15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kamjdu 15.12.2008 17:32

Re: mluví mi z duše(autor)

R^ 

jirka.s. 15.12.2008 17:30

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Co pustí českou vládu, senát a polovinu parlamentu si netroufám odhadnout, ale jsem pevně přesvědčen,  že k  tobě se příroda zachovala opravdu macešsky a tvé postižení je naprosto ireverzibilní! ;-(

Kamjdu 15.12.2008 17:28

Souhlasím s autorem.

I imunita našeho těla kopíruje naše životní postoje. Rakoviny, srdeční infarkty a jiné smrtelné degenerativní nemoci se přihlašují čím dál v nižším věku. Projevuje se tak symbolicky naše neschopnost v osobním životě jasně pojmenovat zlo a přiměřeně tvrdě, předvídavě se postavit darebákům (toxinům).

jirka.s. 15.12.2008 17:24

Re: Také USA pomoc

Máš, detektíve, otevřených moc oken! Tohle asi patřilo do  http://www.halonoviny.cz/index.php?id=71225 ! Omluvou pro tebe nejspíš bude, že na uvedeném se diskuze nepěstuje!!!  8-o

rach-rach 15.12.2008 17:23

Tak mě napadly také počty

Států v EU je 27. V malých státech po jedné základně, ve velkých (DE, F, I, ESP, S, FIN, GB) po 5 základnách. To je (7 x 5 x 10) + (20 x 10) = 550 raket. Co vy na to, to je již jiná síla. Možná i vize budoucnosti po prvním maléru.  

RS prosinec 2008 15.12.2008 17:22

Re: Doufejme, že časem USA

Změnu v názorech německého obyvatelstva pregnantně vyjádřila tajná zpráva Bezpečnosti říšské služby č. 246 z 15. prosince 1941. “Zvyšující se počet padlých vyvolal o to větší překvapení, když po nedávném prohlášení říšského tiskového šéfa se očekávalo, že bolševismus je rozhodujícím způsobem poražen, a tím nelze očekávat bojovou činnost většího rozsahu." Na Nový rok 1942 přinesl oficiální orgán vrchního velitelství německé branné moci Die Wehrmacht úvodník, který měl na tehdejší poměry nezvyklý název: Tvrdé poznání “ jasné závěry. “Válečný rok “ rok 1941? pravilo se v něm, “i v posledním Němci zakoval tvrdé poznání. Velkoněmecká říše nám n epadá jako dar do náruče. Musíme pro ni tvrdě bojovat a obětovat". Ještě jasněji se vyslovil vrchní šéf nacistické propagandy Joseph Goebbels, který při zahájení zimní pomoci překvapivě prohlásil, že “milióny našich vojáků stojí nyní po roce nejtvrdších bojů tváři v tvář nepříteli, který má velikou číselnou a materiální převahu." Vedení Třetí říše z přehnaného optimismu tak propadlo po bitvě u Moskvy do naprosté skepse. Následná Stalinova euforie byla však také předčasná. Vítězná cesta Rudé armády do Berlína trvala ještě čtyři desítky měsíců a byla poseta miliony mrtvých.

tak 15.12.2008 17:19

Ani panu Konopovi......

nedělá problém pochlubit se,že je středoškolský učitel.

RS prosinec 2008 15.12.2008 17:19

Re: Při čem že - ?

Rozhodující přitom je, že Hitler sám vůbec nepočítal se sovětským útokem a pro jeho plány tato otázka nehrála vůbec žádnou roli. Jeho “Plán Barbarossa” proti Sovětskému svazu byl hlavním válečným plánem, pro který byly operace proti Polsku, Norsku, Francii a Anglii prologem k rozhodujícímu boji o “životní prostor na Východě” a proti “bolševickému smrtelnému nepříteli”. Již v “Mein Kampfu - Mém boji” Hitler označil dobytí Ruska jako “německou misi” křížové výpravy proti “světovému židovstvu, bolševismu a asiatskému živlu”. Již na jaře 1940 byly připravovány plány na přepadení Ruska. V březnu 1941 Hitler oznámil 250 vysokým důstojníkům wehrmachtu zničující tažení proti Sovětskému svazu, válku, ve které nebude vázán dosavadními zásadami lidských práv. “Válka proti Rusku nelze být rytířsky vedena. Jedná se o světonázorový a rasový boj, který musí být vedený s dosud nikdy tak bezbřehou tvrdostí.” V den přepadení Hitler pak napsal Mussolinimu: “Tímto svým rozhodnutím, ke kterému jsem se propracoval, se nyní vnitřně považuji zase za svobodného. Spojenectví se Sovětským svazem mě často velmi tížilo”.

