19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 1.10.2007 11:20

Jenom takovou maličkost

všimli jste si, jak se před půl rokem  jako hlavní důvod se uvádělo nebezpečí plynoucí z darebáckých států, jako Irán, Severní Korea (Korejci budou USA obstřelovat přes Asii, Evropu a Atlantik???), jak se politici dušovali, že jde o radar výhradně a jen pro obranu proti těm raketám darebáků, že to s Ruskem a sledování jeho prostoru nemá nic, ale vůbec nic společného, jak Rusové vyhrožují, když se jim to nelíbí atd atd. Potom bylo publikováno pár odborných článků usvědčujících vládu ze lži, a už se tyto důvody neudávají.

Hanyz01 1.10.2007 11:32

Re: Jenom takovou maličkost

Můžete sem hodit link na ty články, usvědčující v problematice radaru vládu ze lži? Prosím skutečně odborný článek, ne bludy starosty Trokavce:-) Díky.

PetrH 1.10.2007 11:37

Re: Re: Jenom takovou maličkost

Být jím bych vám ten link nedával, ty články byly "odborné", to byste určitě nepochopil a já taky ne;-D;-D;-D

Hanyz01 1.10.2007 11:39

Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Jsem se chtěl poučit, protože nikdo z lidí, co argumentují jako diskutující nade mnou, mi žádný tkaový link nechtěl napsat. Obvykle pak přestali reagovat:-(

Holt zůstanu nepoučený stovkami(?) údajných odborných článků psaných údajnými odborníky na radar tybu XBR.bů fňuk.

PetrH 1.10.2007 12:58

Re: Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Hm, chtěl jsem sem dát linky na organizace, profesionálně protestující proti radaru u nás, ale cenzura je neúprosná. Takže jenom to, že proti jsou jak ultraleví marxističtí teroristé, tak anarchisté, "běžní" bolševici, ti troubové kolem Tamáše, i náckové Petry Edelmannové. Takže normálnímu člověku, pokud nechce být hozen to tohoto pytle, snad ani nic jiného než souhlas nezbývá;-D

Hanyz01 1.10.2007 13:27

Re: Re: Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Ale já chtěl link na odborný článek, ne na článek, který mě bude strašit tím, že radar XBR způsobí pády letadel, impotenci, inflaci a vysoké daně ;-)

V tom výčtu organizací ještě zapomínáte na různá združení muslimské mládeže, arabských studentů apod. 

loula 1.10.2007 11:52

Re: Re: Jenom takovou maličkost

Seriál článku ve vojenském časopisu ATM z jara letošního roku zabývající se parametry toho radaru v Bedech, mapka jeho pokrytí, rozbor nabidky Rusů na radar v Gabale, vyjádření vědců USA o účelu toho radaru - vyšlo asi před týdnem v IHned.

Hanyz01 1.10.2007 12:03

Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Ty články jsem četl, ATM si pokud možno pravidelně kupuji - pan šéfredaktor píše tak uboze tendenčně, že mi to připomnělo staré úvodníky Rudého práva - tomu říkáte odborný článek? Četl jsem i  článek tuším v předminulém čísle o možnosti využití toho ruského radaru - opět bez skutečné informační hodnoty a argumentace. Korunu tomu dodala analýza radarového záření XBR radaru, kterou vypracoval údajný odborník na tuto problematiku, který se zapomněl podepsat. Tedy kromě toho, že ve svém rozboru udělal moře chyb.

GRUNTORÁD 1.10.2007 12:31

Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

ihned je jistě odborný zdroj , tak lede H/O/V/N/O. ehm,ehm

loula 1.10.2007 11:57

Re: Re: Jenom takovou maličkost

Víte, ono stačí vzít pouze mapku pokrytí území tím radarem v Brdech. Je údajně namířem proti darebáckým státům. Přitom pokrývá zhruba polovinu území Iránu, kousek Afganistánu, Pakistán již vůbec ne. Zato pokrývá celou Evropskou část Rusku počínaje Kavkazem konče Novou Zemí na severu. Nabízený radar v Gabale pokrýval beze zbytku jmenované darebácké státy, navíc by znamenal několik minut času navíc. Měl ovšem jednu zásadní nevýhodu, "neviděl" do Ruska.  

