29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 1.10.2007 17:32

USA nejsme k ničemu povinováni

Ad "Američané nám v roce 1945 opět nezištně pomohli." Není pravda. Američané jen sledovali svůj cíl - zcela zničit hitlerovské Německo. K tomu muselo samozřejmě dojít k osvobození řady zemí, včetně Československa.

Ad "Američané nám v roce 1989 opět pomohli." To je jen část pravdy. Naše vymanění z područí SSSR totiž nebylo primárním cílem USA - primárním cílem bylo oslabení SSSR.

Tak by se dalo pokračovat dále. Celkově vzato, USA vždy především usilovaly o prosazení SVÝCH zájmů. Na tom není nic špatného - dělají to všechny státy. Špatné na tom je, že autor na základě uvedených historických událostí vyvozuje, že to USA dělaly kvůli nám a že jsme tedy morálně povinni vycházet jim vstříc. USA však nikdy nic neudělaly speciálně kvůli nám. Americký prezident v roce 1938 ani v roce 1968 v žádném svém projevu před Kongresem nevyzýval k obraně Československa. Američanům byli a jsou Češi srdečně ukradeni, což nám dávají dostatečně najevo vízovou povinností.

Proto vzhledem k USA nejsme povinováni k ničemu. Jsme však povinováni k ochraně svých zájmů. A naším zájmem není podporovat agresivní velmoc, vedenou prolhanou státní administrativou. V našem zájmu není podporovat velmoc, která nás při prosazování svých zájmů, kdykoliv bez skrupulí obětuje.

Pepa 2.10.2007 20:50

Re: USA nejsme k ničemu povinováni

Je jasné, že Američané to vše, co zde bylo vyjmenováno, nedělali specielně pro nás.  pochopitelně že hájili především své zájmy. Nicméně demokratický styl vlády západního stylu je nám podstaně bližší a příjemnější než ruský carismus ( nebo bolševismus) a německý nacizmus.

Vítezství SSSR bylo podmíněno nejen těmi zmíněnými botami, ale také tanky a stroji, které pro novém zbrojovky na Urale byly dodány z USA.

Ten vděk USA na místě je, škoda že to vědí jen v Plzni a jejím okolí. tam totiž na Amíky nezapomínají.

Jiří K. 1.10.2007 16:49

Můj bože, to je slaboučké a stokrát již slyšené

Argumenty žádné, jenom slepá víra. Reminiscence na podobně laděné (jenom opačně pólované) články z éry před rokem 89, objednané z pera osob kterým to politicky "správně" myslí, se nemohou nevybavit a jsou velice silné.

Není co komentovat

To se pan poslanec moc nepředvedl. Navíc ještě člen výkoné rady - to tam má teda Topolánek pěknou čeládku, když nesvede nic lepšího, než takovéto upachtěné dílko.

Cruton 1.10.2007 17:34

Re: Můj bože, to je slaboučké a stokrát již slyšené

R^

Yarda 1.10.2007 16:33

Mně nevadí že tu bude o jeden radar víc.

Ale vadí mi že v mé vlasti bude vojenská základně cizího státu (a to bude, už je to dojednané akorát nám malým blbcům se to ještě definitivně neřeklo) - a je mi jedno jestli USA, Ruska nebo třeba Švýcarska.

Technik 1.10.2007 15:26

RADAR V ČESKU TECHNICKY NEMŮŽE STÍHAT CHRÁNIT CÍL V ČESKU

to je korektní říkat

Technik 1.10.2007 15:25

TECHNIČTÍ ANTITALENTI HORUJÍ PRO RADAR

Rv

boleslav 1.10.2007 14:43

Volte

Proto volte KSČM!

Tonevadí 1.10.2007 14:36

Ale teď máme výhodu proti dříve

Teď jsme suverenní stát a ten radar můžeme Američanům ještě odmítnout.  Ale my nechceme (odmítnout)... 

V Iráku maj Iráčani taky svůj suverenní stát s vládou svobodně zvolenou. A taky nechtěj, aby teď Irák rozdělili na x dílů...

oakman 1.10.2007 14:03

Tohle je vážně taškařice!!!

