26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jan 10.4.2009 11:03

Re: Irán

takže před iránem se schovávat za izrael a rusku se rovnou klanět protože je silný - pomoc usa přitom odmítnout - takhle si nezávislost moc dlouho neudržíme

R.J. 10.4.2009 11:10

Re: Irán

V principu máš svatou pravdu, jediné co můžeme spojencům nabídnout je kus území, popřípadě zaplatit kus radaru.Ale to je prostě díky zdejší zbolševizované populaci neuskutečnitelné. Zatím.

karel-smichov 10.4.2009 12:11

Re: Irán

Všichni máme vinu !Proč při volbách špatně volíme! Největší vinu má ODS ,kteří se

mohly přetrhnout jen aby zvolili  na Hrad  toho kdo se jim odvděčil  již  podruhé a  opět

se kamarádí s ČSSD  ! Komu žalovat ? Snad se letost  polepšíme ,  budu volit menší

stranu,aby už konečně  se vyměnila sněmovna ,nebo zase zvolíme ty ,kteří jsou tam 15-20r.

Jsem pro   RADAR       NAZDAR     >->- 

R.J. 10.4.2009 12:23

Re: Irán

Menší jsem volil až do "mobilizace", stálo to za houno, potom z nutnosti ODS, obávám se, že  není koho jiného volit než ODS, akorát jsem při těch volbách zvracel, teď se ještě vzteky potentočkuju, až budu dávat hlas ODS. Máš lepší nápad ? Dej ho sem.

J.M. 10.4.2009 10:03

Pane Gabale,

dnes ráno ve zprávách proběhla informace, že Írán uvedl do provozu závod na produkci 10 tun jaderného paliva ročně a jenom malá část tohoto množství bude určena na výrobu elektrické energie. Takže Obama bude muset své naivní představy o odzbrojení modifikovat. A to ještě ho čeká zklamání z jednání s Ruskem. On je ten Obama , jako každý populista, dosti naivní a pro úspěch u prostého lidu ( ve vašem případě je to váš řezník) je schopen vidět svět nikoli reálně. Ani severokorejská raketa mu oči neotevřela, nebo už nestihl projev změnit.Takže on ten radar ještě rád postaví, třebaže ne u nás.

viktor 10.4.2009 11:39

Re: Pane Gabale,

Víte pane, vysvětlující argumenty pro monitoraci iránského a severokorejského vzdušného prostoru z brdského prostoru ponechávám bez komentáře pro jejich technickou stupiditu. Připouštím jasnější zdůvodnění monitorace přilehlého hloubkového prostoru v řádu set km na letící cíle , což je hlavně ruský vzdušný prostor. Takže Váš závěr o vhodnějším umístění proti Iránu někde jinde je správný. Připomínám, že nikdo nám evropanům nevysvětlil, jak ochrání sestřelená hlavice nad našimi hlavami naše území. Jak nás ochrání, exploduje-li nad Evropou po zasažení antiraketou. Že ochrání území USA je v názvu iniciativy a rozumím tomu. Jsem přesvědčen že požadavek na umístění stejného radaru a cíle primární likvidace řádově 60km od centra Washingtonu by byl označen za teroristický pokus o vážné narušení bezpečnosti USA a aktéři těchto snah by byli uneseni ze svých domovů a umístěni na Guantánamu doživotně bez soudu. Nikdo neodpověděl na další významné otázky týkající se zřejmě nukleárního zdroje el. energie zmíněného radaru, poškození zdraví z ozáření, zasažení letadla svazkem paprsků  při náhodném zásahu a pod.  Jak se pak má změnit postoj občanů, když tyto základní otázky zůstávají nezodpovězeny?

R.J. 10.4.2009 11:49

Re: Pane Gabale,

Po přečtení Tvého článečku  jsem došel k přesvědčení, že daleko nebezpečnější radar zde již funguje, máš ho asi za barákem a jseš  již strašně postižený zářením. ;-D

amos 10.4.2009 13:26

Re: Pane Gabale,

A nějaký názor na věc by nebyl? Četl jsi někdy o tomto systému? Pokud by fungoval tak aby ochránil amíky tak musí sestřelovat zatím neexistující iránské rachejtle nad Evropou. Nad hlavou blbců, jako jseš ty. 

