2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
k.k. 6.4.2007 10:22

Re: Evropa není geostrategickým prostorem.

Jste příliš velký pesimista. Evropa bude vždy geostrategickým prostorem. To není jen záležitost přírodního bohatství. Přes všechny experimenty Evropa potenciál má, jak ekonomický tak vojenský. Dnes je tento potenciál blokován levicovou multikulti politikou EU, ale pořád tu je. A je jen na Evropě jestli se znovu vrátí ke svým hodnotám nebo se změní v Eurábii. Každopádně pokud někdo vytváří ve světě nestabilitu tak je to evropská politika, která dnes podporuje naděje všech islámských fanatiků.

RomanL 6.4.2007 10:20

Proč mám pořád takový divný pocit,

že evropské bezpečnosti by nejvíc prospělo, kdyby tu raketu na nás někdo vypustil...? Ale třeba se časem dočkáme, no co, ne?

Arccos 6.4.2007 10:16

Re: Uz zase nepravdy pani Hybaskove

1.Pokud se toho nechopí všehoschopní šílenci jako Usáma, kterým je nějaké odstrašení úplně ukradené.   2.Tak tam naroubují hlavici naplněnou antaxem. Uklidnilo tě to?    3 Podle mě je rozdíl mezi dvěma a jedním zasaženým městem asi tak milión zachráněných životů. Je to pro tebe málo?    4.K zasažení dochází mimo atmosféru. Nad hlavou se nám dějí mnohem drsnější věci, aniž by sis toho všímal (viz. nedávný bolid).

Rys 6.4.2007 10:15

Pani Hybaskova je typicky priklad neloyality k CR

ale k Israeli kdyz se podivate na obsah jejich clanku. Tento typ politika se v posledni dobe stal predmetem sporu v USA po neuspesich v zahranicni politice zavinene jednostranou orientaci USA na Israel. U mnohych politiku je na miste se ptat zda je jejich vlast USA /pripadne CR/ a nakolik zastupuji zajmy Israele.

srsk 6.4.2007 10:13

Re: no skoro

Děkuji

Rys 6.4.2007 10:08

Re: bláboly

Rakety jsou odpalovany jako dusledek politicke krise ktera se vymkne z kontroly. Co pomuze politikovi pri rozhodovani fakt ze jeho zeme je chranena proti atomove bombe ze 65 procent? Vubec nic. Hodnota takove ochrany je stejna jako kdyby nebyla, cili nulova. A o uranu235 anebo plutoniu jako zdroje zamoreni je zbytecne diskutovat.

Sch.glosátor 6.4.2007 10:05

Evropa není geostrategickým prostorem.

Daoba, kdy jím byla, kdy byla centrem "světové civilizace", rozuměj naší civilizace, je pryč. Evropa je nezajímavá protože nemá žádné bohatství. Její kulturní a tvůrčí potenciál se vyčerpal a to co zbývá je ničeno šílenými socialistickými experimenty. Geostrategickým prostorem jsou oblasti nerostného bohatství a rostoucích ekonomik. Střední východ a Asie. Především Rusko, Čína, jihovýchodní Asie. Snaha z Evropy dělat "geostrategický prostor" je jen marným leštěním starého stříbra.Marným proto, že neexistujícího.

Xury 6.4.2007 10:00

Re: Re: Re: neřízená střela

Předpokládám, že tato "Bushova" doktrína bude zřejmě realizována letos, protože za rok tam už Bush nebude. Mimochodem doufám, že tato doktrína má vyřešeno, jak zamezit odpálení raket protistrany v čase cca 5-10 minut po odpálení těch vlastních. Vzhledem k tomu, že Rusko  zjistí, že USA  odpálily  prakticky okamžitě a lze předpokládat, že na to nebude jen nečinně koukat.

ignorant 6.4.2007 9:57

no skoro

Výkon je energie (vyrobená, spotřebovaná...) v čase, Jouly (megawatthodiny...) děleno sekundami. Má-li tužkáč 3 watthodiny, lze teoreticky docílit výkonu 1000MW po dobu 3x3600 děleno 10 na 9, tj. asi 0,0000108 sekundy.

k.k. 6.4.2007 9:56

Re: koncentrát světového fašismu

Paní Hybášková je arabistka s diplomatickými zkušenostmi s islámského světa. Každý kdo tyto země zná a delší dobu v nich pobýval (já též) ví, že západ má problém a to dost velký. Ostražitost vůči militantnímu islámu a snaha o strategickou převahu je zcela na místě. Z vašeho tvrzení zase doslova kape absolutní neznalost islámu, islámských zemí a hlavně myšlenkových proudů, které v těchto oblastech neustále nabírají na síle. Doporučuji seznámit se též s knihami spisovatelky Bat Ye'or.

