16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ŽA 20.6.2007 15:23

Re: karle,

Američani byli na válku perfektně připravení - např. v Pearl Harbour v roce 1941 to Japoncům nandali neskutečně - Ivane Vy jste fakt rakouský odpůrce Temelína dle Schwarzenberga...

Ivan Nový 20.6.2007 17:04

ŽA,

Němci nebyli Japonci a Japonci válku nezačali, přidali se k ní, teprve až se začalo bojovat v Evropě. A dnes připraveni jsme?

ŽA 20.6.2007 17:11

Re: ŽA,

Na co ? Děkuji za další potvrzení jak jste na tom s dějepisem a  zkuste si doplnit své hloupé znalosti, např. jak vypadala výzbroj americké armády v roce 1938 a jaký byl postoj Američanů k válce 1938 i  ještě v roce 1941 -jinak ten odpůrce Temelína je na pět písmen

Karel 20.6.2007 17:57

Re: Re: karle,

Pokud vím, tak na válku byli připraveni nakonec docela dobře. PH bylo napadnutí bez vyhlášení války, takže Váš argument je dost špatný.

ŽA 20.6.2007 17:14

Re: karle,

Ano polské jízdní pluky se šavlemi by zahnaly Hitlerovy tankové divize stejně jako v září 1939 -

www racek 20.6.2007 12:44

no, včera v televizi hovořil

dnešní čelný ruská politolog mizarjan, má blízko k putinovi. on prohlásil ... víte, ten radar a raketxy jsou jednoznačně zaměřeny proti rusku, kdyby byly proti iránu, tak jsou jinde. my prostě na tuhle hrozbu zareagovat prostě musíme, naše obrana je na prvním místě našeho zájmu. jistě, zaměříme na vás rakety. není to nic proti čechům, vás máme rádi, ale   radar a antirakety bychom v případě konfliktu museli zničit v první řadě.

parafrázuji, jistě.

tedy, fakt vám není jasné, že usa i rusko si prostě přesunuly místo svého konfliktu na cizí území? že to nemá nic, ale vůbec nic společného s obranou evropy? a že tohle místo je pár kilometrů od hlavního města ...

Ivan Nový 20.6.2007 12:52

racku,

no a co. Rusové už jiní nebudou. Rozumí jen hrubé síle. No a místo konfliktu bude samozřejmě jinde. Tam, kde nebudou USA radary a vojenské základny. Tak to zatím probíhalo vždy. V Afganistánu, v Kuvajtu, v Iráku, ve Vietnamu, Korei.

www racek 20.6.2007 16:02

Re: racku,

je tam chybička, ivane. rusko hrubé síle rozumí. ono ji totiž má pořád dost.

komantsch 20.6.2007 17:02

Re: racku,

Korea byla podle plakatu na demonstraci NE RAKETAM prece americkou agresi, o Vietnamu, Afganistanu ci Iraku ani nemluve;-P

vasekpav 23.6.2007 23:18

Re: no, včera v televizi hovořil

že jim to žerete  ,,,zahájit jadernou válku za ruskými humny ;-O je debilita ,kterou  si nemúže dovolit ani ruská generalita ...ikdyš  ,    

qwert 20.6.2007 11:16

je dobře, že se o radar usiluje legální cestou

já si dovedu klidně představit sitauci, kdy do ČR přijde nový prespektivní investor podnikající v oblasti kosmických telekomunikací, spolupracující se NASA i ESA, představí projekt jehož součástí bude řada vědeckých a vývojových úkolů, získá zdarma lukrativní pozemky v souladu s požadavky projektu v Brdech, daŃové výhody a úlevy na x let....

Co na tom že někde vedle jiných provozních budov vznikne "pavilon s vyloučením veřejnosti", kde bude makat vojenský radar aniž kdo tuší.. . . . . .

Ivan Nový 20.6.2007 12:54

Viz slavné Technické středisko v Brně :-))))

pod správou KGB :-)))))

gerontusinza 20.6.2007 11:11

Pane Zahradile, nestačím se divit na co všechno nepřijdete při vyhánění čerta ďáblem.

