26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
silvatax 16.6.2009 22:14

Re: ukázková lekce pro Unii

Milý "zastánče" listiny práv a svobod, řešení,které přijali naši poslanci je konečně jedno z těch,které jim slouží ke cti. Nekuřákům toto opatření nebere právo na zdravé životní prostředí - prostě se svobodně rozhodnou, jestli půjdou do kuřácké nebo nekuřácké restaurace. Nevidím v žádný rozpor s listinou ZPS. Naproti tomu vidím rozpor s listinou ZPS, když občané Ostravy-Radvanic musí dýchat tak znečištěné ovzduší, které má pro ně stejný účinek,jako vykouření cca 40 cigaret denně. Kuřáci-nekuřáci, vše jedno.  Jiná velká města jsou na tom podobně - a slavná listina je jim k ničemu. Dřív než se něčeho domohou, obujou jim "černe papirove boty" a pošlou do krematoria na Slezskou Ostravu, aby k celkovému znečištění přispěli svým dílem. A měnit bydliště je trochu složitější než obejít kuřáckou restauraci a jít o pár kroků dál do nekuřácké. Nevěřím totiž tomu, že všechny restaurace zůstanou kuřácké. Chytří restauratéři přišli na to, že nekuřácká restaurace se velmi dobře vyplatí - zaměří se na jinou klientelu.  Žiji ve městě s cca 40 000 obyvateli a nekuřácké restaurace praskají ve švech - vaří se tam, chodí  tam rodiče s dětmi, senioři. Akorát  jsou k smíchu tzv. smíšené restaurace, které jsou ve skutečnosti kuřácké. To je jakoby na jednom konci bazénu bylo čurání zakázáno a na druhém povoleno.

Laco 16.6.2009 22:13

Re: Mily pisalku....

A my Češi jsme noblesní balkánci

Laco 16.6.2009 22:12

Re: Nejsem zavilý nepřítel kuřáků

Pak ale musíte nevolit celou stranu, což je ovšem také řešení (ODS je dnes stranou kuřáků bojující proti EU)

Pája 16.6.2009 22:02

Re: Korupce parlamentu

sám dobře chápete, že zákaz kouření v restauracích můžeme chápat buď jako předstupeň úplného zákazu-tak jako zakazujeme narkomanům si svobodně ničit zdraví, nebo pouze jako ochranu společnosti. Každý z praxi ví, že v našem absurdistáně je možná jedna nekuřácká restaurace na 100 000 obyvatel. Navíc mám přátele nekuřáky a když s nimi jdu do restaurace opravdu mě neoblažuje že mi foukají karcinogeny do plic. Já je po třetím pivě jen velmi těžko přesvědčím aby šli kouřit ven (nehledě na to, že by to nemělo význam když oklo kouří dalších deset), takže zákaz by to vyřešil stejně jako jinde - a světe div se oni si to chválí i ti kuřáci, nesmdí totiž a odvykání je také mnohem jednodušší a jak víme polovina kuřáků pernamentně přestává kouřit, jelikož lidé nejsou zas až tak padlí na hlavu a ví, že jim to žere život a peníze, bohužel závislost je to velmi těžká...

Ahasver 16.6.2009 21:49

Re: Korupce parlamentu

Ale to hlásá poslanec MUDr. Ščasný, věrný úd modré strany.

Honza 16.6.2009 21:43

Re: ukázková lekce pro Unii

Zkuste si nejdříve přečíst tu listinu základních práva a svobod, o té jsem zejména psal, ta je tímto zákonem imho obcházena.

Podívejte se na to z pohledu nekuřáka, který si nechce nechat poškozovat zdraví. Soustřeďte se na práva jako je svoboda pohybu a pobytu, právo na zdravé životní prostředí a právo na ochranu zdraví. A naopak, zkuste tam někde najít, že není třeba tato práva garantovat, pokud se jen někam vylepí samolepka, t.j. že se touto samolepkou táboru nekuřáků jejich základní práva hodí do kanálu. A zkuste tam někde pro změnu najít právo kuřáka, k tomu, že jeho závislost na nikotinu má přednost, t.j. že je jeho právo silnější než zdraví, životní prostředí a volnost pohybu nekuřáka. Celé je to o tom, kde končí svoboda jedněch, aby nenarušila svobodu druhých. Já tam tedy nenašel to právo vylepit si samolepku a pak nemusím práva druhých respektovat. To je pro mě to obcházení této základní zákonné normy. Je právo zapálit si zdraví poškozující cigaretu když to deklaruji alibistickou samolepkou silnější než právo na zdraví, zdravé životní prostředí a svobodu pohybu a pobytu ostatních?

