18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 6.5.2008 4:50

Re: Demagogie, demagogie, demagogie

R^ . Konečně slušný příspěvek, Ondro, už jsem y toho tady měl pocit, že jsem chodí převážně zamindrákovaní úchyláci vylévat své kbelíky špíny. Překvapuje mne ta zarputilost a agresivita příznivců radaru. Ani se o slušnou diskusi nesnaží.

kopretina 5.5.2008 17:48

Sionismus a antisionismus

http://eretz.cz/content/view/3172/71/

zdeněk 5.5.2008 17:52

za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

nestačilo by to napsat jednou větou?

PetrH 5.5.2008 18:12

Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

Pokud se ztotožňujete s citáty v onom článku, možná, že za všechno nemůžete, ale jste ubožák. Pokud se s nimi neztotožňujete, nevím, proč byste si cokoliv kamkoliv měl sypat. A zavádět úvahy o tom, který národ je nejlepší (a samozřejmě který je nejhorší), to už tu bylo. A mám pocit, že se to jaksi minulo cílem.

zdeněk 5.5.2008 18:24

není tohle hanění národa?

"dá se však, že toto břímě leží úplně stejně na generacích Evropanů, je jejich špatným svědomím – svědomím celé Evropy, která se na šoa podílela, a proč to nepřiznat, ze šoa profitovala.

Zbabělost, s jakou evropské národy shodily veškerou odpovědnost za šoa na Německo, dala vzniknout paradoxní situaci – Evropané sice úspěšně nalezli obětního beránka, na něhož mohli svalit vinu a sami se mohli vychloubat svým „demokratickým přístupem“ (který jim ovšem nezabránil nepřijmout desetitisíce židovských emigrantů z Německa před 2SV), ale černé svědomí, že oni sami se na masovém vyvražďování Židů podíleli, jim dodnes podlamuje kolena a nedovolí jim podívat se následkům svých zločinů a obětem zpříma do očí. Na rozdíl od Německa, které se vydalo na cestu pokání (někdy možná až příliš horlivého, žádná vláda SRN se dodnes nedokázala vypořádat s dilematem jak kritizovat/nekritizovat politiku Izraele), Evropa se ocitá v začarovaném kruhu – na jedné straně zde na Evropany působí hluboce zakořeněný antisemitismus, na druhé straně špatné svědomí způsobené neschopností postavit se svým chybám čelem – to vše vyústilo v jednu obrovskou frustraci – a tu se snaží Evropa řešit tím, že ze zločinů, které sama spáchala, obviní jejich vlastní oběti. "

jak dlouho nám bude ještě dáván cejch viny za něco za co může prokazatelně hitler a jeho stoupenci? Od války uplynulo 63 let. Byly zabity desítky miliónů Rusů, 6 miliónů Poláků. Kde někdo poukazuje na cejch viny Němců a jejich spojenců? Kde je poukazováno na cejch viny Anglie která nás prodala nebo úlohu USA okolo Mnichova? Celý text vyznívá tak že evropan nemá právo kritizovat Izrael ži židy a jejich politiku. Jak dlouho ještě nemáme právo na kritiku? deset dvacet let? My jsme holokaust neprováděli  a nezahájily.

Schumacher 5.5.2008 18:44

To je v pořádku.

Řeč je o historii a nějakých evropských národech a o nějaké té někdejší Evropě, která něco spáchala. Shodneme se na tom, že nás se to netýká, potože Vy ani já nejsme nějaký ten někdejší evropský národ ani nějaká ta někdejší Evropa. Takovým výplodům chorých mozků jako je zmíněný článek netřeba věnovat pozornost a už vůbec nejsou hodny rozčilení. To je jako byste vystoupil na Kennedyho letišti a hned Vás zatkli za vraždu Abrahama Lincolna. Připomíná mi to vtip jak Silbernstein stojí před svojí cukrárnou a kolem jde mladý Fournier. "Ty si dnes nedáš zmrzlinu?" ptá se. "Nedám," odpoví Fournier. "Ve škole nám katecheta vykládal, že  jste nám  ukřižovali Ježíška." "Přisámbůh," odpoví Silbernstein, "já to nebyl. Možná, že cukrář Lebowitz odnaproti, ale já, to rozhodně ne!"

kopretina 5.5.2008 18:56

Re: není tohle hanění národa?