Pokud se tu mluví o obecném vztahu ČR(a cokoliv, co jí předcházelo) a USA, tak tu vidíme hned dva druhy schémat:

1) "Obraz nepřítele" - po 40 letech vymývání mozků tu kdekdo z "bohempožehnaných prosťáčků" (nechci říci socialistických negramotů) reaguje jako Pavlovův pes. Proto tahle diskuse ukazuje to základní neporozumění uvnitř národa, které se týká vlastní historie.

2) "Obraz hegemona" - po letech praxe služby okupantům už jistá, zlomená část nedokáže pochopit, že dnešní republika (ta Havlova, pražáků, swynjí podnikatlských a jiné verbeže, která nás lid živí) s USA narozdíl od komoušů nikdy neválčila, naopak vždy pokud mohla s USA vystupovala v souhlasu a to zejména v těch okamžicích, kdy se dějiny pohnuly rázem z místa.

Naši levičáci musí pochopit, že tu jsou i lidé, pro které vzájemná pomoc není vazalstvím, spojenectví v paktu není ani "zaprodání vlasti" ani "pozvání nových okupantů", že tito jejich spoluobčané, kterým byli zvyklí diktovat názor masou, náhle mají názor legitimní a legální, který ovšem u bývalých otroků pana Brežněva zní jako rouhání.

Spojenectví s USA není tragedií, tou by bylo to, že jím na popud komoušů pohrdneme. Oni se sice budou tvářit, že si to nezaslouží USA, ale skončí to tak, že si zase někdo jednou umeje ruc nad nespolehlivými. Začínám mít pocit, že realita mocenské poroby a s ní spojený duševní svrab je to jediné, po čem tu levice touží

Hanyz01 1.10.2007 14:11

Re: Tohle je vážně taškařice!!!

R^ jenže se obávám, že ta lůza si tu bude pořád mlít svou. I o tom je bohužel demokracie.

hudry 1.10.2007 14:14

že jím na popud komoušů pohrdneme ...

Vy pohrdáte tím superspojenectvím fakticky na popud komoušů? Čím vás oblbli? To nejste schopen mít vlastní názor? Většina lidí (zřejmě kromě vás) jej totiž má ...

A moc pěkný je to "vzájemná pomoc". To už tady taky bylo. Vy opět propagujete RVHP ?

oakman 1.10.2007 14:20

Mám pocit, že komouš spíše ohrožuje vaše myšlení....

ano, vzájemná pomoc - to je atribut přátelství, manželství, komuity - pro někoho.

Pro jiné je to RVHP.

Aspoň se vidí, kdo je čeho schopen.

hudry 1.10.2007 14:28

Re: Mám pocit, že komouš spíše ohrožuje vaše myšlení....

Pane, používáte komunistickou rétoriku na úrovni inkvizice:

Kdo si myslí, něco jiného něž já, tak ten je vyslancem ďábla (imperialistický, komunistický agent). Vy fakt nejste schopen ve své hlavičce pochopit, že lidé mohou mít kupodivu sem tam i své vlastní myšlenky a postoje?

oakman 1.10.2007 14:21

Vlastní názor od vás nečtu - jen nejhlasitější žvásty, to ano.

hudry 1.10.2007 14:30

Re: Vlastní názor od vás nečtu - jen nejhlasitější žvásty, to ano.

... inu tak to bývá, když dojdou argumenty, tak nastupuje hulvátsví ... Good by!

kovář 1.10.2007 14:51

Re: Tohle je vážně taškařice!!!

Jen drobná připomínka. Zažité patolízalství, nedostatek sebedůvěry a národní hrdosti zejména  u představitelů tohoto národa za všech režimů je přímým odrazem naší historie.

