7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver 82.117 9.8.2007 12:49

Není to sprostý slovo?

;-)

Oteplovač 9.8.2007 12:46

Re: Torpédovaný přelud

V 5. pádu se píše "pane Kaisere" . Polepšete se.

Xaver 82.117 9.8.2007 12:14

...a to bych jim dával i seznam doporučených nadávek... :-)

Radek J. 9.8.2007 12:04

Obecna uroven verejne diskuse

Pan Klvana doplaci na to, ze neni dostatecne drzy lhar.  Diskuse o radaru se behem prvnich dvou tydnu zvrhla pod naporem levicove demagogie. Na tu lide velmi dobre slysi. Na vecne a logicke argumenty bohuzel ne. Neni jineho zbyti, nez vrhnout do prostoru stejne demagogicke argumenty PRO radar. Je uplne jedno, ze budou pitome, neopodstatnene. Naopak, cim hloupejsi, tim lepsi! To se narodu bude libit.... a silnym zaludkum doporucuji shlednout  na YouTub videa z diskuse o radaru v kteresi ceske dedine pobliz. ;-(

Oteplovač 9.8.2007 12:03

Re: Pane Kaiser,

Zase ten 5.pád. Polepšete se, člověče.

ss 9.8.2007 11:52

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

R^

Sch.glosátor 9.8.2007 11:43

Teď jde o to, jak z ministra financí, tedy ze státního rozpočtu vyrazit desítky milionů na proradarovou kampaň.

;-D

Sch.glosátor 9.8.2007 11:41

politici zřejmě ze zbabělosti shodili veškerou zodpovědnost na pana Klvanu

Za to je placený....

Sch.glosátor 9.8.2007 11:39

Dobrý vedlejšák.

Za přes 300.000 Kč měsíčně by to vzal každý.

Farniente 9.8.2007 11:38

Torpédovaný přelud

Nevím, pane Kaiser, jak jste přišel na to, že eventuální výstavba radaru torpeduje společnou evropskou obranu. Těžko lze torpédovat něco, co neexistuje a není ještě ani v definiční fázi. Nebo snad máte na mysli vzorovou sebeobranou akci ve Srebrenici?

amiZ .M 9.8.2007 11:07

Pane Kaiser,

k čemu je čím údajně nucen kLaus je nepodstatné, ale Vy jako novinář byste musel svobodně napsat, že kLaus přešel od "kvalifikovaného a strukturovaného ano" (vynuceného Bushovou přítomností) k "podpořím výsledek referenda" a  že kLaus Amis v Česku nikdy nechtěl, ať s radarem, nebo bez.

Že teď angažovali Klvaňu je zoufalý akt, protože Vondra a spol. selhali, tak se alespoň pokusí přišít neúspěch Klvaňovi, který je sice inteligentnější, nežli celé vedení ODS dohromady, ale s tím radarem naletěl.

Pete Brich 9.8.2007 10:13

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl.

PB

bára 9.8.2007 10:04

Re: Když se esu nechce na stůl

Nevím na základě čeho považujete p. Klause za dobrého presidenta. Z mého hlediska je to naprosto nevýrazná figura. Jen teď před volbou presidenta se probudil, neb jeho znovuzvolení se mu, dle mého názoru, jeví jako dobrá investice. Když je to opravdu potřeba se k něčemu vyjádřit, něco rozhodnou (neschopnost Topolánka sestavit vládu, téma radar) chová se jako pštros. Když o nic nejde, a ani není jiná možnost, protože bychom byli jako ostrov na rozbouřeném moři (vstup do EU) prezentuje svůj euroskepticizmus, což není nic jiného, než to, že bych chtěl vládnou v ČR a EU je nad ním, což jako velký ješita nesnese. Jinak se vším ostatním naprosto souhlasím. Je to měkota, bojící se o teplé, dobře zajištěné místečko. Ubohý, ale opravdu ubohý pan president a státník.

vladimír314 9.8.2007 9:42

Re: Jen obvyklé poťouchlé nakopnutí Klause

... chtěl jste napsat dezinformací, ne?? ;-D

Zebra 9.8.2007 9:39

Já bych řekl, že když už, tak chybka stylistická,

Kaiser asi myslel: "která ideu společné evropské obrany torpéduje".

Nejsem žádný armádní expert ale párkrát jsem byl v Turecku a mám tam pár dobrých známých, domnívám se tedy, že vám mohu doporučit, abyste tureckou armádu netituloval jako pimprlovou, minimálně před žádným Turkem a už vůbec ne před žádným tureckým vojákem, či nedej bože důstojníkem.

Něco o zajímavých amerických či americko-japonských autech by nebylo ?

Zebra 9.8.2007 9:26

Celkem souhlas,

jen níže uvedené m¨by mě zajímalo více rozvedené:

Jaká povahová vlastnost úřadu českého perzidenta nutí tohoto prezidenta  „vyjadřovat se v náznacích a svá vystoupení dávkovat“ ?