Topinka 1.10.2007 12:11

Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Radar z Brd bude slouzit k navadeni na jiz letici strely, a proto nemusi nutne "videt" do oblasti, ktere uvadite. K tomu slouzi prvky kosmickeho segmentu protiraketove obrany, ktere na start upozorni.

Hanyz01 1.10.2007 12:54

Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

Radar v Gabale má ovšem několik nepříjemných vlastností -

1)  je necelých 40km od hranic s Íránem - tedy velmi zranitelný přímým útokem - speciálních jednotek, leteckým, raketovým

2) vůbec není jasné, zda by dokázal detekovat balistické rakety v požadované fázi letu - zatím to vypadá, že spíš ne, alespoň z toho, co je o něm známo.

3) last but not least: informace se posílají do vyhodnocovacího centra v Moskvě a Moskva(resp. její jednotky) také zcela ovládá napájení a všechny jeho funkce.

PetrH 1.10.2007 13:15

Re: Re: Re: Re: Jenom takovou maličkost

4) základna není na ruském území, Rusové ji mají pronajatou tuším do r. 2011, pokud nedojde k prodloužení smlouvy, budou ji muset opustit - to se ovšem Rusům nebude líbit, takže by USA mohly být zataženy do případného rusko-azerbajžánského konfliktu

Vita 1.10.2007 13:23

Re: Jenom takovou maličkost

No a ještě před o něco víc než půlrokem jsme se dovídali, že Rusové proti tomu radaru nic nemají, že je to s nimi dojednáno, že s tím vlastně souhlasí, ba téměř nadšeně...

Jo - jsou to paradoxy, pane Vaněk...

tich@dohoda 1.10.2007 11:18

co je skutecne fascinujici, ze ani jeden komentar modrych komunistu neni ve smyslu:

ano, jsem volic ODS, ovsem ten clanek je kravina a ja s nim nesouhlasim. Vsichni modrousci, stejne jako jejich rudi brachove stoji pekne v zakrytu, zavrtani do rektu strany a vsichni  souhlasi se soudruhem poslancem a clenem vykonne rady. Pravdepodobne v ODS budou i nejaci myslici lide, co vedi jak to vse bylo, ovsem ti radeji drzi hubu. Moc dobre znaji sve papenheimske, jakakoliv kritika/jiny nazor je v ODS  automaticky  oznacen jako zrada a "vinik" exkomunikovan. Ano modrousci, bud chvalit vudce a stranu, nebo drzet hubu , delali to vasi dedove, tatove a vy take jedete v zajetych tradicich . Cest :-)

PetrH 1.10.2007 11:35

Re: co je skutecne fascinujici, ze ani jeden komentar modrych komunistu neni ve smyslu:

Ano, jsem volič ODS, nikdy jsem nebyl a nebudu komunista, článek se mi líbí a souhlasím s ním. Proto nebudu držet hubu, jak mi doporučuje bývalý i současný rudý soudruh tich@dohoda. Jsem docela rád, že většina voličů a sympatizantů ODS souhlasí s umístěním radarové stanice USA na našem území, ale i kdybych byl sám, "exkomunikace" mi nehrozí, to si rudý soudruh plete se svou rodnou stranou, nakonec čemu se divit, nic jiného nezná, jak je vidět i z jeho zažité terminologie. Prostě nic nezapomněl a nic nového se nenaučil. V šest;-D

Pavel Urban 1.10.2007 11:09

Jsme členy NATO.

Také díky USA. Dobře. Proč tedy tento garant kolektivní obrany chystaný protiraketový dosud nepřijal za svůj ? Nechci přeceňovat možnosti Aliance. Ale schválit tento systém a formálně pověřit Američany jeho vybudováním by snad zvládla.