Propaganda a patolízalství je charakteristické zjednodušeným černo-bílým pohledem na věc a jazykem s velmi jedovator slinou. Jsme součástí sjednocující se Evropy a spojenectví a přátelství by tak mělo být rovnocenné.  Tento národ až na  zaryté demagogy je citlivý na lež, propagandistická schemata a vyhýbání se odpovědnosti zejména na vládní úrovni.

oakman 1.10.2007 14:55

Tenhleten národ je hlavně zvyklý

dělat přesně stejné levárny, jako ti "nahoře", takže nechte na hlavě - řezníkův účet za září výmluvně vypovídá, jak se národ, který volí "tyto politiky", chová na silnici.

kovář 1.10.2007 17:22

Re: Tenhleten národ je hlavně zvyklý

Až na drobnost, že ryba vždy smrdí od hlavy.

F. Čech 1.10.2007 14:56

Re: Tohle je vážně taškařice!!!

Spojenectví s USA přináší svobodu a prosperitu, spojenectví s Ruskem otroctví a bídu. Některým gaunerům se ale líbilo být dozorci nás sovětských otroků a v naší Ruskem utlačené a zplundrované zemičce se těšili díky poklonkování SSSR výsadnímu postavení. Těm se po těchto výsadách stýská a  budou lobovat vždycky pro Rusy a pro komunisty. Za komunismu se tito gauneři a kolaboranti s hvězdou na klopě se měli možná i hůř než teď, ale jejich sousedi se měli ještě hůř nez oni  a oni - nýmandi si mohli hrát na pány. Jak říka Jerzy lec: "Otrok netouží po svobodě, touží se stát dozorcem otroků".

hudry 1.10.2007 15:08

vskutku trefné až výstižné a platné v jakémkoliv režimu . ..

Spojenectví s CCCP přináší svobodu a prosperitu, spojenectví s USA otroctví a bídu. Některým gaunerům se ale líbilo být dozorci nás amerických otroků a v naší USA utlačené a zplundrované zemičce se těšili díky poklonkování USA výsadnímu postavení. Těm se po těchto výsadách stýská a  budou lobovat vždycky pro Amíky a pro imperialisty. Za kapitalizmu se tito gauneři a kolaboranti s hvězdami a pruhy na klopě se měli možná i hůř než teď, ale jejich sousedi se měli ještě hůř než oni a oni - nýmandi si mohli hrát na pány. Jak říka Jerzy lec: "Otrok netouží po svobodě, touží se stát dozorcem otroků".

F. Čech 1.10.2007 15:35

Re: vskutku trefné až výstižné a platné v jakémkoliv režimu . ..

Vy jste hochu nenapravitelný trouba. V demokracii, kterou teď máme mohou žel Bohu diskutovat i totální imbecilové jako vy. važte bsi toho vářžený soudruhu. a nebrečte, že už ve volbách nemáte, vy komouši 99,99%. Saddám byl stejně lepší - ten měl 100%! A mimochodem, komu už Rusové přinesli svobodu a prosperitu. Srovnejte si např. jen Severní a Jižní Koreu a bBývalé Východní a Západní Německo. Bolševici přináčí všude jen perzekuci, vraždění, bídu, svrab a neštovice - a taky brainwashing - jak je vidět na vašem příkladě!

hudry 1.10.2007 17:48

Vy jste takičechu nenapravitelný trouba ...

Váš projev je snůškou blbých a prázdných frází bez jakékoliv argumentační hodnoty. Je to tedy taková univerzální kostra pro naivní blbečky a vazaly. Stačí na příslušná místa libovolně doplnit jména těch hodných a na jiná místa těch zloduchů. Takže ať to napíšete, jak to napíšete tak je to vždy stejná ptákovina, akorát že je v modrém ... Což jste (při vašem vzdělání, jak říkával Vlasta Burian) asi nepochopil.

Jinak: nikdy jsem se nepovažoval ani za komunistu (fuj tajbl), ani za imperialistu (fuj tajbl). Ale nemám, na rozdíl od vás, tendenci věřit slaboduchým pohádkám o tom, že amíci a alternativně rusáci jsou naši největší přátelé, kteří myslí jenom a jenom (a to zcela nezištně) na naše blaho, kteří by se kvůli nám přetrhli a kterým ani v nejmenším nejde o žádné expanzivní velkomocenské zájmy.

