4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Laponec 2.4.2008 6:49

Re: Re: už je to tady, revizionismus

Ty jelito. kam chodíš na ty kravské rozumy?;-€

derik 2.4.2008 1:52

Opravdu si myslite ze tomu rozumite?

Ze jste ty Americany prokoukl? Kdyz mysli na svou obranu tak jsou zli? A jakou novou bezpecnostni strategii v EU je treba? Skoda ze nic nenaznacite. Predpokladam ze ta nova strategie bude zahrnovat protiraketovou obranu. Proc by EU mela poslouchat Zaoralka ktery s Paroubkem tajne rokuje v Syrii?

Brett 2.4.2008 1:33

V Afghanistanu a Iraku byla asi selanka pred invazi

V Afghanistanu vladl teror Talibanu.  Taliban podporoval el-Kajdu.  Saddam Susajn vrazdil Kurdy a Siity.  Tak to byla podle pana Zaoralka mirova selanka, kterou zli Americane pokazili.  Ted vsak zisky z nafty v Iraku nasi zapadni civilizaci nehrozi.  Zatim, nez se objevi v Bilem dome Obama.

onework 2.4.2008 7:36

Re: V Afghanistanu a Iraku byla asi selanka pred invazi

jde o to, že tito mírumolivní američané sami instalovali Saddama i Bin Ladina. Ostatně, kde posledně jmenovaný vůbec je? Jak je možné, že ještě nebyl dopaden? Že by se to nehodilo?

David 2.4.2008 1:02

A když to shrnu

Jsem nadšen, že takový člověk není náš ministr zahraničí.  A vedle Paroubka Ratha je třetí hrůznou figurou spojenou s případným příchodem socdem k moci. To i ten Kavan s Laštůvkou za zády byl přijatelnější.  :-(:-(:-(

fox 2.4.2008 7:54

Re: A když to shrnu

R^R^R^máte pravdu.Ten hlupoň má ambice stát se ředitelem zeměkoule(Paroubek asi Vesmíru).Fuj pryč s nima.

David 2.4.2008 1:00

Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

A bez ohledu na jeho volání NATO svoji novou bezpečnostní strategii buduje. Po házení klacků pod nohy na Blízkém východě (podpora palestinců, naschvály s Irákem), vlažnosti s pomocí v Afganistánu (kdeže byli frenetické výkřiky o pomoci napadenému spojenci těsně po 911) až po neochotu na spolupráci protiraketrové obrany, když to Američani NATO nabídli.

Do Afganistánu ("my - NATO") posíláme více vojáků, k protiraketové obraně se NATO přihlásí a spojí ji s řadou menších národních či bilaterárních evropských projektů, Izraelci se dočkávají férovější a méně propalestinsky-jednostranného přístupu a v Iráku sice moc zbytek NATO nepomáhá, ale nehází klacky pod nohy. Ano, NATO se mění. A Zaorálek musí vydýchat, ž e jinak, než si on přeje.

Tragédie a rozvrat Afganistánu je velká, ovšem vinit z něj Američany je jako vinit z utrpení Němců za WWII Spojence a ne Hitlera a Němce samotné. S Irákem to sice není tak průhledné, ale spřes všechny problémy je tam mrtvých o jeden až dav řády méně než za řádění Saddáma. Ale chápu - výlety socdem politiků za přáteli na Blízký a Střední Východ mají t.č. o jednu destinaci méně.

Naopak velkou tragédií pro Zaorálak je to, že Rusko ani USA s českou socdem nekonzultují svoji smlouvu. No - nekonzultují. Přesto si může být jist, že USA budou loajální k NATO a jeho členským zemím. A to rozhodně víc, než byli členské země NATO loajální k NATO v uplynulých 10-ti letech. Nekonzultují to ani se soudruhem Ficem. Opravdu.

Zato ale před více než deseti lety Američani konzultovali s NATO protiraketovou obranu. NATO to odmítlo a řeklo Američanům, že je to je jejich business. No tak je. Později NATO pochopilo, že udělali špatně - a zadalo strategickou studii. Přeci nepřiznají svůj omyl a přizdisr@čství rovnou. A po pár letech - to jest teď v Bukurešti, se k tomu projektu přihlásí. A Parbobek a jeho boys budou mít velký problém, protože jim padne velká a skoro jediná výmluva, proč nechtěli radar.

tris 2.4.2008 1:22

Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

Hmm..američani neplatili Taliban? Američani neplatili sadáma?