Kouření není svoboda, ale zdraví jedince i jeho okolí poškozující závislost.

watabi 16.6.2009 21:15

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Petr H. ..........přesně tak. R^

watabi 16.6.2009 21:13

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Mirek F......... no oni snad kuřáci "daň z cigaret" platí už tím, že je kupují.:-D Vy jako nekuřák (předpokládám) na této dani nezaplatíte ani kachli, tak proč se čílíte?

watabi 16.6.2009 21:10

Re: Mily pisalku....

No on bude asi vysoce civilizovaný evropský  dobytek.

watabi 16.6.2009 21:09

Re: ukázková lekce pro Unii

A ono je už v nějaké platné zákonné normě stanoveno, že se v hospodách nesmí kouřit? Asi ne, že jo.......Takže jaképak obcházení platného zákona a srovnávání s nedodržováním zákona o zdravotnických poplatcích ze strany socanské věrchušky. Holt to poslanci vymysleli takhle, tak o co jde. Pokud bude hospoda zvenku označena, tak si každý může svobodně vybrat, jestli do ní vleze a nebo půjde jinam. Nekuřáka do kuřácké hospody nikdo násilím zřejmě tahat nebude.............tak o co vám kráčí?;-) 

jura-p 16.6.2009 20:49

Re: Selský rozum?

Prosím tohle tvrzení doložit.

Honza 16.6.2009 20:02

ukázková lekce pro Unii

Pane autore, vy jste blázen, tento paskvil že je ukázkovou lekcí pro UNII? Stejně tak by mohlo být ukázkovou lekcí pro UNII obcházení zákona o zdravotnických poplatcích oranžgutánskou zvůlí na Krajích. Není to totiž nic jiného, než obcházení základní listiny práv a svobod. Tento samolepkový zákon stavím postupu Krajů při obcházení platby zákonných poplatků ve státních zdravotnických zařízeních na roveň. Je to jen další ostuda této republiky, tentokrát za masívní podpory ODS. Já si opravdu v podzimních volbách hodně rozmyslím, jestli hodím hlas JAKÉKOLIV straně, která cíleně a šalamounsky obchází zákonné normy.

Minutus 16.6.2009 19:53

Nejsem zavilý nepřítel kuřáků

ale doufám, že po tomhle blábolu nebude dotyčného poslance volit jediný nekuřák.

Fafa 16.6.2009 19:31

Sumo

jenze celou spolecnost zatezuje ledacos. Treba automobilove rallye jiste zatezuji zivotni prostredi, ztezuji dopravu a vyzaduji obcas zvysene naklady na leceni ucastniku. A krome radosti pro fanousky a zisku pro organizatory toho taky zrovna moc neprodukuji. Presto jsem se jako spolecnost dohodli, ze automobilove souteze jsou zcela legalni.

vasekpav 16.6.2009 19:17

Re: Tino

Svoboda ?Je individuální anarchie , a všecno individuální nás politicky ho..o zajímá ?! " Správný Úředník ".

Sumo 16.6.2009 19:12

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Kouření zatěžuje celou společnost bezesporu. Nejde jen o bezohledné kuřáky, ale o léčení následků. Co se týká kuřáckých a nekuřáckých hospod, tam - ačkoliv nekuřák, řekl bych že nezakazovat. Do hospod, kde je nakouřeno, nechodím, a přesto mám na výběr hodně podniků. Otázka je, co v době obědů, tam je to sporné, protože pokud chci poskytovat stravování jako službu, pak bych měl dodržovat hygienické zásady.

vasekpav 16.6.2009 19:02

Re: Korupce parlamentu

Možná se sejdete na onkologii a budete si přes svoje slavíky huhnat něco o propagandě kouření?!!:-);-(>-

PetrH 16.6.2009 18:58

Re: Mily pisalku....