Jinak obávám se, že na Trokavce a Tamáše by neplatili ani Bém s Parkanovou, IMHO by na Trokavce platily love a na Tamáše tak půlroční poznávací pobyt v kasárnách pazdaránů.

zalozak vv 9.8.2007 9:11

Re: Doplneni

Jsem domnivatelem, ze prezident CR je vrchnim velitelem armady. Nebo uz ne? Pak jako vrchni velitel by Radar mel byt naprostou prioritou jeho uvazovani a konani a mel by jasne rici: Jsem pro protoze.... nebo jsem proti protoze.......a za svym rozhodnutim stojim a jsem ochoten nest odpovednost (napr. spachat harakiri pokud se ukaze spatnym). Howgh

fox 9.8.2007 9:08

Když se esu nechce na stůl

Považuji Klause za dobrého presidenta,ale nevím zda je dobrý státník.Není prostě Churchill,Regan ani Masaryk.Přirovnání salonní euroskeptik je výstižné.Je kancelářský.Nemá vizi.Vojeskopolitické problémy asi moc nechápe.

Lupina 9.8.2007 8:40

Zajímavý názor

Docela souhlasím s tímto názorem - že dneska už je taková hysterie že se za radar nikdo neodváží postavit.

http://www.bloc.cz/hlavni/art_52/radar-nebude.aspx

Miloš Zfrantišku 9.8.2007 8:33

Ten článek

by se pane Kaiser dal zkrátit na jednu jedinou větu. Klaus se za radar nikdy bít nebude protože je obyčejný populista. ODS by ho měla na Hradě nahradit někým kdo se nestará pouze o své znovuzvolení.

xyz 9.8.2007 7:23

Jen obvyklé poťouchlé nakopnutí Klause

Zejména se mi líbí autorem zdůrazňovaná spolehlivost informací ČT. Považovat Šamalovu družinu za zdroj spolehlivých informací vypovídá o autorovi vše.

Radar 9.8.2007 5:04

Korea, Vietnam,Davouze

http://doiop.com/KoreaVietnamDavouze-

Dušan Neumann 9.8.2007 3:38

logická chyba

..autor napsal: "Když někdy před čtyřmi roky Klvaňa odešel od Klause a potřeboval se od něj emancipovat, napsal mimo jiné rozsáhlou analýzu o tom, jak užitečná by byla evropská obranná politika. Teď ve vládních službách propaguje akci, která společnou evropskou obranu torpéduje."

Od doby, kdy Klvaňa onu stidii napsal se nic nezměnilo - žádná koncepce evropské obrany vně struktury NATO neexistuje. NATO je dnes povýtce politickou organizací, jejíž bojovou schopnost zajišťují pouze USA s pomocí Velké Britanie. Ostatní armády jsou spíš pimprlové. Proto Klvaňa nemůže torpedovat něco, co v podstatě neexistuje. A naopak, posílení americké přítomnosti je nepřímo i posílením NATO. Dosadíme-li do rovnice právě probíhající změnu vojenské spolupráce mezi USA a Francií, vyjde nám naprosto jasně, že bez Američanů je evropská bezpečnost jen snem a nerealizovatelnou pohádkou. Souhlasím pouze s bodem, že politici zřejmě ze zbabělosti shodili veškerou zodpovědnost na pana Klvanu, jemuž nějaké další nezvolení nehrozí.

Erik 9.8.2007 3:38

Doplneni

Clanek je samozrejme velmi dobry. Jen jsem chtel napsat ze podle meho mineni se prezident muze kdykoliv vyjadrit pokud nastane nejaka situace ktera napr. podle neho ohrozuje lidske svobody (napr. text Eustavy) a naopak by mel pockat s "prezidentskym" vyjadrenim az vlada dokonci vyjednavani. V prvnim pripade mohl prezentovat definitivni nazor. V druhem pripade by musel neustale upresnovat a doplnovat protoze se postupne upresnovaly nazory, podminky a postoje USA, NATO, a EU. To muze operativne delat predseda vlady ale nemel by to delat prezident.

Martin 9.8.2007 3:29

mimochodem jak ods vriskala

ze eu prosazuji jen ti co jsou pro

a nebo to bylo neco jineho ? :-D

Martin 9.8.2007 3:28

kdyby klvana libovolnou opozici

neshazoval jako iracionalni vytky lidi co nesnasi ameriku, tak by ten clanek mel nejakou hodnotu

proradaraci pokuste se byt chvili objektivni, nevyzadujte to jen od opacne strany /pardon, mam iluze/

Erik 9.8.2007 3:09

Mozna neni Klausovym ukolem chodit po obcich,

vysvetlovat a presvedcovat mistni lidi, zejmena kdyz je to vladni agenda ktera ma na to i zmocnence. Zapojit by se meli i vsichni ti poslanci kteri meli informativni exkurzi na Marshallovy ostrovy. O tech neni nejak slyset. Ani o Topolankovi, ktery mel osobne prijit a vysvetlit, popripade se omluvit, ze sliboval 5 km od obci a bude to 2 km. Tohle muze prezident tezko napravovat. Nicmene s clankem souhlasim. Doufam ze se pan prezident jako vrchni velitel jeste kvalifikovane vyjadri; prinejmensim tehdy az bude ukonceno vyjednavani a bude seznamem s dohodnutymi podminkami. Nepochybuji o tom ze zduvodni a slavnostne podepise zapojeni Ceske republiky do kolektivni obrany.

šakal 9.8.2007 0:43

Opět - výtečné, pane Kaisere!...

:-) >-