Bylo zabito 3 miliony Poláků a 3 miliony polských Židů.

brána 5.5.2008 19:28

OK, jen poslední věta trochu nesouhlasí pane Zdeněk - jsme evropané

"dá se však, že toto břímě leží úplně stejně na generacích Evropanů, je jejich špatným svědomím – svědomím celé Evropy, která se na šoa podílela, a proč to nepřiznat, ze šoa profitovala

Jak dlouho ještě nemáme právo na kritiku? deset dvacet let? My jsme holokaust neprováděli  a nezahájily.

zdeněk 5.5.2008 20:52

Já nejsem Evropan, já jsem Čech. A ti Holokaust neprováděli.

Obdobně by se dalo mluvit kolektivně o asiatech kde byste směšoval Vietnamce a číňany což jsou dva naprosto dolišné národy které se nemají v lásce. Viníte Vietnamce za obsazení Tibetu?

kopretina 5.5.2008 18:51

Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

To z toho článku naprosto nevyplývá. Regulérní kritika Izraele není antisionismus, antisionista je ten, kdo odpírá právo Židům na stát. Izrael stejně jako jiné země se smí kritizovat, je-li to ospravedlnitelná kritika.Další velmi zajímavý článek o sionismu

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/31912/Otazky-okolo-terminu-sionismus.html

Schumacher 5.5.2008 18:58

Židé nemají a ani nemohou mít právo na stát.

Právo na stát je nesmysl. Neexistuje přirozené právo na stát. Stát buď založíte a udržíte, pak existuje, nebo na to nemáte sílu a pak neexistuje. Jinak to nefunguje. Židé svůj stát mají, protože měli sílu ho založit a udržet. Tak tomu bude pokud takovou sílu budou mít i v budoucnu. Bez ohlednu na někým prohlašované právo, třebaže by bylo na prst tlustém pergamenu opatřeném zlatými pečetěmi.

kopretina 5.5.2008 19:04

Re: Stejně tak Češi nemají přirozené právo na stát,

nebo Němci, Peršané, Arabové ti taky nemají přirozené právo na stát.

Mistr Jan Hus 5.5.2008 21:39

Re: Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

Mají také Cikáni právo na stát? ;-D

kopretina 5.5.2008 23:13

Re: Re: Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

Ano mají.

Jara London 6.5.2008 18:40

Re: Re: Re: Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

Oni mají svůj stát - Indii. Takže mohou v klidu odejít domů, do New Dehli, do lékárny ... ! A Vy jste fakt úchyl. Divím se, že se s Vámi ještě někdo zalamuje "diskutovat" - fanatiky nepředěláš, jenom otravují vzduch. A ostatní lidi.

ok 5.5.2008 17:32

Velice zajímavý článek

Pomalu se ukazuje, s kým Paroubek a vedení ČSSD sympatizuje a možná i spolupracuje (Paroukovy konexe v Syrii).  Zdálo se mi od začátku, že jejich postoj je ve své podstatě antisemitický.

zdeněk 5.5.2008 17:46

tak to je opravdu mimo prohlašovat paroubka za antisemitu

a že je někdo antisemitský? To je prosím kdo? Když nebudu mít rád němce nebo rusa, nikomu to vadit nebude ale pokud někdo nesouhlasí z židy, hned je antisemita a nácek. Že by byl zase někdo rovnější mezi rovnými?

zdeněk 5.5.2008 17:48

jinak lze ovšem tvrdit

že Paroubek je autoritativní, člověk který by byl schopen vládnout sám. Jistě si každý pod tím něco představí.

kopretina 5.5.2008 17:24

Co říká Korán? Výroky Arabů o Židech a Izraeli.