R.J. 10.4.2009 14:06

Re: Pane Gabale,

Klídek , moulo, vše již bylo řečeno tisíckrát, ale Vám antiami a multikulti to nestačí. Co Ti mám více  povídat ? Na stěnu hrách házet. ;-D

MM 10.4.2009 13:30

Re: Pane Gabale,

Potom ovšem nechápu, proč ze sebe děláš rádoby vtipného blbečka právě ty?

R.J. 10.4.2009 14:13

Re: Pane Gabale,

Co na snůšku demagogie a zhovadilostí odpovědět ?

vita 10.4.2009 11:49

Mohl byste mi sdělit to sladké tajemství,

na co se hodí jaderné palivo než na výrobu elektřiny a tepla? A tušíte, jaká je roční spotřeba takové elektrárny temelínského typu - což je Búšehr?

vita 10.4.2009 17:24

Re: Mohl byste mi sdělit to sladké tajemství,

A odpověď nikde...

Roy Boehm 10.4.2009 14:00

Re: Pane Gabale,

Tak 10tun ročně? A jenom malá část bude pro energetiku? To je jistě závažná informace. A máte představu, kolik tun jaderného paliva potřebuje ročně jaderná elektrárna? Asi ne. Protože Vámi zmiňovaných 10 tun je tak třetina roční spotřeby v Dukovanech! Jinak s Vámi souhlasím, že Obamovy návrhy na úplné jaderné odzbrojení jsou naivní. Na druhou stranu, proti Sev. Koreji si ten radar MUSÍ postavit jinde. V Brdech by mu byl platný, jak zmrzlému zimník.

Mgr.Milda 10.4.2009 9:21

Snad jste si všimli, že téměř všichni naši politici studovali VŠE

takže nedostatek logického myšlení je zřejmě systémový. Matematika, přírodní vědy obecně filosofie a logika na té škole nic neztratily. Naopak se však zdá, že vedle obligátního Marx-Leninismu a dielektrického materialismu se tam naučili především taktiku, jak intrikovat.

R.J. 10.4.2009 9:30

Re: Snad jste si všimli, že téměř všichni naši politici studovali VŠE

Správný postřeh Mildo, ale zase musíme uznat, že intrikují na jedničku. Pan prezident dokonce na 101. ;-D

d/5 10.4.2009 9:51

Re: Snad jste si všimli, že téměř všichni naši politici studovali VŠE

R^R^R^

viktor 10.4.2009 11:11

Re: Snad jste si všimli, že téměř všichni naši politici studovali VŠE

Dovolil bych si skromně připomenout, že není daleko doba, kdy nad vchodem této instituce (VŠE) byl jednoznačně výmluvný nápis:  Vysoká škola Antonína Zápotockého. Uznávám, že to bylo z doby, kdy tato instituce vyučovala naše dnešní osvícené lídry včetně neomylného našeho pana prezidenta. Z doby, kdy tato instituce byla předposlední instancí před Univerzitou 17. listopadu pro neúspěšné adepty jiných, zřejmě náročnějších vysokých škol. V paměti vrstevníků jsou dosud plesy pořádané VŠE v Lucerně, kde se dnešní politici a samozvaní vizionáři světových zítřků špičkově bavili přijímáním nováčků z 1. ročníku. Několik hodin za přispění profesorského sboru tloukli po hlavě adepty studia Marxovým kapitálem, zavěšeným na provázku visícím z mobilní šibenice uprustřed velkého sálu Lucerny. Nevydržel jsem a notně otráven s povícero kamarády jsme tuto  jejich "zábavu k popukání"  urychleně opustili. Nicméně ona slavnostní procedura s improvizovanou šibenicí byla pro tehdejší normalizační atmosféru více než příhodná. S ohledem na současné ekonomické problémy se stále nemohu zbavit určité skepse k úrovni a exaktnosti ekonomických věd, tou či onou formou neustále politicky a ideologicky deformovaných. Jestli by mělo být  něco tzv. ekonomickou cestou do pekel jak zaznělo z úst pana ex-premiéra, tak technokraticky prohlašuji že hlavně to, že se stále politiky  veřejnosti  vnucuje  guláš z deformovaných obecně platných ekonomických principů  a z  více či méně pochybných politických  ideologií poplatných jen  úzkým zájmovým skupinám.

hamar 10.4.2009 8:36

Protože Iránci a Severní Korejci nevypadají na zmoudření ohledně svých "mírových" ambicí ...