jirka.s. 15.12.2008 17:17

Re: Franto, Framto!!!

 Tys tomu zase dal na (Y) !!! "Čím víc tady bude rusů se svými majetky....  "  To si jako opravdu myslíš, že rusáci tahají majetek sem a nikoliv naopak ? Zkus se někde připlést hasičům při cvičení, aby tě pokropili studenou vodou ...!!! ;-)

pamětník 15.12.2008 17:16

Re: Vážený pane Konopo,

Po II. svět.válce někdo vyhrál volby (jiní politici odstoupili -věděli asi proč) a začal realizovat svoji politiku. Co je na tom divného. Znárodňovalo se i v jiných zemích - Anglie atd.)

Prvorepublikoví politici ( 16 vlád ?) nedokázali účinně řešit sociální problémy. Prokop Drtina (V Pamětech) napsal : v letech 1930 až 1935 nebylo v lidských silách si najít práci. Jak žít ???

Pro některé rodiny v Praze byl únor 1948 možná pohromou - ztratily levné služky a pradleny.

PS bohatí legionáři (poklad z Ruska -základ Legio banky) stavěli v Praze vily, vdovy na venkově (tisíce pomníků v Čechách i na Moravě´) braly někdy jen žebračenky a oplakávaly své manžele

tak 15.12.2008 17:15

Re: Máte naprostou pravdu

Ve Francii mají američané rminimálně 3 raketové základny?!Z jak velké švestky jsi upadl.Když

už jsi tak hloupí,zkus si to dát do vyhledavače!;-D

NR 15.12.2008 17:13

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Děkuji všem zde, kteří mi ze svých vlastních zdravotních zkušeností udělujete všelijaká doporučení a pište více, je to zajímavé dovědět se takové zajímavé věci o propagátorech radaru.

Výše napsanou moji modlitbu či mantru ve stejném věcném obsahu neustále opakuje celá česká vláda a polovina českého parlamentu a senátu. Svá doporučení nasměrujte především tam, milí pacienti. Pak možná českou vládu a český senát a parlament pustí rapl s radarem a přestane být problémem americký radar v Čechách.

R 15.12.2008 17:13

Re: Buďte tak laskav.....

Pane rach- rach, píšete o právu silnějšího proti němuž ten slabší bez spojenectvi .....

   Jak tedy chápat názor tohoto pedagoga jenž píše, že nejhorší je otroctví, který chce však vyměnit jen jednoho pána za druhého.  

Ludva 15.12.2008 17:10

Re: mluví mi z duše(autor)

Nestabilní jsou teď hlavně USA. Nečtete noviny ? A víte, že NATO uvažuje o společné protiraketové obraně nejen s USA, ale i s Ruskem ?

jirka.s. 15.12.2008 17:07

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Pokud máte na mysli patologa, souhlasím ! Dokonce bych mu poslal osobně i těch 30 Kč.!!! ;-D

petr 15.12.2008 17:06

mluví mi z duše(autor)