To je to darebáctví a všehoschopnost současné ODS. Takže my ten svatý radar máme i na to abychom tím eliminovali německé býboje. I vy politicky stupidní fanatiku.;-(

Sumo 20.6.2007 11:47

Re: Pane Zahradile, nestačím se divit na co všechno nepřijdete při vyhánění čerta ďáblem.

Přečti si to ještě jednou blboune

Rik 20.6.2007 11:06

Kdy už...

Kdy už konečně začne ČR hájit svoje zájmy, bez ohledu co na to řekne Rusko, Německo, EU, USA, islám? Není lhostejné jestli se v Polsku objeví cvok, který považuje Teletubbies za homosexuály? V zahraniční politice je důležitější, jestli máme společný zájem, doma ať si to řeší ve volbách. Žijeme v regionu, kde mají zásadní vliv Rusko a Německo. Není od věci zatáhnout do hry dalšího silného hráče - USA. Bez ohledu na to, jestli jsme, nebo nejsme proameričtí. 3 velmoci se na míře naší "závislosti" dohodnou hůř, než dvě.  To je podstata výhody americké radarové základny u nás. Bohužel ČSSD promítá do zahraniční politiky, politiku vnitřní. Věřím ale, že se i v ČSSD v budoucnu najdou  lidé, kteří tuhle nebezpečnou hru přestanou hrát a radar podpoří.

karel 20.6.2007 11:31

item: Teletubbies

item: Teletubbies. Není to jedno. Ať se nám to líbí nebo ne, západní Evropa se dívá na východ stále pěkně z vrchu. A cvoci, kteří vedou současné Polsko, tomu jen nasazují oslovskou korunu. Proč máme být s tímto spojováni?

A přestaňme s velmocenskými hrátkami, které mají umenšit vliv Německa. Nemáme na to. I když se staneme americkým dvorečkem, vliv Německa to nijak neoslabí. USA a Německo jsou bohatí přátelé. Radar pak bohužel neumenší ani moc Německa, ani moc Ruska, jen českou státní suverenitu.

Rik 20.6.2007 11:54

Re: item: Teletubbies

Co se týká Teletubbies - já mluvím o pragmatické zahraniční politice, Vy o ideálech. V tom je právě ten rozpor. Pochybuji, že si někdo na západě spojuje radar s touto věcí. A nám může být fuk, co si myslí blázni v Polsku, pokud se to týká jejich vnitřních záležitostí. Za druhé, právě proto, že "na to nemáme", je třeba zapojit do hry další spojence. Zvláště když o to stojí (jako je tomu v případě radaru). Váš postoj mi přijde nekonzistentní. Na jedné straně tvrdíte, že jsme příliš slabí abychom něco ovlivnili a na druhé straně odmítáte spolupráci s Polskem, protože se na svém území chová jinak, než bychom si přáli.

karel 20.6.2007 12:20

Re: Re: item: Teletubbies

Já nemluvím o ideálech, ale kulturním rozdílu mezi Západem a Východem. Tento rozdíl není moc patrný na Východě, ale je dost jasný na Západě. Podle mě je na výsost pragmatické nepoškozovat image Česka spojenectvím s polským kabinetem plným středověkých úletů.

Radar je pak podružný, EU i Rusko si na něj rychle zvyknou a Německo nijak neumenší. Jen aby radar někdo vůbec postavil, Bush už to nestačí a jeho nástupce (Demokrat?) může mít úplně jiné nápady.

Ani nechápu, proč pořád oslabovat Německo. Francie se o to tvrdě snažila po 1.sv.válce, a skončilo to Hitlerem. Naopak USA po další sv.válce usilovaly o silné Německo, a pokud vím, tato linie se příliš nezměnila.

ps 20.6.2007 12:18

Re: item: Teletubbies

Myslíte, že Lepper a Giertych jsou horší než Mečiar a SLota? Jsou "tanky v Budapešti" o tolik lepší než výroky na téma teletubies? Myslím, že ne. A přece nás kde kdo spojuje, v myslích mnoha lidí na západě pořád existuje Československo a ne Česko. Máme se kvůli dvěma kreténům ve SLovenské vládě zcela od SLovenska oddělit, nespolupracovat naprosto v ničem, nebo jak?