... a hlučící dav není a ani nebude ten, kdo by měl a bude rozhodovat o strategických věcech, tak tomu dávám 5 let a radar bude. A oni to ti naši pacifisti pochopí, třeba při čtení Čapkovi Matky.

pacifista 10.4.2009 8:51

Re: Protože Iránci a Severní Korejci nevypadají na zmoudření ohledně svých "mírových" ambicí ...

to nepochopí, protože pacifismus je víra, nikoliv myšlenkový proces opírající se alespoň zčásti o realitu

Sumo 10.4.2009 8:52

Re: Protože Iránci a Severní Korejci nevypadají na zmoudření ohledně svých "mírových" ambicí ...

Nejsem pacifista, chyba v titulku, správně to zní: pacifista to nepochopí, ......

Kodl 10.4.2009 9:01

Re: Protože Iránci a Severní Korejci nevypadají na zmoudření ohledně svých "mírových" ambicí ...

;-DTy ty ty, ty to budeš platiti.Za pět let budou USA bezmocná zemička ovládaná čínskými komunisty.!

hamar 10.4.2009 9:53

Re: Protože Iránci a Severní Korejci nevypadají na zmoudření ohledně svých "mírových" ambicí ...

Třeba radar v Brdech vybudovaný čínskými komunisty davu tolik vadit nebude :-)

hafusak2 10.4.2009 8:28

Jediný správný výklad k uvěření:

Protože p. Obama se o možnosti radaru vyjádřil dost neutrálně, je nutné národu vtlouct do hlavy jediný správný výklad projevu k uvěření: Radar být musí, ať se říká cokoliv. Dospělí a uvážliví lidé jsou pro radar............Člověk s vlastním rozumem si z toho projevu spíše vybral: zatím nevíme co a jak, necháme radar zatím u ledu podle toho jak se bude nadále vyvíjet politika. Jinak podle autora zřejmě tvoří více než 70% obyvatel státu děti a debilové.

j 10.4.2009 8:30

Re: Jediný správný výklad k uvěření:

Naprostý souhlas;-D

Sumo 10.4.2009 8:54

Re: Jediný správný výklad k uvěření:

já jsem to pochopil jinak, protože nevíme co a jak, radar dál chystáme, ale pokud se to změní, rádo toho necháme, a myslím, že jsem to pochopil mnohem přesněji, než vy, už pro to, že to tak pochopila většina, a já si nemyslím, že jsou všichni de*ilové

hafusak2 10.4.2009 10:58

Re: Jediný správný výklad k uvěření:

Stěmi dětmi a debily to byla reakce na výraz: dospělí a uvažující

Ypsilon 10.4.2009 11:22

Re: Jediný správný výklad k uvěření:

Přesný text je : "Do té doby, dokud íránská hrozba trvá, budeme rozvíjet ověřený systém raketové obrany s efektivními náklady. "

 Za podstatná slova považuji  ověřený systém a s efektivními náklady. Takže pokud to bude fungovat a budou na to peníze....

Vašek 10.4.2009 9:18

Re: Jediný správný výklad k uvěření:

rád používám přirovnání - tak tedy: Obama nepřímo řekl - Od stavby radaru usoupíme velice rádi, podmíkou je, aby muslimové zavrhli učení Koránu. Takže to IF je vlasně nesplnitelná podmínka. Proto jediný správný výklad je RADAR BUDE.

Pasáček koz ve Vermontu 10.4.2009 8:05

Zmařené sny

Prezident USA Mr. Obama, zhypnotizován tím zlým Putinem, váhá se stavbou radaru v Čechách. Tím ničí nesmírné úsilí pokrokových českých politiků, nesmiřitelných bojovníků za bezpečnost České republiky a štěstí jejího lidu. Jestliže Američané odmítnou radarovou základnu v Čechách postavit, pak musí paní Parkanové, pánům Topolánkovi, Knížeti Pánu a jiným statečným, vyplatit bolestné jako náhradu za jejich surově zmařené sny. Česká republika by pak měla za trest přerušit s USA diplomatické styky a vyhlásit jim embargo. A paní Parkanová by mohla v televizi občas zpívat ‘Sbohem Radare, sbohem’.