Stejně, jako se celá normální Evropa snaží o spolupráci a souspolečenství v ekonomické politické i kulturní oblasti, měla by se snažit i v obranné politice. Nesapoléhat na USA, ale sama se snažit ve spolupráci s USA o vlastní bezpečnost. Jiná cesta pro stabilní vývoj Evropy neexistuje. Rusko je nevyzpitatelná oblast světa a nikdo neví co provede. A nejen Rusko. Nestabilních a polodivokých zemí je dost a dost. Chci taky raketovou základnu USA a klidně daruji svůj pozemek!!:-)

franta tyčka 15.12.2008 17:05

Buďte v pohodě

Čím víc tady bude rusů se svými majetky a nebude-li ČR  provokovat radarem není se čeho bát.Jenomže ti kteří už mají slíbeno x dolarů nepůjdou do referenda.Takže mi z toho vychází,že kdyby  rusové za svou základnu zaplatili víc? Nevím ale myslím si, že vláda stvořená z vyžírků horších než kdy jindy bude prosazovat základnu komukoliv hlavně,že z toho bude něco mít.Vláída a parlament si myslí. že ČR je jejich majetek.

jeff 15.12.2008 17:05

Zcela s vámií souhlasím pane Konopo.

Nicméně jedna tanková US divize vedle radaru v Brdech by také nic nezkazila.

jirka.s. 15.12.2008 17:05

Re: Jaká úleva, vědět, že máme i takové SŠ kantory!

Ano, šejno- lejno zase čte zdroje! Například podle něj pak učitel Konopa kdesi tvrdí, že válka v Srbsku byla ukončena bombardováním v roce 1999 ! Mohl bys mi, šejno-lejno dát odkaz , kdeže sis tento časový údaj v publikovaném článku vycucal ? :-/

BTW: Konec konců, takovéto tvé zdroje už vlastně ani nikoho nepřekvapí, magore! ;-(

Honza 15.12.2008 17:05

Takže už nezbývá,

než abychom si pořídili rakety všichni, včetně Vatikánu, San Marina a Andory a současně se modlili, aby nějaký přemoudřelý a zamindrákovaný psychopat ten čudlík nezmáčknul. Myslím, že tato alternativa tady už byla. Pamatuje se někdo na nádherný film s Peter Sillersem " Myš, která řvala"?

Luboš 15.12.2008 17:04

Re: Militantní učitel střední školy Konopa

Asi by mu dal ceres, bohužel tihle rádoby pacifisté si neuvědomují jednu zásadu - zlu se nesmí ustupovat. Člověk nemá vyvolávat agresivitu, ale nemůže ani nečině přihlížet, páchá-li někdo něco zlého. Většina těchto "aktivistů", pak lomí rukama a svolává na pomoc všechny svaté. Obvykle je ale pozdě, jsou však NEPOUČITELNÍ!

AS Rusko 15.12.2008 17:04

Re: proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

Odmítl jste cenu, kterou vám navrhl Gorbačov, a nepřijal jste ani ocenění od Jelcina. Zato teď jste přijal Státní cenu od Putina, bývalého důstojníka tajné služby FSB, jejíž předchůdkyně, KGB, vás tak krutě pronásledovala. Jak si to vysvětlit?(Solženicynova odpověď) : 

Cenu v roce 1990 pro mě nenavrhl Gorbačov, ale Rada ministrů RSFSR, tehdejší části Sovětského svazu. Měl jsem ji dostat za knihu Souostroví gulag. To jsem odmítl, protože bych nedokázal přijmout odměnu za knihu, napsanou krví miliónů lidí.

V roce 1998, v době nejhlubšího propadu naší země, jsem vydal knihu Rusko v troskách. Jelcin mě navrhl na nejvyšší státní vyznamenání. Odpověděl jsem, že nechci odměnu od vlády, která dovedla Rusko k tak žalostným koncům.

Na současnou Státní cenu mě nominovala Rada pro vědu a nominaci podpořila Rada pro kulturu. V obou zasedají respektované autority ve svém oboru. Přijetím ceny jsem chtěl vyjádřit naději, že z hořké ruské zkušenosti, kterou jsem po celý život studoval a popisoval, se poučíme, a to nás uchrání před novými katastrofálními propady.

Vladimír Putin byl důstojníkem tajných služeb, ale nebyl vyšetřovatelem KGB ani šéfem tábora v gulagu. Na zahraniční rozvědky se v žádné zemi nedívají negativně. Někde je dokonce chválí. Například Georgi Bushovi staršímu nikdo moc nevyčítá, že byl šéfem CIA.

vita 15.12.2008 17:01

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

"by jste" je příznak negramotnosti - asi jako sláma vylézající z bot.