Američané nebudou loajální k nikomu, teď, když se jim sype ekonomika, pravděpodobně začnou kopat co nejvíc kolem sebe.

A mimochodem, madam Albrightová se vyjádřila, že ten milion mrtvých dětí v Iráku, které zemřely v důsledku uvaleného embarga, za to stál... to číslo je asi poněkud přehnané, ale nejmíň desetitisíce to budou. V současné době tam díky američanům umřely řádově statisíce lidí. Tak nevím - kolik lidí za posledních 10 let zabil saddámův režim?

Esmerald 2.4.2008 1:46

Re: Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

" trisi ", zbavte se toho starého bolševického anachronismu. Ten býval dosti praktický v dobách, kdy informace byly zablokovány totálně a myšlení lidí mohlo být ( s přispěním Zaorálkových " přednášek " M.L. ) jednak dočasně manipulováno, což je ta omluvitelnější stránka, ale navíc pod trestem vynucováno. Dnes toho nemáte zapotřebí ani Vy to kázat, ani my tato zkreslení číst . Pokud chcete hovořit o pomoci Američanů i samotnému Ládinovi, dejte to laskavě do kontextu TAMTÉ doby. Užívání těchto argumentů DNES je otevřeně demagogické.

David 2.4.2008 2:28

Re: Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

Ano, Američani neplatili Taliban a ano, Američani (skoro vůbec) neplatili Saddáma.

Taliban porazil ty, které Američani podporovali v boji proti Sovětům (a ty Američani financovali skrze pakistánskou armádní rozvětku jen z 50%, zbytek dávali Arabové a Pakistánci). Po skončení studené války tam ale peníze neutráceli. Saddám se platil ze své ropy a z toho, že neplatil za některé dodávky zbraní - ze sovětského bloku. Američani tam dodali cca 1% jejich zbraní (lehké vrtulníky bez výzvbroje, jednotky kusů - údaje SIPRI), sovětský blok, Francie a Čína cca 90% všeho. Francouzům a asi Číňanům musel platit. A pochopitelně - Američani tam dodali tak s oblibou zmiňované věci dvojí určení. Ó hrůzo. To ostatní (Sověti, NDR, my, Maďaři, ... Francouzi, Čínani, ...) tam dodali tolik věcí "jediného" použití, t.j. zbraně, že se jejich dodávky "dvojího" určení ani nediskutují.

Podle Amnesty International má Saddám přímo (t.j. nepočítá se mrtví hladem či špatnou infrastruktutou) má na svědomí 2 miliony lidí. A naopak - ty statisíce mrtvých jednak nejsou vinou Američanů (vzájemné vraždění sunnitů a šíitů je jejich staletí staré zábava; za Saddáma měla jen jedna strana zbraně) a jednak jsou zcela hypotetickým číslem určeným jednou velmi  rozporovanou studií.  Znýmý web IraqBodyCount s o jeden řád nižším číslem je výrazně věrohodnější.

A ani Talibán a ani Saddám nejsou nějakým důkazem neloajality Američanů. Američané s nimi neměl žádné smlouvy i jen vzdáleně připomínající NATO a spojenecké závazky v rámci NATO. Saddám byl jen "nepřítel mého nepřítele", Taliban ani to. Taliban "nepřítele mého nepřítele" dokonce porazil.

Tedy - spojenectví s USA a členství v NATO je ze všech variant to nejlepší a nejjistější, co nás mohlo potkat. Včetně radaru.

parchant emigrant 2.4.2008 2:52

Re: Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

jeste je treba podotknout ze Americane lynchovali cernouchy a ted si jednoho voli za prezidenta nemluve o ministrech. Ovsem V Cechach zastydli bolsevici jako je "cikuly Zaoralek" neustal oblbuji verejnost naivnim "hejslovanstvim" a pridruzenym bolsevickym materialem.

tris 2.4.2008 1:26

Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

A když už jsme u toho - vy jste asi uvěřil té propagandě o tom, že USA útočily na Afghánistán díky těm spadlým mrakodrapům...no, idea to byla krásná, asi tak prvních pár měsíců. Jestli jste si nevšiml, tak Taliban přímo prosty v oné taškařici neměl, z Afghánistánu pocházeli tuším 2 z 15ti teroristů (zbytek ze saudské arábie....o jé, tamní diktáturu vlastně USA platí) a Bin ladin zdrhnul do pákistánu. Což je stát, kde američané také finančně podporují vládu...člověk by řek, že pokud šli chytat Bin Ladina, tak už by měl být chycen, ne? A nebo tam šli dělat něco jiného?