1) Co říká Korán? "Zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete,zajímejte je, obléhejte je, chystejte proti nim všemožné nástrahy!"(súra 9:5)."Když se setkáte s nevěřícími, stínejte jim hlavy, dokud mezi nimi nezpůsobíte dostatečné krveprolití. Pak je spoutejte pevnými okovy. Pak bude čas na omilostnění a výkupné" (súra 47:4). "Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele,neboť oni jsou přátelé jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi přátelí, ten se stane jedním a z nich a Bůh nepovede lid nespravedlivý" (súra 5:56). "Bojujte proti těm, kteří nevěří v Alláha,ani v Soudný den,ani nezakazuji to, co zakázal Alláh a jeho posel a proti těm, kteří neuznávají náboženství pravdy mezi Lidmi knihy,dokud nezaplatí džizju s ochotnou poddaností a nebudou se cítit poddáni" (súra 9:29)."A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte" (súra 47:4-5)."Zloději a zlodějce utněte ruce jejich v odplatu za to, co spáchali"(súra 5:38)."Cizoložnici a cizoložníka zbičujte, každého z nich sto ranami" (súra 24:2).

2) Co říkají Arabové o Židech a Izraeli? Azzam Paša, generální tajemník Arabské ligy řekl 15.5.1948:"Tohle bude válka, která Židy zničí, něco jako křižácké výpravy a mongolské krvavé lázně dohromady".

kopretina 5.5.2008 17:26

Re: Co říká Korán? Výroky Arabů o Židech a Izraeli.

Amin al-Husseini,jeruzalémský muftí vyzval 17.5.1948 ke Svaté válce proti Židům:"Pobijte všechny Židy, všechny je vyhubte". Gamal Nasser,egyptský prezident objasnil devět dní před šestidenní válkou 27.5.1967:"Naším cílem je totální zničení Izraele". Hafez Assad,syrský prezident prohlašoval při útoku na Izrael v jomkipurské válce 16.10.1973:"Nedáme si pokoje, dokud nezničíme posledního sionistu". Jasser Arafat, palestinsko-arabský vůdce řekl 22.12.1995:"Krví a mečem dosáhneme svého cíle. Včera Gaza a Jericho, dnes Betlém, zítra Jeruzalém a celá Palestina".

zdeněk 5.5.2008 17:27

proč to sem dáváte?

Všichni přeci tvrdí že radar s Izraelem nesouvisí. :-P

kopretina 5.5.2008 17:31

Re: proč to sem dáváte?

Ano, radar s Izraelem nesouvisí. Napsala jsem to tam na ilustraci toho, co říká Korán a Arabové.

PetrH 5.5.2008 17:32

Re: proč to sem dáváte?

Všichni kde? Tady na NP septik s vodníkem do toho tahají Izrael pořád a to tu ještě nebyli další borci!

Vodník 5.5.2008 17:37

Re: Re: proč to sem dáváte?

Pletete se: do souvislosti s Israelem jsem ho dal já poprvé, a to na základě identifikace antiradaristů s antisionisty a s teroristy, kterou jsem neprovedl já, nýbrž sionista Max Blaustein!

kopretina 5.5.2008 17:47

Re: Re: Re: Sionismus a antisionismus

Vodníku, zde mám zajímavý odkaz o sionismu a antisionismu.

http://eretz.cz/content/view/3172/71/

Vodník 5.5.2008 18:35

Re: Re: Re: Re: Sionismus a antisionismus

Kopretino, již pouhá věta "Antisionista je člověk, který nechce, aby existoval židovský stát" odsuzuje celý článek mezi propagandistické smetí. Rozebírat ty hlouposti a manipulační pomluvy kus po kuse považuji za ztrátu času.

kopretina 5.5.2008 18:53

Re: Re: Re: Re: Re: Sionismus a antisionismus

Vodníku, mám další velmi zajímavý článek o sionismu:

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/31912/Otazky-okolo-terminu-sionismus.html

ok 5.5.2008 17:35

Re: proč to sem dáváte?

Nevím, kdo to tvrdí. Radar je součástí boje proti terorismu, který ohrožuje i Izrael.

Berija shot dead 6.5.2008 11:57

Re: Re: Co říká Korán? Výroky Arabů o Židech a Izraeli.

Přidej ještě nějaké obdobné lidumilné výroky z Talmudu a podobné rasistické výroky z úst současných izraelských politiků a rabínů, jen tak pro objektivitu(Y)