Ještě jste zapomněl uvést, že bolševici jedí malé děti a že amíci našli v Iráku spoustu ZHN, kvůli tam uspořádali "legální křižáckou (nebo ropnou?) výpravu".

pavlik 1.10.2007 22:15

Re: Vy jste takičechu nenapravitelný trouba ...

Poznámka na okraj: Rusové by v Iráku ZHN našli, kdyby tam žádné nebyly, tak by je tam dovezli.

hudry 2.10.2007 20:43

Re: Re: Vy jste takičechu nenapravitelný trouba ...

Přesně jak to říkáte. Jak ti amíci, tak ti rusáci jsou stejní podvodníci a jenom úplnej ... si může myslet, že jedni nebo druzí by něco udělali nezištně jenom pro naše krásné české oči ...

Miloš 3.10.2007 22:07

Re: Re: vskutku trefné až výstižné a platné v jakémkoliv režimu . ..

milý chlapče ,více se věnujte klávesnici, nž moudrům ,které Vám evidentně nejsou blízká.......

PetrH 1.10.2007 15:36

Re: vskutku trefné až výstižné a platné v jakémkoliv režimu . ..

Možná, že spojenectví s CCCP přinášelo "svobodu" a prosperitu vaší rodině, ale většině lidí skutečně ne, přestože jste se je o tom snažili přesvědčovat. Ano, ty bláboly o amerických otrocích jste cpali do lidí horem dolem 40 let. Už si konečně uvědomte, že máte šlus(Y)

Heathcliff 1.10.2007 14:00

Stará rétorika

Vážený pane, říkáte, proč radar ano. Neuvedl jste ani jediný racionální důvod, užíváte slova podobná těm, která jsme slýchávali dříve, jen SSSR jste nahradil USA a místo Varšavského paktu mluvíte o NATO. Jaká složitá oblast? Nebyl náhodou prezidentem USA v r. 1945 H. Truman? Spousta frází, výsledky žádné. Naučte se i něco jiného. Neměl byste jako poslanec hájit zájmy občanů? Váš pohled na problém se úzce blíží tradičnějednoduchému buď černá nebo bílá, víte i o prostoru mezi nimi?

Džejpí 1.10.2007 14:51

Re: Stará rétorika

Zde je jeden racionální důvod:

Požádá-li mě můj přítel, který mi v nedávné minulosti dvakrát již zachránil život když já sám jsem se choval sebedestruktivně, o malinký kousek půdy pro naší společnou obranu, nebudu váhat ani vtěřinu!

F. Čech 1.10.2007 15:27

Racionální důvody

Chcete racionální důvod zak vám jich dodám hned několik : 1. Irán, možná i Sýrie a možná časem (po případné změně vlády i Pákistán) mohou získat, nebo je už mají jaderné zbraně i nosné rakety. Irán se o to s podporou Číny a Ruska už dlouho snaží a do roku 2011, kdy má základna stát je bude nesporně mít mít (nestabilní Pákistán už je má).  2. Česko je ideální cíl, protože tady nemáme žádné muslimy, nemáme odvetné útočné jaderné zbraně, jsme pro teroristy slabáý a nevýznamný  západní stát, který by si každý chytrý terorista vybral jako první (v Izraeli je milión muslimů a druhé nejposvátnější muslimské místo v Jeruzalémě) 3. Protože je nabídka USA zadarmo, USA má technologii, USA nám obranu zaplatí a my ji jenom přijmeme. Obávám se, že se taková nabídka už nikdy nezopakuje! 4. Pokud odmítneme radar, tak značně ochladne vůle USA tahat nás z bryndy a budeem velmi ohraoženi nejen jadernými zbraněmi z blízkého váchodu, ale také další anexi ze strany Ruska, které si těď především testuje pevnopst našeho spojení s USA. 5.Jestli si necháme líbit idiotské ruské zastrašování a vyhrožování kvůli obrannému zařízení, které může sestřelit max. 10 z 10 5  ruských jaderných hlavic tak se už definitivně odhalíme před světem jako totální srabové, kteří ztratili vůli k obraně svého teritoria