Radekh 6.4.2007 9:49

Re: Re: neřízená střela

Člověče, dříve než se začnete rozohňovat na téma co je a není jasné, tak si alespoň přečtěte základní dokumenty.  Bushova doktrína prvního úderu předpokládá preventivní jaderný útok na nepřítele, po jehož provedení zbyde nepříteli namísto tisíců pouze pár stovek v ideálním případě desítek funkčních jaderných raket.  Protiraketová obrana budovaná na Islandu, ve Skotsku  a nově v Polsku je zaměřena na zlikvidování zbylých střel protivníka.  Tato část doktríny nebyla přímo publikována v Bushově projevu, ale je součástí rozpracování jeho doktríny americkým ministerstvem obrany.  Že je jednoznačně zaměřená proti Rusku a do budoucna proti Číně zpochybňují pouze politici na veřejnosti.  V odborných diskuzích z konferencí, ale i článcích v odborných US periodikách se nikdo tetno fakt ani nesnaží zpochybnit a diskutuje se čistě o jeho dopadu. 

ignorant 6.4.2007 9:43

bláboly

ad 3) Proč by měla mít jakákoliv obrana smysl jen při stoprocentní účinnosti? Stoprocentní je pouze jistota, žes pěkný trouba. ad 4) Pleteš si odpad se spadem, mechanicky rozbitá atomová bomba spad nevytvoří, uran je kov.

diabolka 6.4.2007 9:38

koncentrát světového fašismu

v podání trafikantky Hybáškové. Z vás doslova kape nenávist vůči všemu muslimskému. Co děláte v evropském parlamentu kromě vytváření takových žvastů? Můžete co to "veškerá odpovědnost poslance....", ve vašem podání to zní strašně uboze.

srsk 6.4.2007 9:38

Re: osoba fyzikou netknutá

Tak to tady vysvětli, já tomu nerozumím, ale mám dojem, že puls je jistá hodnota jednou vyzářená ve zlomku vteřiny. Podle tebe tedy něco zcela bezpečného, asi jako rentgen, že? Jenže ten bezpečný není i když se to o něm tvrdí.

Jirka 6.4.2007 9:34

Re: Re: neřízená střela

Rusko ma asi opravdu radove tisice raket, ale ovsem take zalezi v jakem jsou stavu a o jake typy se jedna. Je nutné si uvedomit, ze rakety maji take omezenou zivotnost. Modernich raket Topol-M (SS-27) nema vice nez 50 ks a letos chteji zavest do vyzbroje dalsich 7 kusu. Jen pripominam, ze tato raketa jako jedna z mala by mela byt mit schopnost prekonat zminovanou protiraketou obranu....

R-36M2

Pavel 6.4.2007 9:33

Re: To stačilo, paní Hybášková.

No a ty  již potřetí do blázince pane třetí.

Americká raketa 6.4.2007 9:28

Re: Re: Re: pozor, radar vyzařuje!!

Málo! Ještě máte napsat, že jste to viděl na papíře s červeným razítkem. Naučte se svou roli hergot, když chcete diskutovat. Jinak to fakt nemá cenu...

ignorant 6.4.2007 9:27

osoba fyzikou netknutá

Tebe fyzika evidentně až do této doby moc nezajímala, takže: píšeš to tam sám. Jedná se o pulsní výkon - nech si to od někoho vysvětlit, místo abys děsil další ignoranty.

Karel 22 6.4.2007 9:26

Re: Re: neřízená střela

....a bolševici tak prohráli studenou válku. Zůstali po nich vzdělaní marxisté jako soudruh Zaorálek. A taky KSČSSD. Prostě se jim stýská po starých dobrých časech. Jejich poslední nadějí je Rusko. A tam vede cesta jen tak, že udělají čelem vzad od Ameriky. A to vysvětluje jejich hysterii.

milan 6.4.2007 9:19

Re: neřízená střela

...A REAGAN TO KOLO ROZTOCIL A STALA SE VEC STRASLIVA-SOVETSKY SVAZ SE ROZPADNUL-MILY VOLE

Rys 6.4.2007 9:14

Uz zase nepravdy pani Hybaskove

a je to jako ve vsech jejich clancich - ctenar se musi ptat jestli pani Hybaskova zastupuje v Evropskem parlamentu CR anebo Israel. Ale nezavisle na tom, pani Hybaskova musi znat diskuse v EP a fakta ktera tam zastupuje vetsina Evropanu. 1. Princip atomoveho odstraseni fungoval v dbe studene valky a funguje nadale. Zadna zeme nebude riskovat ze se zmeni v nuklearni poust tim ze odpali balistickou strelu proti nektere zemi NATO. 2. Podle vojenskych odborniku nema a dlouho nebude mit Iran balisticke rakety ani a-bombu takoveho formatu ze by mohla byt nesena raketou. 3. Spolehlivost raketove obrany s antiraketou neni dana a to cele ma smysl jenom pri spolehlivosti sto procent. 4. Pokud by antiraketa opravdu svoji kinetickou energii rozbila nuklearni hlavici naletajici rakety zamori radioaktivni odpad uzemi v koridoru ktereho rozmery se tezce mohou propocitat.   

