19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 15.3.2011 11:11

Silně pochybuji,

že existuje vůbec něco co by mohlo zvýšit prestiž ČT!

V. Váňa 15.3.2011 8:45

Článek se zdá postavený na poněkud vratkém základu

Předně je třeba říci, že příkaz k domovní prohlídce dává soudce. K tomu se již tento vyjádřil, a to jednoznačně: jsou-li formální náležitosti žádosti v pořádku, příkaz k neopakovatelnému úkonu prostě vydá. Do způsobu provedení nemá soudce co mluvit.

Na druhou stranu článek nezmiňuje skutečnost, že ve čtvrtek večer vojenská policie zapečetila dotyčnou kancelář protiprávně.

Rovněž pro objektivitu by asi bylo třeba říci, že pokud jde o uveřejnění tajných materiálů, neplatí právo o utajení zdroje.

Problém je, že byly odtajněny skutečnosti v materiálu obsažené, ale nikoliv dokument (materiál) samotný. Což znamená, že redaktor se nedopustil trestného činu tím, že zveřejnil jeho obsah. Ale někdo se dopustil trestného činu tím, že poskytl redaktorovi namísto pouhých informací dokument jako takový. A že jej někdo poskytl je jasné, neboť jej redaktor ukázal na kameru.

Je to trochu Kocourkov na všech stranách.

L. Pelikán 15.3.2011 6:19

Re: Hvížďala snaživě roztleskává,

Mám dojem,že autor článku ,srovnává hodinky a holinky

R. Sedláček 15.3.2011 2:25

Hroznej blábol

a nasvíc nebezpečnej názor.

P. Sulc 15.3.2011 0:41

No, ze by se Cechackove o neco drali

a demonstrovali, to ani v nejdivejsich snech. Tam se demonstruje jen o penize, 300 000 lidi se sejde jen k vuli vyhranemu hokeji. A ze by vlada padla, ci alespon ministr resignoval? To uz vubec ne. Ovsem par vojaku vyhodi z armady, kdyz maji na helmach nemecke odznaky, to jo, na chudy lid musi byt prisnost. Na zvlcile pohlavary to ale neplati.

V. Skalová 15.3.2011 0:22

Hvížďala snaživě roztleskává,

ale to srovnání s tím německým případem je hodně upocené. Kvůli tomu, že zelení policajti sebrali rozcapeným a manipulujícím redaktorům z ČT nějaký ušmudlaný papír, se nikdo ke koni či na Kavky nepožene.