29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 11.7.2007 13:28

Jo.

Vypadá to, že EU je cestou od socialismu k socialismu. Při četbě různých nařízení z Brusele si říkám "Zlatá RVHP!"

Sch.glosátor 11.7.2007 13:25

Přeji příjemné probuzení do reality.

;-P  Kdybychom byli hospodářsky silnější než Německo, měli bychom i silnou armádu. Pak by historie vypadala jinak. Proč Sovětský svaz nevzal útokem  Západní Evropu ? Odpověď je prostá. Těm, kterým zbyla trocha soudného rozumu bylo jasné, že transakční náklady by byly tak vysoké, že by se to velmi, velmi nevyplatilo. Je síla relativní a síla absolutní. Na radar jako výraz suverenity a podobné bláboly kašlu. Zbrojení a vedení války je (či měla by být) pragmatická činnost. Mezi státy není přítelství, ale jen zájmy. Jsem pro radar a základnu pouze pokud má praktický vojenský význam v náš přímý nebo nepřímý prospěch. Pokud by měl být jen nějakou fanglí a výrazem "čehosi", jsem proti. Konstatuji, že dosud nebyl podán vojensko-strategický rozbor. Zato spousta ideologických keců okolo. Se stíhačkami to bylo to samé. Už tehdy jsem o tom psal. A výsledek ? Zase problémy. Předvídané. Berme to tak, že tohle je součástí hry velmocí, která se hraje o  nás, ale bez nás. Jako v osmatřicátém, pětačtyřicátém, osmašedesátém, devětaosmdesátém. Vždy to dopadlo podle zájmů velmocí. Být na našem místě Izrael, Putin a další by s ním jednali v rukavičkách. Ne, že by nebyli silnější, ale umějí si spočítat transakční náklady. Jenže my nejsme Izdrael, protože nejsme Židé. A proč nejsme jako Židé ? Protože jsme Češi. Tak to řešíme po česku a jsme na tom tak jak jsme. Ale pořád lepší než třeba Zimbabwe. Tam třeba teď někdo říká něco podobného o nás.

qwe 11.7.2007 13:18

Re: Re: Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

stejně jako s autorem článku souhlasím i s vámi

Auiam 11.7.2007 13:13

Svata pravda.

Obzvlaste, kdyz za Cesko vyjednava Putin a nikdo se tomu ani nedivi.

Pešek 11.7.2007 13:13

Re: Re: Re: Re: Toto je malopinďourství - ti, kteří to vědět mají to sakramentsky dobře ví.

Nečti, vem si glóbus a uvědom si co znamená balistické a že se jedná o radar, který potřebuje mít odstup..

BM 11.7.2007 12:53

Re: Re: Re: Toto je malopinďourství - ti, kteří to vědět mají to sakramentsky dobře ví.

"Nebo myslíte, že dělají debily z nás odůvodněním umístění základny?"

Citajuc niektore komentare vidim, ze uz ani nemusia.

pahejl 11.7.2007 12:52

Re: Re: argument pravicaku nechcete radar jste levicaci a bojite se .

pokud vim tak na tech zaberech se se sadamem hubickoval rumsfeld. tedy jeden z tech kteri maji nyni na rukou krev vice nez pul milionu irackych civilistu. hnupe (Y)

pahejl 11.7.2007 12:49

Re: Opatrně kucí se slovy

a) komousu bylo neco kolem 1.5 mio a ne 5.5

b) nestalo se tak pouze diky havlovi to je vlastizradcu futral

c) mozna by s dirou v cele lezel ve skarpe i vas nynejsi siofasiticky oblibenec neff

Pešek 11.7.2007 12:46

Re: Re: Toto je malopinďourství - ti, kteří to vědět mají to sakramentsky dobře ví.

Máte technické údaje oněch raket, že to tak dobře víte? Na glóbu mi vychází, že to mají dobře promyšleno a nakonec považovat někoho, kdo chce investovat pár milionků USD za debila, který neví kam to dává? Nebo myslíte, že dělají debily z nás odůvodněním umístění základny?

pahejl 11.7.2007 12:43

Re: Re: význam radaru

eu stoji a kouka predevsim proto ze pitomci formatu zdejsich fanatickych prispevatelu nedovoli jeji tesnejsi politickou integraci Rv

Jiří K. 11.7.2007 12:40

Re: Re: Re: Chytrá a logická analýza? Ne hloupá a zaujatá demagogie!

Hmm, tomu se říká niveau!Rv

pahejl 11.7.2007 12:39

Re: Re: získat přirozené sebevědomí lezením do řiti

to optani je stejna formalita jako jim byl zvaci dopis pro rusaky. kdo to nevidi musi byt zakonite pitomec. proto taky nase zkorumpovana vlada drzi vse pod poklickou a zvysoka kali na nazor vetsiny obyvatel.

zbinova 11.7.2007 12:37

Pane Bárta, jak je úlevné

přečíst článek od měkoho, kdo to má v hlavě srovnané a umí to napsat.