Pionýr na střední škole nebyl.

Figel 15.12.2008 17:01

Re: Doufejme, že časem USA

No to je jasný, že Rusáků vždycky padlo nejvíc. Když byli taky vyzbrojený tou nejmodernější technikou jako hlasitý pokřik URRA, popřípadě specializované utloukací čepice, nebo takzvané samostřelné náboje, dodávané bez střelné zbraně. Ještě by se taky hodilo, kolik z těch lidí zařvalo hlady kvůli špatnému zásobování nebo protože se na ně vedení vykvajzlo. Pak taky, kolik z nich zařvalo až po válce v sovětských lágrech. A že se tyhle čísla za Stalina honem rychle přepisovaly na oběti 2.sv.v.

Nebejt ruský absolutní neúcty k životu, zdaleka by jich tolik neumřelo.

AS Rusko 15.12.2008 17:00

Re: Středoškolský učitel

Jak hodnotíte dobu Putinovy vlády v porovnání s jeho předchůdci Jelcinem a Gorbačovem? (Solženicynova odpověď) :

form;31vik09b.jpg]Gorbačovova vláda byla politicky neuvěřitelně naivní, nezkušená a nezodpovědná vůči vlastní zemi. On nevládl, on bezmyšlenkovitě odevzdal moc. Následný obdiv ze strany Západu ho jen utvrdil ve víře, že postupoval správně. Ale řekněme si jasně, že to byl Gorbačov, a ne Jelcin, jak se teď často tvrdí, kdo jako první dal občanům naší země svobodu slova a pohybu.

V Jelcinově období se k lidským životům přistupovalo stejně nezodpovědně, ale projevovalo se to jinak. Jelcin se snažil co nejrychleji proměnit státní vlastnictví v soukromé, a tak rozpoutal obrovský rozprodej národního dědictví v hodnotě mnoha miliard. Jelikož si chtěl zajistit podporu regionálních představitelů, volal doslova po separatismu a podepisoval zákony, které podpořily kolaps ruského státu. To pochopitelně připravilo Rusko o jeho historickou roli, ke které se tak těžce dopracovalo, a snížilo to jeho postavení v mezinárodním společenství. Tomu všemu Západ tleskal ještě hlasitěji.

Putin zdědil zpřevracenou a vyděšenou zemi chudých a demoralizovaných lidí. A začal s tím jediným, co se dělat dalo: s pomalou a postupnou restaurací. Jeho úsilí nebylo hned zaznamenáno ani oceněno. Jen těžko ostatně najdeme v dějinách příklady, kdy snahu vlády jedné země znovu získat ztracenou sílu přijaly jiné vlády pozitivně.

Kecal. 15.12.2008 16:59

Re: Pane učiteli pane učiteli.........

Gero ty jseš nezmar,jak dlouho musíme čekat než vyhyneš?Rv

Hledajíci 15.12.2008 16:59

Také USA pomoc

USA finanční hvězda z Wall Street, Barnard Madoff, doznal USA uřádům svůj podvod, dosahujíci nejméně 50 miliard US Dollars. Tímto podvodem je postiženo i nèkolik evropských bank. Zdá se mi, že v poslední době jaksi vše zlé pochází z té bájné země za oceánem, kde se každý může stát z umyvače nádobí milionářem. Pravděpodobně podobným stylem jak to naposledy udělal Madoff, a předtím i mnoho jiných finačních hvězd z Wall Street. Bohužel to jejich stání se milionářem odnese mnoho lidí. Nebylo by lépe tu zemi za oceánem poslat do háje?

milan007 15.12.2008 16:59

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

ale určitě by jste to nezapoměl projednat se svým pionýrským vedoucím :-D

vita 15.12.2008 16:59

No tak povězte,

co pro vás znamená slovo "význam".

pbla4024 15.12.2008 16:58

Re: Doufejme, že časem USA

Neschopnost důstojnického sboru Rudé armády je nějaká zásluha?