26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 10.4.2009 14:26

Re: USA mají konečně presidenta, který je ochoten jednat místo diktování.

Palb a komunistický mizera je  vita. Jsem proti radaru v ČR, protože si nic takového češi nezaslouží. Škoda každého penny, každé kapky potu,každé kapky krve pro národ který produkuje tolik vitu, Ivanu a takových individuí.

vita 10.4.2009 16:55

Zalez do díry, nacistická stvůro,

ýbrmenši (bohužel) nedobitý! Škoda že si tě tvůj idol Áda nevzal s sebou...

berg 10.4.2009 14:28

Re: USA mají konečně presidenta, který je ochoten jednat místo diktování.

a vy jste porozuměl? z vaší úvahy se zdá, že ne, no ale nejste sám, kdo si ještě pořád myslí, že se snad americkým prezidentem stal nějaký chamberlain nebo daladier, ještě mu chvilku budou davy ležet u nohou a jásat nad "odzbrojovacími" návrhy

vita 10.4.2009 16:41

Re: USA mají konečně presidenta, který je ochoten jednat místo diktování.

Poslyšte, to opravdu odpovídáte MNĚ? Zdáte se rozumným (na rozdíl od před přispěvatelů) - takže jsem se zřejmě opravdu špatně vyjádřil. A to se mi nelíbí, jednak se rád vyjadřuji přesně a srozumitelně, dvojak pořád nemůžu najít, odkud by se dal z mého textu vyvodit nějaký Chamberlain...

Píšu - a chválím - že Obama je konečně president, který dokáže jednat. Který nevyznává postup "nejdřív střílej a pak se ptej kdo byl!". TOHLE že by měl být Chamberlain? Chamberlain dělal obvyklou britskou politiku vyvažování a taky rozeštvávání všech, kteří mohli přerůst Británii přes hlavu. A když jí přes hlavu přerostl Hitler (jemuž Ch. ochotně dal všecko co chtěl), neměla Británie moc spojenců, jež nepodrazila.

Obamovy odzbrojovací návrhy jsou rozumné - tedy jako návrhy. Postupem jednání se z nich sleví. Stejně jako musel Gorbačov slevit z návrhů na svět bez jaderných zbraní do r. 2000. Ale JE rozumné snížit stavy zbraní z potenciálu desetinásobného zničení na pěti- nebo dvojnásobné. Furt to stačí. USA i Rusku. Nevěřím, že by se šlo na nulu - "Co bylo myšleno, nelze vzít zpět", jak říká MÖbius ve Fyzicích. Ale dá se jít na takové odzbrojení, které výrazně sníží pravděpodobnost jaderné války.

Cesta k tomu (po)vede přes jednání. Bush kašlal na to, že v prosinci vyprší smlouva START a nic místo ní není. Ani přípravný vyjednávací tým nejmenoval. Obama na to má málo času, nový START se určitě dohodnout nepodaří, Rusové budou smlouvat jak Žid s Arabem na trhu (Američani taky) - ale je šance, že se platnost prodlouží a další kroky dohodnou později. Že se nebude brzdit z rozjetého zbrojení jako v 80. letech.

Vy vidíte nějakého Chamberlaina? Já rozhodně ne.

hank bukowsky 10.4.2009 11:40

tak tomu se riká ústup bojem

Ostatne, to co Gabal nazýva sofistikovanými analýzami lze nazvat shánením falešných duvodu pro kšeft zbrojarských firem , jež zahrnuje i placené Gabaly,  a ten opačný postoj možná znamená analýzu na základe zdravého rozumu a prijatelného rizika a osobní odpovednosti

jirka.s. 10.4.2009 16:48

Re: tak tomu se riká ústup bojem

Výborně, soudruhu !!! Zkus: http://www.projekt-spad.cz/galerie.html !!! Užiješ si! ;-P

Ryba 10.4.2009 10:55

Jde o obranu či útok?

Já jsem si při studiu historických dokumentů ustálil přesv ědčení, že když se v míru připravuje útok na kohokoliv, tak se především mluví o obraně. A tento radar bude  asi něco podobného. USA neubrání, to si domyslí každý, protože zeměkoule nabízí tolik prostoru pro rakety, že jen stěží lze všechno ubránit. A pak tady máme ty pohyblivé rampy pod vodou.... mnohonásobné hlavice....Takže dospěl jsem k názoru, že ten radar může být dobrý  jen k přípravě překvapivého raketového útoku proti Někomu, neříkám komu, ale cíl je jasný. To vychází z logické úvahy.