Xury 6.4.2007 9:10

Re: neřízená střela

Už bylo asi tisíckrát napsáno, že proti ruským raketám v počtu řádově tisíce by taková stanice s radarem nic nezmohla. Jinak s tím Íránem to je tak naivní, že to snad ani nemá smysl komentovat. Co by tak asi Íránu zabránilo nechat tu raketu odpálit některou z teroristických skupin a pak si umýt ruce a vinu shodit třeba na USA nebo Izrael. Ještě by řada blbců v Evropě zatleskala. A ještě pokud jde o Rusko. Pokud by dopadla nějaká jaderná raketa na území USA komu myslíte, že by to v Rusku vadilo? Jediné co by se stalo by byl nárůst jeho politického vlivu. Pak si ovšem musíme položit otázku, jestli je to i v našem zájmu. Osobně se domnívám, že ne.

zlý kukuč 6.4.2007 9:09

Re: Re: Re: Zajímavý a potřebný článek

pakt molotov Ribentropp byl uzavřen až po faktickém zániku ČSR. Sovětský svaz s Německem spolupracoval v oblasti vojenství - školil sovětské důstojníky, protože na sebe Hitler a Stalin jaksi zbyli. V oblasti  průmyslu přibižně ve stejné míře jako kdokoliv jiný.

F2 6.4.2007 9:00

Re: neřízená střela

Ano, roztočené kolo zbrojení již jednou slavilo úspěch !

Xury 6.4.2007 8:57

Re: Žádný evropský politik nedokáže v současnosti existenci této hrozby vyloučit.

Takže je podle vás nejlepší politika jakékoliv hrozby ignorovat. No vy jste myslitel:-D;-D!!.

mel 6.4.2007 8:51

neřízená střela

Pí Hybašková, alias "neřízená střela z Kuvajtu" opět nezklamala. Nedávno v nějakém článku navrhovala zrušení předplacených SIMM karet do mobilů a zřízení centrálního registru všech bankovních účtů (zásad so osobních svobod) a teď zase straší Iránem a SK. Navíc si plete obranu proti raketám krátkého, stř. a dl. doletu.

Kdyby to věděla, tak by musela připustit, že diskutovaný radar slouží pouze k ochraně území Spojených států proti raketám dlouhého doletu tím, že   je bude sestřelovat již nad Evropou. Že by Irán, i kdyby takovou technikou disponoval měl zájem napadnou nejsilnější mocnost na světě a riskovat sebezničení , tomu  snad nikdo nevěří. Je celkem logické,  že radar je součástí systému, který oslabí obranyschopnost jinéjaderné velmoci, s velkými přírodními zdroji a která si to,bohužel pro nás, nenechá líbit. Na radar naprogramuje některou raketku se středním doletem a jadernou hlavicí a proti níž v podstatě ochrana není.  

Tento radar neslouží k upevnění obranyschopnosti ale naopak zvyšuje riziko konfrontace a opět začne roztáčet kolo zbrojení.

Xury 6.4.2007 8:46

Korejci to mají do Evropy daleko

Argumentace obrany Evropy před korejskými raketami ( myšleno vystřelovanými z Koreje ) se podle mne argumentovalo jen u nás, kde jsme prostě jen přeložili argumentaci americké strany pro vnitřní debatu. Evropa je samozřejmě ohrožena pouze raketami vystřelenými z oblasti Blízkého a Středního východu. Jestli jsou rakety umístěné v Polsku schopny sestřelit raketu mířící na Evropu si netroufám posoudit,ale obávám se, že vy pro rozhodně nejste v tomto ohledu autorita. Tím spíš, když píšete takový blábol jako, že jde o součást obrany proti Rusku.

Kres 6.4.2007 8:43

Re: Re: 2 legracni informace

Jasně, nejdřív si musí světoví teroristé zbraně vyzkoušet a pak třrba Zaorálek začne diskutovat o tom, jestli by se u nás eventuálně nějaký radar měl postavit. Možná, že si je mezitím vyzkoušejí na nás a nebudem o tom ani muset diskutovat

srsk 6.4.2007 8:42

Re: Re: pozor, radar vyzařuje!!

Tak strč hlavu do mikrovlnky a uvidíš. Podle toho, co jsem četl to bude radar o pulsním výkonu 1000MW. Kdepak na to budou asi brát amíci elektriku? Z naší sítě těžko, protože to nesmí být na nikom závislé, dieselgenerátor tolik neudělá a uhlí tam asi vozit nebudou, takže jaderný reaktor pro výrobu elektřiny! No to pěkně děkuji, ale nechci!

Karel 22 6.4.2007 8:38

Velmi dobrý článek

Doporučuji jej k pečlivému pročtení zakyslému marxistovi Zaorálkovi, dále všem členům koalice KSČSSD a zeleným alibistům.