Komnetare 11.7.2007 12:37

Re: Stejně jako Rusko je Čína bolševický chlív - názory hovězího jsou lidem irelevantní!!!

Díky za vysvětlení

ps 11.7.2007 12:36

Re: Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

Politické důsledky instalace radaru budou takové, že to nebude nikoho zajímat, kromě bandy anarchistů a zelených (ať už domácích nebo rakouských či německých), kteří budou blokovat hranice případně se přivazovat k bráně. Vojenské důsledky (ze strany Ruska) nebudou žádné, jelikož rusové se na nic jiného než na harašení zbraněmi nezmůžou, a jakmile vše skončí (ať už jakkoli) tak bude ticho po pěšině. Jediný vojenský důsledek může být ten že by skutčně došlo k raketovému útoku ze strany nebezpečných zemí, pak pomůže radar značně omezit škody takového útoku. Hospodářské důsledky budou takové, že pří vývoji protiraketového štítu byly a ještě budou vyvinuty nové technologie, které budou postupně uvolňovány pro civilní účely a podobně jako program Apollo neskutečně urychlí hospodářský rozvoj.

Jiří K. 11.7.2007 12:34

Re: Chytrá a logická analýza našeho postavení.

Tím Ferdou Mravencem myslíte Václava Klause?

www racek 11.7.2007 12:24

Re: Toto je malopinďourství - ti, kteří to vědět mají to sakramentsky dobře ví.

no, jistě, kam umísti základnu na spojnici usa irán ... ale sakra, ta vede skoro mimo dosah těch raket ... chybička se vloudila. ale nevydí, rusové taky by zase mohli vzbudit lenina, že. maj ho sušeného připraveného ...

Esmerald 11.7.2007 12:22

Re: Ale bylo řečeno dost Re: Ach jo

R^R^R^!!

vi 11.7.2007 12:19

Některé pozitivní důsledky vybudování amerických základen v Polsku a Čechách pro staré země Unie, v případě eskalace napětí mezi USA a Ruskem.

Důsledky mohou být vojenské,politické a hospodářské. 1) Politické a)Zahraničněpolitické:Lze očekávat výrazné zesílení integračního procesu u starých zemí a jejich odpor proti zatažení do Americko-Ruské války.Důsledkem bude nemožnost Ameriky angažovat se ve středoevropském prostoru kvůli marginální základně a posílení tendencí přijmout tuto akci, jako preventivní a pochopitelnou, neohrožující přímo USA a staré země.b)Vnitropolitické: Protože tyto země uzavírají samostatně bilaterární smlouvy, bez ohledu na NATO a staré země EU, nelze na ně pohlížet jako na plnoprávné členy spojené vírou v prověřené hodnoty, jako je tomu u starých členských zemí. Staré země, proto nejsou povinny cítit se vázány stejným stupněm solidarity, jako mezi sebou navzájem.V případě preventivního úderu ,dojde k eliminaci problémových zemí(Polsko ,Čechy)jakožto politických entit. Zasažená území mohou být dána pod správu zvláštního komisaře EU. Druhotným kladným účinkem, bude výrazné posílení vnitřní bezpečnosti EU, zavedením mimořádných bezpečnostních opatření. 2)Vojenské:V případě růstu eskalace mezi Ruskem a USA, může dojít k eliminaci těchto základen, což nemusí být z výše uvedených politických důvodů považováno za přímý útok na NATO a EU. Proto nebude nutno nepřiměřeně vojensky reagovat,nedojde k přímému ohrožení starých členských zemí ani území USA. 3)Hospodářské: V případě úderu, lze předpokládat jistý rozptyl účinků a tedy zasažení části obyvatelstva. Důsledkem vypuknuvších epidemií a hospodářského a politického chaosu bude nutnost okamžitého vytvoření nepropustného sanitárního kordonu. Tím okamžitě klesne tlak imigrantů z východu, který bude možno velmi účinně kontrolovat a pravděpodobně dojde k značnému poklesu obyvatelstva zasažených zemí. Všeobecná mobilizace odsaje přebytečné pracovní síly a vojenské požadavky podpoří rozvoj domácího průmyslu. Shrnutí: Americký radar by v případě sporu USA-Rusko, mohl sloužit jako hromosvod a v dlouhodobé perpektivě posloužit zájmům EU.

oakman 11.7.2007 12:11

Toto je malopinďourství - ti, kteří to vědět mají to sakramentsky dobře ví.

Žulový Aston 11.7.2007 12:11

Median: Čunkův Topolánek vítězí na všech frontách....

HlavaXXII 11.7.2007 12:10

Re: Re: argument pravicaku nechcete radar jste levicaci a bojite se .