David 2.4.2008 2:14

Re: Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

Taliban "jenom" poskytl výcvikový prostor pro ty, kteří tu "taškařici" provedl. Bin Ládin rozhodně není v Pakistánu (je-li tam) se souhlasem tamní vlády. A pokud jde o "chytání" Bin Ládina ... no kyž si myslíš, že stačí chytnou jen jeho ... tak na to mám jen ;-D

Esmerald 2.4.2008 1:49

Re: Zastydlý kryptokomunista v socdemáckém kloubouku nemůže vydýchat, co se děje

Myslím si, že jste to napsal velmi správně. Po ránu se jistě k tematu vrátím i já. Děkuji.

Joe 2.4.2008 0:59

Ja nevim proc to dava Zaoralek na NP, kdyz urcite vi, ze je to tu samy fanaticky debil.

;-)

emersonskej 2.4.2008 2:10

Re: Ja nevim proc to dava Zaoralek na NP, kdyz urcite vi, ze je to tu samy fanaticky debil.

Že zrovna ty někomu nadáváš do debilu kašpare !!!

Haui1 2.4.2008 8:07

Re: Re: Ja nevim proc to dava Zaoralek na NP, kdyz urcite vi, ze je to tu samy fanaticky debil.

Nenadávejte mu, Joe myslí sebe, je vzácně sebekritický.

Sowfiw 2.4.2008 0:45

Blabol hodny lektora Marx- leninismu.

Ted uz jen pockame az se prida tupec z Utrechtu Antonin Vacha aka vodnik.

Pasáček koz ve Vermontu 2.4.2008 0:25

Výhoda radaru

Výdodou radaru bude, že má potlačovat výskyt ptačí chřipky v okruhu 25 kilometrů.

ZZZ 2.4.2008 0:23

Nechci komunistu Zaorálka

Jdi domu Lubomíre, čeká tě Nataša a nevracej se , nikdy!

MUDr Jiří Kilian 2.4.2008 0:26

Re: Nechci komunistu Zaorálka

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D!!!!!!!!!>->->-

Jirka 2.4.2008 0:36

Re: Re: Nechci komunistu Zaorálka

R^R^R^R^;-D;-D;-D;-DR^R^R^R^

Maaartin 2.4.2008 0:53

Jdi domu Ivane a nezapomen tu Lubosa.

Sakra, predbehli jste me...

Esmerald 2.4.2008 1:27

Re: Nechci komunistu Zaorálka

R^!!

Eva D. 2.4.2008 16:13

Re: Nechci komunistu Zaorálka

R^VV>-

Fojt 2.4.2008 0:12

ježíšmarjá Zaorálku

běžte  se s těmi bláboly spláchnout, za víc to ani nestojí. Odkud máte ty názory? od svých arabských přátel? Je zajímavé, že asi žiju v jiném světě, než se mě stačíte namluvit ře existuje. Potřebijeme hlavně abyste se ministrem zahraničí nestal;-€

Joe 2.4.2008 0:21

Re: ježíšmarjá Zaorálku

A co kdyby jsi ty tahnul do (Y) primitive.

NevericiTomas 2.4.2008 0:10

Je to trochu o koze

To je tak hezky napsany, az by si jeden myslel, ze se u nas rozhoduje o budoucnosti US protiraketove obrany. Jenomze mily pane Zaoralku, otazka nezni zda budovat PRO, ale jestli bude CR soucasti nebo ne...A za jakych podminek. Jestli si myslite, ze domkrati ten projekt stopou, jste naivni. Konec koncu nezacal s nim Bush, ale jisty Clinton.

Borek@exil 2.4.2008 2:20

Dnes není rok 1968. Žádní cizí vojáci v naší zemi nejsou. Rusko 20. století bylo něčím jiným než Rusko na začátku 21. století.

Ale je...pořád je to se..r...e, že museli vypadnout z Československa, NDR, Afghanistanu, Polska, maďarska. Ó, jak rádi by se vrátili!

Kanuk 2.4.2008 6:44

Re: Dnes není rok 1968. Žádní cizí vojáci v naší zemi nejsou. Rusko 20. století bylo něčím jiným než Rusko na začátku 21. století.

Když se budou chtít vrátit, tak se vrátí, a nikoho se ptát nebudou.