je v migraci. Dnes je u nás rusů zjevně více než dříve v podobě vojsk a mnozí vlastní takové kolosy jako Plzenskou Škodovku... Ale i muslimů, afričanů, jihoameričanů... je v celé EU daleko více a jejich nezakkotvenost v tomto prostředí a odlišné kulturní návyky nahlodávají společnost zevnitř jak nesrostlý implantát cizího organismu a budou v tom pokračovat s rostoucí potentností oproti evropanům nezávisle na amerických raketách.

Ekonomická krize není také jev přechodný - jak se někdo utěšuje - ale důsledek kesající dostupnosti zdrojů. Zdrojem pro hladovějící se tak začne stále více stávat půda, klima... 

Dnes i snadno vyhraná klasická válka sotva komu právě s důvodů úbytku snadno dostupných zdrojů sotva co adekvátního dlouhodobě přinese.

Jiný aspekt mohou být zmíněné populační tlaky či terorismus. To ale spíš ovlivní nějaká pandemie či raděj nedomýšlet zbran biologickogenetická. Rusko má dnes např. ještě dost surovin, prostoru.... ale kosí ho infekce HIV tak dramaticky, že mu v nejbližších desetiletích populace poklesne! To je jeho vnitřní velmi bolavý problém a než si jej vyřeší nebál bych se jiné jeho expanze než migrace jeho občanů a hladu mocipánů po západních technologiích.

Karel K 25.9.2009 14:23

Vyhodili jsme jen dva ruské špiony, ale.

co těch pér tisíc, co zůstali? Konečně Američané pochopili, že dávat jim k navíc k dispozici i specielní  radar a navíc v zemi, kde je značný počet užitečných idiotů, to by udělal jen blázen. Rusové by měli plakat a ne se radovat :-).

poiuyt 25.9.2009 14:10

Re: Velká a ostudná prohra pro Tamáše a antiradaristy !

V prd...Nemcu,Francouzu,Britu neni hrdy jako v prd...Amiku.co?

Marat 25.9.2009 13:24

Re: Pane Šándor,

Když se Zima rodil, tak opice řvaly : AUŠUS !

Martin II 25.9.2009 13:18

Re: Radar

no právě,ale mělo by záležet na nás - tedy ne těch modrejch....

Milan 25.9.2009 12:20

No jo,...

ale co když nedodrží úmluvu USA - co když budou i nadále tajně připravovat podobný podraz jako byl radar ? Porušit dohody může každá strana......?

Minutus 25.9.2009 11:56

Re: Nikdo není spojenec nikoho

No, pokud nad zájmy, které tu US má nepřeváží jiné globální zájmy, bude to pravda. Takže spěte klidně. Ve SVÉM zájmu nás Amíci Rusákům jen tak nepustí. A s radarem to nemá zhola nic společného. Ovšem můženás prodat třeba za podporu v Íránu, pokud bude mít takový obchod smysl. Na druhé straně, v Rusku dávno není komunismus. Možná by nám tu taky rádi postavili radar.;-D

žaba(k) na prameni 25.9.2009 11:44

Re: Jestliže si pár českých mdlých retardů myslí, že se bez toho zbytečného monstra neobejdou, proč by jim to měli platit Amis?

Vážený pane, dovolte mi konstatovat:

1) Jste mimo mísu. Po Lopatě: Nic jste nepochopil.

2) Až pochopíte psaný text rád se s Vámi pobavím, jinak bohužel

3) Dnes je pátek.

vita 25.9.2009 11:03

Málokdy s vámi souhlasím, ale tentokrát ano.

Ono to ale začalo už při masírování veřejnosti, před vstupem do NATO - přesvědčováním, že nás NATO ochrání, že NATO bude zárukou, že díky NATO nebudou muset kluci na vojnu...

Nikde, že taky MY budeme mít POVINNOST přispívat ke kolektivní obraně.

Ty Gripeny teď nedávno chránily vzdušný prostor Pobaltí. Tedy těch ještě chudších, kteří na ně nemají. Snad poprvé od 2. světové naši piloti chránili cizí vzdušný prostor... Aspoň něco.

Ale jinak souhlasím, že naše zapojení do NATO je ostudnější než většiny starých evropských členů.

M. Zima 25.9.2009 10:57

Jestliže si pár českých mdlých retardů myslí, že se bez toho zbytečného monstra neobejdou, proč by jim to měli platit Amis?

Sunny 25.9.2009 10:55

Re: jedna otázka

Taky bych si vsadila spíš na Mossad:-)

žaba(k) na prameni 25.9.2009 10:38

Re: Velká a ostudná prohra pro Tamáše a antiradaristy !

Obama je chytrý prezident. A taky spořílek.

Bush sem chtěl umístit radar s posádkou a všechno by zaplatili američani.  Obyvatelé okolních vesniček by ty vojáčky vesele odírali o dolárky v místních hospodách. Kšeftíky by se jim hrnuli, mají ti vesničani už zkušenosti s rusákama.

Jenže Obama řekl NE, žádný radar.

Ale dám Vám tam za pár let v rámci NATO několik základen, včetně raketových. Ale zaplatíte si je VY protože Vám to NATO nařídí.

A tak chytrý Obama pár milionů ušetřil a český daňový poplatník to zaplatí.  Jó Obama má za ušima !!

Jan 25.9.2009 10:10

Velká a ostudná prohra !

Pro všechny ty Vondry, Klvani, ˇSándory, Havly a pod.Trochu se divím, že si tu ostudu, kterou si usekli před celým národem ještě prohlubují!Měli by sklonit hlavy, uznznat svůj omyl, a starat se o to, kdo zaplatí ony desítky milionů, které radar  jeho propagace stály!Doporučuji jim a všem skalním příznivcům pofidérního radaru, aby  se na tyto výdaje složili.Konečně by udělali něco užitečného!

lotr 25.9.2009 10:06

Zimo, běž volit Die linke a starej se o své Německo!