3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Zbytečné utrácení, zbytečný soud

Právní stát zažívá nejhorší chvíle v těch okamžicích, kdy jedna z jeho složek začne podléhat volání ulice nebo s ní dokonce souzní. V okamžiku, kdy se chová nikoliv podle zákona a potřeb základních pravidel státu, ale ve stylu nadbíhání populismu a utvrzování se ve vlastní moci, je ten, kdy dochází k přechodu k totalitním formám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Gogo 20.3.2014 0:45

Re: tohle podepisuji

Jenže to ale nebude problém st. zástupců a policie, ale starostů, kteří si mysleli, že si mohou dovolit všechno. Proč by se starosta, který je poctivý, měl bát? jenže kolik takových je? Osobně si myslím, že všude tam, kde se rozhoduje o veřejných prostředcích se krade. Možná jsou čestné výjimky. Jednou přece ty lumpárny skončit musí. A že se jedná většinou o starosty ODS je zřejmě náhoda. Hodně roků si páni u koryt mysleli, že na ně nikdo nemůže a že si mohou dovolit naprosto všechno. Teď se karty obrací a potrefení kvičí jako prasata před porážkou. A nevěřím, že někoho zavřou za poctivou a transparentní práci pro obec nebo město.

J. Bruner 20.3.2014 0:52

Re: tohle podepisuji

vaše víra je krásná, ale zcela mimo realitu a nesmírně nebezpečná. Až přijdou pro vás a to se může lehce stát, nebudete mít obranu. Jak se potom zachováte a na koho se obrátíte?

J. Kunes 20.3.2014 6:27

Re: tohle podepisuji

Mily pane Gogo, starostove a zastupitele nepadaji z nebe, ale voli si je obcane. Ovsem volit mohou pouze toho, kdo se o funkci uchazi. Pokud budou zastupitele a starostove 'jednou nohou v kriminale' zadny schopny a respektovany clovek se o funkci v samosprave vubec nebude uchazet. Myslim, ze uz dnes je problem, ze se takovi lide v politice malo angazuji. To co predvadite Vy, je volani cloveka, ktery si neumi sam vladnout (tj. zvolit sve zastupce a KONTROLOVAT je), po diktature. K nicemu jinemu dnesni chovani represivnich slozek nepovede - tedy urcite nepovede k tomu, ze se politicky bude angazovat vice poctivych, at si pod tim predstavujete cokoli.

D. Procházka 20.3.2014 7:22

Re: tohle podepisuji

Co to, proboha, melete o ODS? Kradou/nekradou (nehodící škrtněte) všichni napříč politickým spektrem, jak je vidět na krajích a městech.

I. Skolin 20.3.2014 7:43

Re: tohle podepisuji

Vy jste opravdu gogo..

P. Vaňura 20.3.2014 22:32

Přečtěte si Případ na stanici Krečetovka od Solženicyna

Tam byl velitel železniční stanice, který předal penzistu NKVD (proto, že postarší pán nevěděl, kde leží Stalingrad a byl tím pádem pro něj podezřelý), také ujišťován, že nevinný se nemusí orgánů NKVD bát...

Vezměte si, že byste se měl rozhodnout jako soukromník. Řešili jsme to např. v baráku, komu zadat opravu střechy. Proti byly dvě koncepce, nejlevnější nabídka neznámé firmy a o 25% dražší nabídka firmy, která dělala několik střech v sousedství. Nakonec byla zvolena dražší, ale osvědčená firma. Zastupitelstvo by ale takovým rozhodnutím riskovalo kriminál.