karel 20.6.2007 12:29

Re: Re: item: Teletubbies

Jasně. V podstatě souhlasím, jenže proč spolupracovat rovnou s tím největším blbem. Podívejte se do západního tisku za posledních pár měsíců: Lepper, Giertych a Kachny tam v blbosti jasně a vytrvale vedou nad celým zbytkem východní EU. A proč nakonec nespolupracovat s někým ze západní kontinentální Evropy? Na tom se zchudnout nedá.

www racek 20.6.2007 12:46

Re: Re: item: Teletubbies

milý ps, tanky v budapešti jsou jen blbou reakcí na maďarskou nehoráznou protislovenskou kampaň. to co realizuje poská vláda, začalo lehce a začíná to být naprosto šílené. prostě návrat do středověku.

ps 20.6.2007 13:05

Re: Re: Re: item: Teletubbies

Lepper a Giertych jsou sice excelentní blbci a ve jménu popularity a udržení se ve vládě jsou s to přijít s nevídanýma hovadinama, ale jako návrat do středověku bych to neviděl. Za prvé, žádný z těch "nápadů" ještě neprošel (a pravděpodobně ani neprojde, takže se nadá mluvit o tom, že "Polská vláda něco ralizuje") a za druhé, do středověku mají jednotné uniformy, zákaz interupcí apod. přece jen daleko.

www racek 20.6.2007 16:38

Re: Re: Re: Re: item: Teletubbies

ale jistě, auta a vlak ještě nevymítají ... ale ten směr je velmi nezdravý.

KAL 20.6.2007 18:29

LEPPER A GIERTYCH ?

Dle čeho soudíte, že jsou to blbci? Protože to o nich píší v některých novinách ?  :-))

A kdo jsou ti autoři těch článků ??

Není to spíše o tom, že L. a G. odmítají být "politicky korektní" ?  8-o

A tak se prostě některým "tvůrcům veřejného mínění" hodně zadírají pod kůži, protože je ne a ne předělat podle svého jedině správného samolibého a nafoukaného mínění --- !!

ps 20.6.2007 19:32

Re: LEPPER A GIERTYCH ?

Články  ne. Jejich názory, které prezentovali v polské televizi a některé činy (jako například hailování před hořícími kříži, vysypávání obilí na koleje a  následné nedostavování se k soudu atd). Jestli základní slušnost považujete za samolibé a nafoukané mínění tak jsem samolibý a nafoukaný.

BAL 20.6.2007 13:18

Re: Kdy už...

Riku, shanim politickeho komentatora pro svuj soukromy politicky internetovy tydenik. Pokud byste mel zajem se stat jednim ze stalych dopisovatelu, dejte me prosim, obratem vedet na adresu REDAKCE@IREPORTER.CZ. Dekuji

Rik 21.6.2007 15:18

Re: Re: Kdy už...

Děkuji za nabídku. Ale v tuto chvíli jsem tak pracovně vytížen, že bych si nějakou pravidelnost v psaní úvah nemohl dovolit. Kdyby se to změnilo, rád se na Vás obrátím. Na ireportera jsem se díval, bohulibá myšlenka. Zdravím.

Cato 20.6.2007 14:24

Re: Kdy už...

tři velmoci se o vlivu nad ČR dohodly už nejméně dvakrát: v Teheránu a na Jaltě. Nebýt USA a VB, které nás tak snadno nechali Stalinovi v pařáteech, nemuseli jsme mít 50 let komunismu.

Díky, velcí bratři, výspy západní demokracie, hlasatelé blahobytu (tedy svého) dosaženého cestou utrpení (tedy cizího).

komantsch 20.6.2007 14:38

Re: Re: Kdy už...

Cesi si komunisty zvolili 1946. Stalinovi nas zaprodal Benes 1943. A jak se na to divam blbi Cesi tam chteji znova. Tak demagogu Cato nedavejte vinu na nasi mizerii druhym.

Cato 21.6.2007 1:37

Re: Re: Re: Kdy už...

Ano zvolili si je, protože byli pod vlivem toho,že nás osvobodil SSSR, tak jak se dohodl s Američany a Brity v Teheránu a na Jaltě.

Ubohý prosťáčku......