12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

PRÁVO: Zloději v BIS

Na podvody spojené s údajným nákupem paliva se přišlo zhruba před měsícem a podle informací týdeníku Euro se tak stalo na základě anonymního udání. Kvůli podezření z podvodu už rezignoval šéf příslušného odboru Milan Vlček, podezřelí zaměstnanci tajné služby jsou postaveni mimo službu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Trkola 5.1.2012 17:08

karel smichov

Kdyby se jednalo jen o šmé s PHM ,tak to není na sebevraždu. V pozadí asi něco vážnějšího ??!!

P. Jirka 5.1.2012 10:37

Sice se jich nezastávám,

ale bohužel zaměstnanci kradou nejen v BIS. Je to takový skoro národní sport. Takže čemu se divíte...

P. Skřivan 5.1.2012 14:20

Re: Sice se jich nezastávám,

Přesně. :-)))

Ž. Halabudová 5.1.2012 8:33

Zloději.

Ukažte někdo,na nějakou instituci, kde se nekrade.Úředníci mají vysoce nadprůměrné platy a přesto kradou.To není o nedostatku,to je typická arogance úřední moci a absence morálky a jakékoliv kontroly. Hnus zelenofialový.

M. Stuchlik 5.1.2012 8:54

Re: Zloději.

A když se jim na nezasloužené výhody šáhne ještě stávkují, dělají bordel a voli komunisty. Samet byl až moc sametový.

A. Richter 5.1.2012 11:14

Stalo se módou sezóny do nepravostí rázně tepat

"Úředníci mají vysoce nadprůměrné platy a přesto kradou" : úřednice FÚ odd. vyměřovací, VŠ (IT + ekonomie), 15 let praxe a cca 20 000 Kč hrubého (a to je mezi lépe placenými), ukrást může tak průpisku (1 za 2 roky a mezi tím si koupit 3 ze svého, protože už vybrala limit) a 30 listů papíru. Vy byste za ty prachy pracovala, paní Halaburdová?

Nejsou jenom pražská ministerstva, kde se vymýšlejí blbiny k vyplnění, aby se zdůvodnila nutnost existence úředníka. Jsou i ti znechucení dole, kteří musí uvádět do praxe ty stovky přehršlí zákonů, mnohdy si odporujících, které tvořivě vymýšlí PČR. Když to udělají, lid řve, co to zase ten ouřada, co tam jenom pije kafe, po něm chce. Když to neudělají lid řve, jak to že ti líní lempli nekonali, dyť je na to zákon. Tfuj!     ;-)

Ž. Halabudová 5.1.2012 13:16

Re: Stalo se módou sezóny do nepravostí rázně tepat

Chceš mi Richtře snad tvrdit,že milostivá má nárok na jednu propisku za dva roky?Ano plat má podle tabulek,ale kde jsou různé druhy zvláštních odměn,příspěvky na ošacení,příspěvky na stravu a ostatní nekalkulované benefity?Jinak,zeptal jsi se naprosto přesně-: Vy byste za ty prachy pracovala ?- Však oni , ti úředníci za ty prachy také nepracují. Oni totiž nepracují ani za peníze,o kterých se nám ani nezdá.No a pokud ta dotyčná má dojem, že je přetížená prací a podhodnocená, tak ať jde dělat něco jiného.S čistou hlavou.Třeba umývat veřejné záchody.To je žůžo.

A. Richter 5.1.2012 23:35

Re: Stalo se módou sezóny do nepravostí rázně tepat

Ano, zareagovala jste správně, paní Halaburdová, jak jsem očekával. Myslíte v rozměrech Vás, pražáků.

Něco o tom vím. 19 let jsem pracoval jako informatik na okresním úřadě, který nechce být jmenován. Proč tak dlouho? 2x mi nabídly soukromé firmy angažmá. Nesměl jsem přijmout, děti maturovaly a já musel doučovat matiku a chemii. Nešlo to skloubit s ježděním po celé ČR , SR a okolí.

Obyčejný picmoš na konci toho řetězu, a je jich nejvíc, nemá nic z těch Vámi vyjmenovaných nekalkulovaných benefitů. Kromě stravenek, které má každý i v soukromých firmách. Příspěvek na ošacení? Ano, ten měli zaměstnanci magistrátu, státní úředníci nic.

"Oni totiž nepracují ani za peníze,o kterých se nám ani nezdá". No vidím, že to znáte pěkně zevnitř, protože jak jinak byste věděla, že mimo "úřední hodiny" je na úřadech mejdan? A umývat veřejné záchody? Proč ne. Čest práci každé, která dobro plodí. Ale na tuto funkci jsou fronty, a to i na umývání neveřejných (exmanželka takřka toto dělá na 1/2 úvazku v Hervisu 364 dní denně, na Nový rok měla volno).

Ale nevzdávejte se, tepejte a tepejte. Propusťe dalších 10% picmošů abyste si mohli zase přibrat 400 kusů na ministerstvo, jako to udělalo loni MPSV. Nezaměstnanost je v Praze hrozná.      ;-)

P. Skřivan 5.1.2012 14:22

Re: Stalo se módou sezóny do nepravostí rázně tepat

Tak zlodějinu s benzínem těžko udělá řadový. To dělají většinou šéfové jezdící na služebky, kteří jsou jako všude dosazeni politickou reprezentací.