A vy jste čí dobytek?(Y)

PetrH 16.6.2009 18:58

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Proč vy spoluobčani se pořád chcete cpát do vyhražených kuřáckých hospod (podle onoho zákona, o němž článek je) a zakazovat a zakazovat? Pokládáte se za misionáře? Třeba někdo nechce být spasen zrovna vaším prostřednictvím.:-/

vasekpav 16.6.2009 18:54

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Lhota ?!Vem si svuj upatlaný selský rozum , a běž si zapálit do kuloárů parlamentu , se svým tabákovým sponzorem !!!:-/:-/Rv>-

pierino 16.6.2009 18:54

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

R^R^R^R^8-o!!

pierino 16.6.2009 18:52

Mily pisalku....

Na ceskej dobytek aby se choval civilizovane nic jineho, nez zakazy a prikazy neplati. Cesky stado nerespektuje temer zadne  zakony a pravidla.... je videt pisalku, z ktereho stada pochazite...v civilizovanem svete se uz davno v restauracich a verejnych prostorach nekouri....;-O

Pája 16.6.2009 18:13

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

pokud bojujete za svobodu bafat svým spoluobčanům pod nos, tak se právě Vy odstěhujte do Asie. Ve většině států USA a EU je totiž svoboda ničit zdraví spoluobčanům omezena. Takže hurá do stepí za Vašimi svobodnými bratry.

Fafa 16.6.2009 18:11

Re: Korupce parlamentu

Dobre Pajo. Jste tedy pro uplny zakaz koureni? Jestli ano, je to naprosto legitimni a IMHO vnitrne konzistentni postoj. Pokud ovsem chcet koureni ponechat jako zcela legalni akvitivu, zakazovat je v restauraci, ale treba povolit jako zcela legalni v soukromem byte, tak je to IMHO ponekud zvlastni.

Na delsi debatu by bylo to, jestli treba restaurace by opravdu mela byt verejny prostor. Ja vim, ze podle platnych zakonu to tak je, ale pokud se bavime o lex ferenda, tak bych privatne vlastnene restaurace podrobil stejnemu pravnimu rezimu, ktery plati pro soukromy byt.  

Fafa 16.6.2009 18:05

Rdu

Diky za informaci. Muzete pridat link?

PetrH 16.6.2009 17:41

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Ty "fráze o svobodě volby", které vás tak séřou, jsou tím, na čem je založena euroatlantická civilizace. Až vám nebude vadit kouření (protože každý kuřák bude za mřížemi nebo v povinné odvykací léčbě), bude vám vadit něco jiného. Pod heslem ochrany ubohých nevědomých spoluobčanů nás táhnete zpět do Asie. Ovšem velmi aseptické, to se musí nechat.Rv

Mirek F. 16.6.2009 17:26

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Už několikrát jsem v této diskusi napsal, že plně souhlasím s tím, aby kuřáci hradili náklady na léčbu jejich nemocí pocházejících z kouření, třeba zvýšenou daní z cigaret.  

Pája 16.6.2009 17:20

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

mylíte se - v případě mnohých toxikománií přímo ohrožuje konzument pouze sám sebe, společnost nese další náklady na jejich léčbu - stejně jako v případě nikotinismu, z tohoto pohledu je nikotinismus ještě nebezpečnější, protože přímo zdravotně ohrožuje své okolí, je společensky tolerován a dokonce propagován reklamou.

Kes 16.6.2009 17:18

Re: Korupce parlamentu

Není prokázaný jediný případ úmrtí na následky pasivního kouření. Tvrzení, že kuřáci zabijí každý den 5 nekuřáků je jen pomluva, šíření poplašné zprávy a propaganda hodná paroubkovců.

Kes 16.6.2009 17:15

Re: nikotinismus je nemoc a tu je třeba systematicky potírat

Pájo, to co tu předvádíte je nenávistná protikuřácká kampaň - nic jiného. Kouření neohrožuje celou společnost - přestaňte laskavě šířit tuto nesmyslnou lež. Kdyby totiž vaše tvrzení bylo pravdivé, lidstvo by nepřežilo první polovinu 20. století kdy kouřili prakticky všichni a všude.