R^

oakman 11.7.2007 11:57

Stejně jako Rusko je Čína bolševický chlív - názory hovězího jsou lidem irelevantní!!!

oakman 11.7.2007 11:56

Čeští komouši a radarobijci

by si měli uvědomit, že CCCP byl vlídný jen, když se mu to hodilo, když ne nechal soudruhy "ostudně na holičkách" jako Gorbačev. Lehce a s úsměvem poslal Gorbi své satelitní slouhy do penze (či na šibenici - dle národního mravu) a neměl žádné skrupule.

Český komouš svému sovětskému vzoru udělal, co mu na očích viděl, nicméně Brežněv nejdříve nechal Dubčeka je znemožnit a až potom jim milostivě sám vrátil opratě. A to musel Husák v Moskvě 75 pěkně poprosit a zbavit se Svobody.

To je ta projekce o lezení do zadku. Vy jste jiný než anální druh komunikace nemohli praktikovat - Mongol v Moskvě to nikdy nepřipustil, ani žádný z místních tajtrdlíků po Jendovi Masaryků, ten měl možná zbytky sebeúcty.

Teď tenhle druh politiky směřuje do Brusele. Styl levice se nezapře - my rozhodneme komu vy nastavíte na naše rozkazy svou řiť!

honzak 11.7.2007 11:55

Re: Chytrá a logická analýza našeho postavení.

nemohu se zbavit dojmu, že Jiří K. prokop buben už úplně.

Komnetare 11.7.2007 11:51

Stačí nám to jen vysvětlit

Stejně jako Rusko i Čína  odmítá tvrzení USA že raketový systém ve střední Evropě má sloužit obraně proti Íránu a Severní Koreji. I podle nich je namířen přímo a úplně proti Rusku, stejně jako obdobný systém v Asii (Japonsko-Austrálie) se připravuje proti Číně. Čína říká, že US akce připomínají "zákony džungle", kde velí ten, kdo je silnější a má ostřejší drápy. Washington šikanuje ty slabší, bojuje za sféry vlivu, beztrestně zasahuje do vnitřních záležitostí jiných zemí; uchyluje se k unilateralismu. USA samolibě věří tomu, že kdo je dostatečně silný, může dělat co se mu zachce, cokoliv dělá je racionální a v souladu s pravidly, zatím co ti, kteří oponují a odporují prostě věci nerozumí a je třeba jim to jen vysvětlit. Více viz http://www.atimes.com/atimes/central_asia/if07ag01.html

Xaver 82.117 11.7.2007 11:43

Nebo že by cenzura, když mi naskakuje titulní list bílý???

;-)

oakman 11.7.2007 11:43

Ve světle paralelní bolševizace EU je toto hlas rozumu. USA jsou nebolševizovatelné, EU ano.

Nezlobte se, ale poté, co Sarkozy jako představitel "pravice" ve Francii donutil Brusel k vymazání toho základního atributu EU - volného, rovného trhu, který měl být motorem unifikace do USE, a zároveň vycouval ze stability pact, který nám znemožnuje přijmout €, z důvodů, které Francie nejen sama porušuje, ale to porušování si dává i do EU regulí.... Vedle stojící "spadlaMadlazvozu" Merkelůová, je dalším příkladem toho, jak se křesťanský demokrat může pelešit se socanem, jen proto, aby udržel participaci na moci po osmi letech sociálSchroederismu a sveřepě leze do díry RassPutinovi. Prostá obdoba nejen zamýšlené "Velkoklaus koalice" u nás, ale i poněkud sofistikovanější obraz chcípáctví německé demokracie v předvečer další nácko- komunistické rvačky o moc. A do tohoto chléva nás Špidla s Paroubkem táhnou. Další socialistický maggot - TonyFuckinblair se po úspěšné přeměně U.K. na Socialistický Pakistán cpe do židle šéfa v Bruseli, je čas přemýšlet, jestli tato EU vůbec stojí za snahu.

On ten € rozpočtový socialismus může brzo skončit krachem měny. Pokud budou hajlovací procedury a rozpočtové vyjimky činit z EU diktaturu velkých socialistických zemí, nemáme tam co pohledávat. Vystoupení není možné - to by byla debilita, takže jen lze doufat, že Kačeři povaří Skopce trochu ve vl. šťávě. Mají to horší - vždy když u nás jde o hřbet, jde u nich o život.

Xaver 82.117 11.7.2007 11:39

Schumi: Základem suverenity je hospodářská síla

Zdá se, že nacistická a ruská okupace byla jen dílem naší hospodářské slabosti...no to žasnu...8-o

Xaver 82.117 11.7.2007 11:37

OT: Není na Psu nějaká závada?

Nějak se nemůžu dostat přímo na titulní list...;-(