R.J. 10.4.2009 11:22

Re: Jde o obranu či útok?

Tak logika, říkáte, hnedka jsme "doma" , co je to za "logiku". ;-D Pryč s útočným Americkým radarem, Rusosovětské obrané rakety sem !!;-D

Fojt1123 10.4.2009 11:24

Re: Jde o obranu či útok?

No také platí - chceš-li mír, připravuj válku. Nicméně pan Ryba je jistě úžasný historik, ale má zřejmě bohužel jen humanitní vzdělání - a jenom velmi mlhavou představu o tom, jak raketový útok vypadá ;-D

hank bukowsky 10.4.2009 11:44

Re: Jde o obranu či útok?

myslím, že by jste se mel znovu podívat do dejepisu, prípadne alespoň do wiki. A nevydávat vlastní pochopení (nepochopeníä za citaci filozofa.

Celý výrok i související konotace a historická doba v níž vzniknul jsou out oproti fnešnímu stavu vývoje i poznání.

Jen slaboduší se budou ridit výroky minulosti donekonečna. To by jsme mohli citovat také Marxe a Lenia o válce a pod.

Jiste že diskutér se chtel blýsknout. Jenže je potreba mít se čím blýsknout.

ps 10.4.2009 12:02

Re: Jde o obranu či útok?

Aha. Takže podle tebe dnes platí heslo: "CHceš-li mír strč hlavu do písku" popřípadě (pro odhodlanější mírotvůrce) "Chceš-li mír strč hlavu do ruské prdeIe"?

berg 10.4.2009 14:09

Re: Jde o obranu či útok?

všimněte si, že v jedné větě nabádá ke studiu dějepisu a v druhé, že se snad již nebudeme řídit historickými výroky, je to plantala

jirka.s. 10.4.2009 17:30

Re: Jde o obranu či útok?

Ty by jsi se zase, pisálku, měl pro změnu podívat sem: http://prirucka.ujc.cas.cz/

vita 10.4.2009 12:09

PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

by byl vhodný jedině pro útočníka. Pokud by se mu totiž podařilo prvním mohutným a překvapivým úderem zdecimovat arzenál protivníka, PRO by mohl snížit účinek oslabeného protiútoku na přijatelnou úroveň.

Nopak proti prvnímu úderu je neprosto bezmocný.

Že je to myšlení khaki mozků? A kdo asi tak prosazuje PRO?

pbla4024 10.4.2009 12:17

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Naopak, systém je navržený přesně proti prvnímu úderu jednou (několika málo) střelami. Proti sovětskému arzenálu je bezmocný. Proč vy bolševici pořád tvrdíte opak? Platí vás snad Kreml nebo to děláte z blbosti?

amos 10.4.2009 13:20

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

To je jasný,jako facka. Němci se taky bránili útoku Poláků v Gliwicích.  pokud vím, tak se kdysi amíci s Rusy dohodli, že až na vybraná místa nebudou dělat ochranné  PR deštníky. Aby to obešli, vymysleli si amíci hrozbu ze SK a Iránu. Něco podobného jako v Iráku, kde taky bránili svět proti útoku ZHN..  Později , když se Bush podíval na mapu a zjistil, kde SK leží, zůstal Irán, který nemá rakety s potřebným doletem a ani jaderné hlavice. Chce to trochu fištrónu.

 

pbla4024 10.4.2009 13:23

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Tedy tvrdíte, že navržený deštník nemůže již z principu proti sovětskému/ruskému arzenálu fungovat a soudruh vita lže jako obvykle?

vita 10.4.2009 16:53

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Ne, ty opravdu, pablbe, nedokážeš pochopit z textu ani ň. Do každého textu si promítáš jen a výhradně svoje představy.