Budíž Američanům dík za minulou pomoc, ať už byla motivována čímkoli. Ale tato pomoc byla motivována součinností evropských států, v tomto případě Británie a později Francie. Pokud se v budoucnu dostaneme do něčeho podobného, bez Američanů se neobejdeme. Ale bez Evropy také ne. Snad máme právo chovat se jako partneři USA - byť slabší - a ne jako jejich slouhové. Zatím se naše vláda jako slouha chová. Snad ani ne tak z pocitu podřízenosti, jako spíš proto, že otázky, na které současná americká vláda až dosud odpovídala špatně, si naši stratégové nekladou vůbec.

Hanyz01 1.10.2007 11:27

Re: Jsme členy NATO.

Nemohu si pomoct, ale nemám dojem, že by se naše vláda chovala k USA jako slouhové. Tyhle tendence jsem pozoroval spíš ve vztahu k Rusku (Kavan) a k některým islámským zemím (opět Kavan, Zaorálek)...

K Vašemu prvnímu odstavci - pokud nebude problém v tom, že Francie s Německem ráda hází klacky pod nohy transatlantické spolupráci, ovšem činí tak s blahým vědomím, že kdyby šlo do tuhého, tak je Amerika zachrání zase  - protože, přesně tak jak píšete, je nutný společný postup v otázce obrany. O to smutnější je přihřívání si vlastní politické polívčičky nad tak závažnými tématy jako je kolektivní obrana a strategické plánování.

Pavel Urban 1.10.2007 11:51

Re: Re: Jsme členy NATO.

Bohužel se mýlíte. Politickou polívčičku nad kolektivní obranou a strategickým plánováním si v České republice nikdo nepřihřívá. A ani nemůže. Tenhle ohýnek totiž bohužel dosud nikdo nezapálil.

Možná, že postoj Francie a Německa k transatlantické spolupráci není vždy nejzodpovědnější. Ale to bohužel platí i o celkové strategie současného amerického prezidenta. Jestli v ní budou USA pokračovat, pak to za chvíli bude s jejich schopností pomoci komukoli bude vypadat dost bledě.

Co se týče pána Kavana, myslím, že to byl pokus o vyváženější politiku, nikoli o jednostrannou orientaci na Rusko. Že to byla vyváženost dost pochybná, je jiná věc.

Hanyz01 1.10.2007 11:59

Re: Re: Re: Jsme členy NATO.

Dobrá poznámka o té strategii v České republice:-)R^

Otázka je, jak moc efektivní a na místě se ta současná strategie bude jevit za deset let - počkáme, uvidíme. Problém je v tom, že Francie si hraje na vlastním písečku už od dob De Gaulla, který nikdy nepochopil, že existuje i něco nad úrovní politikaření. V posledních deseti letech se k tomu přidává i Německo, aniž by si uvědomovalo, že za své bohatství vděčí nejen pracovitosti obyvatel, ale ve stejné míře vlivu USA (politickému, bezpečnostnímu atd).

Pan Kavan, jakožto agent STB by měl provádět politiku maximálně tak v pruhovaném trikotu, nikoli ve vládě demokratické země. Někdo tady v diskuzi zmínil česko-řeckou iniciativu při bojích na Balkáně - to byl mimochodem zářný příklad užitečného idiota, zdržujícího nutnou akci a vnášejícího rozkol, zatímco Rusko se potichu smálo a pokračovalo v tajné podpoře Srbů zbraněmi a veřejné podpoře propagandou.

Malý Aston 1.10.2007 11:09

A ještě nás čeká rok 2008!

Když čtu příspěvky,pozoruji jednání Zelených a výměnu manželek u socek,rok 2008 může být návratem k roku 1948.Zase jedna fronta spojených politických stran a to KSČM+ČSSD pod vedením moudrého vůdce soudruha Paroubka a přicmrdovači z KDU,kteří musí být u každé vlády a Zeleným ta barva červená čouhá nejen z očí ale i jejich programu.:-D

PetrH 1.10.2007 11:15

Re: A ještě nás čeká rok 2008!