Kde píše předřečník, že se "deštník" NEDÁ použít proti ruské odvetě? Ocituj, blbe, ať vidím, co jsi zase nepochopil. Tedy kromě toho, že vše.

ps 10.4.2009 14:08

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Je jen zajímavé, že rusákům nevadí, antiraketový systém který se instaluje na válečné lodi US Navy, a že jim nevadí pokračující vývoj letounového laseru, či radary rozmístěné jinde ve světě. Vadí jim jen radar v Česku a rakety v Polsku.

vita 10.4.2009 16:59

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Protože to je jiný systém, trubýši.

ps 10.4.2009 17:17

Re: PRO - pokud by skutečně fungoval, což zatím nečiní -

Já myslel, že má jít o štít jako takový (tedy o všechny jeho součásti) ne o nějaký konkrétní systém ty záplato.

Don 10.4.2009 10:43

NE RADARU

V prvním zveřejněném průzkumu bylo proti radaru 82 % respondentů. R^ Tak co zase lžete US rektální alpinisté. Rv

R.J. 10.4.2009 10:52

Re: NE RADARU

Don, Don, Don, aha, již to mám, řeka v rusosovětsku a oblíbené jméno psů bolševických bachařů na hranicích socialistické soustavy. Dál již ani nemusím pokračovat, je to jasné jak facka.

hraničář 10.4.2009 10:53

Re: NE RADARU

Debile, z kterého Putinova otvoru jsi vylezl ty ?

jan 10.4.2009 10:56

Re: NE RADARU

jenže ten průzum je sto let starej - udělejte si nějakej novej tohle je fakt trapný pořád opakovat - navíc bez uvedení počtu a typu respondentů, položené otázky (mohla být manipulativní) - navíc většina nemusí mít pravdu - kdybyste se lidí v průzumu zeptal jesli se má každýmu občanovi dát milion z rozpočtu 82% by asi řelo že ano - 18% ví že to je kravina která by zruinovala stát - o obraně státu nemá rozhodovat plebs u piva ani naivní idealisté a už vůbec ne pitomci manipulovaný ruskýma tajnýma službama

Fojt1123 10.4.2009 11:31

Re: NE RADARU

Již slavný Winston řekl - věřím jedině té statistice, ktrou si zfalšuji sám. A já dodávám - není žádné umění udělat průzkum tak, aby dopadl tak jak si kdokoli (Jyrka?) přeje.

karel-smichov 10.4.2009 11:55

Re: NE RADARU

S radarem to nemá nic společného ,ale v průzkumu ohledně oblíbenosti p. Klause  to

opravdu sedí průzkum musí dopadnout  tak jak si přeje ten kdo ho platí Nazdar>-

ranbow 10.4.2009 10:28

Tak mi to nějak připomíná pohádky

Právě v pohádkách si princezny (popřípadě jiné bytosti) vymýšlejí podmínky typu splním ti tvé přání, pokud mi přineseš...A co si taky vzpomínám na konce těch pohádek, tak plnění bylo taky tak půl na půl (né li méně) - pár kouzelných bytostí sice splnilo co mělo, další to  otočily  na morální výsledky (tvým nalezeným pokladem je přece půda která tě uživí..)a získání bohaté zkušenosti , no a a o princeznách ani nemluvě, ty skoro vždycky pobraly věnované šaty, prsteny, korunky a zdrhly s pobudou odvedle....

Takže pozor na Obamovi sliby, a hlavně se nechoďme ptát moudrého stařečka co tím myslel a co máme nyní udělat. Pamatuji se na rytířské heslo z jedné pohádky :

"Špatným se straň, zlým se braň, slabé chraň, cti zbraň... O nějakém IF jsem se tam nedočetl, v té době se u nás ještě pohádky v angličtině netiskly...

wotan 10.4.2009 10:14

Irán

Stále se svět straší s iránskou raketovou hrozbou,ale myslím , iránský president je natolik soudný, nezmáčkne červený knoflík"údajných balistických raket" Izrael vše sleduje a jakákoliv raketa vystřelená na západ by pro Irán znamela zdrcující izraelská odveta a možná,kdyby se izrael cítil ohrožen tak odvetu preventivní. Případný Radar v Brdech by měl jedinné zaměření----Rusko a to je hra s ohněm!!

R.J. 10.4.2009 10:34

Re: Irán

Na oheň je potřeba voda, hodně vody, kterou musí hasiči použít, naposled se ten hasič jmenoval Reagan .