Je tam jistý rozdíl. Fierlinger manželky neměnil. Gottwald taky ne, to by ho Marta hnala!;-D

I-Worm 1.10.2007 11:44

Re: A ještě nás čeká rok 2008!

já bych to tak nedramatizoval. S výměnou manželek má zatím ODS náskok.

I-Worm 1.10.2007 11:01

důvod je jen jedinej - 2007

nelíbí se to Putinovi - to je jedinej vážnej důvod! Svědčí o tom, že Putin má nekalé úmysly.

Ludva 1.10.2007 10:55

Rozlišovací schopnost

Z článku nějak trčí, že Američané byli vždycky naší velcí přátelé, ochotně pomáhající. Myslím že jsme mimo jejich rozlišovací schopnost a většina ani neví, že existujeme. Takže bych si tak nefandil. Ty jejich zásahy vždycky souvisely s jejich prospěchem, rovněž nynější snaha o radar ječistě velmocenský zájem, který s námi nemá co dělat. Kromě role obětního pěšáka, která nám sedí.

-ferry- 1.10.2007 10:43

Ještě dodatek !

Počítač mi sdělil,že je můj příspěvek moc dlouhý,abych ho o odstavec zkrátil.Takže dodávám :

 1999 - mým spojencem USA nejsou.Nevybral jsem si je.Nebylo mi to dáno.Do NATO jsme byli zavlečeni bez referenda,stejně tak následně i do války proti Srbům.Tady to rozhodl "za noci temné"ministr Kavan sám,Zeman a vláda a parlament to dodatečně odsouhlasili.Proti národu,proti kterému naši dědové odmítali válčit už za 1.světové ... Takže já nered slychám,že vůči spojencům "jsme povinni ..." Já nejsem povinnen !Naopak - vy,kteří jste jejich spojenci,byste jim měli jít dělat kanonenfutr  a ne se válet ve fotelích ...

PetrH 1.10.2007 11:13

Re: Ještě dodatek !

Ministr Kavan, alias Kato, měl při vstupu do NATO jediný požadavek. Chtěl vědět, jestli, pokud tam vstoupíme, budeme smět zase vystoupit. To byl jeho veškerý přínos k této otázce. Co se týče "války proti Srbům", tam přišel s pofidérní česko-řeckou iniciativou, kvůli níž si většina světa nějakou dobu myslela, že blbí jsme tu všichni. Máte ještě nějaké další zábavné historky z natáčení?

Hanyz01 1.10.2007 11:33

Re: Re: Ještě dodatek !

R^Výstižně řečeno.

lukavak 1.10.2007 12:01

Re: Re: Ještě dodatek !

Již řadu let se snažím najít v české politice tak dokonalou sloučeninu přiblblíka od přírody a arogantního kariéristy, který se náhodou v mládí musel naučit i anglicky.Tento "špičkový politik světového významu" není schopen dát dohromady jedinou větu o více než pěti slovech, aniž by tam nebyla nějaká  uši drásající  gramatická kravina. Ale- i kdyby toho byl schopen ,nic nemění na faktu, že jeho životní kariéra není dobrým vysvědčením   pro lidi, kteří do toho mohli jakýmkoliv způsobem zasáhnout( počínaje  policajty při elegantní jízdě  francovkového mistra , až po ty mistry světa v OSN).Postoje tohoto vejlupka lidské společnosti uvedené  PetremH  jsou jen malou ukázkou ,co vše je  v současnosti v civilizovaném světě ještě snesitelné.

Dave 1.10.2007 11:45

Re: Ještě dodatek !

Je uzasne vypisovat referendum k necemu, cemu 70% populace totalne nerozumi, ale ma potrebu do toho kafrat. Tech 70%, ktere pri sebmensim pruseru volaji po pomoci "s hury".

Zaplat svaty, ze k tomu referendum nebylo.